Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה:

למה סמוטריץ׳ התפטר מהכנסת? מה המשמעות של זה? 

זה אומר שיהיה שר אוצר אחר? זה לא מפיל את הממשלה?

או שהוא ימשיך להיות שר אבל לא ח"כ? זה אפשרי בכלל?

https://www.ynet.co.il/news/article/byvgbbpnj

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

ושופטים מאיזה "מאגר" בוחרים, או שמייבאים אותם מנורבגיה?

מילת המפתח "בוחרים". גם כשאתה קונה עגבניות יש גם רקובות ואני בטוח שאתה לוקח את ההכי יפות.

לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

ח"כים שסרחו יש 2 בכנסת הנוכחית (בן גביר ודרעי), ואף אחד לא רוצה לתת להם שליטה בלתי מוגבלת. קראת בכלל מה הרפורמה מציעה לגבי הועדה לבחירת שופטים?

התבלבלת קצת בספירה.

ביטן, כסיף, בן גביר, דרעי, ביבי וזה ככה מהזיכרון בלי לחפש. 4% מהמכהנים שזה אומר שאם נשווה לעורכי הדין היו צריכים להיות יותר מ 2000 עורכי דין בחקירות פליליות.

לפני 2 דקות, vadim6385 כתב:

שאלה:

שר הוא לא נבחר ציבור אלא משרת ציבור והוא ממונה על ידי ראש הממשלה.

הוא מתפטר מהכנסת, ממשיך להיות שר ומכניסים את הבא בתור ברשימה. אם הוא יפסיק לכהן כשר אותו אחד יתפטר מהכנסת וסמוטריץ יחזור לכנסת (זה מה שאתה שומע תחת השם החוק הנורווגי).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 20 דקות, vadim6385 כתב:

שאלה:

הוא התפטר מכוח החוק הנורבגי שמאפשר לשרים וסגני שרים להיתפטר ועדיין לשמש כ-שרים/סגני שרים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, פינדר כתב:

הטריק שלך ושל שאר תומכי ההפיכה, הוא שקוף. להפריד את זה לנושאים בודדים ולהגיד, הנה הם מתנגדים גם לתיקון משהו שלכאורה ברור לכולם שהוא פגום.

אולי כל סעיף בפני עצמו הוא משהו שיכול להיות בו הגיון, אבל האוסף של כולם ביחד, הוא פשוט יצירת ממשלה חזקה באופן בלתי פרופורציונלי, שאין שום כח שיכול לאזן אותה. 

נו אבל לפחות גם אתה קורא לזה הפיכה. גם זה משהו.

אין פה שום טריק. אני לא התעמקתי בכל הסעיפים, ולכן התייחסתי רק לסעיף הספציפי.

ולך ברור שהרכב הועדה לבחירת שופטים ודרך הפעולה שלה פגומים?   כי ממה שאני רואה זה ממש לא "ברור לכולם שהוא פגום".

בכל מקרה, מבלי להתעמק, לא רואה משהו ברפורמה שעלול ליצור ממשלה ללא "שום כח שיכול לאזן אותה". אולי רק פסקת ההתגברות, שראוי היה אם הייתה דורשת רוב של 80 חברי כנסת לפחות.

לפני 21 דקות, Night Driver כתב:

מילת המפתח "בוחרים". גם כשאתה קונה עגבניות יש גם רקובות ואני בטוח שאתה לוקח את ההכי יפות.

התבלבלת קצת בספירה.

ביטן, כסיף, בן גביר, דרעי, ביבי וזה ככה מהזיכרון בלי לחפש. 4% מהמכהנים שזה אומר שאם נשווה לעורכי הדין היו צריכים להיות יותר מ 2000 עורכי דין בחקירות פליליות.

אתה יוצא מנקודת הנחה שכשבוחרים שופטים אז בוחרים את העגבניות הכי יפות, כלשונך, ולא עגבניות שמסתדרות עם האג'נדה או עם השקפת העולם של אלו שבוחרים.

ביבי הורשע במשהו?

גם עופר כסיף ודוד ביטן לא הורשעו עדיין, למיטב זכרוני (זה שהייתי מעדיף אם שניהם היו עפים מהכנסת זה משהו אחר).

גם ליברמן היה תחת חקירה פלילית במשך יותר מ-10 שנים. מה יצא מזה בסוף?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

איזה עורך דין חוץ מנווה הורשע?

ואחד הדברים החשובים שהיו בוועדה למינוי שופטים היה שצריך הסכמה של הצדדים. כשהרסו את זה באמת יותר קל למנות לפי אג'נדה.

