Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני ממש לא רוצה לשלם על מוצר נחות,

אבל אני זוכר שגם מי שהתקין וינדוס על מק (זאת אופציה שקיימת כבר די הרבה זמן), תמיד אמר שזה לא עובד ב-ד-י-ו-ק, באותה צורה כמו שזה היה עובד על מחשב רגיל (מבחינת תאימות, אפליקציות, דרייברים וכו').

השאלה אם זה עדיין נכון?

נכנסתי עכשיו לאתר של מק, וראיתי שיש איזה פונקציה שמאפשרת הרצה בו זמנית של וינדוס וOS,

שתי הסיבות המרכזיות שבגללן אני חושש לרכוש מק הן:

התאמה לוירטואליזציה (בין היתר אני רוצה להיות מסוגל להריץ מכונות וירטואליות על גבי HYPER-V וVMWARE),

התאמה לתכנות - אני לומד מדעי המחשב, ונדרש לתכנת בכל מיני שפות ותוכנות,

השאלה אם שני אלה יהוו מגבלה במק?

(יש עוד סיבה - מסך מגע, אבל זה לא כזה קריטי עבורי).

מכל הסיבות שציינת הייתי דואג בעיקר מהוירטואליזציה.

שים לב למעבד במקפרו (אין לי מושג מה הולך שם) והאם ישנה תמיכה בHYPER V.

בכלל, אם אתה כבר קונה מקבוק והולך להתקין עליו וינדוס, כדאי שתקרא על זה קצת באינטרנט ותבדוק אם אין באגים ידועים.

כל השאר, עניין של אופי.

אני אישית, בתור אדם שמשתמש במשאבי המחשב יותר מ99% מהאנשים לא רואה סיבה להשקיע במחשב נייד 10,000 שקל.

אני מעצב בPS, מריץ VMs, מריץ VS2012, GIT, שני MSSQL וMongoDB.

כל זה על מחשב נייד שעלה לי 3,000 ש"ח והכל עובד מהר.

לא משנה איך תסתכל על זה, מחשב הנייד הוא לא כלי העבודה הנוח למתכנת.

אני בעיקר משתמש בו לניהול ודיבוג תקלות קטנות כשאני לא מול המחשב הראשי.

המחשב העיקרי שלי הוא נייח בבית\משרד שעלותו כ10,000 ש"ח עם 2 מסכים גדולים.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר, סטונדט בקושי מקמפל פרויקט של 5 שורות מידי פעם.

מערכות ההפעלה וינדוס 7 ו8 שמות דגש על מתן ביצועים מצוינים ביחס לחומרה "חלשה" יחסית.

אני צורך הרבה יותר (מה שכתבתי בהודעה הקודמת) והמפרט הבא מספק אותי.

מחשב נייד עם:

i3

8 ג'יגה זכרון (ללא VM גם 4 או 6 יספקו אותו מעל ומעבר)

הארד דיסק 500 ג'יגה ראשי

יספק כל סטודנט מעל ומעבר. מחשב כזה עולה פחות מ3,000 ש"ח.

פורסם

גם פיזו 107 תספיק לכל בן אדם כדי לסוע בפקקים של גוש דן. זו עדיין לא השאלה.

הוא שאל על מרצדס , ואני אמרתי לו שיש BMW עדיפה.

ברור שהמחשבים ברמות האלו הן תחנות עבודה כבודות שמספיקות להרבה שנים והן אוברקיל רציני למי שלא עובד או משחק איתן בצורה כבדה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אחדד את הצרכים:

1) משקל: המחשב הולך לטייל איתי בתיק כל יום ברכבת מחיפה לתל אביב, לכן משקל מהווה גורם מכריע (2 קילו זה גבול עליון).

כיום אני מתנייד עם DELL XPS M1210 - שבזמנו היה מכונה חזקה מאוד ביחס לגודל שלה (12") ועלה בערך כמו המק המדובר (סביבות 11.5 אלף).

