Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני חצי שנה ביצעתי טיפול החלפת גומיות שסתומים (וגם ניקוי בוצה על הדרך) לאחר שנכשלתי בטסט על עשן יתר.

הטיפול בוצע במוסך אורן, והאשכול הזה נפתח בהסכמתו.

כמה ימים לאחר הטיפול ניגשתי שוב לנסות לעבור טסט. תוך כדי נסיעה למכון הטסטים המנוע החל לקרטע והופיעה נורת CHECK ENGINE.

מיד עצרתי בצד, חיברתי סורק תקלות שמתחבר לאייפון, והוא הצביע על MISFIRE בצילינדר מספר 1.

נתתי למנוע להתקרר קצת ופירקתי את הפלאג של אותו הצילינדר. מסתבר שהוא התמלא בשמן שרוף עד שלא הצליח להצית עוד.

לגיטימי, התעסקנו בשסתומים בטיפול האחרון, הנחתי שפשוט תוך כדי הטיפול זלג שמן לצילינדר. לא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות, ניקיתי את הפלאג, הלכתי לקנות סט פלאגים כדי להחליף כבר את כל השאר, וניגשתי לעבור טסט.

כעבור עוד חודשיים בערך מאז, שוב אותה התקלה, שוב המנוע קירטע ועצרתי בצד, הפעם ניגשתי אוטומטית לפלאג של צילינדר 1, ושוב הוא מלא שמן. ניקיתי אותו והמשכתי.

הפעם זה כבר הטריד אותי יותר, אבל משום מה לא חשבתי שיש קשר לאותו הטיפול והחלטתי לא להטריד את אורן בשלב זה.

לאחר מכן שוב אותו סיפור לאחר חודש-חודשיים. הפעם האחרונה הייתה לפני שבועיים, ואז כבר נמאס לי והחלטתי לפרק מכסה שסתומים כדי להסתכל לפחות חיצונית על הגומיות והשסתומים.

מהסתכלות זריזה שלי, נראה כאילו ה"נוקר" השמאלי ביותר לא יושב טוב ולא נותן מכה על קצה השסתום, אלא על ה"שייבה" שמסביבו. (ניתן לראות בתמונות המצורפות)

הנוקר השלישי משמאל גם הוא לא יושב בדיוק על קצה השסתום אבל בצורה פחות דרסטית מהקודם.

שני השסתומים האלו והקפיצים שלהם נראים כאילו יושבים קצת בזווית ביחס לשאר.

סגרתי הכל והחלטתי לדבר עם אורן, קבענו להיפגש לבדיקה.

הגעתי אליו, הוא פתח מכסה שסתומים והוריד את הפסנתר, והפעם כבר נראה בבירור מה קרה, שני מובילי השסתומים הנ"ל התפוררו לחתיכות שאורן שלף בעזרת מגנט. השסתומים עצמם כנראה התעקמו ושברו את המובילים בדרך.

שאלתי ממה זה היה יכול להיגרם, ואורן נתן 2 סיבות:

1. אובר-טורים [הורדה מחמישי לשני בטעות] (מה שלא קרה לי מעולם, וביום שאעשה שטות כזאת פשוט אחתום ויתור על רשיון הנהיגה שלי.)

2. קפיצת שן בטיימינג [ וגם פה אין סיכוי שזה קרה, כי המנוע לא היה ממשיך לתפקד בצורה עגולה]

פה אני מבקש את עזרתכם, האם מישהו נתקל בזה בעבר? האם יש עוד סיבות שיכלו לגרום לתקלה?

(חשוב לי להבהיר שזה לא שרשור התנצחות, המנוע כבר הוחלף, ובאמת חשוב לי להבין מה קרה פה כדי שלא יחזור בשנית, וכדי להניח את דעתי המוטרדת.)

עוד מספר דברים:

1. בזמנו מיד לאחר טיפול החלפת הגומיות, בהנעה הראשונה עוד במוסך, כמה שניות לאחר ההנעה שמעתי צלצול מתכתי מהמנוע שנמשך שניה-שתיים. לא היה אף אחד בסביבה באותו רגע כדי לשמוע את זה גם.

2. [ואת זה שכחתי להגיד גם לך אורן] בערך 50 מטר אחרי שיצאתי מהמוסך, נדלקה לי נורת CHECK ENGINE, עצרתי בצד כיביתי מנוע, הדלקתי והיא נעלמה. לא ייחסתי לזה חשיבות והמשכתי.

