Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , בבעלותי רנו 5 מנוע 1250 סמ"ק סופר , שנת 90 , אחרי אוברול שביצעתי בעצמי , הוחלפו הופ לאגרים , מיסבי טלטלים

חריטת קראנג , שיפוץ ראש מנוע , כולל החלפת מובילים לסופאפים גומיות וכו' , יש לי בעייה , אחת , שאני לא מצליח להתגבר עליה , במנוע הזה ישנה שרשרת טיימינג, כבר הצלחתי מאז לכוון את השרשרת פעם אחת , והנעתי , אבל היו קליקים מהמנוע , ולאחר זמן , השגם שבגלגל השיניים של הקאמשאפט נשבר , ובתודה לבני ל. שבדיוק ביקר ב"הדייקן" בקריית אריה בפתח תקווה , השיג לי כזה גלגל עם קאמשאפט חדש , הרכבתי מחדש , והצלחתי להגיע למצב , שבסרק , המנוע ממש שקט , אין דפיקות והכל בסדר , נסעתי למכר בפתח תקווה שבבעלותו מוסך , ולפי שמיעה , חיווה דעתו שהטיימינג מכוון , הבעייה היא , שכשהמנוע בנסיעה , בעיקר בעלייה , חוזרות הדפיקות בעדינות , המנוע סוחב טוב סך הכל , אני מנסה להגיע למצב שהמנוע יהיה פיקס , בכל מקום שאני חיפשתי , לא מצאתי הוראות מההתחלה עד הסוף כמו שצריך לכיוון שרשרת טיימינג , אם אפשר , אשמח אם מישהו יוכל לתת לי שיטה עקרונית איך אמורים לכוון את המנוע עם שרשרת הטיימינג , איך אני יודע שכיוונתי נכון , יש לציין , שיש לי סימון רק על גלגלי השיניים , (נקודות) ולא על גוף המנוע , ומההיתלהבות , לא סימנתי כשפרקתי .

:roll: סליחה שהמגילה הזאת ארוכה , אבל אשמח מאוד על כל מענה תודה מראש.

:-D הי חברים,מה העניינים?
פורסם

קודם כל הכבוד! מגיע לך על ההשקעה ברכב שאתה אוהב, וברנו 5 בפרט :-D

דפיקות עדינות :? זה לא בסדר או טוב, השאלה מהיכן?

לענייננו הפשוט מאוד: שני הסימונים שעל גלגלי השיניים, צריכים להיות מקבילים-זה מול זה, בזמן שהשרשרת מתוחה.

לכן אין צורך בסימונים על הבלוק.

* לבדוק שגם/קייל , נועלים , פחיות אבטחה , מותחן כמובן וכו'.

* לבדוק מוטות דחיף , מרימים/בוקסות וכו'

* חשוב: אחרי שהמנוע עבר מחזורי חימום קרור, הרצה/נסיעה (לא צריך 1000,0000 ק"מ) לבדוק ולכוון מרווח שסתומים

והצלחה לבבית :-D

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

MegaSquirt- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480260

פורסם

יש דרך נוספת לכוון מנגנון תזמון שסתומים, אך הוא יותר אוניברסלי

למצבים שלא מוצאים/יודעים מיקום סימונים מקוריים או שישנה בעיה כזאת או אחרת.

בגדול: גל ארכובה(קראנק) ב 0 מעלות, בוכנה מס' 1 ב- נ.מ.ע, שסתומים(של אותה בוכנה) בחפיפה.

אך זה לא מדוייק ומשתנה מסוג מנוע למנוע.

הדרך הנכונה היא כמובן לפי סימוני/הוראות יצרן.

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

פורסם

אני מניח שכיוונת נכון, כדי לקבל את התזמון המדויק ביותר סימון גלגל שיניים גל זיזים (כוון אותו לשעה 7) צריך להיות בדיוק מול סימון גלגל שיניים גל ארכובה (כוון לשעה 1), תיעזר בסרגל ארוך כדי לוודא שנמצאים אחד מול השני.

תזמון שסתומים מאוד חשוב ונעשה על מנוע חם 0.18 מ"מ ליניקה ו-0.25 מ"מ לפליטה. ממליץ לבצע 3! כיווני שסתומים וביניהם נסיעות ארוכות. חשוב מאוד לדייק בכיוון השסתומים ולעשות את הכיוון בסבלנות.

