Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7464

• פינדר

6173

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Potato כתב:

שוב, זה ממש לא משנה, שירות צבאי זה שירות צבאי, בין אם היית עובד מטבח או לוחם במגלן.

הצבא בוחר איפה לשבץ אותך ויש המון אלמנטים של מזל בתהליך.

לא הייתי שופט אף אחד לפי השירות הצבאי שלו.

אתה מנסה לא להבין למה הבאתי את טענת הנגד?.

היא באה מול אלו שאומרים שבגלל שגם שמעון פרס לא עשה צבא (היה בן 25 כשהוקמה המדינה. בשנת 47 עשה תפקיד בהגנה שמוזג לתוך משרד הביטחון, והפך למנכ"ל משהב"ט כשמלאו למדינה 4 שנים... אז איך ויתרו לו על תורנות מטבח לעוכר ישראל הזה), אזי סביר להשוות בין תרומתו למדינה לזו של בנגביר,  על פי אותו קריטריון. 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

הטענה שלי למדינה היא שהיא אפשרה את ההקמה, אישרה את זה ולא הרסה את זה עד היום (פרט לאנדרטה לזכר גולדשטיין גם בעקבות חוק שנחקק והוא אחד החוקים היחידיפ שתקף רטרואקטיבית).

לא אישרו להקים פארק לכבודו של הרוצח גולדשטיין. הפארק הוקם ע"י גולדשטיין לזכר הפנאט הגזען שנרצח ע"י עוד פנאט.

אחרי שגולדשטיין חוסל, ביקשו לקבור אותו בחברון והבקשה סורבה. במקום זה אישרו להם לקבור אותו במגרש ליד הדרך שמובילה לחברון. 

המדינה אף פעם לא אישרה בניה של פארק לכבודו או אנדרטה, וגם הרסה לא רק את האנדרטה שהקימו אלא גם את הכניסה והרחבה המרוצפת וכל מה שהיה סביב הקבר שחיבר את זה לפארק.

לשים תמונות של שוטרים ליד הקבר שלו ולומר שהם שומרים על זה מהשחתה של הסמול זה להיות שופר. למה להיות שופר?

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

השירות הצבאי אומר רק איך אתה יודע לתפקד במערכת צבאית. לא פחות ולא יותר.

מה זה ״מערכת צבאית״?

לתפקד בתור עובד רס״ר בגלילות ולתפקד בתור מפקד בסיירת מטכ״ל, זה לא לתפקד באותה מערכת. ואם אתה מפקד בסיירת מטכ״ל או טייס זה אומר הרבה מאוד על היכולת שלך לתפקד. נקודה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 דקות, falou כתב:

מה זה ״מערכת צבאית״?

לתפקד בתור עובד רס״ר בגלילות ולתפקד בתור מפקד בסיירת מטכ״ל, זה לא לתפקד באותה מערכת. ואם אתה מפקד בסיירת מטכ״ל או טייס זה אומר הרבה מאוד על היכולת שלך לתפקד. נקודה.

זה אומר הרבה על היכולת שלך לתפקד במערכת היררכית שמבוססת על פקודות עם שיקול דעת מאוד מצומצם לפקוד וללא יכולת ממשית שלו להגיד לך לך תז%$ן וללכת לחפש עבודה אחרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

מה זה ״מערכת צבאית״?

לדעתי הוא התכוון לזה שמפקד טוב בצבא לא בהכרח יהיה מנהל טוב באזרחות.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני כשעה, flytomars כתב:

לגבי צבא - אולי היום כשאחוזי הגיוס כל כך נמוכים זה פחות רלבנטי, אבל בזמני היה צריך לעשות הרבה סלטות באוויר כדי לא להתגייס או להוריד פרופיל כדי לעשות שירות לא משמעותי. אם מישהו התאמץ כל כך כדי לא לשרת - פה כבר לא מדובר בטעות אלא ממש בהשקעה אקטיבית כדי לא לתרום, מהיכרות שלי עם אנשים כאלה (אנקדוטלי לגמרי) - וואלה, לא יודע אם הייתי רוצה לעבוד לצידם*.

שוב, הסתייגות - כנראה אני זקן והיום הדברים האלה פחות משמעותיים, hence אחוזי הגיוס שירדו.

יש הבדל בין מי שבחר להשתמט לבין מי שהיה עובד רס"ר.

אני גם תמיד אעדיף אחד שכן שירת כי זה מראה לי שעומד מולי בן אדם שמוכן לתת מעצמו גם כשזה לא הכי נוח לו.

כמובן שהיוצאים מן הכלל זה בעיות בריאות וכאלה שנאלצו לא לשרת כדי לתמוך בבית.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 1 דקה, Potato כתב:

לדעתי הוא התכוון לזה שמפקד טוב בצבא לא בהכרח יהיה מנהל טוב באזרחות.

יש לו סיכוי יותר מטוב ממי שלא היה מפקד בצבא.

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

זה אומר הרבה על היכולת שלך לתפקד במערכת היררכית שמבוססת על פקודות עם שיקול דעת מאוד מצומצם לפקוד וללא יכולת ממשית שלו להגיד לך לך תז%$ן וללכת לחפש עבודה אחרת.