IMG_0300.jpg

IMG_0303.jpg

Stay Dirty

פורסם

זה כנראה לא סתם צירוף מקרים...

הרבה פעמים לצערנו כשמתקנים משהו אחד מקלקלים משהו אחר

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

מוביל שסתום שנשבר סתם כל בלי סיבה זו תקלה סופר נדירה אלא אם כן הטיימינג קפץ כתוצאה ממתיחה/הרכבה לא נכונה של רצועת התזמון או סל"ד מנוע גבוה מידי, כמו שאמרת שילוב הילוך בטעות לא נכון יכול ועוד איך לחרב את המנוע, קנה השסתום התעקם בתוך המוביל וכתוצאה מכך המוביל נשבר, פירוק השסתומים בדרך לא דרך כמו דפיקה על השייבה של השסתום עם בוקסה כדי לחלץ את הקסוות של השסתומים(המוביל מקבל מכה חזקה ונסדק ועם הזמן נשבר).

או שהמנוע התחמםיתר על המידה והראש התעוות.

בכל מקרה מה שלא יהיה אם הקנה של השסתום התעקם אז זה יכול להיות מקפיצה של רצועת תזמון או סל"ד גבוה מידי משילוב הילוך לא מתאים בגיר ידני, הבוכנות פגעו בשסתומים, סתם ככה שסתומים לא מתעקמים, ובטח שמוביל ישבר.

פורסם

אין שום סיבה שבעולם ששסתומים יגיעו למצב בו הם מיתעקמים כל עוד באמת הייתה בעיית תיזמון או גורמים קיצוניים אחרים לכך. מה גם שכל התופעות התחילו בסמוך לטיפול החלפת גומיות השסתומים. פותח השירשור הדגיש בנוסף שמייד לאחר כמה מטרים מהמוסך נידלקה לו נורת צ'ק אנג'ין שגם לזה יש חשיבות ביחס ישיר לטיפול. לדעתי ואני מדגיש "לדעתי" התקיימה פה רשלנות כל שהיא בזמן הפירוק של גומיית השסתום (כמו למשל דפיקת פטיש כמו שהוזכר לשם הוצאת הקסוות) או בזמן ההרכבה עצמה. אני מעריך ומכבד מאוד את כל אנשי המיקצוע פה בפורום אך למטבע יש שני צדדים ואם הייתה פאשלה מצד המוסך זה בהחלט יכול לקרות ואף אחד לא מושלם אבל בהחלט יש לשאת באחריות המלאה לכך. בכל מיקרה נמתין לתגובתו פה של אורן בעניין. מקווה שמהבחינה הזו הכל יבוא על מקומו בשלום.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לכולם.

אכן השרשור הזה נפתח לא רק בהסכמתי,אלא בהמלצתי, אני מאמין בכנות ושקיפות מלאה, ויש הרבה חברים פורום הנמנים בין לקוחתי שיכולים להעיד שאפילו במקרים שיש ספק אני לוקח אחריות על העבודות שמבוצעות אצלנו במוסך,גם על נזק תוצאתי,ואם יש צורך גם מספק רכב חליפי לזמן התיקון, כולנו טועים ועבורי זה חלק מהעבודה.

ראשית חשוב לציין שלרגע לא פיקפקתי באמינות הדברים שמעלה אסף,ועשיתי כל שביכולתי לגרום לו להיות מרוצה(ואני מקווה שהצלחתי).

כמה עובדות, תיקון החלפת גומיות השסתומים בוצע על ידי,ולא ע"י אחד מעובדי, עברה מאז כחצי שנה,והרכב נסע כ- 6000 ק"מ.

הפעם הראשונה שהובא לידעתי שישנה בעיה הייתה לפני שבוע.

לגבי הנושא הטכני עצמו,אני משתמש במכווץ קפיצים בורגי יעודי לרכב הזה כדי להחליף גומיות שסתומים,ובצעתי זאת בכמה עשרות מנועים כאלו,אך גם בדפיקה עם בוקסה על טבעת השסתום לא יגרם מצב של התעקמות שסתום ושבירת מוביל ברוטלית כזו.

לצורך החלפת גומיות השסתומים איני מפרק את התזמון,אלה רק את ה"פסנתר", וגם כאשר הרכב הגיע למוסך השבוע התזמון היה במקום ללא קפיצת שיניים.

