Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בעבר הייתי תורם לויצו אבל נחרדתי לגלות שהם מוכרים את הבגדים.

מישהו מכיר עמותה שאוספת בגדים וחפצים ומוסרת אותם לנזקקים? (כמובן שללא תשלום!)

אני מפ"ת, אם יש משהו בעיר זה יהיה מצויין.

תודה רבה!

פורסם

הם מוכרים את הבגדים בזול, כך שהם נגישים יותר לנזקקים, וחשוב מכך, הרווחים הולכים למטרות חברתיות, לא לרווח אישי של מישהו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מכיר באשקלון.

יש עמותה שלוקחת את הבגדים, מתקנת ומסדרת ומוכרת בשקל אחד לנזקקים. את מה שלא ניתן להשמיש בצורה סבירה הם מוכרים לסמרטוטים והכסף משמש להפעלת המקום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מכירת הבגדים במחיר סמלי היא הליך מקובל שעוזר גם בתפעול המקום וגם בשמירה על כבודם של הנזקקים שאינם רוצים להרגיש כמו מקבצי נדבות. מרכזים כאלו למכירת בגדים מיד שניה היו פעילים עוד בשנות ה-90 המוקדמות ועולים חדשים רבים עשו בהם שימוש. לי אישית יש בעיקר זכרונות טובים מהחווייה (בתור ילד בן 5).

לגבי תרומה - אם לא בא לך לעבוד קשה, שים את הכל בשק וזרוק אותו באישון ליל בכניסה לבית הכנסת השכונתי (אם בא לך להשקיע אז בשכונה דתית). משפחות מרובות ילדים תמיד שמחות לקבל תרומות כאלה במצב טוב ובית הכנסת הוא המרכזיה הקהילתית שלהם.

פורסם
יש גם מכולות שלתוכם אפשר להשליך בגדים ישנים/משומשים.

פעם שחיפשתי לתרום בגדים חיפשתי את המכולות האלו, אחרי בירור קטן הבנתי שהבגדים שלא עוברים את הסלקציה שלהם, נחתכים לחתיכות ונמכרות למפעלים ומקומות כמו מוסכים שמשתמשים בהם כסמרטוטים, סתם לידע הכללי.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אם אתה רוצה לזכות במצווה אמיתית-

בגדי נשים,נערות וילדים,נעליים במצב טוב,צעצועים לילדים: במעון לנשים מוכות- פעמים רבות הנשים הללו בורחות מהבית כשכל רכושן עלי אדמות הוא הבגדים שלגופן. כמובן שאת כתובות המעונות לא תקבל, אבל אם תתקשר למרכז הסיוע התל אביבי 03-5176176 (זה הטל' היחיד שאני מכיר) יפנו אותך למישהו שישמח לקבל ממך את השקיות.

בגדים ונעליים במצב טוב לבני נוער: לבית השאנטי בת"א. 03-5103339. למי שלא מכיר- זהו מקלט לנוער במצבי מצוקה וסיכון קשים, שמתקיים אך ורק ע"י מתנדבים ותרומות, וליטרלי מציל נפשות .

בגדי גברים: לעמותת א.ס.ף בית הספר של בני מחובר אליהם. אוספים בגדים (בעיקר בגדי חורף חמים) עבור פליטים מאפריקה

עמותת מאיר פנים-כח לתת תקח ממך בשמחה כל מה שאתה יכול לתת- מציוד חשמלי משומש,כלי מטבח,צעצועים וגם בגדים.

http://www.meir-panim.co.il/givving.html

בכל מקרה תהיה לך קארמה טובה.

רבי נחמן אמר שמי שידיו קפוצות (כדי לא לתת) לא יכול גם לקבל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אם אתה רוצה לזכות במצווה אמיתית-

בגדים ונעליים במצב טוב לבני נוער: לבית השאנטי בת"א. 03-5103339. למי שלא מכיר- זהו מקלט לנוער במצבי מצוקה וסיכון קשים, שמתקיים אך ורק ע"י מתנדבים ותרומות, וליטרלי מציל נפשות .

עליהם עוד לא שמעתי. כבר הרבה זמן אני מחפש מקום באיזור שלי להתנדב בו בדגש על נוער, הם קיבלו ממני מייל.

