Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עכשיו תהיה תגובה מתונה מאד כי ביבי לא רוצה לעצבן את טראמפ ושלא יחשבו שהוא מקשיב לסמולנים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

זרם של?

מים מתחת לגשר

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 50 דקות, DareDevil כתב:

השמאל חלש על מלא, רק ימין יהיה חזק חזק על מלא...

IMG_20241202_174041_534.thumb.jpg.bc1d44a23c2a6b351989fee4c9c94bd0.jpg

לדבר זה בחינם

פורסם
לפני 7 דקות, EliC25 כתב:

לדבר זה בחינם

זו הסיבה שביבי וכל הגמדים רק מדברים?

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 37 דקות, EliC25 כתב:

לדבר זה בחינם

זה נכון, עדיף לשפוט ע"פ מעשים.

אני לא ממש יודע הרבה על הבנאדם חוץ מהמשפט שלו עם ה'תהליכים' ואת זה שבשביעי לאוקטובר הוא לקח נשק ויצא עצמאית לחלץ אנשים ולהילחם. 

אולי אתה מכיר אותו יותר טוב - יש לך דוגמה לזה שהוא אמר משהו ואח"כ הוכיח לך שהוא לא התכוון אליו?

פורסם

גם ביבי היה בסיירת מטכל.

מה בין מעורבות אינדיבדואלית בלחימה בשעת מלחמה לבין קבלת החלטות מדיניות-צבאיות סביב הסכמים?

לפני שעה, stx כתב:

זה נכון, עדיף לשפוט ע"פ מעשים.

אני לא ממש יודע הרבה על הבנאדם חוץ מהמשפט שלו עם ה'תהליכים' ואת זה שבשביעי לאוקטובר הוא לקח נשק ויצא עצמאית לחלץ אנשים ולהילחם. 

אולי אתה מכיר אותו יותר טוב - יש לך דוגמה לזה שהוא אמר משהו ואח"כ הוכיח לך שהוא לא התכוון אליו?

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

עכשיו תהיה תגובה מתונה מאד כי ביבי לא רוצה לעצבן את טראמפ ושלא יחשבו שהוא מקשיב לסמולנים.

ישראל לא יכולה להרשות לעצמה תגובה מתונה. לא יקרה הפעם.

פורסם
לפני 9 דקות, EliC25 כתב:

גם ביבי היה בסיירת מטכל.

מה בין מעורבות אינדיבדואלית בלחימה בשעת מלחמה לבין קבלת החלטות מדיניות-צבאיות סביב הסכמים?

אגב ביבי והסיירת :

https://www.ynet.co.il/news/article/hkihtigzn

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 20 שעות, om2 כתב:

1. 99% מהמקרים שאמרתי שאני לא אוכל כי לא כשר. ניסו להוכיח לי שאני טועה וכן כשר. 

ואז זה ויכוח חסר תכלית אם זה בסדר לי או לא.

שבסופו אני לא אוכל את העוגיה והחבר יוצא עם טעם מר

עדיף הסירוב האלנטי שאני אומר שאני לא רוצה. כולם מבינים שזה בגלל כשרות אבל זה "נימוסי" יותר

צר לי מאד שניתקלת במי שמנסה ״להוכיח״ לך דברים שקשורים לאמונה, ועוד להטעות אותך. זו התנהגות לחלוטין פסולה ובלתי-אנושית, ועוד יותר גרוע שזה מגיע מאנשים שמשרתים איתך וחייכם עלולים להיות תלויים זה בזה.
אני אתיאיסט אדוק (אתאיזם זו לחלוטין דת, ואי אפשר להוכיח או להפריך אותה -- כמו לגבי כל אמונה אחרת), ומשתדל שלא להטעות אנשים, לא בהשמטת מידע וודאי שלא באופן אקטיבי. יצא לי לא פעם ולא פעמיים ללוות במסגרת העבודה אנשים מסורתיים שזו להם הפעם הראשונה בחו״ל. הם הזמינו סלט ירוק, ממחשבה ששם אין סיכונים, ואני באופן יזום בסברתי להם שבהרבה מסעדות בחו״ל מקובל לפזר שביבי בייקון וגבינה על סלט, ולכן שיקפידו לבקש שהסלט יהיה בלי, ואת הרוטב בצד עד שיתברר מה תוכנו.
זה מבחינתי ״בפני עיוור אל תיתן מכשול״ (אנשים דתיים ממש בד״כ לא יאכלו במסעדה ללא תעודת כשרות שהם סומכים עליה), והתנהגות אנושית מינימלית.

אתה לא היחיד שנתקלת בבעיות כאלה. יש לי חבר טוב שגדל מסורתי, בתחילת התיכון הפך לדתי, והלך לישיבה תיכונית ואח״כ היה נווט קרב בחיל האויר. בתקופתו כמעט שלא היו חובשי כיפה בצוותי האויר (היום יש קצת יותר); חדרי האוכל המסודרים היו כשרים, אבל המטבחים של טייסות ממש לא. בארועי על האש של הטייסת היו עושים לו דווקא ולא דואגים לפתרון בשבילו -- למרות שכן היו דואגים לצמחונים. שוב -- אין הצדקה להתנהגות כזו בתוך אירגון או קובצה חברתית.

