Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וסתם בשלוף:

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2414958,00.asp

http://www.laptopmag.com/review/laptops/asus-zenbook-ux51vz-dh71.aspx

http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Zenbook-UX51VZ-U500VZ-Notebook.84246.0.html

כמעט כולם אומרים שהוא משתווה בביצועים אבל נופל בסוללה , במסך ועוד כמה קטנות - ושורה תחתונה שהפרו רטינה עדיין עדיף עליו בקצת (ובסוף היום - אפשר להתקין עליו גם Win)

באותו כסף (או יותר - פרו רטינה בסיסי מתחיל מ2000 דולר / 11 אלף ומשהו ש"ח) - אסוס מול אפל?

חוץ מלהיות אנטי אפל - אין באמת סיבה לבחור באסוס.

+ המק זמין בארץ ללא שום בעיה בכל חנות IDIGITAL או יבואן מקביל.

(אני הייתי בוחר את הדגם הבסיסי + שדרוג ל16 גיגה זיכרון. במקרה זה גם הלפטופ היומיומי שלי אז יש לי "טיפה" נסיון איתו)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא לגמרי אנטי אפל (אם כי מעולם לא רכשתי מוצר שלהם),

אבל יש דברים מסויימים (במיוחד בתחום המחשוב, כמו סיסטם, תכנות וכו') שקשה לעשות על אפל.

אין מה לעשות - בתחום הPC וינדוס עדיין הכי נפוץ, והכי הרבה עבודה מתבצעת עליו (אגב, זה לא שאני איזה חובב קוד פתוח, גם לינוקס לא בא בחשבון אצלי משיקולי נוחות ותוכנות מותאמות).

השימושים שחשבתי עליהם למחשב:

שימוש מרכזי - נשיאה יומיומית ברכבת לצרכי גלישה/מיילים/פייסבוק/סרטים. (בגלל זה אולי עדיף 13" לטובת משקל ונוחות)

פעם בשבוע-שבועיים - התעסקות בעריכת תמונות (הסיבה המרכזית למה "15 ולא 13")

לצרכי לימודים - תכנות (פתיחה בו זמנית של מספר חלונות, שיכול להיות נוח במחשב עם מסך גדול).

לצרכי תרגול עבודה - מכונות וירטואליות ועבודה על שרתים וירטואליים (לא יודע כמה ייצא לי להתעסק בזה, אבל זו שאיפה, ולכן גם הצורך ביותר מ4 גיגה זכרון).

אם המחשב יצליח להרים משחקים זה יהיה בונוס נחמד, אבל זה סתם אשליה עצמית כי גם בבית כמעט אף פעם לא יוצא לי לשחק.

בברכה!

יונתן.

פורסם

על המק אפשר להתקין חלונות אז כל מה שאמרת לא רלוונטי.

אני דיברתי על הרטינה מבחינת חומרה בלבד והוא פי סי לכל דבר

אבל אם אתה רוצה לשלם יותר בארץ על מוצר נחות - בכיף.

Then dying is forgetting

פורסם

ואל תאז לקנות בימינו מחשב בלי לפחות 8 אם לא 16 ג׳יגה זיכרון.

במיוחד באולטראבוקים שקשה לשדרג

Then dying is forgetting

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
על המק אפשר להתקין חלונות אז כל מה שאמרת לא רלוונטי.

אני דיברתי על הרטינה מבחינת חומרה בלבד והוא פי סי לכל דבר

אבל אם אתה רוצה לשלם יותר בארץ על מוצר נחות - בכיף.

אני ממש לא רוצה לשלם על מוצר נחות,

אבל אני זוכר שגם מי שהתקין וינדוס על מק (זאת אופציה שקיימת כבר די הרבה זמן), תמיד אמר שזה לא עובד ב-ד-י-ו-ק, באותה צורה כמו שזה היה עובד על מחשב רגיל (מבחינת תאימות, אפליקציות, דרייברים וכו').

השאלה אם זה עדיין נכון?

נכנסתי עכשיו לאתר של מק, וראיתי שיש איזה פונקציה שמאפשרת הרצה בו זמנית של וינדוס וOS,

שתי הסיבות המרכזיות שבגללן אני חושש לרכוש מק הן:

התאמה לוירטואליזציה (בין היתר אני רוצה להיות מסוגל להריץ מכונות וירטואליות על גבי HYPER-V וVMWARE),

התאמה לתכנות - אני לומד מדעי המחשב, ונדרש לתכנת בכל מיני שפות ותוכנות,

השאלה אם שני אלה יהוו מגבלה במק?

(יש עוד סיבה - מסך מגע, אבל זה לא כזה קריטי עבורי).

בברכה!

יונתן.

פורסם

אתה רציני?

אפל נותנת DRIVER PACK מיוחד ללפטופים שלה לחלונות.

זה אף פעם לא היה נכון.

מעבר לזה - כשויסטה יצאה כבר:

http://gizmodo.com/317060/macbook-pro-is-the-fastest-windows-vista-notebook

בקיצר זה לא נכון ומעולם לא היה נכון (אני משתמש גם במקים מאז 2006 - על כל אחד מהם הותקן גם WIN - כולם עבדו מעולה.)

