Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איל, אם אתה מדבר על 500 וואט ב4 אוהם, בוא נכפיל את זה בשביל 2 אוהם, וקיבלת 1000 וואט אר אמ אס ב2 אוהם, אני לא חושב שהצריכה של מגבר AB עם 1000 וואט היא 50 אמפר. יכול להיות שאני טועה

תמיר אתה יכול לתקן אותי?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

כמובן שהיא לא, היא בסביבות ה50, גג 60 לפי מה שידוע לי.

(וזה לא שהמגבר הזה משהו מיוחד...)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אתה לא צריך את תמיר, אתה צריך חוק בסיסי בחשמל, חוק אוהם. זרםXמתח=הספק. אם יש לנו נצילות של 60% אז תחשב בהתאם.

דיברתי על 500W עם צריכה של 58A פיוז על המגבר של 50A. מאיפה הגעת ל1000W עם צריכה של 50A אני לא יודע ולא מבין מה הקשר, כי אין.

פורסם

כמובן שיש קשר!

המגבר מוצהר 150 כפול 4 יציאות ב4 אוהם !

זה מגבר AB שיכול לעבוד בגישור !

משמע , אם יש לנו שני גישורים, משמע, יש לנו הרבה יותר הספק, משמע, יש לנו צריכת חשמל הרבה יותר גבוהה, משמע, זה לא אפשרי מבחינת הפיוזים, שהמגבר אכן יתן את התמורה שכתוב עליו.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מי אמר שאני התייחסתי למגבר או שבאתי לתמוך בו :)

נתתי נתון של הספק RMS של מגבר CLASS AB ב 4 אוהם, הספק כביכול מקסימלי (בגישור, אחרת הייתי מציין ערוצים) ואת הצריכה שלו. זה דווקא תומך בטענה שלך שזה לא הגיוני שהוא יהיה 150X4 ב4 אוהם.

פורסם

סבבה, סוףסוף אפשר להגיד שהסידרה של הלאנזר החדשה, משקרת, ואפילו בלי בושה.

נניח שהמגבר הוא עם ניצול של 60 אחוז.

יש לנו נתון של 600 וואט ב4 אוהם, ניקח אינדקציה של 1200 וואט ב2 אוהם.

קיבלנו

1200 = 14e

קיבלנו 85 אמפר, מבלי חסך בניצול של 60 אחוז מהמגבר, שזה יוצא כימעט 130 אמפר, אולי החשמל בבית יריץ הגברה מסוג זה, או לחלופין , משאית.

עכשיו בואו נראה מה המקסימום שאכן אפשר לעמוד ב50 אמפר שהמגבר מוגבל אליהם.

14*50 = 420 וואט ב4 אוהם מגושר, כי המגבר עומד בגישור כפול.

נמיר אותם ל210 וואט ב4 אוהם, קיבלנו 52.5 וואט ליציאה. במצב אופטמלי של צריכת חשמל של 60 אחוז ניצול,

ובתנאי שהשנאי מביא לנו רק כפול הספק בגישור, אם הוא מביא פי 3 הספק בגישור, ההספק לכל היציאה יורד משמעותית...

משמע? המקסימום שנוכל לקבל ממגבר המוגבל ל50 אמפר, 50 וואט ליציאה ב4 אוהם.

במחשבה לאחור, המסקנה שלי לא נשמעת לי מדוייקת,אם מישהו רוצה להוסיף לי פה דיוק, ולתקן אם שגיתי במשהו, אתם מוזמנים..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

זה לא ממש מדוייק גם כי כמו שכתבתי מגבר עם פיוז של 50A יכול לצרוך גם עד אזור ה10A יותר ובנוסף יש מגברים שנותנים הספק מסויים ב4 אוהם ולא מכפילים אותו ב2 אוהם אבל מושג כללי אולי אפשר לקבל.

פורסם

כמובן שלא מדובר במדע מדוייק, השאלה אם הדרך למסקנה שלי אכן מדוייקת ?

(כמובן שהתוצאה לא תקלע בול לכל מגבר בעולם, השאלה אם הדרך מבחינת הנייר שלנו, היא אכן הדרך הנכונה להגיע למסקנה)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

יש מגברים אם פיוז של 120 אמפ היכולים להגיע לצריכה רגעית של 200אמפ.

אם הפיוז שלו הוא 50אמפר הייתי אומר שההספק הנקי כ500 וואט נאמר שהמגבר יציב ב 2אום אז בגישור של שני ערוצים הוא כ250 וואט לערוץ כלומר כ125וואט ל2אום ו כ62.5וואט ב4אום לערוץ אחד.בתנאי שלא העלו את ערך הפיוז.

פורסם

היא לא מדוייקת, כמו שכבר אמרתי. אבל היא נותנת מושג כללי. החישוב שלך של ה420W בגישור יכול לתת לנו מדד טוב לצריכה של 50A, ככל שממשיכים משם ככה מאבדים עוד ועוד דיוק למרות שאת המסקנה אפשר להסיק.

פורסם

טל, לאיזה מגבר ברכב יש פיוז של 120 אמפר, ומשיכה של 200 אמפר?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

איזו משאית, או לחלופין, טנק יש לך

שיש לו אלטרנטור שמספק משיכה רגעית של 200 אמפר ב14 וולט ?

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...