Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

חזרתי עכשיו מאימון ואחרי זה סשן מדידות עוד יותר מייגע ומייסר מהאימון :-D

לקחתי את המדידות הבאות (חיבור של הלפטופ לביט1 AUX1 ושליטה בביט1 דרך הCARPC ) - הלפטופ היה הHU בעצם והCARPC רק יחידת שליטה בביט 1 :

1. מדידה של SPL ואימפדנס של המערכת בכוון הנוכחי.

2. מדידה של טוויטר ימין בנפרד וטוויטר שמאל בנפרד בתדר 5K הרץ.

3. מדידה של מיד ימין בנפרד ומיד שמאל בנפרד בתדר 5K הרץ.

4. מדידה של מיד ימין בנפרד ומיד שמאל בנפרד בסוויפ 300 עד 700 הרץ.

5. מדידה של וופר ימין בנפרד ווופר שמאל בנפרד בסוויפ 300 עד 700 הרץ.

6. מדידה של וופר ימין בנפרד ווופר שמאל בנפרד בסוויפ 60 עד 80 הרץ.

5. מדידת הסאב בסוויפ 60 עד 80 הרץ.

כל המדידות הפרטניות נעשו אחרי שהעתקתי את הסטאפ הנוכחי לאחד חדש (יש 4 סטאפים בביט 1) והורדתי את כל תיקוני הTC.

לגבי מדידת "החדר" שעשיתי למערכת הכוללת בכוון הנוכחי - התוצאות יצאו מעניינות מאוד.

אם תביטו בספקטוגרם אתם תראו שיש פיק רציני באזור ה40 עד 60 הרץ ו"עודף" בתחום הבאס או הדהוד אפשר לקרוא לזה מאוד ברור עד אזור ה200 הרץ ומשם תגובת המערכת מאוד מאוד ישרה עם פיקים ירוקים לא גדולים במיוחד בתדרים ספציפיים כמו 4 קילו 5 קילו וכך הלאה.

בגרף המפל אתם תראו גם תגובה מאוד יפה - רואים בצורה ברורה שהטוויטרים דועכים מהר יותר משאר התחום - מבחינתי זה בסדר, אני רוצה להנמיך אותם עוד קצת בקרוב - ממש טיפונת.

אבל המדידות הפרטניות ללא TC יצאו פשוט הזויות :shock:

אני לא אעלה כרגע את התמונות של השוואות המדידות הפרטניות (יותר מאוחר במהלך השבוע אשתדל לעשות זאת, לעלות דוגמא לאחת הברורות יותר, היו שם כאלה שמבחינתי מה שראיתי זה שאין צורך בתיקון זמנים אבל כל השאר הראו צורך בתיקוני זמנים פשוט הזויים)

התוצאות הסופיות שקיבלתי לאחר שחישבתי כמה צריך לתת לכל אלמנט הן הזויות - אומר זאת פעם נוספת

אני לא מאמין בגרוש שאחרי שאזין את התוצאות האלו התוצאה תהיה טובה או בכלל קרובה לכוון שעשיתי על פי שמיעה.

רק כדי לסבר לכם את ההבדלים - לפי שמיעה

כל צד שמאל הוסט ב0.33 מילישניות כאשר רק טוויטר שמאל ב0.31

והסאב הוסט ב0.35 מילישניות בכדי לפגוע בול עם מידבאס (וופר) ימין.

התוצאות שקיבלתי (לאחר ששיקללתי את הסאב כנקודת האפס וגם בדקתי לא רק אלמנט מול אלמנט בצד נגדי אלא אלמנט מול אלמנט באותו הצד) יצאו לי:

סאב - 0 כי הוא נקודת הייחוס לזמן

וופר ימין 7 מילישניות!

וופר שמאל 13 מילישניות!

מיד ימין וטוויטר ימין שניהם 11 מילישניות!

מיד שמאל 15 מילישניות!

טוויטר שמאל 14 מילישניות!

זה פשוט הזוי ברמות - אבל מה שקורה שם זה שאני גם עושה תיקוני זמנים בין טוויטר למיד באותו הצד, מיד לוופר באותו הצד ולכן צריך להוסיף הסטה בזמנים בכדי לשמור על הפרשים נכונים גם בין צד לצד וגם בין אלמנט לאלמנט.