לגבי VMWARE - יש VMWARE FUSION למק - עובד מעולה , או שאתה יכול להריץ כל VMWARE של WIN.

לגבי תוכנות של תואר במדעי מחשב - "במקרה" עשיתי תואר שלם של מדעי מחשב על מק.

גם היה לי הרבה יותר קל כי סביבות פיתוח לC על יוניקס היו לי על המחשב ואקליפס רץ יותר טוב מבWIN.

VS הרצתי במכונה וירטואלית רוב הזמן (כי המק היה מספיק חזק להריץ את 2 המערכות הפעלה ביחד בלי למצמץ).

על הדרך - IDIGITAL גם הורידה את המחיר בעוד כמה מרשרשים - הדגם ה"בסיסי" עולה 10 (ועל זה תוסיף עוד כמה מאות לשדרוג ל16 גיגה זיכרון ואתה עם מפלצת רצינית ביותר ביד, גם מעבד , גם כרטיס מסך , מסך שאין לו מתחרים , גם חיי סוללה , גם ארגונומיה מעולה וגם מחיר לא רע יחסית למתחרים - היותר יקרים! ולא מיובאים רשמית לארץ)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אני הייתי לוקח את ה MAC.

אין בכלל מה להשוות מבחינת איכות לרוב יצרני הניידים, ועצם העובדה שאפשר לעבוד גם עם חלונות וגם עם OS זה פלוס רציני.

ותתפלא, אבל MAC OS בכלל לא רעה :wink:.

פורסם

בדקתי אתמול בחנות של אפל

מסתבר שכבר יצאו דגמים חזקים יותר, והקיימים כרגע ב"מבצע" (אם 12 אלף למחשב זה מבצע)

כלומר יש לי שתי אפשרויות:

לקנות עם 8 גיגה ב12

או עם 16 גיגה (דגם עם מעבד חדש יותר) בקרוב ל15 אלף

ואם מוסיפים 1500 שקל לשנתיים אחריות נוספות

אז מטפסים למחיר של מעל 16 אלף!

זה קצת אסטרונומי מדי בשבילי...

מישהו יודע מה המדיניות של אחריות של מק במידה ורוכשים אחד בארה"ב?

בברכה!

יונתן.

פורסם

ההבדלים בין החדש לישן זה עוד 100 גיגהרץ למעבד - לא שווה בכלל לדבר על זה. זה הבדל תיאורטי של 3% במבחני ביצועים יבשים למעבד בלבד.

הדגם ה"בסיסי" ה2.3 מעל ומעבר ועולה 10K.

iDigital מכבדים אחריות של מחשבים מארה"ב אבל קודם "בודקים" אם המחשב באחריות - מה שעלול לקחת כמה ימים.

Then dying is forgetting

פורסם
ההבדלים בין החדש לישן זה עוד 100 גיגהרץ למעבד - לא שווה בכלל לדבר על זה. זה הבדל תיאורטי של 3% במבחני ביצועים יבשים למעבד בלבד.

הדגם ה"בסיסי" ה2.3 מעל ומעבר ועולה 10K.

iDigital מכבדים אחריות של מחשבים מארה"ב אבל קודם "בודקים" אם המחשב באחריות - מה שעלול לקחת כמה ימים.

לגבי מהירות מעבד - שולי מבחינתי, זה בכלל לא פונקציה.

לגבי זכרון הייתי רוצה 12 גיגה כמו בpc שלי בבית. אבל אין, לכן שקלתי 16.

8 נראה לי טיפה מעט בהתחשב בכך שהמחשב ישמש אותי לפחות 5 שנים (הנוכחי שלי קיים אצלי כבר 7 שנים)

ולגבי אחריות - האם איפעם נתקלת בסירוב לתקן מחשב באחריות של חו"ל?

כי ב10500 שקל, אפשר לקנות שם את ההכי מתקדם!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני מסכים - השדרוג ל16 גיגה זיכרון חשוב ושווה את הכסף (מה גם שאי אפשר לשדרג אח"כ - הזיכרון מולחם ללוח אם).

סירוב? אני לא מכיר.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

מה השימושים שלך במחשב בכלל? האם אתה זקוק לכרטיס מסך שכזה? מעבד שכזה? אתה יכול למצוא דברים בעלי נתונים דומים וכרטיסי מסך דומים במחירים יותר זולים.

Opel Adam S 2017

פורסם

בלי להיכנס לוויכוח אפל/לא אפל (ליביור בהחלט העלה טענות מהותיות בנוגע ליחס עלות/תועלת)

לא הייתי קונה דווקא בגלל שזה אסוס. שנים (!!!) שלא נתקלתי במסך כחול עד שהגעתי לאסוס,

וחסר שאני אתחיל לדבר על המקלדות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ששוקלים אולי פי 1.5 , עם חיי סוללה קטנים משמעותית ומסך שלא משתווה או קרוב לכך וכנראה בלי ssd. (ובא נזכור שזה כרטיס מסך ומעבד מאוד חזקים, אפילו לרמה אחת מתחתיהם ההפרש הכספי הוא גדול מאוד)

כל הניידים שבאמת קרובים אליו טכנית - עולים באיזור אותו מחיר.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...