Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הרבה צדק בדבריו. רק שלא נעים לחלק מהאנשים לשמוע, ולדעתי אלו שהדברים אינם נכונים לגביהן הם מיעוט בציבור משתמשי ליסינג.

"שימוש ברכב חברה מגביר את השימוש וכי אופן הנהיגה ברכב חברה נוטה להיות יותר אגרסיבי ופחות זהיר"

כן, נוסעים יותר, לצרוך ושלא צורך, אבל זה לא ממש נורא, כי אחרי הכל את הרכב עשו כדי שיסע. ואם אנשים מטיילים - מצויין, שיהנו ויכירו טוב יותר את ארצם.

אבל יש גם כאלו שנוסעים "סתם" - לנסות תרגילים ברכב, לצבור שעות הגה, במיוחד הצעירים שיותר שגילו את המצאת הרכב.

החצי השני נכון ומרגיז. אופי הנהיגה ברכב ליסינג הוא פחות זהיר, לפעצים פרוע ומסוכן. ראינו פה שירשורים על כמה חברות וחלקן מכובדות, בהן התופעה בולטת. רואים את זה כמעט כל יום בכבישים. נהג שלא איכפת לו נזק לרכב, מכני או חיצוני, יעשה דברים שהוא לא יעשה ברכב שלו כאשר כל הוצאות התיקון עליו או מקורביו, והרכב מנוטרל כמה ימים לצרכי תיקון.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בהמות נשארות בהמות בין אם הם ברכב ליסינג או ברכב הפרטי שלהם.

זה לא הליסינג. זה הנהג הישראלי.

בכל זאת, כשהנהג הישראלי יודע שאין לו מה דאוג על מכירת הרכב הזה הוא יגמור לו את הצורה בכל דרך אפשרית כדי לקיים את הפסוק "נותנים לך - תיקח". ברכב הפרטי שלו הוא יקפיד לנסוע פחות בגלל שהדלק יקר, ואוי ואבוי למי שישרוט את הרכב בחנייה אחרת יש "פגיעת שלדה" ואי אפשר למכור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SlowRide, זה ממש לא נכון מה שאתה רושם. פעם היה ככה ועם רכבי ליסינג טיילו בשטח עוד בתקופה שאלפות היו מחלידות.

כמו שאלפות הפסיקו להחליד ולמרות זאת עדיין יש אנשים שאומרים דברים כאלה - גם אומרים דברים לא טובים על ליסינגאים.

הרבה נהגים כן נורמטיביים, שומרים מרחק, מאותתים ולא מתפרעים בכביש. הבעייה שכל פעם נהג שלא מבין כלום רואה רכב חדש נוצץ מבצע פעולת ביריונות בראש שלו ישר נדלק שלט: "זה רכב ליסינג".

יש כמה בודדים, לרוב צעירים ערסים שחושבים אם קיבלו רכב לא שלהם אז מותר להם הכל. אותו דבר הם עשו על הרכב של אבא וממשיכים עכשיו עם הרכב הלא שלהם.

רוב האנשים בענף בני 30-50 ונוהגים בצורה נורמטיבית. צריך להבין שמעבר למגבלת הקילומטרז', יש מגבלה של עלות הדלק, יש השתתפות עצמית והמון כסף שמשלמים מידי חודש. אף אחד לא רוצה לחרוג ולהענש בצורה של תוספת אלפי שקלים על דלק, קילומטרז' או השתתפות עצמית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאני אומר זה מה שאני רואה ושומע סביבי. ברור שיש נהגים נורמטיביים ואני לא מתיחס אליהם בכלל. אני מדבר על הבהמה הישראלית שמוזכרת בציטוט בהודעה הקודמת. בהחלט יש אנשים שישמרו כל רכבם הפרטי מכל משמר אבל כשהם עולים על המאזדה של העבודה הכל משתנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יוסי, לא סתם על הרכבים שלהם יש מדבקה שהם נוהגים אחרת. הם צריכים להוכיח את הציפיות. :lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש הרבה צדק בדבריו. רק שלא נעים לחלק מהאנשים לשמוע, ולדעתי אלו שהדברים אינם נכונים לגביהן הם מיעוט בציבור משתמשי ליסינג.

"שימוש ברכב חברה מגביר את השימוש וכי אופן הנהיגה ברכב חברה נוטה להיות יותר אגרסיבי ופחות זהיר"

כן, נוסעים יותר, לצרוך ושלא צורך, אבל זה לא ממש נורא, כי אחרי הכל את הרכב עשו כדי שיסע. ואם אנשים מטיילים - מצויין, שיהנו ויכירו טוב יותר את ארצם.