2) גודל: באופן אידיאלי - המחשב צריך להיות 13" כדי שיהיה נוח "לחלוק" שולחן של רכבת עם עוד לפטופיסט עם מחשב קטן. ובמידת הצורך גם למקם אותו על הברכיים. אבל מנסיון עבודה עם מסך 26" בבית - אני רוצה גמישות כמו בבית מבחינת יכולת לפתוח כמה חלונות זה לצד זה. ואת זה יהיה קשה לעשות על מסך קטן מ15".

3) צרכי לימודים - מכיוון שאני לומד מדמ"ח, חשוב לי מאוד שכל הדרישות של הלימודים אני אוכל לבצע דרך הלפטופ. זה כולל קומפיילרים שונים, עבודה עם מכונות וירטואליות של לינוקס וכו'. יש שם גם כמה דקויות - כמו למשל: אני לומד בפתוחה, ויש הרצאות מוקלטות שעובדות רק על IE (ימח שמו ושם זכרו).

4) צרכי תרגול לעבודה (וירטואליזציה) - בזמנו למדתי MCITP (בעבר נקרא MCSE), ונדרשתי לעבוד עם HYPER-V ומכונות וירטואליות, לצערי הXPS שלי לא התאים למשימה (2 ג'יגה זכרון), ונאלצתי לקנות PC חזק לבית (שבהסתכלות אחורה היה אחת הקניות הטובות שלי גם עבור צרכים נוספים). אני מכוון כרגע לעבודה בתחום הסיסטם - וזה אומר תרגול של סביבת שרתים כזו או אחרת (הקמת שרתים וירטואליים של וינדוס סרבר 2008/2012, הגדרת תקשורת וירטואלית בין המכונות וכו'). לדעתי מרבית המעבדים החדשים של אינטל תומכים בטכנולוגיית VT ולכן לא אמורה להיות בעיה מהצד של החומרה.

רק אני לא יודע איך יהיה נכון לבנות את הסביבה הוירטואלית.

היתרון של וינדוס 8, שהוא מע' הפעלה של משתמשים, אבל עדיין מגיע עם הכלי של HYPER-V מובנה בתוכו, ובכך מאפשר עבודת "משתמש" שוטפת על המחשב, והרמת סביבת שרתים וירטואלית במקרה הצורך. (בעבר כשהיה לי וינדוס 7, נאלצתי להרים DUAL-BOOT לוינדוס 2008R2 כדי לעבוד בHYPER-V).

אם אני אעבוד עם PARALEL של אפל, וארים וינדוס 8, ובתוכו ארים מכונות וירטואליות, תהיה לי וירטואליזציה בתוך וירטואליזציה (וזה לפני שדיברתי על וירטואליזציה נוספת בתוך השרתים עצמם - שגם ככה עלול להיות בעייתי).

זה התחום שהכי מטריד אותי מבחינת איך הוא יתפקד על מק.

פרט חשוב - כיום אני לא כל כך מתעסק בתחום, אבל אני רוצה לדחוף את עצמי לכיוון הזה (וגם להתמודד על תפקידים בתחום השרתים), וכדי להוריד מעצמי את החלודה שצברתי מאז שסיימתי את הקורס אני רוצה להתחיל לתרגל הרבה בתחום.

5) עריכת תמונות - אני מצלם הרבה, ועורך את התמונות. לא מדובר אומנם בוידאו (רק סטילס), אבל עדיין מדובר בקבצים דיי כבדים של 20-25 מגה לתמונה (RAW).

כאן אין ספק שיש יתרון מוחץ למסך גדול, אבל הרטינה מציל את המצב חלקית בגלל הרזולוציה המפחידה שלו (שמבחינת כמות פיקסלים עוקפת את ה26" שלי!!!).

6) אורך חיים של המחשב - המחשב הנוכחי אצלי כבר מעל 7 שנים, והמחשב הבא כנראה יחיה זמן דומה, לכן אני לא רוצה להתפשר על מחשב בינוני שאצטרך להחליף אחרי שנתיים-שלוש.

בברכה!

יונתן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אחדד את הצרכים:

1) משקל: המחשב הולך לטייל איתי בתיק כל יום ברכבת מחיפה לתל אביב, לכן משקל מהווה גורם מכריע (2 קילו זה גבול עליון).

