Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוקפץ:

מה האנשים אומרים כאן על D700?

(5000₪)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מצלמה מעולה, עבדתי 4 שנים עם D700 וD3, אין הבדל בחיישן ביניהן. הרגישות לאור פותחת לך מימדים חדשים לגמרי בצילום.

אין וידיאו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ה-D700 היא מצלמה מעולה (בבראשותי אחת כזו כבר תקופה ארוכה) אשר עונה על המון דרישות החל מביצועיי איזו גבוה מעולים ועד מנוע פוקוס מתקדם וכו'.

מבחינת ווידאו אז אין ווידאו (לטעמי יתרון) ואני זוכר שבתחילת השרשור רצית יכולות צילום ווידאו אז או שירדת מהנושא או שאלא שמת לב לכך שאין לה ווידאו.

מבחינת איכות תמונה כשאני משווה את ה-700 שלי ל-90 שלי אני יכול להגיד לך שבאיזו בסיסי (200-800) ההבדל לא ענקי אבל כאשר אתה מתחיל לעבור את האיזו 800 לטעמי התוצאות של ה-700 יותר טובות משמעותית.

דבר נוסף מבחינת איכות תמונה, אני עושה הגדלות של הצילומים שלי וכאשר אני משוואה את אותו גודל ההגדלה בין 2 המצלמות קשה להגיד שיש יתרון לאחת מהן למרות שלדעתי ה-700 שומרת יותר טוב על פרטים וחדות בהגדלות, מדובר על גדלים של 30X40 ומעלה.

דבר נוסף בקשר להגדלות, לפעמים אני עושה קורפים של הצילומים ואז לדעתי ה-700 יותר טובה אבל זה קשה להגיד כי השוני הוא לא ענקי, כמו כן כאשר אני עושה מדי פעם אינטרפולציה לתמונות בשביל להגדיל אותן להגדלות גדולות מקרופים ממש קטנים אז ה-700 שוב פעם מובילה מבחינת איכות תמונה לפחות לפי העיניים שלי.

מבחינת מנוע פוקוס, אני מצלם הרבה ציפורים ואני יכול להגיד לך שה-700 הרבה יותר טובה מבחינת מנוע פוקוס ומהירות הפיקוס אבל זה מאוד תלוי בעדשה שתחובר לגוף.

כמו כן, כאשר משתמשים בסוללה חזקה יותר כגון EN-EL4a קצב הצילום עולה ולדעתי (אולי פסיכולוגי יותר) מהירות הפיקוס גדלה ודיוק הפוקוס משתפר אבל זה מצריך השקעה כספית לא קטנה בסוללה הנ"ל, במטען מתאים, גריפ וכיסוי לסוללה בגריפ.

מבחינת איכות מבנית של הגוף ואחיזה, איכות הבנייה מעולה והאטימות עובדת מעולה (המצלמה שלי נרטבה לא פעם והכל המשיך לפעול בלי בעיה), הגוף מרגיש יותר רובסטי ואיכותי מה-90 או ה-7000 (ה-300 מרגישה די דומה ביד ל-700) ויש תחושה שמכה או נפילה קטנה לא יזיזו למצלמה כלל.

מבחינת אחיזה ביד, במידה ויש לך ידיים קטנות אולי לא יהיה לך הכי נוח, הידיים שלי אני חושב ממוצעות/בינוניות והאחיזה מבחינתי מעולה/מושלמת לעומת ה-90 שמרגישה לי קצת קטנה ביד ופחות נוחה.

סידור הכפתורים ב-700 מסודרים בצורה מעולה ואת רוב הדברים אפשר לעשות מבלי להוריד את העין מעינית המצלמה.

כמו כן, ניתן לתכנת את רוב המקשים לפעולות שונות בשילוב הגלגלות על מנת ליעל את העבודה עם המצלמה.

מבחינת דיוק צבעים ואיזון לבן, ה-700 לטעמי יותר מדוייקת מה-90 בתחום הנ"ל, אבל עם אתה מצלם בפורמט RAW אז כל זה ניתן לתיקון ושינוי במחשב לאחר הצילום.

קבצי RAW לרוב מה-700 מתקבלים בגודל של כ-25 מגה בייט.

מקווה שעזרתי ואם יש משהו נוסף שתרצה לדעת אני אשמח לעזור.

פורסם

לצערי הרב,

פספסתי הזדמנות פז.

עד שחשבתי והחלטתי שכן היא כבר נמכרה.

המצלמה הספציפית הייתה בעלת 19 אלף קליקים בלבד, עם גריפ מקורי ועם הסוללה המדוברת של הD3 שנותנת קצב צילום משופר או זמן סוללה ארוך יותר, והייתה אחריות של ארליך מעבדות לחצי שנה.

בתכלס? קצת מבואס, כי ב5000₪ זו ה-בחירה. אבל אני מאמין שעוד סבלנות תביא אותי למשהו דומה.

אני לא שוכח את העובדה שבין היתר מעבר לD700 יגרור לי החלפה של 2 עדשות - גם ה10-20 וגם ה17-50 2.8.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הוכרזה ניקון D7100, לשיקולך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
הוכרזה ניקון D7100, לשיקולך.

כיוון טוב ומעניין כרגע.

נשקלת בתור אופציה חיובית מאוד לשדרוג.

פורסם

אם תרצה, ברגע שהD7100 תגיע לארץ, הD7000 שלי תעמוד למכירה.

בת שלושה חודשים כרגע (לכשתגיע ה7100 תהיה בת חצי שנה אולי) עם פחות מאלפיים קליקים (בטוח, יכול להיות גם פחות מאלף, אבל אני לא רוצה להגיד סתם)

מבחינת מצב קוסמטי היא כמובן נראית כמו ביום שיצאה מהחנות.

תימכר במחיר מיוחד לחבר פורום (היא גם תפורסם ביד2, אבל במחיר גבוה יותר).

לשיקולך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אין לי בעיה עם עדשות יד שניה, והיו לי כבר כמה ועדיין יש לי חלק לא קטן מהציוד שהוא יד שניה,

אבל מצלמות אני קצת פחות אוהב לרכוש יד שניה, מעבר לעובדה שאופטיקה לא מתיישנת טכנולוגית כמו חיישן או מעבד תמונה, כשזה יהיה רלוונטי נדבר, יכול להיות שאני ארכוש D7100 בלי לחשוב יותר מדי.

פורסם

ברור שאין מה לדבר לפני שזה רלוונטי.

אני רק אומר שכך או כך, המצלמה תוצע למכירה. לך תהיה אפשרות לרכוש מצלמה חדשה לגמרי במחיר נוח יחסית .ההבדל היחיד בינה לבין מצלמה מהחנות הוא העובדה שלי אין את הקופסא מאחר והיא הגיעה איתי מקנדה, אם זאת, כל הניירת (כולל קבלת רכישה, ספח אחריות וספרים) קיימת. להגיד שהיא יד שנייה- גם אם נכון על הנייר - ממעיט בערכה.

אני אומר את זה כדי שתדע מה האופציות שלך.

אני במקומך? הייתי הולך על ה7100, אני מציע את שלי למכירה רק במידה ותחליט לא להקשיב לי :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...