אני מאמין שברגע שאני אכניס את התיקונים האלה המערכת תישמע בית שימוש אטומי - אבל נחיה ונראה, כבר היו לי הפתעות בחיים.

במידה ואני אראה שבאמת לפי מכשור זה ממש לא יוצא לי - אני פשוט אשאיר את הכוון של לפי שמיעה.

systemspectog.jpg

syswtfl.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב,

קמתי חצי שעה מוקדם יותר בבוקר רק בכדי להזין את הנתונים של הTC לסטאפ החדש - לקח לי 15 דקות :shock:

שני דברים -

1. כמו שחשבתי, זה לא נשמע נכון.

2. לא כמו שחשבתי - זה כן נשמע טוב!

ההבדלים הם שהדברים נשמעים נכון יותר, בהיר יותר ברור יותר אבל מה שהלך בדרך לאיבוד בצורה מאוד ברורה זה מירכוז הבמה ותחום הבאס.

כל נסיון למרכז את הבמה עלה בתוהו.

לגבי הבאס - הפיכת פאזות בין המידבאסים לסאב וופר החזירו המון צבע לחיים.

אבל זה פשוט לא זה ואני די בטוח שטעיתי במדידות שלי.

אני חושב שאני גם יודע איפה הטעות - עשיתי מדידות סוויפ קטנות מידי לכל אלמנט וגם נקודות החיתוך אצלי לא חופפות אז אין יותר מידי מה לנסות ליישר אלמנט כלפי אלמנט למעט אזור נקודת החיתוך של האלמנט העליון.

אני אנסה לעשות עוד סשן מדידות אבל הפעם לפי נקודות החיתוך של כל אלמנט עד נקודת הקצה שלו ואם שם אני לא אקבל תוצאות שיסתדרו טוב - אז המסקנה היחידה שאני מגיע אליה היא שיש דברים שפשוט טוב יותר לעשות על פי שמיעה.

הRTA עוזר בעיקר ככלי לבדיקת היענות תדר וביצוע מדידת חדר בכדי לאתר צלצולים במערכת וכמו שראיתם - כמעט ואין אצלי הדהוד לאורך כל תחום הנגינה, אני אפילו רוצה להנמיך את הטוויטרים עוד קצת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קצת אכזבה, אבל כנראה שכמו כל כלי, צריך לדעת לעבוד איתו נכון.

לפחות אתה אומר שנשמע טוב ושיש צבע חיים חדשים!8)

SCANSPEAK

פורסם

זה מאוד מתעתע לנסות להבין את ההבדלים בTC כאשר אתה עושה OVERLAP לשתי מדידות.

הבעיה היא שבגלל שלא עשיתי סוויפ אמיתי אלא מתדר X לX+1 - לא היתה לי שום אפשרות למקם את הסמן בתדר הרצוי ואז להשוות את זה למדידה המקבילה בגרף של תגובת אימפולס (זמן)

אני מאמין שאחרי שאעבור לבדיקת סוויפ של תחום תדר שלם אני כבר אפגע בחישובים יותר מדוייקים ונכונים - כל מה שאני צריך זה את הפיק של הגל הראשון מתוך הסוויפ המלא - זה גם אזור נקודת החיתוך ושם צריך לבצע את התיקון.

יום שני אחרי האימון אני אעשה סט מדידות נוסף

סוויפ לכל טוויטר מ3750 עד 20 קילו

סוויפ לכל מידריינג' מ3750 עד 20 קילו -> זה רק בכדי להשוות לטוויטרים.

סוויפ לכל מידריינג' מ450 עד 8 קילו

סוויפ לכל וופר מ450 עד 8 קילו -> זה רק בכדי להשוות למידריינג'ים

סוויפ לכל וופר מ60 עד 450 הרץ

סוויפ לסאב וופר מ60 עד 80 הרץ -> זה בכדי להוות לוופרים

כל סוויפ עליון מכל זוג שרשמתי ישמש להשוואה בין אלמנט לאלמנט מקביל בצד השני.

כל סוויפ תחתון ישמש להשוואה בין אלמנט קטן לגדול יותר בכל צד באותו הצד.

ואז נראה איזה תוצאות יתקבלו.

זה תהליך למידה מדהים בעיניי והדבר הכי יפה בו זה שאני כל פעם רואה מחדש עד כמה הטעם האישי, בסופו של דבר, הוא זה שקובע.