אבל יש גם כאלו שנוסעים "סתם" - לנסות תרגילים ברכב, לצבור שעות הגה, במיוחד הצעירים שיותר שגילו את המצאת הרכב.

החצי השני נכון ומרגיז. אופי הנהיגה ברכב ליסינג הוא פחות זהיר, לפעצים פרוע ומסוכן. ראינו פה שירשורים על כמה חברות וחלקן מכובדות, בהן התופעה בולטת. רואים את זה כמעט כל יום בכבישים. נהג שלא איכפת לו נזק לרכב, מכני או חיצוני, יעשה דברים שהוא לא יעשה ברכב שלו כאשר כל הוצאות התיקון עליו או מקורביו, והרכב מנוטרל כמה ימים לצרכי תיקון.

אני מצטער אבל אתה לא מכיר ואתה כותב שטויות.

אנשי הייטק שעובדים 10 - 11 שעות ביום אין להם זמן לבזבז על נסיעות סרק. הזמן היקר ביום שישי כשהילדים במסגרות שלהם עושים איתו דברים חשובים ולא נסיעות סרק רק בשביל לבזבז את הדלק, ושבת זה היום היחיד שבאמת נשאר לטיולים עם המשפחה.

"לנסות תרגילים ברכב" מתאים אולי לילדים לפני צבא או לפני האוניברסיטה. אני 10 שנים עובד בהיי טק ועוד לא פגשתי אפילו אדם אחד שהיה צריך לצבור שעות הגה ...

ולהגיד שהוצאות התיקון לא חלות עליו זה ממש לא נכון ואפילו הפוך מהמציאות, חברות היום מחתימות את נהגי הליסינג על השתתפות עצמית בכל נזק או לא מאפשרות יותר מפגיעה או שתיים בשנה.

פורסם

זה כל כך מרגיז לקרא שטויות שאנשים כותבים שהחלטתי לסרוק לכם חוזה ליסינג ממקום עבודה קודם, רק שתראו כמה הגבלות שמות החברות על הרכבים האלה.

שימו לב להגבלת הקילומטרים, ולהגבלות השימוש ברכב.

כאן החברה הייתה נדיבה ולקחה על עצמה את ההשתתפות העצמית עד ל 2 פגיעות בשנה, כיום אני חתום על חוזה שאני משלם את ההשתתפות העצמית על כל פגיעה, ובמקרה של פגיעה זה יוצא יותר גרוע מפגיעה ברכב הפרטי.

תשאל למה ? שאלה יפה.

החניתי את הרכב בתל אביב וכשחזרתי גיליתי שמישהו פגע בפגוע האחורי וגרם לו נזק. קצין הרכב של החברה שראה למחרת את הפגיעה מילא דוח פגיעה ובסופו של דבר נאלצתי לשלם כ 1300 ש"ח. אם זה היה קורה ברכב הפרטי שלי הייתי פותר את העניין ב 300 ש"ח אצל פחח שאני מכיר, וצובע בעצמי.או אולי הייתי מחליט ליישר כמה שאפשר ולהמשיך לנסוע ככה. עם הליסינג יש לי רק אפשרות אחת - לשלם את מלא ההשתתפות העצמית.

img032.jpg

img033.jpg

img034.jpg

פורסם

הדבר הכי נכון הוא שבגלל הליסינג הנסועה יותר גבוהה, מה שמוביל ליותר תאונות.

אין מה לעשות, שיש לך רכב ליסינג ללא הגבלת דלק וק״מ, או עם הגבלה ש 90 אחוז לא מגיעים אליה,

אתה מבצע נסיעות ללא חשבון. כשאתה נוסע לאילת, לא תשקול לטוס במקום, כי בשקלול הדלק זה כבר דומה,

גם לא תחשוב אם לנסוע יחד עם עוד אנשים, כדי להוריד הוצאות, ובהנחה שגם לחברים שלך יש ליסינג,

יש מצב שתסעו שני רכבים חצי ריקים. כך גם בנסיעות לצפון, טיולים, או סתם לקפוץ לחברים שגרים רחוק.

לגבי נהיגה אגרסיבית ולא זהירה, הלו, זה ישראל כאן, הרוב נוהג חרא, מה זה משנה ליסינג או לא,

פורסם

פרטי המחקר לא פורסמו, אבל אני ממניח שהסטטיסטיקה די גסה ולא בוצע תקנון לנסועה, מין הנהג, הקצאות דלק וכו'.