כיום אני מתנייד עם DELL XPS M1210 - שבזמנו היה מכונה חזקה מאוד ביחס לגודל שלה (12") ועלה בערך כמו המק המדובר (סביבות 11.5 אלף).

2) גודל: באופן אידיאלי - המחשב צריך להיות 13" כדי שיהיה נוח "לחלוק" שולחן של רכבת עם עוד לפטופיסט עם מחשב קטן. ובמידת הצורך גם למקם אותו על הברכיים. אבל מנסיון עבודה עם מסך 26" בבית - אני רוצה גמישות כמו בבית מבחינת יכולת לפתוח כמה חלונות זה לצד זה. ואת זה יהיה קשה לעשות על מסך קטן מ15".

3) צרכי לימודים - מכיוון שאני לומד מדמ"ח, חשוב לי מאוד שכל הדרישות של הלימודים אני אוכל לבצע דרך הלפטופ. זה כולל קומפיילרים שונים, עבודה עם מכונות וירטואליות של לינוקס וכו'. יש שם גם כמה דקויות - כמו למשל: אני לומד בפתוחה, ויש הרצאות מוקלטות שעובדות רק על IE (ימח שמו ושם זכרו).

4) צרכי תרגול לעבודה (וירטואליזציה) - בזמנו למדתי MCITP (בעבר נקרא MCSE), ונדרשתי לעבוד עם HYPER-V ומכונות וירטואליות, לצערי הXPS שלי לא התאים למשימה (2 ג'יגה זכרון), ונאלצתי לקנות PC חזק לבית (שבהסתכלות אחורה היה אחת הקניות הטובות שלי גם עבור צרכים נוספים). אני מכוון כרגע לעבודה בתחום הסיסטם - וזה אומר תרגול של סביבת שרתים כזו או אחרת (הקמת שרתים וירטואליים של וינדוס סרבר 2008/2012, הגדרת תקשורת וירטואלית בין המכונות וכו'). לדעתי מרבית המעבדים החדשים של אינטל תומכים בטכנולוגיית VT ולכן לא אמורה להיות בעיה מהצד של החומרה.

רק אני לא יודע איך יהיה נכון לבנות את הסביבה הוירטואלית.

היתרון של וינדוס 8, שהוא מע' הפעלה של משתמשים, אבל עדיין מגיע עם הכלי של HYPER-V מובנה בתוכו, ובכך מאפשר עבודת "משתמש" שוטפת על המחשב, והרמת סביבת שרתים וירטואלית במקרה הצורך. (בעבר כשהיה לי וינדוס 7, נאלצתי להרים DUAL-BOOT לוינדוס 2008R2 כדי לעבוד בHYPER-V).

אם אני אעבוד עם PARALEL של אפל, וארים וינדוס 8, ובתוכו ארים מכונות וירטואליות, תהיה לי וירטואליזציה בתוך וירטואליזציה (וזה לפני שדיברתי על וירטואליזציה נוספת בתוך השרתים עצמם - שגם ככה עלול להיות בעייתי).

זה התחום שהכי מטריד אותי מבחינת איך הוא יתפקד על מק.

פרט חשוב - כיום אני לא כל כך מתעסק בתחום, אבל אני רוצה לדחוף את עצמי לכיוון הזה (וגם להתמודד על תפקידים בתחום השרתים), וכדי להוריד מעצמי את החלודה שצברתי מאז שסיימתי את הקורס אני רוצה להתחיל לתרגל הרבה בתחום.

5) עריכת תמונות - אני מצלם הרבה, ועורך את התמונות. לא מדובר אומנם בוידאו (רק סטילס), אבל עדיין מדובר בקבצים דיי כבדים של 20-25 מגה לתמונה (RAW).

כאן אין ספק שיש יתרון מוחץ למסך גדול, אבל הרטינה מציל את המצב חלקית בגלל הרזולוציה המפחידה שלו (שמבחינת כמות פיקסלים עוקפת את ה26" שלי!!!).

6) אורך חיים של המחשב - המחשב הנוכחי אצלי כבר מעל 7 שנים, והמחשב הבא כנראה יחיה זמן דומה, לכן אני לא רוצה להתפשר על מחשב בינוני שאצטרך להחליף אחרי שנתיים-שלוש.