פורסם

נצל"ש

יש לי טווינגו שחולקת מנוע עם אחותה רנו 5. לפי אוטודאטה אני מבצע כיוון שסתומים על מנוע קר יניקה 15 פליטה 20. יכול להיות שזו טעות או שבכל זאת יש אי אלו שינויים בין המנועים?

תודה.

פורסם
נצל"ש

יש לי טווינגו שחולקת מנוע עם אחותה רנו 5. לפי אוטודאטה אני מבצע כיוון שסתומים על מנוע קר יניקה 15 פליטה 20. יכול להיות שזו טעות או שבכל זאת יש אי אלו שינויים בין המנועים?

תודה.

הכיוון המדויק ביותר הוא על מנוע חם, בכל אופן זה יוצא כמעט אותו דבר כי כאשר מכוונים על מנוע חם יש צורך במרווח גדול יותר.

תמשיך להיצמד להוראות יצרן שאתה מכיר.

פורסם
הכיוון המדויק ביותר הוא על מנוע חם, בכל אופן זה יוצא כמעט אותו דבר כי כאשר מכוונים על מנוע חם יש צורך במרווח גדול יותר.

תמשיך להיצמד להוראות יצרן שאתה מכיר.

לא נכון, ומטעה אנשים.

המרווח קטן פיזית! ככל שהמנוע יותר חם. לכן צריך את אותו המרווח!

המתכת מתרחבת ככל שחמה יותר, ומתכווצת ככל שקרה יותר.

כמו מיים כשקופאים ונהפכים לקרח, גדל הנפח שלהם ותופסים יותר מקום. לכן אסור למלא בקבוק מיים עד הסוף ולהקפיא, כי הוא יתפוצץ.

פורסם

לגביי כיוון שסתומים:

לפי הוראות היצרן המדויקות בלבד!

יש מנועים שמכוונים כשהמנוע חם, אבל רובם כ"שקר".

בהוראות היצרן המקוריות והמקצועיות, מצוין גם באיזו טמפרטורת חדר, בנוסף למרווח.

פורסם
לא נכון, ומטעה אנשים.

המרווח קטן פיזית! ככל שהמנוע יותר חם. לכן צריך את אותו המרווח!

המתכת מתרחבת ככל שחמה יותר, ומתכווצת ככל שקרה יותר.

כמו מיים כשקופאים ונהפכים לקרח, גדל הנפח שלהם ותופסים יותר מקום. לכן אסור למלא בקבוק מיים עד הסוף ולהקפיא, כי הוא יתפוצץ.

בפן הטכני: אתה שוכח שגם מנגנון ההרמה וראש המנוע הבנוי מחלק אחיד (שעשוי מאלומיניום! - מקדם התפשטות יותר גבוה משסתום שעשוי פלדה) מתחממים, ובמיוחד הפיקות של גל הזיזים. כמו כן שטח הפנים של קנה השסתום גודל.

כאשר המנוע חם הוא בטמפ' עבודתו, אך יש להיצמד להוראות היצרן.

בפן המעשי: זה דבר ידוע שכאשר המנוע חם מכוונים במרווח גדול יותר לא המצאתי את זה היום. בדיוק כמו בדוגמא של הרנו תמצא שהוראות היצרן הם למרווח גדול יותר במנוע חם.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל העונים , לגבי מה hagay59 כתב , גל זיזים =7 גל ארכובה 1 , זה מעניין , לא בדקתי , אין לי נתוני יצרן , אם מישהו יוכל לעזור לי , לגבי זה , בשביל הידע , אבל כיוונתי אותו לפי נושא אחר שמצאתי בפורום , ואשמח לקבל על כך חוות דעת נוספת , הנושא הוא כיוון שרשרת טיימינג לפיאט אונו 89 ושם בני ל. כתב שיש חלון בפיאט בצד של בית גלגל התנופה , שיש שם את הספרה 0 , ויש חריץ על גלגל התנופה , שאותו צריך לכוון ל 0 , ואילו את גל הזיזים צריך לכוון כך שבבוכנה מס' 1 תהיה חפיפה , וזהו הכיוון . למעשה נזכרתי , שראיתי כמה פעמים כזה חלון כמתואר גם אצלי באוטו , ושאלתי את עצמי למה בכלל יצרו אותו , ואף פעם לא ייחסתי חשיבות למספרים שעליו , למעשה , כיוונתי את המנוע בצורה הזו , והוא עובד הרבה יותר חלק , סוחב כמו שאף פעם לא סחב, אך עדיין יש לי תחושה שהשסתומים עדיין לא 100% איך אני מוודא שהכיוון מדויק ? יש לי מד מרווח עלים , מפתח 10 , ופלייר פטנט קטן , אבל מחיפושים שלי באינטרנט , אף פעם לא מצאתי שיטה אחידה , מתי התיזמון הנכון ? בחפיפה ? בנמ"ע של הפליטה? בנמ"ע של העבודה?אם מישהו יוכל לעזור לי גם בזה . תודה.

