Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הקפאת רשיון רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

הסיפור הוא כזה התחילה לי בעיה ברכב שמצריכה השקעה כספית לא קטנה שאין לי אותה כרגע,

אשמח אם תוכלו לעזור לי בכיצד עלי להקפיא את המסמכים של הרכב כי הטסט מאוד קרוב (חודש)

פורסם

הקפאת רישיון לא מקפיאה את תוקף הטסט.

הקפאת רישיון מקפיאה את תשלום האגרה בלבד.

דוגמא:

יש לר רכב עם טסט לחצי שנה.

אתה מקפיא את הרישיון לשנה.

מפשיר אחרי שנה, אין לך טסט בתוקף לחצי שנה! אין בכלל טסט!

אתה צריך מייד לעשות טסט. הטסט שתעשה לא יהיה בתוקף לשנה, אלא התוקף שלו יחשב מהמועד המקורי הקרוב. בדוגמא שלנו יהיה בתוקף לחצי שנה.

ההקפאה חסכה לך תשלום של אגרת רישוי על השנה, בה לא השתמשת ברכב.

התהליך עצמו פשוט - מגיע לסניף משרד רישוי עם תעודת זהות, מזדהה כבעל הרכב, ומבקש להקפיא את הרישיון. זה הכול.

בהפשרה אותו דבר - מגיע, מזדהה, מבקש להפשיר.

פורסם

דוגמא:

אתה צריך מייד לעשות טסט. הטסט שתעשה לא יהיה בתוקף לשנה, אלא התוקף שלו יחשב מהמועד המקורי הקרוב. בדוגמא שלנו יהיה בתוקף לחצי שנה.

התהליך עצמו פשוט - מגיע לסניף משרד רישוי עם תעודת זהות, מזדהה כבעל הרכב, ומבקש להקפיא את הרישיון. זה הכול.

אוק'י תודה על התשובה

עכשיו יש לי שאלה אחרת כמה זמן אפשר לעשות טסט אחרי שהוא נגמר?

ואם הקפאתי לשנה את הרכב ואחרי שלושה חודשים אני רוצה להפשיר את הרשיון זה אפשרי? או שצריך לחכות את כל השנה ?

פורסם

אפשר לעשות טסט כמה זמן שאתה רוצה אחרי שהוא נגמר. אין הגבלה.

כמובן בזמן שאין טסט אסור לנסוע עם הרכב, וכדי להגיע לטסט באופן חוקי צריך להוציא במשרד רישוי אישור תנועה זמני.

האישור הזמני בדיוק מיועד לנסיעה לטסט/מוסך ברכבים ללא טסט בתוקף.

אתה יכול להקפיא ולהפשיר מתי שאתה רוצה, לא מחתימים על תקופה מסויימת.

איזה שנה הרכב? אם הוא מודל 1994 ומטה זה קצת שונה.

פורסם
אפשר לעשות טסט כמה זמן שאתה רוצה אחרי שהוא נגמר. אין הגבלה.

כמובן בזמן שאין טסט אסור לנסוע עם הרכב, וכדי להגיע לטסט באופן חוקי צריך להוציא במשרד רישוי אישור תנועה זמני.

האישור הזמני בדיוק מיועד לנסיעה לטסט/מוסך ברכבים ללא טסט בתוקף.

אתה יכול להקפיא ולהפשיר מתי שאתה רוצה, לא מחתימים על תקופה מסויימת.

איזה שנה הרכב? אם הוא מודל 1994 ומטה זה קצת שונה.

הרכב שנת 2000ואם לצורך העניין אחרי שלושה חודשים אני מגיע לטסט לא יעשו בעיות או משהו דומה?

פורסם

לא מעניין אותם מתי נגמר הטסט שלך. לא מסתכים על זה אפילו.

חשוב להדגיש, שמועדי הטסט נשארים קבועים ולא זזים אף פעם. הספירה תמיד מהמועד המקורי.

עברת באיחור של 3 חודשים - נשאר לך 9 חודשים עד הטסט הבא. לא שנה. התאריכים לא זזים.

ושוב - אם אתה רוצה לנסע באופן חוקי לטסט - תוציא אישור תנועה זמני כמה ימים לפני.

האישור הזה מאפשר לך לנסוע 48 שעות ללא טסט. עולה 40 ש"ח בערך.

פורסם

רק רציתי להוסיף דבר קטן, במידה ושילמת את האגרה והקפאת את הניירת ואחר כך הפשרת, את הזיכוי בעבור החודשים שהניירת הייתה בהקפאה אתה תקבל בפעם הבאה שישלחו לך לשלם את האגרת רכב, כלומר בשנה אחרי זה. עוד נקודה שצריך לזכור היא שמשרד הרישוי מזכה על ניירת שהייתה "קפואה" במשך חודשים שלמים בלבד. כלומר, אם מדברים למשל על 3 חודשים ושבועיים אז השבועיים הללו הלכו לאיבוד. הזיכוי הוא תמיד על חודשים שלמים בלבד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

דוגמא:

היי בוקי אשמח להבהרה-

כיצד ההקפאה חסכה אגרת רישוי? הרי אחרי שנה הוא צריך לעשות טסט שוב לפי התאריך המקורי ואני מניח שזה לא בחינם. נראה שמה שמרוויחים זה דחיית תשלום הטסט בחצי שנה.

עריכה אחרונה על ידי vpvi
פורסם

כתבתי שם - הקפאה מאפשרת לך לא לשלם על הזמן שלא השתמשת ברכב.

אם העמדת את הרכב שנה ולא הקפאת - בחידוש הבא תשלם על שנה של העמדה + על השנה הבאה. כלומר על שנתיים.

אם כן הקפאת - תשלם רק על השנה הבאה.

פורסם
כתבתי שם - הקפאה מאפשרת לך לא לשלם על הזמן שלא השתמשת ברכב.

אם העמדת את הרכב שנה ולא הקפאת - בחידוש הבא תשלם על שנה של העמדה + על השנה הבאה. כלומר על שנתיים.

אם כן הקפאת - תשלם רק על השנה הבאה.

תודה אני חושב שהבנתי - באתר משרד התחבורה רשום שברגע שמפשירים, מנקים מעלות הטסט את החלק היחסי שנשאר בטסט המוקפא (בדוגמה שלך חצי שנה).

בין השורות שלהם, וגם ממה שקראתי בפורום (מזמן) כשמפשירים, צריך לשלם על כל הטסטים שהרכב פספס. אם פספס 2 למשל, על הראשון יש הנחה על תקופת ההקפאה, ועל השני יש מחיר מלא. האם אתה מסכים?

פורסם

אין שום הנחות.

פשוט אתה לא משלם אגרה על תקופת ההקפאה. לא השתמשת ברכב, הודעת למשרד הרישוי והקפאת רישיון - אין אגרה.

בהפשרה, מחשבים לך את סכום האגרה עד הטסט הבא בניקוי חודשי ההקפאה.

אם סתם פיספסת טסט ולא שילמת אגרה, וגם לא ביצעת הקפאה - בחידוש הבא תדרש לשלם את כל הסוכם על כל התקופה כולל הזמן בו האוטו היה ללא טסט בתוקף.

• תוכן חדש...