טוב,

החזקתי את הרטינה בידיים, ודיברתי עם בחור שלומד איתי ויש בבעלותו אחד כזה (הוא גם סוג של האקר, אז הוא דיי נכנס לו לקרביים).

והכי חשוב - התייעצתי בפורום IT (מי שמכיר פטרי), והבנתי שאני עלול להיתקל בבעיה רצינית בכל הקשור לוירטואליזציה של מכונות שרתים. במיוחד אם ארצה להריץ hyper-v או את הגרסה המלאה של VMWARE. (הבנתי שגרסת הפיוז'ן לא נותנת שליטה בהגדרות רשת מסויימות).

בקיצור - חזרתי לPC.

מכיוון שגבול המשקל שלי הוא כ-2 ק"ג ל15", מצאתי את הדגם הבא:

Sony vaio SVS151290X

הדגם מגיע עם אינספור שדרוגים כגון:

מעבד: Core i7-3632QM

זכרון: 12 ג'יגה

הארד דיסק - אפשרות ל750 רגיל, או זוג 128/256 SSD.

מסך FHD

וכרטיס מסך: NVIDIA® GeForce® GT 640M LE 2GB

בארץ לא מצאתי אותו במפרט המתואר, אבל אני מניח שאפשר להזמין.

השאלה הבאה היא נושא האחריות ומחיר בארץ מול חו"ל:

בחו"ל (באתר הרשמי של סוני) אפשר לבנות את המחשב עם כל השדרוגים בכ1700$.

בארץ הגרסאות הבינוניות מגיעות לכ10 אש"ח.

האם ידוע משהו על יחס של יבואן סוני-וואיו בארץ (מי זה?) לאחריות של ארה"ב?

זה אולי לא המחשב הכי מרשים במראה (כמו הרטינה או האסוס), אבל לדעתי נותן תמורה למחיר הרבה יותר טובה, ולא מונע את השימושיות של PC והתוכנות שלו.

אשמח לדעות בנושא!

(במיוחד אם למישהו יש כזה)

בברכה!

יונתן.

פורסם

ויש את החבר הזה שהצטרף כנראה ממש לאחרונה למבחר (עד עכשיו היה רק 8GB זכרון, ועכשיו יש 12GB כמו שרציתי).

http://www.amazon.com/Zenbook-UX51VZ-DH71-2-10-3-10GHz-i7-3612QM-GeForce/dp/B00AN93E9W/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1366405958&sr=8-4&keywords=asus+ux51vz

קצת פחות מ-9 אש"ח באמצעות שליחה בbuy2usa (כולל מיסים ומשלוח).

בברכה!

יונתן.

פורסם

ועדיין זה משאיר את השאלה - למה לא לקנות את המק ולהתקין עליו Win ואז אין לך שום הבדל בביצועי וירטואליזציה?

(ומהחלונות להריץ את הVmware)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
ועדיין זה משאיר את השאלה - למה לא לקנות את המק ולהתקין עליו Win ואז אין לך שום הבדל בביצועי וירטואליזציה?

(ומהחלונות להריץ את הVmware)

ליביו

מנסיון:

להריץ מכונה וירטואלית בתוך מכונה וירטואלית אחרת - מתכון לבעיות.

ואני מדבר על פתרונות וירטואליזציה של שרתים (hyper-v).

במקרה הזה, זה יהיה:

OS - שמריץ וינדוס 8, שיריץ מספר מכונות וירטואליות של SERVER 2012/2008, שצריכות לדבר אחת עם השניה ברמת רשת, שיתופים וכו'... בקיצור נראה לי סתם מורכב מדי.

למרות הרצון העז למוצר יפה של התפוח, נראה לי קצת מפגר להשקיע במק - כדי לעשות הכל כדי להפוך אותו חזרה לPC.

מה גם - שההבדל (אפילו עם הזמנה מאמאזון דרך אתר שילוח לארץ) הוא בכמעט 4 אלף שקל.

בברכה!

יונתן.

פורסם

תריץ Windows ללא מכונה וירטואלית.

אתה מבין שאתה יכול פשוט להריץ חלונות במקום OSX כן?

