Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מצאתי לנצ'יה סקורפיון שנת 76, הרכב עם 56K מיילים, הבודי במצב מעולה אך הרכב חונה כבר 11 שנים ללא תזוזה.

אשמח לקבל קצת מידע ממי ששמכיר, נראה לי מעניין מאוד.

אני כרגע בחיפושים אחר איזה פרוייקט חביב והחיפוש התמקד באלפא ספיידר\פיאט ספיידר\פיאט X1/9 אך הגעתי לסקורפיון הזאת ואני ממש סקרן.

P7200497.JPG

haters will hate

פורסם

תמצא יותר מידע אם תחפש תחת השם לנציה בטא - מונטה קארלו, כך נקרא הרכב באירופה ובספרד. אם איני טועה לגירסה האמריקאית כמות צנועה של סוסים[כנראה בסביבות 80] עקב התאמה לרשויות שם.[מערכת הזרקה מיושנת]

ויזואלית היא דומה ל037, מכונית הראלי שהקדימה את הדלתא וירשה את הסטרטוס. חיה נדירה למדי לטוב ולרע, סביר להניח שזמינות חלפים טובה הרבה פחות מאלפא ספיידר. למשמעויות של רכב עומד אתה ודאי מודע.

לגבי הפיאט, בד"כ כשאומרים ספיידר הכוונה ל850 ספיידר. האם אתה מתכוון ל124 ספיידר?

פורסם

יש אחת בישראל, צילמתי אותה כמה פעמים במפגש נוקיה;:

8753803938_e0271a5a7d_b.jpg

אם תתפוס את הבעלים במפגש, בטח תוכל לקבל עוד פרטים.

פורסם

כל מערכת הבלמים תהיה לך תפוסה מישיבה כה ממושכת, מה גם שהרכב יצא מהמפעל עם מערכת בלימה בעייתית- ננעלים מהר מידי, ואחרי שהורד הסרבו, הם נהיו לא יעילים במיוחד, כמובן שה-fade שלהם היה נורא, אז אני מציע להתחייס ישר לזה:

"...The S1 Montecarlos and Scorpions suffered from overly boosted brakes, which caused the fronts to lock up easily in the wet. These were often criticised in reviews

As a result production was suspended in 1978 while the braking problems were resolved by some engineering changes including removing the brake servo..."

כמו כן, שים לב לחלודה במרכב, להעברת הילוכים נוקשה, וכל תהליך הפדרליזציה של האמריקאים די הרס את האוטו, מבחינת כוח, רעש, התנהגות ונוחות נסיעה. תראה מה תוכל לעשות בנוגע לזה.

בהצלחה!

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

והיא אפילו לא תוכננה להיות לנצ'ייה..

למרות ששמה המלא של המכונית הוא בטא מונטה קרלו, התיכנון בוצע ע"י פיאט וניתן לפרוייקט שם - X1\8.

המטרה היתה ליצור מכונית זהה בקונספצייה ל X1\9 שפונה לפלח שוק גבוה יותר.

העיצוב נעשה ע"י פינינפארינה והיה שונה לחלוטין מהעיצוב של ה X1\9 שבוצע ע"י ברטונה.

יחידת ההינע נילקחה בשלמותה מהבטא, ומנוע ה 2.0 היו 120 כ"ס וביצועים מכובדים.

כל מכוניות פיאט ולנצ'יה שנמכרו בארה"ס צויידו במנוע 1756 סמ"ק, שהספקו ירד עקב התקנת ממיר קטליטי ל 84 כ"ס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
היי, מצאתי לנצ'יה סקורפיון שנת 76, הרכב עם 56K מיילים, הבודי במצב מעולה אך הרכב חונה כבר 11 שנים ללא תזוזה.

אשמח לקבל קצת מידע ממי ששמכיר, נראה לי מעניין מאוד.

אני כרגע בחיפושים אחר איזה פרוייקט חביב והחיפוש התמקד באלפא ספיידר\פיאט ספיידר\פיאט X1/9 אך הגעתי לסקורפיון הזאת ואני ממש סקרן.

P7200497.JPG

אם הרכב בארץ ולא תיהיה מעוניין ברכישה אשמח לקבל פרטים

פורסם

הרכב לא בארץ וגם אני לא בארץ.

