Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשראיתי את התגובה הישראלית לאישור לשריפת התנ"ך תהיתי מה היתה תגובת ישראל לשריפת הקוראן. הידיעות היום מדווחו. על גינוי בזמן אמת של לפחות שגריר ישראל בשוודיה והשר ארבל (ש"ס).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

שבדיה אישרה לשרוף ספר תורה בהפגנה מול שגרירות ישראל.

היידה המערב, היידה חופש הביטוי, היידה הגירה.

ישראל מאפשרת לקרוא לאזרחים "בוגדים, סמולנים, אנטישמים, נאצים, מחבלים, תומכי טרור" בנוסף לזה היא מאפשרת למנתחלים לשרוף כפרים ולדרוס אזרחים.

אני מבין שאין לך שום בעיה פה עם המערב, חופש הביטוי וההגירה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 12 דקות, arturkopit כתב:

ישראל מאפשרת לקרוא לאזרחים "בוגדים, סמולנים, אנטישמים, נאצים, מחבלים, תומכי טרור" בנוסף לזה היא מאפשרת למנתחלים לשרוף כפרים ולדרוס אזרחים.

אני מבין שאין לך שום בעיה פה עם המערב, חופש הביטוי וההגירה.

שקר נוסף מבית היוצר של ארתור.

ישראל לא איפשרה לפורעים לשרוף כפרים סתם וביצעה מעצרים של חלק מהם. 

גם על הביטויים שהעלת פה יש ביקורת משני הצדדים.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

שקר נוסף מבית היוצר של ארתור.

בוא נתחיל בכך שתוכיח שזה שקר ועל הדרך תראה לי איפה עוד שיקרתי.

בינתיים אני אוכיח שאתה משקר.

הנה מה שקורה למי שדורס מפגין-משוחרר על הבוקר ולא מוגש נגדו כתב אישום.

https://www.haaretz.co.il/news/law/2023-07-06/ty-article/.premium/00000189-2b17-da0e-a59b-ab77046b0000

https://zoha.org.il/122506/

זה בנוגע לשורפי חווארה

https://www.ynet.co.il/news/article/byc9xurci

בנוגע ל-"סמולנים בוגדים"

https://www.haaretz.co.il/news/law/2020-12-08/ty-article/.premium/0000017f-e1a0-df7c-a5ff-e3fad8b30000

לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

גם על הביטויים שהעלת פה יש ביקורת משני הצדדים.

שני הצדדים=שמאל ושמאל?

הרי הצד המשיחי-סוציאליסטי של המפה לא מעביר ביקורת על שום ביטוי שכתבתי, אלא אפילו משתמש בהם.

יש כאלה שעושים לייק לדברים האלו אפילו.

https://rotter.net/forum/scoops1/802768.shtml

יש כאלה שמעסיקים את האנשים שמתמשים בביטוים האלו

https://www.haaretz.co.il/news/elections/2021-03-20/ty-article/.premium/0000017f-f021-dc28-a17f-fc377d410000

https://www.bhol.co.il/news/1560799

עריכה אחרונה על ידי arturkopit
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 41 דקות, arturkopit כתב:

בנוסף לזה היא מאפשרת למנתחלים לשרוף כפרים ולדרוס אזרחים

יאמר "לזכותם" שגם נתנו לפורעים ערבים להצית בתים ומכוניות של תושבים יהודים בערים מעורבות.

ככה זה כשאין משילות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

אם היית לפני שבועיים היית יוצא עם 3 מכשירי אייפון חדשים וקולקציה חדשה של ארמני, חבל.

אם היית לפני זמן מה בעכו או ברמלה אולי לא היית יוצא בכלל. באותה תקופה אצלי בבית היה קשה להירדם בגלל פיצוצי רימוני הלם וריח חזק של אבקת שריפה. לא זכור לי שראיתי אזרחי צרפת מסתובבים אם אקדחים (בלי לדבר על M16) ברחוב. גם לא זוכר ששרי ממשלת צרפת קראו לאזרחים לשאת איתם את הנשק. נדמה לי שאתה ירושלמי? מתי פעם אחרונה רצת למקלט? או שבירושלים שקט? לא דוקרים שם את האנשים ברחובות? יצא לי לעבוד בירושלים בזמן האינתיפאדה השנייה כאשר קב"ט אגד עשה לנו טיול מודרך באתרי הפיגועים. זוכר איך נראו תחנות אוטובוסים אחרי חיסולו של שייח אחמד יאסין. שוטר, מגבניק ומאבטח תח"צ, לא תמיד נוסעים. במדרחוב ובתי קפה צוותי חדשות ועיתונאים,  0 ירושלמים. אם אתה רוצה אפשר להמשיך. מכשירי אייפון וקולקציה של ארמני? טול קורה מבין עיניך.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

😂

כמה? עצרו יותר אנשים על הדלקת מדורות על הכביש. בלי לדבר ששר העוצר שיבח אותם.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

אז אתה מסכים שהוא גזען ודוחה?

