Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אצלי ביאריס ברשיון הרכב רשום שאסור להתקין וו גרירה. המנוע אצלי בנפח 1.3 ל' (קוד מנוע 1NR-FE).

ביאריס החדשה (עם הגיר הרציף), המנוע הוא אותו מנוע, ובאתר של טויוטה רשום שהרכב יכול לגרור גרור עם בלמים וגם ללא בלמים וגם מציינים את המשקל המותר. לעומת זאת, בדגם ההיברידי אסור להתקין וו גרירה.

השאלה שלי היא מדוע לשני הרכבים עם אותו נפח מנוע (ואותו קוד מנוע) יש הוראות שונות לאפשרות גרירה.

פורסם

אני מניח כי יש הבדלים במשקל של הרכבים השונים, ולכן רכב אחד רשאי והשני לא.

כמו כן - יתכן שיש הבדל בשלדה ובתכנון עמידותה בלחצים/עומסים.

פורסם

המשקלים זהים.

משקל עצמי של יאריס סול 2009 : 1060 ק"ג (נלקח מאתר kml).

משקל עצמי של יאריס 2013: 1065 ק"ג לידני, 1035 ק"ג לאוטומטי (נלקח מאתר טויוטה).

30 ק"ג, סה טו. לגבי תכנון השלדה אני סקפטי כי המשקל נשאר אותו משקל בגדול.

פורסם

ניתן להתווכח על הנושא עד להודעה חדשה, אבל בשורה התחתונה - ישנה מגבלה הנדסית כלשהי אשר בגללה זה נקבע.

אם הנושא באמת מעניין אותך, תפנה ישירות לטויוטה ותברר מולם (ליצרן, לא ליבואן - למרות שאולי גם ליבואן יש מידע)

פורסם

הנושא עלה בעבר בפורום לגבי רכב אחר. ההסבר שניתן היה שהעומס הנוסף של הנגרר עלול להשפיע על תפקוד תיבת ההילוכים ולהפעיל עליה עומס שהיא לא בנוייה לעמוד בו.

הנימוק הזה אולי לא תקף לכל רכב, אבל במקרה של גיר רובוטי זה נשמע לי הגיוני למדי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...