Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 11.2.2023 בשעה 12:40, פינדר כתב:

טוב אחי

בתאריך 22.2.2023 בשעה 12:56, יבגניפ כתב:

טוב אחי

בתאריך 23.2.2023 בשעה 19:29, פינדר כתב:

טוב אחי

לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

טוב אחי

כמובן. ברגע שאתם נתקלים במישהו שיכול לנהל מולכם דיון, עם טענות ונימוקים, ולא לצעוק רק "ביבי ביבי", אז אתם מתחילים להיטפל לשטויות או לחלקי הודעה, העיקר לא להתייחס למהות ההודעה או לטענות ענייניות.

מי ישמע כל הדיון פה הוא דיון ברמה אקדמית, שאתם נתפסים לכל שטות.

אולי בגלל זה אתם כל כך פוחדים מאנשים דוגמת רוטמן, כי הם לא מתאימים לסטיגמה/תבנית של הביביסט העילג, הברברי והלא משכיל, וזה לא מתיישב לכם עם השקפת עולמכם שהשמאל שלכם הוא החכם והנאור, ואילו הימין הוא אוסף של בורים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

ברגע שאתם נתקלים במישהו שיכול לנהל מולכם דיון, עם טענות ונימוקים, ולא לצעוק רק "ביבי ביבי",

יש פה מישהו כזה?

איזה טענות ונימוקים העלת פה שהם לא ״תראו את השמאל הצבועים האלו״, כמו הסרטון עם ינון מגל?

כשניסיתי לקיים איתך דיון על ה״רפורמה״ עצמה, טענת שאתה לא מתכוון להיכנס לפרטים שלה כי צריך להיות מומחה למשפטים ואין לך זמן לזה.

במקום זה זרקת לנו פה סרטון של שעה ומשהו עם מי שניסח את ה״רפורמה״, ולא ברור לי עד עכשיו אם טרחת בעצמך לצפות בסרטון הזה.

מה עוד היה מעבר לזה? ומעבר להערות על הזמן הפנוי שלי ושל יבגני ומרשמים רפואיים לכדורים מומצאים?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

כמובן. ברגע שאתם נתקלים במישהו שיכול לנהל מולכם דיון, עם טענות ונימוקים, ולא לצעוק רק "ביבי ביבי", אז אתם מתחילים להיטפל לשטויות או לחלקי הודעה, העיקר לא להתייחס למהות ההודעה או לטענות ענייניות.

אולי בגלל זה אתם כל כך פוחדים מאנשים דוגמת רוטמן, כי הם לא מתאימים לסטיגמה/תבנית של הביביסט העילג, הברברי והלא משכיל, וזה לא מתיישב לכם עם השקפת עולמכם שהשמאל שלכם הוא החכם והנאור, ואילו הימין הוא אוסף של בורים.

איזה בולשיט, אמאל'ה. עברת מחיקוים של יותם זמרי לחיקויים של ליאור? איזה דיון אתה מנסה לנהל ואיפה? כשאתה טרוד בצורה אובססיבית מהזמן הפנוי שיש לאנשים אחרים ולך אין? מייצר תמונות מפגרות של שמחה רוטמן כדי להוכיח שלא איכפת לך מהמהפכה? מה? איזה חלקי דעה? לא כתבת פוסט קוהרנטי אחד עם תוכן על המהפכה שחרג מה"היי הנה תראו מישהי מהצד שלי אמרה שזה כמו ניו זילנד! נצחתי! היסטרים!". וגם על זה כבר ענו לך. וענו גם לאחרים שעשו את אותו הצ'רי פיקינג במקומות אחרים.

