Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מאזדה 3 שנת 2004

אחד החלונות האחוריים עולה כמה ס"מ ומיד יורד חזרה כאילו הוא נתקל בהתנגדות ומקבל פיקוד להיפתח.

הדבר קורה גם ממתג הדלת, מתג הנהג והנעילה המרכזית (מרימי חלונות).

אם אני זוכר נכון זה קרה בעבר ואיפוס של המחשב פתר את הבעיה - האם כדאי קודם לנתק ולחבר מצבר או שיש פיתרון ידוע אחר ?

תודה מראש

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

כן, תעשה פה חיפוש בפורום, יש דרך "ללמד" מחדש את החלון (ממש לא עם ניתוק המצבר אלא דרך משחק עם הכפתורים של הרמת החלונות).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לימוד חלונות במאזדה 3 נעשה ע"י :

פתיחת החלון עד הסוף.

סגירה רציפה מהכפתור של החלון עצמו (לא מפסנתר הנהג) עד הסוף+החזקה שלו במשך 3 שניות אחרי שהגיע לסוף.

אבל זו לא הבעיה של השואל.

יש כנראה איזו שהיא הפרעה במסילת החלון, שגורמת לו לחשוב שיש שם ראש/יד וגורמת למנגנון הבטיחות של החלון לפתוח את החלון חזרה.

תתחיל בלהתיז גריז סיליקון למסילות, בלי לפרק כלום. פשוט תתקע את הצינורית לכל מסילה ותן לחיצה טובה.

אם זה לא עוזר, אין ברירה- פרק את דיפון הדלת ובדוק מה תקוע שם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

היה לי בדיוק אותו דבר זה המנוע של החלון,

דרך החלון עצמו זה יעלה לך ויענה רעש אפילו אחרי שחלון סגור אם תנסה לעלות, לקחו לי 250 שקל בת"א

פורסם
היה לי בדיוק אותו דבר זה המנוע של החלון,

דרך החלון עצמו זה יעלה לך ויענה רעש אפילו אחרי שחלון סגור אם תנסה לעלות, לקחו לי 250 שקל בת"א

לא כ"כ הבנתי מה כתבת אשמח אם תסביר. מה הייתה התקלה ואיך תוקן? ואיפה?

פורסם

הייתה לי תקלה שהחלון היה עולה ויורד לא נסגר , ברגע שהעלאתי אותו מהנהג אחרי כמה פעמיים בכלל סירב לעבוד , דרך הלחצן של החלון עצמו הוא נסגר ועשה רעשים כאלה אפילו שהוא סגור אם היית לוחץ סגירה היה רעש חזק מאוד, זה היה מנוע , הלכתי בקיבות גלויות מול המשטרה לזגג עמרם ,תיקן לי את זה ב250 שקל עובד כמו חדש וגם שימן לי את שאר המסילות

פורסם

עדכון למי שמעניין אותו:

המנגנון הוא מסוג כבל, כלומר מנוע מקבל חשמל ומסתובב > מנגנון גיר קטן של גלגלי שיניים הופך את התנועה אל תוך תוף > על התוף מלופף כבל שמושך את החלון לאורך המסילה.

לאחר פירוק ובדיקה הבחנתי שהמנוע מסובב את הגיר רק סיבוב שלם אחד, בעוד שסגירה\פתיחה מלאה של החלון דורשת קרוב ל-3 סיבובים. כמו כן בניסיונות להוריד ולהעלות את החלון המנוע רתח.

מתוך הנחה שהמנוע הולך לפח, הפרדתי אותו מהגיר וגיליתי ששם התקלה - המנוע עובד נהדר אבל יש מעצור במנגנון שהופך את תנועת המנוע.

זה היה רק מסקרנות כי כך או כך המנוע והגיר מגיעים כיחידה אחת ואקנה אחד מפירוק\משופץ ואחליף. סה"כ עבודה ברמת קושי נמוכה.

בתמונה - מנוע וגיר (ציר היציאה בצורת כוכב לבן)

41HXzloNDNL.jpg

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סורי שאני מקפיץ.

אין קשר בין לימוד החלון לבין התקלה המתוארת.

הבעיה קרתה לי בשני חלונות בעבר במאזדה 3 שברשותי, אחרי שפתחתי את המנוע בעבודה, גיליתי שנשברה שן אחת בגלגל השיניים הפנימי שעשוי מפלסטיק.

כיוון הגלגל השיניים השני נתקע בחתיכת השן השבורה ולא מצליח להשתלב, הוא בעצם נתקע בשן, מרגיש את העומס ויורד בחזרה(החלון).

בהתחלה הזמנתי מנוע כזה דרך איביי מפרוקיה באנגליה בעלות של כ120 שקלים כולל משלוח, עד שהמנוע הגיע פתחתי את המנוע בעבודה, ניקיתי אותו וישרתי עם עיפרון

חשמלי את שאר השיניים שנמעכו כתוצאה מחתיכת השן השבורה. החלון עולה ויורד כמו ענק כבר יותר משנתיים.

לאחר שהגיע המנוע הוא היה זרוק בתא המטען עד לפני כחודשיים כאשר התחילה אותה בעיה בחלון אחר, אגב יש הבדל בין חלון אחורי לבין חלון קדמי מבחינת הקונקטור, הייתי צריך לפרק את הקונקטור עם המנוע מיחידת גלגלי השיניים של המנוע התקול ולהתאים אותו למנוע שקניתי אז.

אחרי כמה דקות המנוע הורכב ועובד מעולה.

• תוכן חדש...