Pioneer TS-X150

פורסם

היי אדי,

תוצאות המדידות מרשימות מאד!

בגרף המפל אפשר לראות שהרכב שלך "סופג" צלילים ומונע החזרים של צלילים בצורה טובה מאוד .

אני בטוח שאם הייתה מבצע את אותה המדידה ברכב ללא בידוד מקיף כפי שעשית אצלך, הייתה מקבל גרף שהוא הרבה פחות לינארי ככל שתדר הבדיקה יורד.

מעניין לעשות את הבדיקה הזאת ברכב לפני אחרי עבודת בידוד.

במדידת הtc , זה נכון שכמו שאמרת הטעם האישי הוא זה שקובע, אבל ישנם חוקים של פיזיקה בסיסים, שמצד אחד לא יכול להיות הבדל כלכך דרמתי בין התאוריה והפרקטיקה.

אני מהמר שכאשר תבצע את הבדיקה באופן שונה אז באמת תקבל תוצאה יותר הגיונית.

לפי התוצאה שקיבלת בבדיקה, 6 מילי שניות הבדל בין הוופרים , מרכז הבמה צריך להוית מוסט ב 2 מטר שמאלה מהמרכז.

(לפי חישוב שכל מטר זה בערך 3 מילי שניות ) .

מצד שני גם הערכים שכיוונת לפי שמיעה לא מתאימים לתאוריה(0.33 מילי שניות דילי), זה היה צריך להיות התיקון אם מרכז הבמה היה מוסט בערך ב7 ס"מ שמאלה, אז לא יודע כמה אפשר לסמוך פה על המדע, נראה לפי המדידה הבאה :razz:.

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

דביר,

זה דווקא כן הגיוני כי הדבר היחיד שאתה אולי לא לקחת כאן בחשבון זה שההתקנה אצלי היא בקיק פאנלים וההפרשים במרחקים בין הקיק פאנלים הוא קטן יחסית - בכדי לפצות עליו, הסטה קטנה מאוד של הTC נדרשת ולא יותר.

והסאב - זה שהוא נמצא במרחק של בערך 2 מטר מהראש שלי - לא קשורה כל כך למציאות כי הוא מנגן תדרים שמבשילים הרבה יותר מאוחר - אני ברוב הסיכויים שומע את רבע אורך הגל שלו פוגע בשמשה הקדמית - יתכן והתיקון הדרוש בשביל זה הוא גם כן מינימלי.

הסיבה שהתוצאות שאני רואה הן כל כך מוזרות היא בגלל שלא עשיתי בדיקת סוויפ - התוצאה שמתקבלת לא מאפשרת לתכנת הREW לצייר גרף SPL לפי תחום תדר ולכן אני לא יכול למקם את עצמי לפי תדר מדוייק בין מדידה למדידה ומה שמתקבל מנסיון למצוא גל תואם באמפליטודה תואמת ולחשב מזה תזמון - היא ב100 אחוז שגוייה.

אבל ניסיתי ללכת שם על היחסים - וזה יצא מאוד מעניין - מאוד.

לגבי הDECAY או בעצם ריברב, כן, הרכב הזה הוא פחות או יותר ספוג על 4 גלגלים :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב,

נראה שלנסות לפגוע בטיימינג בעזרת מדידה לא הולך טוב.

הגרף של היענות התדר לא מייוצג ע"י גרף תגובת האימפולס בצורה חופפת ואני לא יכול להתאים תדר לזמן למעט הזמן הישיר מתחילת המדידה.

נראה גם שהרצתי סוויפים קצרים מידי והמידע מאוד קשה לפיענוח ואז, להוסיף את הדובדבן שבקצפת, נקודות החיתוך אצלי לא נושקות אלא חופפות באמצע תחומי התדרים של האלמנט הבא בשרשרת אז ככה שאין לי אף נקודת ייחוס אמיתית וטובה לבדוק לפיה.

אבל - החדשות הטובות הן, שבהחלט קל מאוד לכוון TC לפי שמיעה - ממש אין צורך במכשור בשביל זה.

החדשות הרעות הן שנכון לעכשיו כל נסיון שלי לשפר את התוצאה עולה בתוהו כי או שאני מצליח לשפר את בהירות המערכת (נקיון) אבל זה בא על חשבון של אובדן באס או שאני מצליח לשמר תגובת באס נהדרת אבל קצת פחות ניקיון מהסט אפ הנגדי.