לא צריך דיון אקדמי. צריך קומון סנס. אם מצד אחד יש לך חרדים, מתנחלים וסוגדי ביבי שאפילו פורום קהלת מתנער מהם, ומהצד השני את כל העולם - משום מה, לא יודע למה, אני מעדיף את הצד של כל העולם. ושמחה רוטמן מפחיד אותי לא כי הוא משכיל או לא משכיל. אלא כי הוא מנתחל דתי שמייצג פנטיות דתית ורוצה לשנות את המדינה בהתאם, וכי הוא בעולם מנותק שבו הוא שייך לאיזה מיעוט נרדף, כאילו אני או כל שמאלני אחר יכולים בשלב הזה למנוע ממנו ומחבריו ללכת להקים עוד מאחז לא חוקי או לעשות כל דבר אחר שבא להם בשטחים. והוא מגובה בחרדים שמתנהלים באוטונומיה חוקית בישראל מאז שאני זוכר את עצמי פה, והסיבה היחידה לזה שמערכת המשפט מעניינת אותם זה כי בגצ נתפס בעיניהם כחסם האחרון בדרך לזריקת זין מוחלטת מצידם על החוק מצד אחד, וכפיה של היהדות הפונדמנטליסטית שלהם על כל השאר מצד השני.

וזה שאנשים כמוך נוטפים רגשי נחיתות, אלוהים יודע למה, זה עצוב בפני עצמו. אבל זו בעיה שלכם בעיקר. 

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

רוטמן מפחיד אותי כי יש לו תוכנית סדורה לחיסול הדמוקרטיה בישראל.

וזה כבר לא ענין של ימין ושמאל.

תראה כמה אנשים מהארד קור של הימין מתנגדים לתוכנית הזו.

כולל ביביסטים מושבעים כמו דרשוביץ.

כולל כאמור הכלכלן הראשי של קהלת, הארגון הכי ימני שיש פה, שאומר בפירוש שהתוכנית כמו שהיא פוגעת קשות בדמוקרטיה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

איזה בולשיט, אמאל'ה. עברת מחיקוים של יותם זמרי לחיקויים של ליאור? איזה דיון אתה מנסה לנהל ואיפה? כשאתה טרוד בצורה אובססיבית מהזמן הפנוי שיש לאנשים אחרים ולך אין? מייצר תמונות מפגרות של שמחה רוטמן כדי להוכיח שלא איכפת לך מהמהפכה? מה? איזה חלקי דעה? לא כתבת פוסט קוהרנטי אחד עם תוכן על המהפכה שחרג מה"היי הנה תראו מישהי מהצד שלי אמרה שזה כמו ניו זילנד! נצחתי! היסטרים!". וגם על זה כבר ענו לך. וענו גם לאחרים שעשו את אותו הצ'רי פיקינג במקומות אחרים.

לא צריך דיון אקדמי. צריך קומון סנס. אם מצד אחד יש לך חרדים, מתנחלים וסוגדי ביבי שאפילו פורום קהלת מתנער מהם, ומהצד השני את כל העולם - משום מה, לא יודע למה, אני מעדיף את הצד של כל העולם. ושמחה רוטמן מפחיד אותי לא כי הוא משכיל או לא משכיל. אלא כי הוא מנתחל דתי שמייצג פנטיות דתית ורוצה לשנות את המדינה בהתאם, וכי הוא בעולם מנותק שבו הוא שייך לאיזה מיעוט נרדף, כאילו אני או כל שמאלני אחר יכולים בשלב הזה למנוע ממנו ומחבריו ללכת להקים עוד מאחז לא חוקי או לעשות כל דבר אחר שבא להם בשטחים. והוא מגובה בחרדים שמתנהלים באוטונומיה חוקית בישראל מאז שאני זוכר את עצמי פה, והסיבה היחידה לזה שמערכת המשפט מעניינת אותם זה כי בגצ נתפס בעיניהם כחסם האחרון בדרך לזריקת זין מוחלטת מצידם על החוק מצד אחד, וכפיה של היהדות הפונדמנטליסטית שלהם על כל השאר מצד השני.

וזה שאנשים כמוך נוטפים רגשי נחיתות, אלוהים יודע למה, זה עצוב בפני עצמו. אבל זו בעיה שלכם בעיקר. 

אתה מעייף. פעם זה רגשי נחיתות, אחרי זה תמיכה בלשרוף כפר. נו, מה עוד?

גם כל דבר אתה לוקח לקיצוניות - הרי אין כלכלנים שתומכים ברפורמה, או אנשי אקדמיה, או אנשי הייטק. אם תפסיק לשניה עם ההיסטריה ועם צריכה של אותם מקורות תקשורת/מידע שרק מדקלמים את מה שאתה גם ככה מאמין בו, ותסתכל החוצה, תבין שהויכוח הזה זה לא שחור לבן. זה לא המקבילה של המהפכה האיראנית שתהפוך את ישראל לדיקטטורה תחת שלטון "אייתולות".