אם השופטים, עורכי הדין והפוליטיקאים צריכים להסכים על מועמד הסיכוי שימונה לפי אג'נדה שואף לאפס.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

שר הוא לא נבחר ציבור אלא משרת ציבור והוא ממונה על ידי ראש הממשלה.

הוא מתפטר מהכנסת, ממשיך להיות שר ומכניסים את הבא בתור ברשימה. אם הוא יפסיק לכהן כשר אותו אחד יתפטר מהכנסת וסמוטריץ יחזור לכנסת (זה מה שאתה שומע תחת השם החוק הנורווגי).

אז מה הסיבה שהוא עשה את זה?

ז"א אני מבין שזה כנראה כדי לא להתעסק עם הצעות חוק/הצבעות אלא להיות נטו שר, וזה מעולה לדעתי (נעזוב כרגע מה אני חושב על הפרסונה שלו).

אבל למה כל ח"כ שמונה לשר לא עושה את זה? יותר מזה - למה לא לחייב אותם להתפטר מהכנסת ברגע שהם נכנסים לתפקיד שר/סגן שר?

אני גם הייתי מחייב אותם מפרוש מהמפלגה שהם משתייכים אליה, ואוסר עליהם להצטרף למפלגה אחרת, כל עוד הם בתפקיד, כדי למנוע ניגוד אינטרסים.

מינו אותך להיות שר - תהיה שר במשרה מלאה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני בכלל הייתי אוסר על מינוי שר של כל מי שהתמודד ברשימה לכנסת והמקום שלו ברשימה נכנס לכנסת כדי ליצור הפרדה אמיתית בין המחוקקת למבצעת.

הסיבה שצריך את ההתפטרות הזו היא כי יש הרבה יותר מידי שרים ולא נשארו חברי כנסת שפנויים לעבודת הכנסת. יש סיעות שיש להם שרים כמספר חברי הכנסת שלהם.

פורסם (נערך)

אני הייתי חוסך את כל ענייני ההתפטרות הזו ופשוט מגדיל את הכנסת ל180 חברי כנסת ומוריד את אחוז החסימה ל1 אחוז. ככה לא יווצר מצב שמפלגות שמתאחדות לפני הבחירות ומתפצלות לאחר מכן

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

במקום לשנות את אחוז החסימה אפשר לעשות טורניר בשני סבבים.

בסבב הראשון כולם מתמודדים וה 8 שקיבלו הכי הרבה עולים לסיבוב שני ומרכיבים את הכנסת.

במקביל אוסרים על בלוקים טכניים. אין פיצולים ואם לא טוב לך תתפטר מהכנסת.

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

במקום לשנות את אחוז החסימה אפשר לעשות טורניר בשני סבבים.

בסבב הראשון כולם מתמודדים וה 8 שקיבלו הכי הרבה עולים לסיבוב שני ומרכיבים את הכנסת.

במקביל אוסרים על בלוקים טכניים. אין פיצולים ואם לא טוב לך תתפטר מהכנסת.

הייתי מעדיף שזה כבר יהיה משחקי הדיונון שמשודר בטלויזיה. לפחות זה יהיה בידור לראות אותם רצים ומזיעים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אני לא התעמקתי בכל הסעיפים

אז על מה אתה מתווכח?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

לך ברור שהרכב הועדה לבחירת שופטים ודרך הפעולה שלה פגומים?

לא יודע אם פגומים. מסכים שאפשר לערוך שינויים, אם כי לא בצורה כזו שהממשלה ממנה באופן בלעדי, עם רוב מובטח.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

בכל מקרה, מבלי להתעמק, לא רואה משהו ברפורמה שעלול ליצור ממשלה ללא "שום כח שיכול לאזן אותה"

אז אולי תתעמק?

כבר כתבנו פה הרבה פעמים. השילוב של כל השינויים האלו:

1. רוב בועדה לבחירת שופטים

2. פסילת חוק רק ברוב של 12 מתוך 15 שופטים (שכאמור נבחרים ע״י הקואליציה)

3. פיסקת התגברות ברוב של 61 (רוב אוטומטי של כל ממשלה)

זה אומר שהממשלה יכולה להעביר כל חוק שהיא רוצה.

