Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סיבה נוספת שלא בולמים ע"י הורדת הילוכים, רכב עם מנוע גדול עלול לאבד אחיזה (בפרט בכביש רטוב).

פשוט הגלגלים בבת אחת יורדים במהירות כך שהצמיג מנתק מגע ומחליק כמו בציפה.

נקודה נכונה, טובה וחשובה מאוד העלית כאן.

ורק כדי להדגיש עוד יותר את נכונות הדברים:

בכלי רכב כבדים יש מאיט הידראולי, או רטרדר בשמו הנפוץ יותר. הרטרדר מופעל בשני אופנים: ע"י ידית ייעודית וע"י דוושת הבלם (היא דו-שלבית, בשלב הראשון רק הרטרדר מופעל ובשלב השני גם הבלמים נכנסים לפעולה), ופועל אך ורק על הגלגלים המניעים.

לצד כל אלה תמצאו בלוח המכשירים כפתור לניתוק הרטרדר בדוושה המיועד לשימוש בכביש רטוב. מי שטרם הבין מה הסיבה לכך שהכפתור הזה קיים, שיקרא את ההסבר של רענן, שמסביר את זה בצורה הכי מדוייקת שאפשר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

אני חייב להוסיף עוד נתון למשוואה:

הרכב ב200 קמ״ש ובסל״ד 5500. מגבלת הסל״ד המקסימלית של המנוע הנ״ל היתה 7600. הורדת הילוך ואפילו רק לרביעי היתה מקפיצה את הסל״ד מעל למגבלה וגומרת על המנוע. כפי שכבר הסבירו לי פה וגם במסלול: בהורדת הילוך מנתק הצתה לא בא לידי ביטוי ולכן כל הגעה לסל״ד המגבלתי בהורדת הילוך מסכנת מאוד את המנוע עצמו.

ולכן אני אנסח שוב את השאלה. מכיוון שברור שבולמים עם הבלמים במצב שכזה, איך הכי נכון לעבוד על הדוושה בכדי למנוע התחממות יתר? עבודה רציפה ורכה? עבודה רציפה והחלטית? פמפומים עדינים עם הפסקות? פמפומים אגריסיביים עם הפסקות? ועוד?

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

אני יכול רק לשער, כי לא הייתי שם, אבל נדמה לי שבלמת זמן ארוך מדי וחלש מדי (כתוצאה מזה זמן ארוך מדי) וכך טיגנת את הבלמים. ברכב מוכן למסלול זה לא אמור לקרות. לכן (שוב, הכל בהסתמך על התיאוריה שפות"ש יאמת או יפריך) פשוט צריך לבלום חזק יותר, על מנת למזער ככל שניתן את הזמן על הבלמים ולתת להם יותר זמן להתקרר בין הבלימות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הרינג, במיוחד עם סוזוקי סוויפט, הוא לא מסלול שמחסל בלמים. הסיבה היא לא בגלל שאין המון בלימות בו - כי יש - אלא כי הקפה היא עניין של 9-10 דקות ובמהלכה יש המון נקודות שבהן אין שום צורך בבלמים, וזה מאפשר את קירורם.

אני חושב שהסיבה שטיגנת את הבלמים במהלך הנהיגה ברינג היא חוסר הכרה של המסלול וחוסר מיומנות בנהיגה (בבקשה לא להיעלב). שני אלו גרמו לך להישען הרבה על הבלמים, לא בהכרח בבלימות חזקות אלא ככל הנראה בבלימות חלשות וממושכות. לכן מומלץ: קורס נהיגה מתקדמת, ולשבת עם מדריך נהיגה ברינג.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני אנסח שוב את השאלה. מכיוון שברור שבולמים עם הבלמים במצב שכזה' date=' איך הכי נכון לעבוד על הדוושה בכדי למנוע התחממות יתר? עבודה רציפה ורכה? עבודה רציפה והחלטית? פמפומים עדינים עם הפסקות? פמפומים אגריסיביים עם הפסקות? ועוד?[/quote']

פמפומים זה רע מאוד. אני חושב זאת המצאה ישראלית , ABS לעניים.

למה רע, בגלל שאתה מוציא את הרכב מאיזון כול פעם ע"י העברת משקל. בעקומה זה יסתיים לא טוב.

הבלימה הכי טובה זאת בלימה החלטית.

היא עדיפה על "ליטוף" הדוושה כי בבלימה חלושה אתה יותר זמן נמצא במצב של חיכוך רפידות בצלחות לכן יש חימום יתר.

תחשוב על אותו עיקרון של הקלאץ, בשביל לשמור עליו אתה משתדל כמה שיותר מהר לצאת ממצב החיכוך כשדוושה לא עזובה.

בכול מקרה, האטה או בלימה חד פעמית באוטבן זה לא משהו דרסטי לבלמים.

ירידות ארוכות ומפותלות (ירידה מהאלפים) בנסיעה מהירה זה האתגר לבלמים.

כאשר מרגישים דעיכה בעוצמת הבלימה ו/או ספוגיות בדוושה, זה הזמן לעבור (בראש )למוד טורינג ממוד ספורט.