ובוא, אני לא צריך להמציא את הגלגל. אם יש מישהו יותר משכיל, מנוסה ובקיא בתכנית ובתחום, אז אין סיבה שלא לצרף את דעתו עם עיקרי הדברים. זה שתכתוב בפורום סיכום של מה ששמעת/מישהו אחר כתב זה יותר טוב מלצרף את המקור?

לגבי הפרופסור וניו זילנד - כל מה ש"ענו" לי זה דיעה סותרת של מרצה אחר בתחום (שעדיין לא הבנתי איך הוא מומחה לניו זילנד והיא לא, למרות ששניהם עוסקים באותו תחום, כאשר היא יותר מנוסה, עם יותר פרסומים ועוד).

כשמביאים מומחית במשפט בינלאומי שתומכת בתכנית (או את אחד מהוגי התכנית) אז זה צ'רי פיקינג, אבל אם קראת איזה מאמר בהארץ או שחברת הייטק אחת "מוציאה" כספים מהמדינה (כספים שכנראה בכלל לא היו בישראל) אז זה מגמה.

פורסם
לפני 28 דקות, gadik6 כתב:

אם יש מישהו יותר משכיל, מנוסה ובקיא בתכנית ובתחום, אז אין סיבה שלא לצרף את דעתו עם עיקרי הדברים.

אתה צפית בסרטון ההוא?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, gadik6 כתב:

זה לא המקבילה של המהפכה האיראנית שתהפוך את ישראל לדיקטטורה תחת שלטון "אייתולות".

ובוא, אני לא צריך להמציא את הגלגל. אם יש מישהו יותר משכיל, מנוסה ובקיא בתכנית ובתחום, אז אין סיבה שלא לצרף את דעתו עם עיקרי הדברים. זה שתכתוב בפורום סיכום של מה ששמעת/מישהו אחר כתב זה יותר טוב מלצרף את המקור?

לגבי הפרופסור וניו זילנד - כל מה ש"ענו" לי זה דיעה סותרת של מרצה אחר בתחום (שעדיין לא הבנתי איך הוא מומחה לניו זילנד והיא לא, למרות ששניהם עוסקים באותו תחום, כאשר היא יותר מנוסה, עם יותר פרסומים ועוד).

כשמביאים מומחית במשפט בינלאומי שתומכת בתכנית (או את אחד מהוגי התכנית) אז זה צ'רי פיקינג,

ומילה וחצי אחרונות בכל זאת:

לא, זה לא האייתולות של איראן. באיראן הקיצוניים הדתיים מעודדים גם לימודי הנדסה. בישראל אפילו זה לא.

לא, אתה לא צריך להמציא את הגלגל. אתה לפחות צריך לשאול אתה עצמך מה אתה רוצה להשיג. במקרה שלך, החלפת את זה עם אימוץ הטרנד העדכני של הימין המתבכיין - להתייחס לצד השני כ"פריוולגים".

וההשוואה לניו זילנד, כמו בעצם לכל מדינה במערב בהקשר הצר של תומכי המהפכה, היא צ'רי פיקינג, כי אף אחד מכם (ממש. אבסולוטית. אף אחד) לא מנסה אפילו להתמודד עם העובדה שכמעט שליש מתומכי המהפכה ואלו שדחפו שהיא תכנס להתחייבויות הקואליציה, זה אנשים שלא מאמינים בזכות שווה להבחר (שאמורה להיות ערך בסיסי בדמוקרטיה) ולידם יש עוד 16 מנדטים של דתיים אחרים, שלא מאמינים בשוויון, חופש הביטוי, או כל ערך שעומד בבסיסן של דמוקרטיות ליברליות במערב (חוץ משלטון הרוב כמובן).

אולי יעזור לך לדמיין מה היית חושב על אותה המהפכה בדיוק לו היתה מובלת על ידי חד"ש, מק"י ורע"מ, עם רוב מוסלמי. אני אישית הייתי מתנגד באותה המידה.

שמחתי לעזור.

