Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רדיאטור מתפוצץ BMW

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני חדש פה בפורום , אני אובד עצות ,בבעלותי BMW E36 I318 קבריולט 1.8 סמ"ק שנת 97-98

שנקנתה לאחרונה .

קניתי את הרכב בידיעה שיש כמה מחלות לאוטו ,נסעתי כחודשים באוטו לאחר מכן יום אחד עצרתי לי ליד בית של חבר

והמחוג חום מנוע הצביע על כך שהמנוע בטמפרטורה נכונה, לאחר כ10 דקות שאני וחברי מדברים ,אני חייב לציין שבכל הזמן

הזה האוטו מונע והמאוורר פועל כרגיל,נשמע קול סדיקה מאזור הרדיאטור והמים התחילו לצאת ממנו.

הבנתי שהלך הרדיאטור כי שפתחתי להיסתכל ליד מיכל העיבויי היה סדק מאוד גדול לאורך הפלסטיק

הלכתי מכון לרדיאטורים באמת החליפו בלי לשאול פעמים לרדיאטור חדש לכל ביטחון נוסף ביקשתי שיחליפו יונט גם

ויבדקו את הטרמוסטת.

לאחר בדיקה נימצא שהאוטו תקין,ובכן לאחר כמעט חודש של נסיעה רגיל לא מאומצת ומעקב אחרי מפלס המים שוב התפוצץ לי

הרדיאטור ,הסיבה לכך לא ידועה לי האם זה יכול להיות עקב בריחת לחץ מהבוכנה לאזור המים או שזה סתם אטם עם בלאי שניתן להחלפה אשמח לקבל חוות דעת מקצועי או אכוונה לגבי פיתרון או יעוץ לתיקון

בתודה מראש נתנאל:-P

פורסם

בריחת קומפרסיה למערכת הקירור ניתנת לאיבחון בקלות, העניין הוא שאפילו אם קיימת כזאת בריחה, הפקק אמור לפרוק את הלחץ העודף, לכן, בהנחה שהרדיאטור החדש היה תקין כשהורכב, החשוד המרכזי (לפחות בשלב ראשון) זה הפקק.

פורסם
שלום לכולם

אני חדש פה בפורום , אני אובד עצות ,בבעלותי BMW E36 I318 קבריולט 1.8 סמ"ק שנת 97-98

שנקנתה לאחרונה .

קניתי את הרכב בידיעה שיש כמה מחלות לאוטו ,נסעתי כחודשים באוטו לאחר מכן יום אחד עצרתי לי ליד בית של חבר

והמחוג חום מנוע הצביע על כך שהמנוע בטמפרטורה נכונה, לאחר כ10 דקות שאני וחברי מדברים ,אני חייב לציין שבכל הזמן

הזה האוטו מונע והמאוורר פועל כרגיל,נשמע קול סדיקה מאזור הרדיאטור והמים התחילו לצאת ממנו.

הבנתי שהלך הרדיאטור כי שפתחתי להיסתכל ליד מיכל העיבויי היה סדק מאוד גדול לאורך הפלסטיק

הלכתי מכון לרדיאטורים באמת החליפו בלי לשאול פעמים לרדיאטור חדש לכל ביטחון נוסף ביקשתי שיחליפו יונט גם

ויבדקו את הטרמוסטת.

לאחר בדיקה נימצא שהאוטו תקין,ובכן לאחר כמעט חודש של נסיעה רגיל לא מאומצת ומעקב אחרי מפלס המים שוב התפוצץ לי

הרדיאטור ,הסיבה לכך לא ידועה לי האם זה יכול להיות עקב בריחת לחץ מהבוכנה לאזור המים או שזה סתם אטם עם בלאי שניתן להחלפה אשמח לקבל חוות דעת מקצועי או אכוונה לגבי פיתרון או יעוץ לתיקון

בתודה מראש נתנאל:-P

10 דקות בעמידה בסרק ? למה ? אוטו זה גנרטור ? הוא צריך אויר בתנועה ברדיאטור ולחץ שמן בסל"ד משתנה.ועוד באוטו בן 16.

מי יודע איזה עוד הרגלים רעים יש לך שמביאים עליך את הצרות האלה.

פורסם
10 דקות בעמידה בסרק ? למה ? אוטו זה גנרטור ? הוא צריך אויר בתנועה ברדיאטור ולחץ שמן בסל"ד משתנה.ועוד באוטו בן 16.

מי יודע איזה עוד הרגלים רעים יש לך שמביאים עליך את הצרות האלה.

גם אם יעמוד יום שלם מונע לא צריך להתפוצץ רדיאטור ! (פיח בראש זה כבר סיפור אחר)

לבעל הרכב,

תניע את הרכב ללא פקק הרדיאטור, אם יש "מזרקה" כשאתה מעלה סל"ד 1500-2000 , אזי יש לך בריחת קומפרסיה למערכת הקרור.

אם תקין, החלף פקק רדיאטור ובדוק שאין חסימה ממיכל העודפים לרדיאטור.

ייתכן שהרדיאטור החדש היה עם פגם או ברמה ירודה.

בהצלחה

רענן

פורסם

הפקק לא משחרר לי לחץ, הוא סגור הייטב ,אני פתחתי את הפקק והתנעתי את האוטו מים לא קפצו החוצה...ולא התיזו אבל בכל זאת מדובר אולי בבריחה קטנה שעם הזמן מצטברת,והאם שמילאתי את המיכל של המים היה כמו איזה חומר מוזר דמוי שמן שצף למעלה אחרי כמה מחזורים הוא הגורם לבעייה?

אשמח לקבל עוד טיפה אינפורמציה לגבי המצב

בתודה מראש נתנאל:-D

אני יעלה בהיזדמנות היום תמונות של הרדיאטור ואיפה הבקע נוצר לי

פורסם

על הרדיאטור ישנו פקק שתפקידו לשחרר לחץ עודף במערכת. כאשר המצב תקין הוא אוטם לגמרי אך כאשר הלחץ עולה על הלחץ שמומלץ ע"י היצרן ( מצויין על גבי הפקק עצמו ) הפקק משחרר את הלחץ העודף .

האם כאשר החליפו את מכסה הרדיאטור החליפו גם את הפקק ?

פורסם

כמו שכתבו לך, יכול להיות שהפקק לא תקין, ולכן אין שחרור של לחץ.

בנוסף, צריכים אולי לבדוק אם הצינור שמעביר מים מהרדיאטור אל המנוע לא סתום,

או אולי מעברי המים במנוע סתומים, מה שיוצר לחץ, ואז בשילוב פקק לא תקין זה

גורם לבקע ברדיאטור.

אפשרות נוספת היא כמו שציינו, ששמו לך רדיאטור מאיכות נמוכה.

פורסם

אם הייתה לך בריחת לחץ הרכב היה מתחמם ומים היו הולכים לאיבוד.

או שהרדיאטור באיכות נמוכה או שהבעיה בפקק.

אפשר לבדוק את הלחץ במערכת הקירור בזמן עבודה ולוודא שהוא לא גבוה מידיי. החלף לרדיאטור איכותי + פקק ובדוק את הלחץ.

פורסם

בנוסף לכל שאר העצות שנאמרו כאן, בדוק שאין לכלוך או חסימה שמונעים מאוויר להכנס למקרן (כגון חסימה של מקרן המזגן, עלים בין שני המקרנים, וכולי). חסימה כזו יכולה לגרום להתחממות של המקרן ולסדיקתו.

דני

• תוכן חדש...