מניסיוני,שסתומים מתעקמים רק כתוצאה ממפגש שסתום בוכנה שנגרם או מתזמון לקוי או ממצב של סיבובי יתר כתוצאה משילוב הילוך לא נכון( הרכב המדובר ידני).

זו לא הפעם הראשונה שאני נתקל במובילי שסתום שבורים ובשסתומים עקומים כתוצאה מסיבובי יתר,לעיתים,הנהג אינו מודע אפילו שהטעות שביצע בבחירת ההילוך עלולה לגרום לנזק,ולכן אינו זוכר זאת.

ולסיום, לאסף יש ספקות לגבי הנזק ולכן הוא פתח את השרשור הזה בהמלצתי כדי שהוא יוכל לקבל דעות מכל חברי הפורם,ובכל מקרה, כלקוח שלי, אני עומד מאחוריו ולצדו ולוקח אחריות מלאה על כל תיקון שבוצע ברכב.

ולמרות שלא מצאתי פגם בטיפול שבוצע ברכבו,כמחווה של רצון טוב הורכב לו מנוע אחר ברכב(הקודם נסע כ200K) במחיר זול במיוחד,ועליו ניתנה שנה אחריות מלאה.

בברכה

אורן

פורסם

מה שמעניין בעניין נטילת האחריות זה על הדברים האלה שפותח השירשור כתב:

"כמה ימים לאחר הטיפול ניגשתי שוב לנסות לעבור טסט. תוך כדי נסיעה למכון הטסטים המנוע החל לקרטע והופיעה נורת CHECK ENGINE.

מיד עצרתי בצד, חיברתי סורק תקלות שמתחבר לאייפון, והוא הצביע על MISFIRE בצילינדר מספר 1.

נתתי למנוע להתקרר קצת ופירקתי את הפלאג של אותו הצילינדר. מסתבר שהוא התמלא בשמן שרוף עד שלא הצליח להצית עוד"

"1. בזמנו מיד לאחר טיפול החלפת הגומיות, בהנעה הראשונה עוד במוסך, כמה שניות לאחר ההנעה שמעתי צלצול מתכתי מהמנוע שנמשך שניה-שתיים. לא היה אף אחד בסביבה באותו רגע כדי לשמוע את זה גם.

2. [ואת זה שכחתי להגיד גם לך אורן] בערך 50 מטר אחרי שיצאתי מהמוסך, נדלקה לי נורת CHECK ENGINE, עצרתי בצד כיביתי מנוע, הדלקתי והיא נעלמה. לא ייחסתי לזה חשיבות והמשכתי."

האם ברגע שתופעות אלו החלו יכול להצביע על קשר ישיר בין הטיפול ולאן שזה הוביל? כי על פניו כאדם שמיסתכל ושומע את הדברים מהצד ניראה שקיים קשר.

• ספונסר פורום
פורסם

מאור,אינני עוסק בספקולציות, ולכן כתבתי את העובדות כמו שהן, כדי שכל אחד יחליט בעצמו, לאחר בדיקה של המנוע שפורק מהרכב אין ספק שהיה מפגש שסתום בוכנה בצילנדר 1-ו2.

טעות בשילוב הילוכים יכלה לקרות גם ברגע היציאה מהמוסך.

אורן

פורסם

אין ספק שלכל אחד מכם יש את הצד שלו בעניין ויפה שהסכמת לשירשור הזה להיפתח ולשתף אותנו. אני אישית לאור הניכתב כן רואה קשר ישיר בין העבודה שנעשתה לבין השסתומים שהיתעקמו וזו דעתי לאור הנסיון שלי האישי בתחום.

פורסם

שסתומי יניקה. אין עוד תמונות לצערי, התמונות היחידות הן אלה שצילמתי כשאני פירקתי את המכסה.

אגב תודה לכל מי שהגיב עד כה.

Stay Dirty

פורסם

אני לא מעוניין להיכנס לנושא של "מי אשם ולמה", אלא רק לומר לכולם וגם לפותח השירשור:

אם יצאת מהמוסך וצצה פתאום תקלה, תחזור.

אל תגיד אין לי זמן, אל תגיד לא ייחסתי לזה חשיבות.

חוזרים באותו הרגע חזרה למוסך. * זה חשוב *.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מסכים עם איציק, היית צריך לחזור למוסך.

פותח האשכול מה המטרה שלך מהאשכול הזה? לחפש אשמים? תאשים את עצמך בלבד שלא חזרת למוסך להתלונן על הבעיה שצצה לך באותו הרגע, עכשיו מאוחר מידי, גם כי נגמרה האחריות וגם כי כבר תיקנת והחלפת מנוע אז למה לטחון מים?