לגבי נסועה - לאשתי, למשל, יש הקצאת דלק עצונה של 750 ש"ח לחודש. במחירי הדלק ועם צריכת הדלק של הרכב (מאזדה 3) מדובר בכמות המספיקה לכ-600-700 ק"מ בחודש. פחות ממה שאני מוציא ברכב שלי , שהוא פרטי. בכל זאת אני מעמיס את הנסועה על הליסינג משני שיקולים - האחד הוא הבלאי - כדי שהפרטי שלי יחזיק יותר שנים, והאחר הוא הביטוח - היתרון הגדול בהסכם הליסינג הוא שכל בני המשפחה רשאים לנהוג ברכב - כולל הנהגים החדשים וצעירים - בלי תוספת תשלום.

לגבי נזקים לרכב - מתבצעת שמאות הנוחה לחברת הליסינג, כך שכאשר הרכב מוחזר משלמים השתתפות עצמית לכל "מקוד" פגיעה, כלומר אםפ שפשפו את הרכב 3 פעמים בחניה אשלם 3 פעמים השתתפות עצמית - כאשר חלק גדול מהשפשופים הם מהסוג שכלל לא הייתי טורח לתקן ברכבי הפרטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עוד לא ראיתי בפורום הזה פנינים של מישהו שנותן סיבה להאמין שהוא מגיע לקרסולי אמיר זיו אב. אפילו זה שלא כותב בשגיאות כתיב.

עוד לא ראיתי ממך פנינים שיעידו על כך שיש לך איזו אסמכתא להעריך אינטליגנציה של מישהו אחר, והנה אתה עדיין ממשיך לכתוב מאות הודעות שמעולם אין בהן שום דברי טעם, מלבד העניין האנתרופולוגי שמעוררת האובסססיה (שלא נאמר פטיש) שלך עם מגבלות מהירות שאין להן שום קשר למציאות.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

זו עובדה די קיימת שאנשים נכנסים לרכב וסוחטים את הדוושה וכשאתה שואל אותם אם לא מפריע להם הם אומרים שממילא הרכב חוזר לגן העדן לרכבים.

אז כן, באיזשהו מקום מר מדען צודק. מן הסתם יש אלפי סוגי אנשים בעולם ולא כולם משתוללים גם אם יש להם סמל על הרכב

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
זה כל כך מרגיז לקרא שטויות שאנשים כותבים שהחלטתי לסרוק לכם חוזה ליסינג ממקום עבודה קודם, רק שתראו כמה הגבלות שמות החברות על הרכבים האלה.

שימו לב להגבלת הקילומטרים, ולהגבלות השימוש ברכב.

כאן החברה הייתה נדיבה ולקחה על עצמה את ההשתתפות העצמית עד ל 2 פגיעות בשנה, כיום אני חתום על חוזה שאני משלם את ההשתתפות העצמית על כל פגיעה, ובמקרה של פגיעה זה יוצא יותר גרוע מפגיעה ברכב הפרטי.

תשאל למה ? שאלה יפה.

החניתי את הרכב בתל אביב וכשחזרתי גיליתי שמישהו פגע בפגוע האחורי וגרם לו נזק. קצין הרכב של החברה שראה למחרת את הפגיעה מילא דוח פגיעה ובסופו של דבר נאלצתי לשלם כ 1300 ש"ח. אם זה היה קורה ברכב הפרטי שלי הייתי פותר את העניין ב 300 ש"ח אצל פחח שאני מכיר, וצובע בעצמי.או אולי הייתי מחליט ליישר כמה שאפשר ולהמשיך לנסוע ככה. עם הליסינג יש לי רק אפשרות אחת - לשלם את מלא ההשתתפות העצמית.

סתם בשביל הידע הכללי ,

לא יכולת לטפל בזה בעצמך נגיד, מבלי לערב את קצין הרכב? מאיפה הם יכלו לדעת שתיקנת תאונה בעצמך?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
סתם בשביל הידע הכללי ,

לא יכולת לטפל בזה בעצמך נגיד, מבלי לערב את קצין הרכב? מאיפה הם יכלו לדעת שתיקנת תאונה בעצמך?

יש קציני רכב שעוברים מידי יום בחנייה בדרך לעבודה ושמים לב לכל פרט ושינוי ברכבים. תאונות, או סתם "חבלות" שעושים העובדים ברכבים למשל הורדת מדבקות "תלשין עלי" או סמל החברה. בקיצור שמים לב לכל שינוי, וכבר למחרת הוא הגיע אלי אחרי שראה את הפגיעה.

וחוץ מזה שילמתי הרבה כסף על הרכב הזה לחברת הליסינג בשביל לפנות את עצמי מכל בלבול המוח של אחזקת רכב ושלא אצטרך לרוץ ולתקן כל דבר קטן, כי פשוט לא היה לי זמן (11-12 שעות ביום).

• תוכן חדש...