מקווה לשמוע מהם בחזרה:-D

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

הם קיימים מאז שאני עוד הייתי נוער בסיכון:lol:

בית השאנטי זה המקום היחיד שנער/ה יכולים לבוא אליהם 365 יום בשנה 24 שעות ביממה, בלי הפניה של שירותי רווחה/קצין מבחן או כל גורם אחר. פשוט לבוא, לקבל החל מרק מיטה ללילה, מקלחת,וארוחה, דרך ביגוד,ועד מסגרת חינוכית, אוזן קשבת ועזרה בפתרון מצוקות מיידיות.

הכל בלי הגבלת זמן השהייה,בלי ביקורת על מה שקרה בעבר, ותוך שמירה על כבוד האדם.

מרים קליין/בן יוסף ("מריומה") היא אישה נדירה, ששהייה של 10 דקות במחיצתה טוענת אותך באנרגיות חיוביות לחודשיים.

יש להם ערב גיוס מתנדבים אחת לחודשיים. תתקשר לטל' שרשמתי עבור התרומות, אם יתרשמו שאתה רציני , יזמינו אותך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני תורם את הבגדים לעוזרת שלי - היא מוסרת או מוכרת אותם בנטוורק של העולים מברה"מ לשעבר. אופציה שניה היא השלכת הבדים בקרבת מרכז קליטה לעולים מאתיופיה (בחיפה יש ברחוב חניתה, מול סופרמרט "יש").

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש גם מכולות שלתוכם אפשר להשליך בגדים ישנים/משומשים.

אני זוכר שהיה תחקיר כלבוטק על המכולות האלו (חלקן), שמי שמנהל אותן מוכר את הבגדים לבני דודים.

בכל אופן קיבלתי פה אחלה מידע, תודה רבה!

נ.ב.

חייב לציין שויצו לא גרועים כמו שחשבתי.

פורסם

כל הכבוד לכם!

הייתי תורמת עוד, אבל לפני חודש בערך תרמתי 6-7 שקים מלאים בכל מה שהיה לי לתרום (עשה לי טוב לנפש, ופינה לי מקום בארון)

פורסם
אני תורם את הבגדים לעוזרת שלי - היא מוסרת או מוכרת אותם בנטוורק של העולים מברה"מ לשעבר. אופציה שניה היא השלכת הבדים בקרבת מרכז קליטה לעולים מאתיופיה (בחיפה יש ברחוב חניתה, מול סופרמרט "יש").

ספריאל ידידי, גם כשנותנים חשוב מאוד לחשוב על כבוד המקבל. לא לזרוק אלא להניח מקופל יפה או לתת להנהלת המרכז. מדובר באנשים קשי יום שכבודם כבר נלקח מהם. לא צריך להזכיר להם את זה שוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הסיפור של מרכז הקליטה מדהים ומפחיד גם יחד. המכז נמצא בצידו האחד של כביש די ראשי (רח' חניתה, למי שמכיר). בצידו השני של הרחוב יש נקודת איסוף אשפה. פעם אחת ראיתי מישהו מניח של כמה שקים עם בגדים, לא חלפו 20 שניות ומספר ילדים צעירים (להערכתי - כבני 6) חצו את הכביש בריצה על מנת לאסו את הבגדים. אישית לא הייתי מניח שם חפצים כיון שהילדים סיכנו את חייהם במאבק להשגת הבגדים, אבל כנראה שיש מי שבכל זאת מניח אותם שם.

בעבר היתה נקודה דומה באזור קולנוע רון ז"ל בהדר, שם יש ריכוז גבוה של עולים עניים מברה"מלשעבר. כנראה שמוקד זה הדלדל בינתיים.

ועניין אחרון - לפני כ-3 שנים נפטרה קרובת משפחה של אשתי, גם היא התגוררה לא רחוק מהמקום בנו"ש שהזכרתי. כאשר באנו, בני המשפחה, לפנות את הדירה התקבצו באזור מכולת האשפה מספר סמרטוטרים שאספו את ה"מציאות" מכל הבא ליד - מכשירי חשמל שאינם פועלים, בגדים שלא יתאימו לאף אחד ושאר אשפה, כנראה שהם מצליחים למכור אותם תמורת כמה פרוטות בשוק הפשפשים או משהו דומה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...