אם תיאורטית יאמרו לך כאן כי המוסך אשם מה תעשה? עכשיו אתה לא יכול להוכיח כלום, מהיכרות אם אורן ע"ג הפורום מדובר במוסך מקצועי ואמין ויש עליו לא מעט המלצות, אורן פירט יפה את אופן הטיפול ברכב נשמע שהוא עשה את העבודה בעצמו והסביר בצורה ברורה כיצד החליף את הגומיות ובנוסף הוא בא לקראתך בהחלפת המנוע מה גם שהוא בכלל לא חייב, אלא רק עניין של רצון טוב כלפי הלקוח.

להבא אם נכנסת למוסך ויצאת עם בעיה, אל תנסה לתקן בעצמך ואל תדחה- חזור מיד למוסך להתלונן על הבעיה החדשה ככה מונעים הסתבכויות בעתיד.

במנוע הזה בשביל להחליף גומיות שסתומים אין צורך בכלל ליגוע בטיימינג ואורן הסביר זאת, הוא כמובן צודק בכך משום שיש פסנתר שאותו מפרקים ומבצעים את העבודה בלי ליגוע בטיימינג.

רק לפי התמונה מבלי לשמוע את הסיפור של הנזק אין הרבה אופציות:

*הטיימינג קפץ והיה מפגש של שסתום-בוכנה, למה?- סל"ד גבוה מידי כתוצאה משילוב הילוך לא מתאים גם אם זה לחלקיק השניה.

*קריעת רצועת התזמון כתואה מבלאי ברצועה/מותחן שהתפרק.

*הרכבה לא נכונה של הרצועה(במצב זה בדיוק עם ניסיון ההתנעה אחרי העבודה יגרם הנזק אז את זה אתה יכול לשלול).

*קאמשפט שנשבר לשני חלקים.

פורסם

זה לא משנה אם הייתי חוזר אחרי חמש דקות או חצי שנה. בכל מצב אין לי דרך להוכיח, הרי כמו שכתבתם, יכלתי לשלב להילוך לא מתאים גם דקה אחרי שיצאתי מהמוסך.

רק בואו נדייק בעובדות - פירוק שייבות השסתומים בוצע ע״י דפיקת פטיש עם בוקסה שבתוכה מגנטים כדי לתפוס את הקסוות.

לעומת זאת, ההרכבה של השייבות לאחר הרכבת הגומיות החדשות נעשתה עם מכווץ קפיצים.

וכבר אמרתי מה המטרה שלי מהאשכול - לא לחפש אשמים הרי כבר המנוע הוחלף והעבודה בוצעה אצל אורן (יכלתי לבחור כל מוסך אחר כרצוני), אלא להבין מה גרם לזה, בהנחה שלא קרה כלום לטיימינג ושאני לא התבלבלתי בהעברת הילוכים.

האם בנוסף לסיבות שצוינו, סביר שזה יקרה בגלל עייפות החומר?

Stay Dirty

פורסם

מובילי שסתומים לא נשברים ללא סיבה אם השסתום לא התעקם בתוכו.

אין סיכוי שמדובר בעייפות החומר שהשסתומים התעקמו, גם אם תיאורתית זה מעייפות החומר לא סביר שבו זמנית שני שסתומים יתעקמו, ולא סביר ששסתומי היניקה יתעקמו מעייפות החומר, השסתומי יניקה מקוררים ע"י אוויר ודלק קר, השסתומי פליטה עובדים בתנאים הרבה יותר קשים ולא קרה להם כלום...

אם המנוע התחמם לך יתר על המידה אז יכול להיות מצב קיצוני שבו קנה השסתום או המוביל שסתום התעוות והוא נתפס על מצב פתוח והבוכנה דפקה עליו, כדי לאמת את זה יש צורך לבדוק כרגע על המנוע אם הטיימינג במקום או שהוא קפץ.

דפיקה עם פטיש על קפיצי השסתומים היא ממש לא מקצועית ומזיקה לקפיצים, ואם הדפיקה חזקה מידי היא עלולה להכניע את הכוח של הקפיץ, וגם יכולה לגרום ל"פטרייה" על מוביל השסתום ואז השסתום לא יעבור חלק במוביל הוא יתחמם יתר על המידה במוביל כתוצאה מחיכוך חזק ויתפס.

• תוכן חדש...