(ומבין מבין , 6 שנים בעבודה הקודמת עבדתי עם וירטואליזציה ברמה שחלונות לא מספיקה אלא מתקינים ESX על שרתים. נגעתי כנראה בכל גירסא של vmware מהפלייר עד לרמות הגבוהות ביותר שרצות על כמה שרתים במקביל עם עשרות דיסקים קשיחים ומעבדים)

כלכלית כבר הוכחנו שאין בדיוק חסרון בזה - זה המחשב מבחינת המפרט והמסביב שקובע את הסטנדרט בסגמנט הזה עם כמה יתרונות יחודיים.

זה לא לעשות שום שינוי - זה בדיוק להפעיל כלי מובנה במערכת הפעלה שנקרא bootcamp ונותן לך להתקין את חלונות במקביל לosx ואז בעלייה לבחור מה עולה. לא וירטואליזציה בתוך וירטואליזציה...

Then dying is forgetting

פורסם

תשמע נראה לי אבל אתה נעול על לקנות מחשב לא מק ומחפש את החסרונות איפה שהם לא.

כל מגזין בערך שסקר את המחשב הזה ודגמים מקבילים לו לאחר מכן קבע שזה המחשב לקנות (גם אם להתקין עליו חלונות רגע אח"כ). לך על זה.

קנה מחשב ללא אחריות מחו"ל / יבוא אפור בארץ שיעלה לך כמו יבוא רשמית של אפל.

המחשב תומך בhyper V , המחשב מריץ הכל כמו גדול (שוב מניסיון) אבל בכיף.

לגבי סוני - בא נגיד שלקבל עליהם שירות בארץ קשה עד בלתי אפשרי. וגם אז It leaves some to be desired.

לחבר הלכה מקלדת בואיו שלו - אחרי ויכוחים וכו הוא אכן קיבל החלפה באחריות. סה"כ זמן ההשבתה של המחשב עד שהחלקים הגיעו מחו"ל + זמן מעבדה + ויכוחים עם היבואן - 3 חודשים השבתה.

והוא קנה דגם בארץ עם אחריות בארץ. גם עם השירות של ישפאר בכלליות בהרבה תחומים (בצד המעבדה הטכנית) אני מפחד לחשוב איך הם יראו את עניין היבוא מחו"ל.

Then dying is forgetting

פורסם
תשמע נראה לי אבל אתה נעול על לקנות מחשב לא מק ומחפש את החסרונות איפה שהם לא.

כל מגזין בערך שסקר את המחשב הזה ודגמים מקבילים לו לאחר מכן קבע שזה המחשב לקנות (גם אם להתקין עליו חלונות רגע אח"כ). לך על זה.

קנה מחשב ללא אחריות מחו"ל / יבוא אפור בארץ שיעלה לך כמו יבוא רשמית של אפל.

המחשב תומך בhyper V , המחשב מריץ הכל כמו גדול (שוב מניסיון) אבל בכיף.

לגבי סוני - בא נגיד שלקבל עליהם שירות בארץ קשה עד בלתי אפשרי. וגם אז It leaves some to be desired.

לחבר הלכה מקלדת בואיו שלו - אחרי ויכוחים וכו הוא אכן קיבל החלפה באחריות. סה"כ זמן ההשבתה של המחשב עד שהחלקים הגיעו מחו"ל + זמן מעבדה + ויכוחים עם היבואן - 3 חודשים השבתה.

והוא קנה דגם בארץ עם אחריות בארץ. גם עם השירות של ישפאר בכלליות בהרבה תחומים (בצד המעבדה הטכנית) אני מפחד לחשוב איך הם יראו את עניין היבוא מחו"ל.

למען האמת, זו הפעם הראשונה שאני אשכרה מעדיף לקנות מוצר של אפל, כי אני מבין עד כמה הוא יותר טוב מכל היתר.

אבל זה יהיה ממש כואב לגלות בסוף שיש איזה פונקציה שלא תעבוד עליו (במיוחד שאנחנו לא מדברים על מחשבים באלפיים שקל).

אם אני מבין נכון bootcamp - זה שווה ערך לdual-boot?

אם כן - אז זה באמת אמור לתת מענה להפעלה מלאה (לא וירטואלית) של וינדוס 8/2008.