אני בנקודה מסויימת כבר התחלתי לחשוד שיש משהו לא כשר בין הפריסטים של הביט1 - שהם לא זהים למרות שאני יודע שהעתקתי פריסט אחד לפריסט אחר ורק עשיתי שינויי TC.

יש לי עוד קצת ליטושים לעשות על הסט אפ החדש שאני מנסה להוציא מהמערכת אבל נראה לי שהשינויים צריכים להיות מינוריים בלבד בכדי לבצע כמה שפחות שינויים שמשפיעים על התחום התחתון.

כמו שזה נראה, מההתקנה הזאת הוצאתי פחות או יותר את המקסימום ולמעט שיפורי התקנה שלא באים בחשבון מבחינתי ברכב הזה, אין כבר ממש מה לשפר, אפשר יותר טוב אבל שוב - לא בהרבה וגם יותר טוב זה מאוד יחסי.

למשל להעלות את הרכיבים לקורות (רק לא כשאני משתמש בL4SE אלא בL3SE) אבל ביחס להתקנת קיק פאנלים הרוחב יפגע קצת.

למשל להוציא את הוופרים מעבר לקו הדיפון.

למשל למתוח את הגיין עד הקצה האפשרי לכל רכיב אבל משום מה לא בא לי להגיע לנקודות האלה.

סה"כ לסיכום השרשיר הזה - כלי המדידה נהדרים בעיקר למטרת RTA ומדידות חדר כוללות, TC - אלוהים נתן לכם אזניים וטעם אישי, תשתמשו בהם.

Pioneer TS-X150

פורסם

מצטער על ההקפצה - עדכון אחרון, לאלו שכן עוקבים אחרי שרשורים מהסוג הזה.

הבוקר החלטתי לנסות להבין איפה הנקודה בה מתבצע הtrade off בין צליל סופר נקי אבל חסר באס לעומת צליל טיפונת פחות נקי אבל עשיר בבאס.

מה שגיליתי זה שהתוצאה הכי טובה שקיבלתי היתה - כשכוונתי TC בצורה הבאה

1. סאב וופר לעומת מידבאס ימין - כאשר אני מרחיק את הסאב וופר ולא את המידבאסים.

נקודת האפס היא הוופרים.

2. וופר שמאל לעומת וופר ימין - זו הנקודה שבעצם יוצרת את מרכז הבמה נכון לעכשיו.

3. מידריינג' שמאל לעומת וופר שמאל (ללא שום קשר למידריינג' ימין).

4. מידריינג' ימין לעומת וופר ימין (ללא שום קשר למידריינג' שמאל).

5. טוויטר שמאל לעומת מידריינג' שמאל (ללא שום קשר לטוויטר ימין).

6. טוויטר ימין לעומת מידריינג' ימין (ללא שום קשר לטוויטר שמאל).

7. תיקון קטן בטוויטר שמאל לעומת טוויטר ימין (עוד תוספת קטנה).

8. תיקון אחרון לסאב וופר לעומת כל המערכת.

התוצאה שקיבלתי היא ה"קסם" הזה שבו הרמקולים מאבדים את התכונה להסגיר את מיקום הרכיבים - מביט ברצפה, מביט לכוון הרמקולים והזמרת לא שם, כל הכלים לגמרי במקומם וברורים בצורה בלתי רגילה.

הדבר היחיד שטיפונת ירד (לא בגובה) זה הבאס הנמוך.

צד שמאל אצלי מסודר - זהו, אין מה לגעת בו יותר.

אני הולך לנסות לעשות עוד קצת עבודה על צד ימין ולראות אם זה משנה משהו כי צד ימין כרגע בטוויטר ומיד בעצם "מועתק" מצד שמאל ולכן עוד צריך לעבור תהליך של מיטוב (אופטימיזציה)

אם זה לא יחזיר את רמת הבאס הכי קרוב למקור המיוחס - אני פשוט אפתח טיפה יותר את הגיין לסאב וופר וזה כבר יסגור את נושא הכוונים לרכב הזה.

מאוד מעניינת שיטת ה"פירמידה" הזו של לבנות את הTC מהתחום הנמוך מעלה. מאוד!

Pioneer TS-X150

פורסם

פייר? המשפט האחרון שלך היה בין הראשונים שלך כשרק התחלנו להתעסק עם TC ברכב...