במקרה כזה, רצוי אח"כ לבדוק במוסך מצב הצלחות ורפידות. אולי גם לבצע החלפת נוזל בלמים.

עריכה - איזה מהירות תגובה יש לחברים פה ! אני משגר תשובה ואח"כ מזהה שהקדימו אותי כמה ...

רענן

פורסם

קיבלתי, אנסה ואעדכן איך היה, כמובן שרק עוד כמה חודשים :)

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
...אלא כי הקפה היא עניין של 9-10 דקות...

הייתי מאוד שמח עם זמן כזה, יותר קרוב ל12 דקות האמת היא...

ד״א, קורסי נהיגה עשיתי בשפע... מדריך ברינג זה פשוט יקר מידי ולא שפוי - הכי זול ביקש 5000 ש״ח ליום

פורסם

ולכן אני אנסח שוב את השאלה. מכיוון שברור שבולמים עם הבלמים במצב שכזה, איך הכי נכון לעבוד על הדוושה בכדי למנוע התחממות יתר? עבודה רציפה ורכה? עבודה רציפה והחלטית? פמפומים עדינים עם הפסקות? פמפומים אגריסיביים עם הפסקות? ועוד?

פמפומים מתאימים רק לפרסומות בטיחות ישנות, לא לעולם המציאות.

במצב של נהיגה מהירה / תחרותית צריך לבלום בלימת סף ממושכת לפי הצורך - ולהביא בחשבון שהבלמים מתחממים ולא מתקררים מיד. לכן, אם יש כמה בלימות חזקות תוך זמן קצר, יכול להיות שתצטרך להוריד מהירות (כלומר, לא להגיע לשיא המהירות שהרכב מאפשר במצב זה) לקראת סוף הסדרה כדי להקטין את כמות האנרגיה שהבלמים צריכים להפיג.

ירידות ממושכות לים המלח עם רכב עמוס - כנ"ל, ומאותה סיבה בדיוק, למרות שהמהירויות נמוכות בהרבה.

יש בהחלט מצבים שבהם בלמים גדולים / טובים יותר משפרים מהירות יותר ממנוע או צמיגים טובים יותר.

דני

פורסם
הייתי מאוד שמח עם זמן כזה, יותר קרוב ל12 דקות האמת היא...

ד״א, קורסי נהיגה עשיתי בשפע... מדריך ברינג זה פשוט יקר מידי ולא שפוי - הכי זול ביקש 5000 ש״ח ליום

זה מוכיח את הטענה שלי. עם קורס נהיגה, אימונים ומדריך לצידך ברינג, גם עם הסוויפט אתה יכול לרדת מ-10 דקות (אם אין הפרעות בדרך).

לפני כמה חודשים נסעתי עם לאון טאובס לצדי על הרינג, ותאמין לי, אני אמנם נהג לא רע אבל כשמישהו שמכיר את הרינג כמו את כף ידו יושב לידך, אתה גם מרגיש הרבה יותר בטחון וגם נוהג הרבה יותר טוב.

מה שכן, אתה צודק - הרינג יקר בצורה לא הגיונית, במיוחד עם מדריך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אתה אולי הגעת ל10 דקות עם לאון טאובס, אני הכי קרוב שהגעתי ל10 דקות ברינג היה עם לאון קופרה בneed for speed

אני מציע שמישהו יקח כמה דונמים של שממה בנגב ויבנה העתק של הרינג פה בארץ - על אותו קונספט של כביש ציבורי וכל הכללים שחלים עליו לפי ההגדרה הזאת בדיוק כמו ברינג. הוא יעשה מיליונים ואנחנו נעשה כיף...

פורסם

לא בטוח עד כמה הוא יעשה מיליונים - הרינג מפסיד לפי הידוע לי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כן, כי לרינג אין מונופול על חברות השכרת הרכב שמורשות להכניס אליו רכבים.

פורסם

מחזק את דברי קודמיי - ברור שבלימת מנוע לא רלוונטית, בלימה החלטית וקצרה ככל האפשר זו הדרך היחידה.

אגב, אני הייתי ברינג עם דני G, עם הקליאו קאפ של RSR, ואחרי הכנה בGT4, הזמן הכי טוב שעשיתי היה 9:30 דקות,

אבל זו בערך ההקפה היחידה שהייתה לי שהייתה נקיה מהפרעות, תאונות וכו', מניח שהייתי מגלח עוד 10-15 שניות אם היו לי עוד 2-3 הקפות.

אה, ולא הגעתי למצב שהבלמים טוגנו או אפילו דעכו ברמה מורגשת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אתה אולי הגעת ל10 דקות עם לאון טאובס, אני הכי קרוב שהגעתי ל10 דקות ברינג היה עם לאון קופרה בneed for speed

האמת שלא מדדתי את ההקפה שעשיתי עם לאון, אבל כבר ירדתי מ-9 דקות בפעם הקודמת שהייתי שם (עם 911, אמנם...). מה שחשוב הוא שזה אפשרי גם עם מכונית חלשה משמעותית. אז תמשיך להתאמן ב-NFS ומומלץ שגם במציאות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...