תוסיף לזה את העובדה שאין לנו חוקה ואין לנו רשות מחוקקת אמיתית ונפרדת (הכנסת נשלטת ע״י הקואליציה) ואתה מקבל שיטת שלטון שבה לרשות המבצעת יש למעשה כח בלתי מוגבל, באופן שונה לגמרי מכל דמוקרטיה מערבית קיימת.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 שעות, Potato כתב:

חוץ מזה שראיתי דיונים פוליטיים מהצד שאנשים מגיעים בהם לבכי,קומדיה משובחת בהישג ידנו

אני מבין שפה זה האינטרנטים, ולא סתם, אינטרנטים של פורום של בנים שאוהבים מכוניות ומאחורי alias - ומנגד הפורום הספציפי הזה אינו מורכב מחבורה של בני 15

אז באמת שאני לא מבין איך אתה שואב שמחה מלראות אנשים אחרים במצוקה

כשאני רואה אנשים שנמצאים בחרדה כ"כ גבוהה זה לא עושה לי טוב או שמח, כשראיתי אנשים בוכים בהתנתקות לא שמחתי ובביקור האחרון כשדיברו איתי אנשים על המצב בישראל עם ייאוש ודמעות בעיניים גם לא מצאתי את זה משעשע. אולי הזדקנתי, אולי אני סתם סיסי, אבל נראה לי שבסוף זו אמפתיה בסיסית. 

בכ"א רציתי לציין שזו לא תכונה 'גברית' או בכלל כזו שצריך להתפאר בה, וזה לא משנה מאיזה צד של המתרס הפוליטי פלוני שואב את ההנאה 🤷‍♂️

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, oryo כתב:

אז באמת שאני לא מבין איך אתה שואב שמחה מלראות אנשים אחרים במצוקה

אני לא רואה אמא ברחוב מחפשת אוכל לילדים שלה וצוחק עליה,אלא על אנשים שמתווכחים לשם הויכוח והם לא במצוקה אלא מתוסכלים שהצד השני לא מתחיל לחשוב כמוהם

לפני 30 דקות, oryo כתב:

כשאני רואה אנשים שנמצאים בחרדה כ"כ גבוהה זה לא עושה לי טוב או שמח, כשראיתי אנשים בוכים בהתנתקות לא שמחתי ובביקור האחרון כשדיברו איתי אנשים על המצב בישראל עם ייאוש ודמעות בעיניים גם לא מצאתי את זה משעשע. אולי הזדקנתי, אולי אני סתם סיסי, אבל נראה לי שבסוף זו אמפתיה בסיסית. 

אנשים דרמטיים ואנשים מתוסכלים כשהצד השני לא חושב כמוהם והם לא מצליחים לשנות אותו אז הם בוכים/צועקים/מקללים וכו'.

בסוף זו הצגה אמוציונלית ולא משהו שיש ממנו תועלת פרקטית כלשהי.

לפני 30 דקות, oryo כתב:

בכ"א רציתי לציין שזו לא תכונה 'גברית' או בכלל כזו שצריך להתפאר בה, וזה לא משנה מאיזה צד של המתרס הפוליטי פלוני שואב את ההנאה 🤷‍♂️

שואב משניהם,בשם הדמוקרטיה :)

זה היה משעשע כשליכודניקים היו בטוחים שהלכה המדינה כי לפיד ראש ממשלה וזה משעשע עכשו.

לא מבין למה לקחת את זה לשם,אנשים נהיים אמוציונליים מאנשים אחרים ולא מהמצב.

אבל סבבה,עקצת בהתחלה,ניסית קצת בסוף,העיקר שעשה לך טוב אולי אפילו יצאת קצת 'גברי'

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

הטריק שלך ושל שאר תומכי ההפיכה, הוא שקוף. להפריד את זה לנושאים בודדים ולהגיד, הנה הם מתנגדים גם לתיקון משהו שלכאורה ברור לכולם שהוא פגום.

קטעים איתך, מאתמול: 

ציטוט

האם צריך לאפשר לרכב לנסוע 90 קמ"ש?
האם צריך לאפשר לרכב לנסוע בשכונת מגורים?
האם צריך לאפשר לרכב לנסוע בחורף?

אוקיי, אז צריך לאפשר לרכב לנסוע 90 קמ"ש בשכונת מגורים באמצע סופה..?

זה סיכום הדיון על ה"רפורמה" (הפיכה) במערכת המשפט הישראלית, וזה עוד לפני שמתייחסים לכך ששמים מאחורי ההגה נהגים שכבר נתפסו על חם בעבר ועם משפט פעיל בהווה.

תאונה בשידור ישיר, עם אנשים השולחים ילדיהם לשחק כדורגל ברחוב בזמן שהם מעודדים את הנהגים בפייסבוק. לך תבין.

לפני 10 דקות, Potato כתב:

עקצת בהתחלה,ניסית קצת בסוף,העיקר שעשה לך טוב אולי אפילו יצאת קצת 'גברי'

לא עקצתי, לא ניסיתי לעקוץ ולא יצאתי גברי אלא אם כבר סאחי

אין לי עניין בלעקוץ אנשים זרים, אתה כנראה מבצע השלכה

ובכלליות רעל באינטרנט לא עושה לי טוב, תתפלא. די מתבאס על זה האמת

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...