ציטוט

2. זה לא סכום. זה גם צלחת וכוס * 2 (בשרי וחלבי) ובאמת רוב הדתיים מביאים חד פעמי בפסח (ולא רק, אם תראה דתי עם חד פעמי בבית חולים תבין למה)

אם זה עניין עקרוני. זה משהו שקל לפטור

או שמקצים חדר מיוחד לאכילת אוכל חיצוני או שאפשר לתת למעוניינים חמגשית סגורה וסכו"ם חד"פ (רוב הדתיים יעדיפו את זה)

אבל בשביל זה צריך הדברות... 

ולא להסביר לי כמה אני סכיזופרן.

מסכים שאין שום זכות למישהו להגיד לך שאתה סכיזופרן. אני כן קראתי (ולא יודע מה נכון, ולגבי איזה מוסדות) שהיו מוסדות שהציעו פתרון כזה של חדר מיוחד, אבל הרבנםי האחראים התנגדו.

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה שבאמת יעמדו במילה הפעם. חבל מאד שכל כך הרבה אנשים היו צריכים להירצח ולהחטף כדי שראש ממשלה חזק מהימין ימצא את האשכים האבודים שלו.

לפני 1 דקה, PinkDolphin כתב:

אתאיזם זו לחלוטין דת, ואי אפשר להוכיח או להפריך אותה -- כמו לגבי כל אמונה אחרת

או! סוף סוף מישהו אומר את זה. כבוד.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 דקות, PinkDolphin כתב:

(אתאיזם זו לחלוטין דת, ואי אפשר להוכיח או להפריך אותה -- כמו לגבי כל אמונה אחרת

זה לא דת ואין קשר לעובדה שאי אפשר להוכיח או להפריך אותה.

דת דורשת ממך לקבל חוקים, כללים, מנהיגים, עקרונות ועוד, ללא שניתן להוכיח שאכן זוהי "הדת הנכונה".

אתאיזם הוא פשוט אדישות כלפי דתות ואמונות. אני לא צריך להוכיח או להפריך כלום, כי אין לי שום טענה שדורשת הוכחה.

יש את האתאיסטים שמרגישים צורך להוכיח לאחרים ובעיקר לעצמם שהם צודקים ולכן טורחים להגחיך כל דת או אמונה. קוראים ספרים ומאמרים שמחזקים את האמונה(!) שלהם בצדקת דרכם ועוד. אולי עבורם זה סוג של דת.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאתה אומר זה בעצם שיש אתאיסטים חילונים ואתאיסטים דתיים... 

• מצחיק 1

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Gosser1860 כתב:

רק לי זה מרגיש כאילו המעצמות לא באמת רוצות לאכוף את ההסכם בגבול הצפון?

מצד אחד ההסכם לא באמת חשוף, בפרט לא אותו מסמך צד מסתורי, אז קשה לחוות דעה. מצד שני חיזבאללה כן ״בודק״ גבולות, וכשישראל תוקפת אז היא ״מפרה״ את ההסכם?

אז בשביל מה לעשות הסכם בכלל? לסמן וי?

image.png.d42ebbee1b6d75dbf4084fc16c57c4ba.png

אף מדינה לא תסכן חיילים שלה כדי לאכוף הסכם לטובת מדינה אחרת (במיוחד לא יטובת היהודונים). זה לא מפתיע וטבעי לחלוטין.
למה יש הסכo בכלל? כי טראמפ כפה אותו על ביבי. טראמפ ביקש (מילולית, זה הניסוח) ״מתנה״ ליום ההשבעה ההכתרה  שלו, ה-20/1: שקט במזה״ת, והבהיר לביבי (שהוא ממש לא חסיד שלו בניגוד למה שביבי חשב): or else.

לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

הבעיה היא לא הדתות אלא האנשים שמנצלים את ההשפעה שלהן. לזה אין תרופה.

אין שום הבדל. כל הדתות הומצאו ע״י קבוצה של אנשים חכמים ועצלנים, שגילו שאפשר לחיות בלי לעבוד ע״י ניצול הפחד של הקהילות שלהם מהלא-נודע והבלתי-ניתן-לחיזוי, טענה שהם מתווכים בין האל(ים) לבני האדם, ושניתן לשמור על האלים מרוצים ע״י הקרבת תקרובות/קורבנות.
לא קיימת דת שאין בה תקרובות שמוצעת לאל(ים) ולא קיימת דת שכוהניה לא אוכלים מהתקרובת.

לפני שעה, פינדר כתב:

זה לא דת ואין קשר לעובדה שאי אפשר להוכיח או להפריך אותה.

דת דורשת ממך לקבל חוקים, כללים, מנהיגים, עקרונות ועוד, ללא שניתן להוכיח שאכן זוהי "הדת הנכונה".

אתאיזם הוא פשוט אדישות כלפי דתות ואמונות. אני לא צריך להוכיח או להפריך כלום, כי אין לי שום טענה שדורשת הוכחה.

יש את האתאיסטים שמרגישים צורך להוכיח לאחרים ובעיקר לעצמם שהם צודקים ולכן טורחים להגחיך כל דת או אמונה. קוראים ספרים ומאמרים שמחזקים את האמונה(!) שלהם בצדקת דרכם ועוד. אולי עבורם זה סוג של דת.

אתה בהחלט טועה.
אתה מבלבל בין אגנוסטיציזם -- לאגנוסטים אין להם דעה בנושא ואם יש להם, הם מאמינים שהיא לא משנה בשום אופן את חיי היומיום שלהם (וגם את החיים לאחר המוות אם ישנם)),  לבין האתאיזם, שהוא בהחלט אמונה מוגדרת בכך שכל הדתות הן שקריות.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • תוכן חדש...