Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נורת מנוע נדלקה אתמול בנסיעה, לפי החיפושים שלי באינטרנט כנראה חיישן למדה, חשוב לציין שלא הרגשתי שום שינוי בביצועי המנוע עד להדלקה ואחריה.

למישהו יש מושג כמה זה אמור לעלות ומה הסכנה בלהמשיך לנסוע ככה (במידה וזה חיישן למדה באמת) עוד שבוע שבועיים?

היום אחה"צ אסע לעשות דיאגנוסטיקה ואחזור עם עדכון.

לבינתיים אשמח לקבל קצת מידע מה זה החיישן הזה? (הידע שיש לי עליו מעורפל)

תודה מראש.

פורסם

עד שלא יחובר סורק ויחולץ קוד התקלה זה הכל דיבורים בעלמא. ביצעת היום את הדיאגנוסטיקה? מה קוד התקלה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אכן מדובר באותה נורת "בדוק מנוע" כתומה (וארורה), אז נכון שתקלה בחיישן למבדה תגרום לה להדלק, אבל כך גם כל תקלה במערכת הזרקה או פליטה או ניהול מנוע, או אחד החיישנים.

אם לא מורגשת במקביל עלייה בצריכה או ירידה בכוח, והנורה לא נדלקת שוב, אפשר לחכות עד שתדלק שוב.

בכל מקרה בהזדמנות הראשונה כדאי לקרוא את קוד התקלה, ומשם להמשיך בהסקת המסקנות.

פורסם

בסוף לא נסעתי והחלטתי לחכות ליום שישי אחה״צ ביחד עם הישור קו יהיה לי גם קוד תקלה.

הרכב נקנה שלשום עם הנורה דולקת והמוכר אמר שבזמנו נסע למוסך לדיאגנוסטיקה ואמרו לו שזה למדה אבל הרגיעו אותו ואמרו שזה קורה הרבה ביאריסים עקב רגישות של החיישן ( עד כמה זה נכון?), כמובן שזה לא מרגיע אותי ואחכה למה שהמוסכניק שלי יגיד.

תודה למגיבים עד כאן , אעדכן בהמשך.

פורסם

חיישני חמצן נמצאים בכל רכב ולכולם אורך חיים מוגבל, לפי הזכור לי מהקורס של BOSCH הוא עומד על 150,000 ק"מ. כמובן שזה תלוי באופי הנסיעות והשימוש ברכב כמו גם לא מעט מזל.

ביאריס כמו ברוב הרכבים יש שני חיישני חמצן, עליון ותחתון או קדמי ואחורי. יש לבדוק איזה מהם התקול ומה בדיוק התקלה. בעל מקצוע טוב עם ציוד מתאים ידע לפענח את התקלה ולקבוע האם מדובר בחיישן חמצן עייף, ממיר קטליטי שסיים את חייו או שילוב של שניהם.

אבל חכה, קודם תראה בדיוק מה קוד התקלה ואז נהיה חכמים יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן כך אעשה ואקווה שזה באמת אחד החיישנים ורק הוא ללא השילוב עם הממיר :roll:

איתמר תודה על ההסבר המפורט אעדכן בהמשך.

פורסם

כמו שהבטחתי, חזרתי לעדכן, התקלה היא : p0141‎ bank ‎1‎ sensor ‎2‎ ‎,‎ ‎חיישן חמצן עליון, כרגע מחכה להצעת מחיר ומנסה לנסוע כמה שפחות ברכב .

פורסם

אני מתקן טעות - הקוד מפנה לחיישן התחתון ולא העליון .- (B1S2).

זהו החיישן שבודק את תפקוד הממיר .

אין בעיה לנסוע עם הרכב , אני מהמר על מעגל החימום שלו .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

יש לך כבר את כל המידע שאתה צריך - תקלה במעגל חימום של החיישן חמצן התחתון .

כל שנישאר הוא לוודא מה הבעיה - המעגל חימום של החיישן עצמו שנישרף (רוב הסיכויים) או תקלת מתח \ הארקה לחיישן עצמו .

החיישן הוא לא יקר יחסית ועבודה קצרה מאד.

לא לשכוח לאפס את יחידת הבקרה לאחר התיקון.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

קודם כל תודה.

עוד שאלה עקב חוסר הידע שלי, האם זהו חיישן למדה המפורסם או שזה משהו אחר? או כל חיישן שקשור למערכת האוויר+דלק הוא ממשפחת חיישני הלמדה?

מה זה יחסית לא יקר? אשמח לקבל תווך מחירים או הערכה גסה.

שוב פעם תודה על העזרה.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

החיישן נקרא חיישן חמצן - מפני שהוא קורא כמה חמצן נשאר לאחר השרפה יחסית לחמצן שבאוויר החיצוני ומתרגם זאת למתח חשמלי.

למד"א זה חישוב מתמטי של היחס בין הדלק לאוויר אך יש וקוראים לחיישן זה גם בשם למד"א למרות שהוא לא מודד זאת.

אני מעריך את מחירו ב כ700 ש"ח (וזה לא יקר יחסית לאחרים).

אולי יש לבוש תחליף אבל זה לא היה הרבה יותר זול .

מכווה שעזרתי במעט.

בברכה.

חיים יוד.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בהמשך לבעיה, ממשיך שרשור קיים:

אשמח לקבל עזרה בנוגע להחלפה (עצמאית) של החיישן, קניתי חיישן דנסו 4 חוטים ועשיתי מחקר מעמיק ברשת על איך ומה?

יש אולי טיפים נוספים שבעלי הידע פה יוכלו לתת לי?

אולי מישהו שעשה את ההחלפה כמה פעמים כבר אשמח לקבל כל מידע שימושי , תודה.

מצרף תמונות חיישן ושרטוט:

ECS-2SZ.pdf

dsd.jpg

פורסם
בהמשך לבעיה, ממשיך שרשור קיים:

אשמח לקבל עזרה בנוגע להחלפה (עצמאית) של החיישן, קניתי חיישן דנסו 4 חוטים ועשיתי מחקר מעמיק ברשת על איך ומה?

יש אולי טיפים נוספים שבעלי הידע פה יוכלו לתת לי?

אולי מישהו שעשה את ההחלפה כמה פעמים כבר אשמח לקבל כל מידע שימושי , תודה.

מצרף תמונות חיישן ושרטוט:

אני מקווה שקיבלת את זה עם חבקי מתכת ולא סתם להלחים בין החוטים. דבר שני קח בחשבון שתצטרך בוקסה מיוחדת עם פתח באמצע שלה כדי להסיר את החיישן הקודם ולהבריג את החדש.

פורסם
אני מקווה שקיבלת את זה עם חבקי מתכת ולא סתם להלחים בין החוטים. דבר שני קח בחשבון שתצטרך בוקסה מיוחדת עם פתח באמצע שלה כדי להסיר את החיישן הקודם ולהבריג את החדש.

אכן קיבלתי אותו עם חבקי מתכת, אין צורך בבוקסה, הגישה מאוד נוחה גם עם מפתח פתוח רגיל, וכן יש לי גם גריז.

תודה על הפניית התשומת לב. :wink:

• תוכן חדש...