כמו כן - אני מבין שיש לך נסיון רב עם סביבות וירטואליות באופן כללי, האם גם יצא לך להריץ סביבה שלמה כזאת על הלפטופ הנ"ל (מספר שרתים, עם הגדרות רשת והכל ביניהם)?

האם חווית בעיה כלשהי בנושא?

בברכה!

יונתן.

פורסם

זה יתן מענה שלם, והייתי בטוח שזה כבר ברור לך מהדברים הקודמים שכתבתי על דרייברים של אפל לחלונות.

על המק הזה לא יצא לי (כיום אני מפתח על מק, אין לי צורך בוירטואליזציה מעבר לסימולטור של האייפון...) אבל על מקים קודמים כן (עם VMware workstation על חלונות) עבד מעולה עם האצות חומרה.

אין שום סיבה שתהיה בעיה - בסוף היום החומרה הזו (מעבד, כרטיס מסך, כרטיסי רשת) היא פשוט חומרת pc בצד בהיי אנד. ההבדל מתמקד בבקר של הלוח אם ועוד כל מני אופטימיזציות (לדוגמא AirPlay שנעשה על מקודד וידאו נפרד בזמן אמת ועוד מיני שטיקים)

Then dying is forgetting

פורסם

אני רוצה להציע לך הצעה שונה.

תרכוש 2 מחשבים - נייח שישמש בתור "שרת" עליו תבצע את כל הוירטואליזציות שתדרש ובנוסף נייד קל משקל שישמש כתחנת עבודה ("קונסול" לניהול השרת).

העלות של 2 החומרות תהיה זולה מעלות של נייד "סופר קל וסופר חזק" וביחד יתנו לך הרבה יותר בעבור הרבה פחות.

גם היכולת של שדרוג תעלה - קל יותר בעתיד לבצע שינויי חומרה בנייח מאשר בנייד.

כל שצריך להוסיך לסיפור זה 80 שח לחודש לגלישה סלולרית במקומות בהן אין אפשרות להתחבר לרשת אלחוטית.

פורסם
אני רוצה להציע לך הצעה שונה.

תרכוש 2 מחשבים - נייח שישמש בתור "שרת" עליו תבצע את כל הוירטואליזציות שתדרש ובנוסף נייד קל משקל שישמש כתחנת עבודה ("קונסול" לניהול השרת).

העלות של 2 החומרות תהיה זולה מעלות של נייד "סופר קל וסופר חזק" וביחד יתנו לך הרבה יותר בעבור הרבה פחות.

גם היכולת של שדרוג תעלה - קל יותר בעתיד לבצע שינויי חומרה בנייח מאשר בנייד.

כל שצריך להוסיך לסיפור זה 80 שח לחודש לגלישה סלולרית במקומות בהן אין אפשרות להתחבר לרשת אלחוטית.

מחשב ביתי חזק כבר יש (עם 12 ג'יגה, מערך של 5 HD שחלקם בRAID, מעבד I7 מדור ראשון ועוד כמה צעצועים).

בפועל - מנסיון - קונסול לא עובד טוב על תקשורת סלולרית - במיוחד לא ברכבת. פשוט כבד מדי, ולא מספיק יציב.

השאיפה שלי היא ליצור העתק מחשב ביתי על גבי לפטופ חזק ואיכותי.

פעם אחרונה שקניתי לפטופ הייתה לפני 7 שנים, והמחשב משרת אותי עד היום בצורה דיי טובה לצרכים בסיסיים.

השאיפה היא לקנות מחשב לעוד 5-7 שנים, ולכן לא בא לי לקנות מחשב באלפיים שקל שימות אחרי שנתיים.

ליביו - לפי איך שזה נראה שוכנעתי סופית על המק,

עכשיו רק נשאר להגיע עם פרחים לבית ולגרום לחצי השני להסכים להוציא כזה סכום פסיכי על מחשב :shock::roll:

אגב - יש רעיון כיצד להוריד עלויות?

(חברי מועדונים שונים, או איזה הטבות חיילים/סטודנטים/גמלאים וכו'),

גם אופציה של הזמנה מאילת אפשרית.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...