Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבר 7 אלף ק"מ מהטיפול האחרון, אני מעוניין להחליף שמן, לבד בפעם הראשונה עם כלים וידע לוקה בחסר, מספר שאלות:

דגשים לבטיחות, הרמה נכונה של הרכב בתנאים בייתים?

איזה כלים צריך ספציפית לפונטו?

כמה ליטר שמן אני צריך?

איזה סוג שמן? כרגע יש במנוע smf 5\30 סינטטי, יש לי כבר בבית 4 ליטר של 10w40, אפשרי? רצוי? מותר? או שההמלצה היא להישאר עם אותו סוג, או לעבור לאיכותי יותר שהוא...?

האם ההחלפה מחייבת גם החלפת מסנן שמן?

תודה ויום טוב, דני.

פורסם

פונטו למיטב ידיעתי וזכרוני הבורג ריקון זה אלן דיי גדול, לא זוכר את המידה, קניתי בזמנו את הבוקסה הזאת כי עשיתי את כול הטיפולים לבד.

אם אתה מעוניין אתה מוזמן לקחת את הבוקסה ולהשתמש בה, חבל שתרכוש סתם, היא שוכבת אצלי ופונטו כבר אין לי.

כנ"ל מפתח לפתיחת הפילטר שמן, הרכב שלי באחריות ואסור לי לגעת בכלום לבד, אם אתה רוצה בוא תיקח, תפנה אליי בפרטי.

תחליף גם פילטר שמן, העלות שלו זניחה, מקורי בלבד אבל, העלות פשוט אפסית.

שמן אני הייתי שם 10W40 בזמנו, לא יודע לגבי 5W30 למרות שאני מאמין שאין מניעה, אם יש לך 10W40 אתה יכול להשים בכיף.

כמויות אני אבדוק לך עכשיו, - העלתי לך תמונה מאוטודאטה, רשום צמיגויות וכמות

punto.jpg

פורסם

שים לב לכמה דברים:

א- אחרי שאתה מרים את הרכב אם אתה לא משתמש ב"ליפט" אל תשאיר את האוטו על מגבהה (ג'ק) אלא תוריד אותו על בוקים

ב- לפני שאתה מרוקן שמן רצוי לפתוח את פתח המילוי כך יצא יותר שמן ויותר מהר (כניסת אוויר מהפתח)

ג- שים לב שאתה סוגר את בורג הריקון היטב שלא יהיו נזילות ומצד שני הזהר שלא תהרוס את ההברגה ואל תבריג חזק מדי.

ד- כשאתה ממלא שמן אתה צריך שהאוטו יהיה ישר ולכן תעשה זאת אחרי שתוריד את הרכב.

ה- כשאתה ממלא שמן שים לב שלא תעבור את המקסימום. אם תעבור בהרבה תאלץ לרוקן שמן וזה הרבה יותר מסובך מלמלא.

טיפ אחרון: עשה הכל לאט ובכיף, תהנה והדרך ותלמד לאט לאט.

בהצלחה.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

טוב תודה על התגובות, ג'ק יש לי רק מקורי של האוטו ואני לא סומך עליו, מה גם שהוא לא מרים גבוה את הרכב.

יש אופצייה פשוט להעלות צד אחד של הרכב על מדרכה? לדעתי יותר בטוח.

הפילטר שמן, איפה יושב, ואיך מוציאים? (האם גם אותו מחליף בתדירות דומה לשמן או שהוא רב פעמי?)

סוג השמן חייב להישאר זהה, או שאני יכול להשתמש במה שיש לי בבית? (ה5W30 סינטטי?)

לא כל כך הבנתי את התרשים הזה מאוטודטה, בתכלס, כמה ליטר שמן אני צריך ואיזה סוג הכי טוב הכי מומלץ והכי כדי?

פורסם

אתה צריך 5W40 סינטטי מלא.

זה מה שכול הפונטואים ממליצים בפורום פיאט. וגם היצרן התחיל מלפני שנה לשים כזה.

יקר אבל שווה.

• תוכן חדש...