עכשייו אפשר להפרד רשמית. ביי.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

אתה צפית בסרטון ההוא?

אתה כל הזמן שואל את זה. מה הפואנטה, או שאתה חושב שאני מצרף לכאן דברים בלי לדעת מה התוכן?

כן, צפיתי, כמו שגם הקשבתי לראיון המלא עם אחד מ"אבות" התכנית של לווין. 

לפני 38 דקות, יבגניפ כתב:

גם אתה. מוזמן לשים פוסטר של ביבי בחדר ולהשתחוות לו. נחסם רשמית.

image.jpeg

פורסם
לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

תבין שהויכוח הזה זה לא שחור לבן. זה לא המקבילה של המהפכה האיראנית שתהפוך את ישראל לדיקטטורה תחת שלטון "אייתולות".

הוא די קרוב ללהיות שחור ולבן, לפחות מבחינת הבסיס שלו. כלומר האם זה נכון, במבנה הפולטי והמשטרי הנוכחי, לחזק את אחת הרשויות על חשבון השניה כשלוקחים בחשבון את הקונטקסט, קרי מיהן המפלגות והעומדים בראשן שמקדמים את החקיקה.

אף אחד לא טוען ברצינות שאם החוקים עוברים אז מחר קמה דיקטטורה. טוענים שמדמוקרטיה סמי שבורה סמי ליברלית נפוך לדמוקרטיה סמי שבורה עם פחות מסמי ליברלית. והעליהום בהתאם.

לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

זה אחלה לצרף את המקור. אבל כדאי גם לכתוב את דעתך, או עם מה אתה מסכים או לא מסכים. בסוף אנחנו מנהלים דיון ולא תחרות חיפוש של מקורות.

• רעיון טוב! 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

כן, צפיתי, כמו שגם הקשבתי לראיון המלא עם אחד מ"אבות" התכנית של לווין. 

מעולה.

אשמח אם תוכל להגיד מי שומר על זכויות הפרט או המיעוט, לפי אלו שהקשבת להם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

קודם כל אתה צריך להיות גאה במשפחה שלך. תראה איזה אחים מוצלחים יש לך.

אתה זה שטוען שהרפורמה טובה כי היא של הימין (אמרת שלא קראת אותה אז אם יש לך סיבה אחרת לזה שהיא טובה נשמח לשמוע). מנגד אנשים מעלים לך טיעונים לגבי הרפורמה ואתה זה שלא מספק תשובות.

עם כל הכבוד לרוטמן (ואין כבוד) האיש הוא סוג של רובוט לא מוצלח שתוכנת להגיע מא' לב' ואם יש קיר באמצע הוא מנסה לעבור דרכו.

לגבי חוכמה ונאורות, אתה זה שחי ברגשי נחיתות ולא השמאל ברגשי עליונות. יש בימים אנשים חכמים וטובים אבל אתם העדר שבוחר לסגוד לביבי, רגב ואמסלם.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

--

זו דווקא דוגמה שגדי ויובל יאהבו, על הרדידות של התקשרות.

כתבה בכלכליסט על קרן של הפניקס, שעוצרת משיכת כספים, כשהכותב מכניס מילים כמו פאניקה וחשש מהפיכה משטרית.

רק שמדובר בקרן שמשקיעה בהלוואות P2P באמריקה..

לפחות הבינו את הטעות ושינו את הנוסח.

image.png.eaa9e791e40e2b145427e81c63f9e54b.png

image.thumb.png.58b42c5d10a3a75cd6857715bd309deb.png

• מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

אתה זה שטוען שהרפורמה טובה כי היא של הימין (אמרת שלא קראת אותה אז אם יש לך סיבה אחרת לזה שהיא טובה נשמח לשמוע). מנגד אנשים מעלים לך טיעונים לגבי הרפורמה ואתה זה שלא מספק תשובות.

באמת, אמרתי שלא קראתי אותה?

כמדומני, אמרתי שלא התעמקתי, וגם הסברתי מה כוונתי.

אם כל ויכוח אתכם מתחיל בסילוף עובדות או אמירות, בין אם זה בכוונה או בתום לב, אז על מה אפשר לדבר.

• תוכן חדש...