מתחדשת*

פורסם

כן רק שאז אולי הבנתי משהו שהיום אני יודע.

יש הרבה מאוד תוכן בין השניים.

אני די בטוח שמה שקורה אצלי כרגע מבחינת תגובת באס קשור לצד ימין ברכב - עוד קצת עבודה ואני חושב שאקבל את שם את התוצאה הכי טובה שאני כנראה אוכל להוציא מהסט הזה.

ובמידה והבאס עדיין יהיה טיפה חסר - הגיין של המונובלוק יסדר את זה לגמרי.

Pioneer TS-X150

פורסם

לרגע לא אמרתי שלא.

מעניין מה עוד אנחנו יודעים באופן אינטואיטיבי, שגם אם נעבור וננסה ונלמד הרבה, נוכיח לעצמנו שמה שחשבנו באמת נכון...

מתחדשת*

פורסם

שנשים הן מכוכב לכת אחר.

Pioneer TS-X150

פורסם

שמים זה המשקה הכי טעים. (במיוחד אם אתה מרתיח אותם ומוזג לכוס שיש בה מן אבקה טחונה כהה כזאת)

:lol:

מתחדשת*

פורסם

זה פשוט הזוי ברמות!

יש איזה באג בביט 1 שעדיין לא תיקנו - אני בטוח בזה.

מה שעשיתי זה להעתיק את ההגדרות מזכרון D לזכרון A בכדי לא לפגוע בהגדרות שאיתן אני עובד כל הזמן - זה מעתיק את כל הגדרות הקרוס אובר, איקולייזר ותיקוני זמנים.

הנחתות בביט 1 הן כוללות ולא נשמרות באופן עצמאי לכל זכרון.

בסוף גיליתי שההבדלים בבאס הם בכלל לא מהסאב וופר אלא מהוופרים - הם דופקים כמו חיות :shock:

כיביתי את הסאב ועברתי מפריסט D ל A והפלא ופלא - ההגדרות זהות, בדקתי 10 פעם אבל משום מה בפריסט A הוופרים עובדים במחצית הספק כמו שזה נשמע, עברתי לD, עשיתי את התיקונים שנעשו בפריסט A ושומעים עכשיו נהדר - הטוב מבין שני העולמות בעצם.

כמו שזה נראה - רצוי להגדיר פריסט בביט 1 מאפס ולא להעתיק מפריסט אחר.

בכל מקרה אני רוצה עוד לעבוד קצת על צד ימין בTC אבל זה ממש טוב עכשיו - לא שמקודם זה לא היה אבל ההבדל הקטן הזה בשבילי הוא המון וזה בלי לשנות רכיבים, בלי לשנות התקנה - רק כוונים.

המערכת הזו נמצאת מאוד קרוב למיצוי הפוטנציאל שלה - מה שאני חושב לעשות בהזדמנות הבאה - בשרשיר הבא - זה לכוון את הגיינים בעזרת סקופ\מולטימטר ואז לתת RTA מחדש.

אבל זה כבר שרשיר אחר.

לו רק הייתי מספיק לא שפוי בכדי לבנות מחדש את הדלתות :cry:

לו רק הפלסטיקה של הרכב הזה לא היתה נדירה כל כך!

Pioneer TS-X150

פורסם

הבאג שנתקלת בו באמת הזוי, חשדתי בעבר שיש הבדלים באיזון בין האלמנטים בין הפריסטים בביט 1, אבל אחרי כמה נסיונות הגעתי למסקנה שלא, ושההבדלים נבעו משינוי במסטר גיין (גם קצת מוזר) , ברגע שהמסטר גיין קבוע כל הפריסטים נשמעו לי זהים.

חוץ מזה ההנחתות כן נשמרות פר פריסט , שני הדברים היחידים שלא נשמרים פר פריסט , אלה נשארים לפי השינוי האחרון (גם בלי לבצע שמירה) , הם המאסטר גיין, והגיין של הסאב , אולי זה מה שגרם לשינוי אצלך .

אני מבין שאתה לא רוצה לעשות בניות בדלתות של רכב כמו שלך, אני באותו הראש, אבל אם בכל זאת בא לך להשתגע

אני מאמין שאם תחפש קצת תמצא דיפונים לרכב שלך , ומספיק לא שפוי .. תלוי את מי שואלים :-P

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

• תוכן חדש...