Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חמי רוצה לקנות דייהטסו טריוס מהדגמים האחרונים שהובאו לארץ, אני יודע שדיהטסו הפסיקה

למכור רכבים באירופה וגם בישראל.

השאלה שלי זה האם הפסקת היבוא יכולה לפגוע במחירון של רכבי היד שנייה,או יותר גרוע מקרה של

חוסר בחלפים?

פורסם

בנתיים המצב הוא הפוך

סיריון משומשת נמכרת במחירים מאד גבוהים יחסית

אולי בגלל האמינות והחיסכון בדלק

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע שזה קרה! הסתכלתי באתר שלהם הם כתבו את הבא:

בשנת 2011, החליט יצרן הרכב דייהטסו להפסיק את שיווק דגמיו בשוק האירופאי.

מאחר ומכוניות המיובאות לישראל מחויבות לעמוד בתקינה האירופאית ומאחר וכאמור היצרן אינו משווק מכוניות יותר לשוק האירופאי, הרי שמכוניות דייהטסו לא ללא תקינה אירופאית לא ניתנות לייבוא.

יחד עם זאת, חברת טלקאר ממשיכה להעמיד את מכלול השירותים ללקוחותיה לרבות שירותי מוסכים מורשים, חלקי חילוף מקוריים, מוקד שירות לקוחות, תמיכה טכנית וכיו"ב.

אז כפי שאתה רואה, כנראה שישאר חלקי חילוף דרך היבואן.

אבל מה שמוזר זה שכתוב "שהם החליטו להפסיק את השיווק באירופה" , לי זה נראה ממש חשוד, מי ירצה לחתוך לעצמו נתח שוק גדול מהעולם באופן חד משמעי כך, הייתי מאמין יותר שהם פשוט לא עומדים בתקן האירופי ואז אסרו עליהם את השיווק ולא יצאו מרצונם (כמו הרבה מיכוניות סיניות שאסור לשווקן באירופה), ואם מה שאמרתי יצא נכון, אז הייתי חושב פעמיים לפני שאני קונה רכב מהחברה הזאת.

מישהוא יכול להבהיר יותר את העניינים?

פורסם

בקשר לחלקי חילוף באמת אין מה לדאוג, כל עוד יש המוני רכבים כאלו בארץ יהיו חלקי חילוף.

באשר להפסקת הייבוא - זה נעשה משיקולים כלכליים של חברת טויוטה. כיוון שהתקנים האירופיים גבוהים מאלו של המזרח הרחוק,

לא השתלם להם להשקיע במיוחד ברכבים לייצוא, בעיקר בגלל התחרות הרבה בשנים האחרונות במותגי הרכבים הקטנים ובעיקר מול חברות אירופיות כמו פיג'ו, סיטרואן, פיאט וכו'.

מבחינת אמינות אין לך מה לדאוג, הרכבים ששווקו לארץ שווקו גם לאירופה ועומדים בכל התקנים.

פורסם

להבדיל מדייהטסו, כשהפסיקו לשווק את הרובר 25 בארץ (במקרה הזה, החברה עצמה קרסה כלכלית) המחירים של המשומשות ירדו פלאים. אני אישית קניתי רובר שנהניתי ממנה כמה שנים ומכרתי אותה במחיר עוד יותר מצחיק. אולי עם הזמן המחירים של הדייהטסו גם יירדו.

פורסם

הכל תלוי כמה כסף מושקע כאן.

הרי ברור שעם הזמן, כמות המלאי שיש ברשות היבואן תלך ותפחת. הרצון לחדש מלאים שואף לאפס.

היבואן מתעניין בעיקר ברכבי קיה שהוא מייבא עכשיו.

אז אם אתה קונה סיריון עממית, בוגרת השכרה במחיר של 40 אלף ש"ח, אז אין פה הרבה הפסד. סע עליה 5 שנים, ומכור אותה הלאה במחיר עממי...שמתאים למי שמוכן לקנות רכב שאין לו מי יודע מה גב של יבואן (ובד"כ בגיל מבוגר יותר גם ככה מתקנים עם חלקים יד 2 או זבל סיני).

אבל אם אתה קונה טריוס במחיר כפול, אז אתה יכול להזדמבר על אמת, כשבעוד כמה שנים ערך הרכב יהיה נמוך בהרבה מרכב מקביל של חברה אחרת.

• תוכן חדש...