פורסם

יכול להיות שאצלך קניתי את גלגל השיניים וגל הזיזים לפני כחודשיים ? החכמתי מתשובותיך.

פורסם

ל= R5T2YPE

חדש בפורום (

יכול להיות שממך קניתי את גל הזיזים וגלגל השיניים לפני כחודשיים ?

פורסם
בפן הטכני: אתה שוכח שגם מנגנון ההרמה וראש המנוע הבנוי מחלק אחיד (שעשוי מאלומיניום! - מקדם התפשטות יותר גבוה משסתום שעשוי פלדה) מתחממים, ובמיוחד הפיקות של גל הזיזים. כמו כן שטח הפנים של קנה השסתום גודל.

נכון, מקדם התפשטות של אלומיניום גדול יותר משל ברזל, נו ו, מה קשור. הכנסת פה סוגיית הנדסה שלא קשורה בשום אופן לנושא המרכזי.(לכן המהנדס מהנדס מרווח מתאים, וקובע הוראות יצרן)

כאשר המנוע חם הוא בטמפ' עבודתו, אך יש להיצמד להוראות היצרן.

בפן המעשי: זה דבר ידוע שכאשר המנוע חם מכוונים במרווח גדול יותר לא המצאתי את זה היום. בדיוק כמו בדוגמא של הרנו תמצא שהוראות היצרן הם למרווח גדול יותר במנוע חם.

לא אמרתי שהמצאת את זה, אלה שבילבלת בין היוצרות, וזה מטעה.

אם הסכמנו שמתכת (לסוגייה) מתרחבת ככל שמתחממת-אז לדוגמא: מרווח של 0.20מ"מ כשהמנוע קר, יקטן ל 0.10מ"מ

כשהמנוע חם. עד לכאן ישנה אמת אחת! מצב אחר לא יכול להתקיים.

דוגמא: היצרן אומר מרווח של 0.20מ"מ-מנוע קר! בנוסף, לבדוק מינימום מרווח של 0.05מ"מ-מנוע חם!

אם הבנתי אותך נכון, אתה טוען שבמצב שהמנוע חם (טמפ'-עבודה) דרוש מרווח גדול יותר. למשל: 0.30מ"מ.

בפועל תקבל מרווח של 0.40מ"מ-מנוע קר! פועל יוצא: 0.20מ"מ יותר! מהוראות היצרן.

רעש מהמערכת תזמון, בלאי מואץ, עבודה לא תקינה של המנוע ואפילו נזק.

איך הגעתי ל 0.40מ"מ: 0.10 תוספת מנוע חם + 0.10 התפשטות הפרש טמפרטורות או טווח התפשטות מנוע חם/קר.

+ 0.20 מרווח מנוע קר! לפי הוראות יצרן!

פורסם

אני מבין את הטענה שלך (ושל אחרים רבים שהתווכחתי איתם על זה), בפועל ראש מנוע חם דורש טולרנסים יותר גבוהים מהסיבות שכבר ציינתי. אין צורך לטחון מים יותר הבנתי למה אתה מתכוון אבל המציאות היא שונה כיוון שמדובר על התרחבות חלקים נוספים שמשפיעים על המרווח הסופי.

עריכה:

השינויים הם במאיות המ"מ לא בעשיריות.

0.18 יכול להפוך ל-0.2 לא ל-0.28 לדוג'

• תוכן חדש...