Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הD90 אחלה של מצלמה,

מספקת לי את כל הדרישות שלי בתור צלם מבחינת איכות תמונה,

הוידאו לא מי יודע מה, אבל ידעתי את זה מראש.

עם רוב העדשות אין בעיה, אבל לאחרונה אני שוקל עדשות ישנות מהעבר, כאלו שלא יתקשרו עם הD90,

ואני רואה שאני יכול לשדרג את עצמי לD300, שמספקת איכות תמונה זהה (חיישן זהה) לD90, עם יתרונות קלים, כמו גוף מאסיבי יותר, מערכת פוקוס מתקדמת יותר וכו', וכל זה תמורת כמה מאות שקלים.

השאלה - האם המהפך הזה שווה?

אולי שווה בכלל D7000?

או אולי לחסוך הרבה מאוד כסף (שזה משהו שאני פחות רוצה) לD600?

או לא לעשות כלום בכלל?

מה אומרים כאן?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

השיקול העיקרי שעומד מולי זה בעיקר הנושא של תמיכה בעדשות ישנות בצורה טובה יותר מאשר הD90.

סביר להניח שאם היה לי סכום כסף עצום עכשיו, הייתי קונה את הD600.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני חושב שהתמיכה של ה 90 סבירה מאוד. אני משתמש איתה לפעמים בעדשות מאוד ישנות (מתקופת הפילם בלי אוטופוקוס) ואין בעייות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אתה מדבר על מצלמה חדשה, לא כדאי כרגע לקנות D300S או D7000 כי הם דגמים שנמצאים בתהליך החלפה בתקופה הקרובה.

אם משומשות, אז יש שיקולים אחרים:

מבחינת תמיכה בעדשות, ההבדל הוא רק בעדשות ידניות, הD300 תומכת והD90 לא. אפשר אמנם לצלם אבל אין מצב A ואין תמיכה במד אור. אם אתה מדבר על עדשות AF ישנות אז אין הבדל.

הD300 אכן נותנת גוף קשיח יותר, אטימה קלה לגשם, תריס מהיר יותר, ובעיקר תפעול יותר מקצועי של המצלמה (בלי כל מצבי החובבים למיניהם).

ציינת שאתה מצלם וידיאו, בD300 אין וידיאו בכלל מאחר והיא יצאה לפני הD90 שהיתה הניקון הראשונה עם וידיאו. בD300S יש וידיאו.

אם אחת מהתכונות האלה חשובה עבורך, תחליף. אם לא תוותר.

הD7000 החליפה ישירות את הD90 כך שמבחינת מיצוב הן זהות אבל היא כן תומכת בעדשות הידניות, אם זה חשוב לך.

כעיקרון נראה לי שבשביל ההבדלים האלה לא כדאי להחליף. תתרכז בקניית עדשות, שהיא תמיד ההוצאה הגדולה והיותר משמעותית. את הגוף תחליף כשיהיה לך כסף לפול פריים (או כשהמחירים שלהם יירדו).

בהצלחה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

D7000 די קורצת,

יש לה את התאימות לעדשות הישנות,

והיא גם משפרת את איכות התמונה והוידאו (למרות שאיכות התמונה טובה למדי עבורי בD90 במרבית המקרים), והיא גם בנויה מעט מאסיבית יותר מהD90.

השאלה שוב האם זה שווה 1000₪?

פורסם

מה זה עדשות ישנות? בלי מנוע פוקוס?

אני קניתי את ה7000, אני מבסוט עלייה מאוד, יש לי גם עדשה בלי מנוע (טמרון 18-200) והיא מתפקדת יפה מאוד.

מאיפה אתה בארץ? קח את המצלמה שלי, שחק איתה קצת ותחליט אם אתה רוצה להשתרדג או לא.

*קח בחשבון שעדשות בלי מנוע גם מתפקסות לאט יותר

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בלי מנוע פוקוס יש לי גם עדשות והן עובדות פיקס, זוהי אינה הבעיה.

הבעיה טמונה בעדשות AI וAI-S הישנות.