זה אומר הרבה על היכולת שלך לעמוד בלחצים ובקשיים. זה לא אומר שמקבלים בצבא את כל המיומניות שצריכים באזרחות, אבל  מקבלים הרבה דברים אחרים, שלא נתקלים בהם באזרחות בכלל.

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 דקות, falou כתב:

זה אומר הרבה על היכולת שלך לעמוד בלחצים ובקשיים. זה לא אומר שמקבלים בצבא את כל המיומניות שצריכים באזרחות, אבל  מקבלים הרבה דברים אחרים, שלא נתקלים בהם באזרחות בכלל.

מצד אחד אתה מקבל כלים שאין באזרחות ומהצד השני אתה מקבל גם הרגלים שמפריעים באזרחות.

מעטים הקצינים הבכירים שנתקלתי בהם במערכות אזרחיות שהצליחו. יוצא הדופן זה מערכות גדולות מאוד עם המון בירוקרטיה.

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

ואם אתה מפקד בסיירת מטכ״ל או טייס זה אומר הרבה מאוד על היכולת שלך לתפקד. נקודה.

זה גם אומר על המוכנות להשקיע ולתרום.

----

ואם מישהו כותב, 

"הצבא בוחר איפה לשבץ אותך ויש המון אלמנטים של מזל"

"זה ממש לא משנה, שירות צבאי זה שירות צבאי, בין אם היית עובד מטבח או לוחם במגלן......

לא הייתי שופט אף אחד לפי השירות הצבאי שלו".

תצטרך יותר ממזל כדי להגיע למגלן.  וכדי לשרוד ביחידה תצטרך השקעה מתמשכת ו....מזל.

הניחוש שלי, רק ניחוש,  הוא לא טייס ולא שרת במגלן.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 19 דקות, falou כתב:

יש לו סיכוי יותר מטוב ממי שלא היה מפקד בצבא.

המנהלים הכי גרועים שהיו לי בחיי, זה אנשים שהיו קצינים קרביים בצבא. 

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אתה ממשיך לטעון את זה, בזמן ששר בכיר בממשלה תלה את התמונה של הגיבור בסלון ביתו.

וזה משהו שהיה ידוע לכל מי שבחר בו.

אז 99% מתנגדים, זה לא באמת..

שחרר אותי מהצד השני.

אני פלסטיני? אני מעריץ של יחיא עיאש?

הם הקנה מידה שלך?

כאילו, לא משנה מה נעשה, כל זמן שהפלסטינים יותר גרועים מאיתנו אז הכל סבבה?

די פינדר, די. 

קודם כל גם אצל ערבי ישראל יש חגיגות.

דבר שני, לפי גוגל יש בערך חצי מיליון ישראלים באיוש, שמהווים סך הכל 5 אחוז מאזרחי המדינה.

דבר שלישי, רובם המכריע אנשים טובים, משרתים בצבא בתפקידים בכירים, תפקידים בכירים במשק, בשירות הציבורי, אפילו הייטק רחמנא ליצלן (איפה שהסמולנים נמצאים..).

אם תעבור בכל איוש תמצא אולי אולי אולי איזה 20 אלף איש שיגידו לך עליו שהוא גיבור ושהם תומכים במעשה שלו. אולי. גם זה לא בטוח.

לא הכל סבבה, אבל אתה חייב להפסיק לחגוג כל "פאשלה" ישראלית.

בחייאת דינאק, אתה מדבר איתי על אירועים מלפני כמעט 30 שנה כאילו זאת צורת הפעולה של הצד הישראלי, מה יהיה איתך?

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

קודם כל גם אצל ערבי ישראל יש חגיגות

אני לא ערבי. מה אתה רוצה ממני?

יש שר ערבי בממשלה?

לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

אם תעבור בכל איוש תמצא אולי אולי אולי איזה 20 אלף איש שיגידו לך עליו שהוא גיבור ושהם תומכים במעשה שלו. אולי. גם זה לא בטוח.

בפעם העשירית, יש לך בפועל שר בכיר שמעריץ אותו בפומבי.

דמיין שבמדינה מערבית היו ממנים שר בכיר שתלה בביתו תמונה של רוצח המונים גזעני.

נראה לך תרחיש הגיוני?

לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

דבר שני, לפי גוגל יש בערך חצי מיליון ישראלים באיוש, שמהווים סך הכל 5 אחוז מאזרחי המדינה.

לא קשור לדיון הספציפי הזה,

אם אתה מוריד את תושבי קו התפר ולוקח רק את אלו שחיים אחרי גדר ההפרדה, אז זה הרבה פחות. אולי 2 אחוז.

מדהים איך אחוז כזה קטן השתלט על ההנהגה, מכתיב מדיניות פנים וחוץ, לוקח כ״כ הרבה משאבים ועוד מתלונן על חוסר דמוקרטיה וקורא לעצמו סוג ב.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 33 דקות, פינדר כתב:

מדהים איך

יש לך עוד מיעוט (סד"ג של 13%) שעושה את זה לא פחות מדהים :D 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...