משיטוטי באינטרנט הבנתי שהמון אנשים עשו הסבה למנועים קצת יותר חזקים, בין אם זה מנועים של תמא או 164 ואפילו טויטה וVR6 של VW.

אני מחפש רכב שיהיה פרוייקט קליל לקיץ, מעין פרוייקט מתגלגל, הרכב באמת שמור, כל חלקי הפנים במקום ובמצב טוב, הצבע המקורי מכוסה באבק ואפילו הג'אנטים המקוריים והמכוערים במצב מצויין.

מצד אחד יש את העובדה שזה רכב מיוחד, פחות נפוץ מפרארי טסטה רוסה לדוגמא ומנגד הבעיה עם החזרת הרכב לכביש והפיכתו למשהו קצת יותר מעניין מהמצב המקורי שלו.

אלפא ספיידר יש בשפע, זמינות החלקים מצויינת כנ"ל לגביי ה124 ספיידר (ה850 פחות מדברת אליי).

בכללית אני רוצה ט'אנדר-בירד וכל הרעיון של רכב קלאסי הוא משהו שאני והאשה נוכל לעבוד עליו ביחד וציפור הרעם זה הרכב האהוב עליה, מצאתי אחת שנת 57 אבל במצב ממש ממש עגום :\

אז תודה על התגובות, אני אשן על זה

haters will hate

פורסם

היי בנצי,

אני הייתי קונה בלי לחשוב יותר מידי בהנחה שהרכב במצב טוב+,

מקסימום מוכר אם לא מיסתדר, אבל להיות בעלים של אחת כזו זה כבר שווה.

ואגב הגנטים מדהימים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

פרויקט קליל זה ספיידר בגלל זמינות חלפים.

זו הרבה יותר מיוחדת, נדירה ולא פחות חשוב, בעלת מנוע מרכזי והנעה אחורית כך שיש לה פוטנציאל רב מבחינה דינאמית אם בא לך להשתגע. זה, אגב, בניגוד גמור לספיידר שהיא זוועה מבחינה דינאמית ומביישת בענק את הסמל שתלוי לה על הגריל.

באופן אישי הייתי הולך על הלנצ'יה.

פורסם
הרכב לא בארץ וגם אני לא בארץ.

משיטוטי באינטרנט הבנתי שהמון אנשים עשו הסבה למנועים קצת יותר חזקים, בין אם זה מנועים של תמא או 164 ואפילו טויטה וVR6 של VW.

אני מחפש רכב שיהיה פרוייקט קליל לקיץ, מעין פרוייקט מתגלגל, הרכב באמת שמור, כל חלקי הפנים במקום ובמצב טוב, הצבע המקורי מכוסה באבק ואפילו הג'אנטים המקוריים והמכוערים במצב מצויין.

מצד אחד יש את העובדה שזה רכב מיוחד, פחות נפוץ מפרארי טסטה רוסה לדוגמא ומנגד הבעיה עם החזרת הרכב לכביש והפיכתו למשהו קצת יותר מעניין מהמצב המקורי שלו.

אלפא ספיידר יש בשפע, זמינות החלקים מצויינת כנ"ל לגביי ה124 ספיידר (ה850 פחות מדברת אליי).

בכללית אני רוצה ט'אנדר-בירד וכל הרעיון של רכב קלאסי הוא משהו שאני והאשה נוכל לעבוד עליו ביחד וציפור הרעם זה הרכב האהוב עליה, מצאתי אחת שנת 57 אבל במצב ממש ממש עגום :\

אז תודה על התגובות, אני אשן על זה

מנוע פיאט קופה\לנציה תמה נכנס עם התאמות תושבות בלבד ( גיר קופה גם נכנס [ עדיף על התמה כיוון שהוא שטנגות])

פורסם
מנוע פיאט קופה\לנציה תמה נכנס עם התאמות תושבות בלבד ( גיר קופה גם נכנס [ עדיף על התמה כיוון שהוא שטנגות])

ואיפה אני אמצא פיאט קופה או לנצ'יה תמא פה באמריקה?

בינתיים אני מחכה, אם הרכב ימכר אז נחיה עם זה, אם לא - נראה...

אני יודע שעם הפורש אני אוכל המון קש עם כל מה שקשור ללעבוד על המנוע, מנוע מרכזי יכול להיות סיוט, אני חולק לבטים ואני מבסוט על התשובות.

haters will hate

• תוכן חדש...