פורסם

העיבוד תמונה של ה D90 קצת יותר מיתקדם מה D300, לא ממש משמעותי

המערכת פיקוס של ה D300 טובה יותר, מאוד משמעותי

ה D300 גדולה\כבדה\מסיבית\בנויה טוב יותר, משמעותי לטוב ולרע

את ה D90 שלך אתה מכיר ויודע מה עבר עליה, משמעותי

לגבי העדשות שאתה מדבר עליהם אין לי שום ידע

הוידאו של ה D90 הוא חביב -, אם אין צורך בזום אני תמיד אעדיף לצלם וידאו בסלולרי, לא ממש משמעותי

תשקלל ותחליט אם שווה לך

פורסם

היתרונות של ה-300 על ה-90 הם מעטים אבל יכולים להיות קריטיים לסוג מסויים של צלמים ולא לכולם וזה משהו שצריך לקחת בחשבון כאשר חושבים על שידרוג הסוג הנ"ל.

היתרונות של ה-300 על ה-90 הם: באפר גדול יותר, מבנה גוף רובסטי ועמיד יותר, מנוע פוקוס טוב יותר מבחינת פוקוס עוקב וזהו בערך (עם שכחתי משהו אנא הוסיפו).

יתרונות ה-90 על ה-300: חיישן ומעבד טובים יותר מכיוון שהם חדשים יותר, ביצועי איזו גבוה טובים יותר, גוף קל יותר וקטן יותר (לחלק יתרון לחלק חיסרון), יכולות ווידאו למרות שהן מצומצמות ויותר כגימיק מאשר משהו שימושי וזהו בערך (עם שכחתי משהו אנא הוסיפו).

אם כבר אתה רוצה לשדרג הייתי חושב על ה-D7000 מכיוון שהיא יותר טובה מה-90 שלך ברוב הדברים וברוב הדברים היא גם יותר טובה מה-300 הישנה או ה-300S שהחליפה אותה, שוב פעם יש יתרונות וחסרונות לכל גוף.

אישית אני חושב שהשידרוג שאתה חשוב לעשות הוא לא כדאי מבחינת ההבדלים הטכנולוגיים בין הגופים ובגלל שהשימוש בעדשות ישנות יתגלה לך לא כדבר כל כך נוח או נגיד אשר מצדיק החלפת גוף כאשר ההחלפה היא בעצם סוג של החלפה לא אידיאלית (ואני מדבר מתוך ניסיון די גדול עם מספר לא מבוטל של גופי ניקון).

גם אני פעם ניסיתי עדשות ישנות ובמהרה חזרתי לעדשות החדשות יותר עקב זמינות, נוחות שימוש אישית וכו'.

כיום יש לי 3 גופים של ניקון (D700, D90, D40) ואני יכול להגיד לך שאם אתה מתכנן שידרוג הייתי הולך על גוף חדש יותר מאשר ה-300\300S, כלומר D7000, D600,D700 וכו' מבחינת איכות תמונה, מבנה הגוף, תמורה למחיר וכו'.

או לחילופין לחכות טיפה למחליפה של ה-D7000 כי אז המחיר של ה-7000 ירד קצת ותוכל לחסוך כמה שקלים בקניית הגוף ואת הכסף שנחסך להפנות לקניית עדשה טובה יותר או אחת שחסרה לך בליין העדשות שיש ברשותך כיום.

מקווה שעזרתי.

פורסם

בשביל עוד סטופ בISO אני לא אקנה את הD7000, אלא אם כן ההפרש יהיה מזערי מאוד בכסף (לא יקרה).

אם כך אני מבין שממליצים לי להשאר עם הציוד שלי שאני יודע מה יש לו.

את הכסף אני אשמור לעדשה שאני מפנטז עליה הרבה זמן, ה70-200 F/4G VR III AF-S החדשה.

פורסם

אני חושב שזו החלטה נכונה מבחינתך, העדשה שאתה קונה תתאים גם בהמשך לגופים טובים יותר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כמו רוב הציוד הנוכחי שלי.

• תוכן חדש...