Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Time Alignment

Fireball
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משום מה הנושא לא נידון אף פעם בפורום :shock:

כפי שציינתי בת'רד הקודם, אני מעוניין לנצל את העובדה שאני שולט על הסאונד באמצעות המחשב.

יש לי שליטה כמעט מוחלטת על ערוץ ימין, על ערוץ שמאל, ועל 2 הערוצים שיוצאים בברידג' לסאב. אני מסוגל להפעיל עליהם אפקטים בנפרד ובייחד ולחווט אותם באופן וירטואלי. הכל נעשה בתוכמה באמצעות ה-DSP של ה-KX Drivers שאני מריץ על ה-Audigy 2.

כמובן שניתן לשמור גם Presetים לכל אפקט בנפרד, ולכולם בייחד, כך שאפשר בתחילת נסיעה "לכוון" את הסאונד.

לענייננו, אני מעוניין ב-Time Alignment עבור 3 מצבים. אין לי שום נסיון בזה, אבל האינטואיציה שלי אומרת לי כך:

1. במצב הראשון אופטימיזציה של הסאונד עבור הנהג בלבד. אני מחשב את המרחק של הממברנה של הסאב לאוזניים שלי במושב הנהג. הוא יגיע אחרון כי הוא הרחוק ביותר ממני.

אח"כ אני מחשב את המרחק של הטוויטר של שמאל מאוזן שמאל. ואח"כ את המרחק של טוויטר ימין מאוזן ימין.

• הפרש שמאל = (מרחק סאב מאוזניים - מרחק טוויטר שמאל מאוזן שמאל)
  • השהיה שצריך לשים לערוץ שמאל (בשניות) = הפרש שמאל \ מהירות הקול
  • הפרש ימין = (מרחק סאב מאוזניים - מרחק טוויטר ימין מאוזן ימין)
  • השהיה שצריך לשים לערוץ שמאל (בשניות) = הפרש ימין \ מהירות הקול
  • לסאב כמובן אין השהיה כי הוא יגיע אחרון

האם אני צודק?

עוד שאלה - האם אני צריך לבצע גם פיצוי בפנורמה (Panning)? ההגיון אומר לי שאני צריך לכוון Panning קצת יותר לצד ימין כי אותו אני שומע יותר חלש, אבל השאלה עד כמה?

2. במצב השני יושב איתי מישהו במושב שלידי. ואני רוצה סאונד אופטימלי כמה שאפשר לשנינו.

אני לוקח ממוצע של ההשהיה של הערוץ הימני והשמאלי מהסעיף הקודם, ונותן את אותה ההשהיה הממוצעת גם לימין וגם לשמאל.

מה זה ייצור? השהיה כדי לפצות על כמות הזמן שלוקח לבאס להגיע מהבגאז'

ועם זאת, הערוץ הימני והשמאלי ישודרו באותו הזמן.

3. במצב שבו יש נוסעים גם מקדימה וגם מאחורה, כדאי לבטל את ה-Time Alignment, לא?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

ממש אין לי כוח לענות, אבל הנושא כן נכתב בפורום אפילו כמה פעמים.

אני אצלי כיוונתי את ה8600 של פיוניר עם מין מכשיר מיוחד שלהם שאתה מחבר לHU מקדימה ואז תולה את המכשיר על הכרית של הנהג ואז הוא מודד לבד.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם
ממש אין לי כוח לענות, אבל הנושא כן נכתב בפורום אפילו כמה פעמים.

אני אצלי כיוונתי את ה8600 של פיוניר עם מין מכשיר מיוחד שלהם שאתה מחבר לHU מקדימה ואז תולה את המכשיר על הכרית של הנהג ואז הוא מודד לבד.

להזכירך אני לא משתמש בחומרה אלא בתוכנה ולכן אין הדבר רלוונטי אלי :)

כמו כן, חיפשתי "Time Alignment" ומצאתי רק ת'רד אחד ישן שכלל לא עוסק בזה.

מה לחפש?

פורסם

קראתי, וחיפשתי עוד. לא השכלתי במיוחד.

באמת שאין כמעט מידע בנושא זה בפורום.

הדבר היחיד שכן עלה בדעתי שאולי אני באמת אצטרך להתחשב מאוד בעניין של פאזות הפוכות וכו'.

עוד לא קיבלתי תשובה לגבי הפנורמה. עד כמה אני צריך להגביר את הרמקול הימני יחסית לשמאלי (אם בכלל).

פורסם

ואלה, כמו שכבר ציינתי בעבר

איני מי יודע מה אודיופיל, אני אומר תודה שאני עדיין שומע ומזהה קולות של אנשים :)

אבל העיניין של הכיוונים של כל אלמנט, באמת מפריע לך?

או שאתה עושה את זה, "על הדרך", "יש לי את האופציה, למה לא לנצל אותה"

?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ליאור אתה צריך להבין שאין חוקי ברזל ואתה תצטרך לנסות בעצמך. פאזות זה לא סיפור מסובך, יש לך פשוט מספר אפשרויות ואתה מנסה ושומע מה יותר טוב לדוגמא הפיכת הפאזות של הצד הימני, הפיכת הפאזה רק של הוופר הימני, רק הטוויטר וכנ"ל לצד שני. נוח לקחת דיסק כיוון עם TRACK של פאזות. בדרך כלל קריינית שאומרת מתי זה צריך להישמע בפאזה ומתי לא ולשמוע אותו עם כל האופציות עד שזה נשמע הכי נכון.

אם אתה משתמש בטיים קורקשיין אז אתה מכוון את המערכת רק אלייך שכן נוסע ישמע גרוע יותר. יש לך טבלאות למשל בחוברות של המכשירים של אלפיין שבהן כתוב כמה עיקוב במילי שניות שווה בס"מ. אתה יכול למדוד את המרחק וללכת לפי הטבלה אבל סביר להניח שבסוף פשוט תכוון לפי האוזן ולא לפי הטבלה.

כיוונים זה דבר שלוקח זמן, אין קיצורי דרך.

פורסם

אני עושה את זה "על הדרך" כי המימוש של זה הוא בתוכנה, הוא לא עולה כסף, וכמות הזמן שתקח לממש את זה היא אפסית.

אני משער שבאמת אכוון את רוב הדברים לפי חישובים גסים, ולאחר מכן לפי שמיעה.

• תוכן חדש...