אם כך, על מה אתה מתווכח פה כבר שני עמודים?

שכחתי את המילה "לדעתך".

לא, חושב שהוא גזען או דוחה על סמך המעשה הזה.

אולי אתם מסתמכים על אמירות אחרות שלו.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 20 דקות, Potato כתב:

לא, חושב שהוא גזען או דוחה על סמך המעשה הזה.

אני לא נוהג לתקן שגיאות שפה (כי גם אני עושה כאלו), אבל במקרה הזה הפסיק ששמת אחרי ה"לא", הופך את משמעות המשפט, יחסית לכוונה שלך..

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

אם הידיעה הזאת נכונה נתניהו ירד מהפסים באופן סופי.

קשה לדעת אם נכון, כי זה רק ציטוט של הטור של סגל שבעבר היו בעיות עם אמינות המקורות שלו.
ובכל מקרה, ביבי כבר 30 שנה שמספר לכל קהל מה שהוא רוצה לשמוע. זו אולי היה טוב התור נציג פרופגנדה של המדינה באו״ם, אבל ממש לא תורם לשלטון תקין או יעיל.
זכור לי היטב הקרקס של הצגת ממשלתו הראשונה, שם הסתבר שהוא הבטיח אותן 10 משרות שרים לכ-30 אנשים שונים.

אזי גם אם הידיעה נכונה, זה לא מחדש שום דבר.
מה שכן השתנה הוא שביבי, שרגיל לתמרן שותפים קואליציונים שתמיד ידעו שלא יקבלו כל מה שרצו, עכשיו הבטיח הכל לאותם שותפים וליותר קיצונים, אבל התיאבון שלהם רק גדל עם האוכל, וכבר לא באמת יכול לתמרן.
-----------
ואם כבר אני מגיב ל @sperial, כרופא, מה דעתך על זה?
אין רפואה שלמה
בלי להתייחס לזהות הכותב (יאיר לפיד), אלא רק לנכונות הטענות: האם אכן ביטול פיסקת ההתגברות עד כדי כך ישפיע על איכות הרפואה בארץ?

פורסם

פוסט של אבו עלי על סוכני האויב בתקשורת הישראלית:

שוב מתקפת ספינים בנושא סרבנות

בשעות האחרונות, ערב שבת, מציפים אותנו כלי התקשורת הישראלים בדיווחים רבים על סרבנות בקרב חיילי סיירת מטכ"ל, טייסים ועוד.
שוב יחידות אפופות סוד.
שוב ללא שמות.
וגם מקומם של המספר העגולים לא נעדר.

בפרס חביב חזבאללה זוכה שוב ניר דבורי שהדיווח שלו על סרבנות של 250 חיילי סיירת מטכ"ל תורגם לערבית לערוץ של חזבאללה בתוך 18 דקות. גם הדיווחים של כלי התקשורת האחרים בהם וואלה, כאן, ערוץ 13 וכו' זוכים לפופולריות רבה בקרב כלי התקשורת הפלסטינים והערביים.

הצורך האובססיבי להחצין את הדיווחים האלה מחליש את דמותה של ישראל בעיני אויביה ששוב חושבים שייתכן ולפניהם ניצבת הזדמנות לתקוף את ישראל בשעת חולשה.

מבחינתם, אוסף הספינים האינסופי בנושא הסרבנות הוא אמת לאמיתה שעל בסיסה הם מקיימים הערכות מצב.

בנימה אישית: בסבב הראשון של דיווחי הסרבנות, לפני כמה חודשים, הבטן היתה מתהפכת מכל דיווח כזה. כעת, משנודע שכבר "עשו עלינו סיבוב תקשורתי בנושא", התחושות קהו. במקום "בטן מתהפכת" יש תחושה של כעס על ניצול ציני של הצבא.
הרי בשעת מלחמה לא יימצא אדם אחד שיכול לתרום להגנת מדינתו וביתו מפני האויב ויימנע מכך. ואם יש כזה אדם, אולי עדיף מראש שלא יימצא בשורות הצבא. הוא יגרום יותר נזק מתועלת.

ולכם כתבים צבאיים ועיתונאים למיניהם, אתם חלק מרכזי בהפצת הדיווחים האלה. איך אתם ישנים בלילה? איך תרגישו כשהספינים שלכם יביאו מלחמה על מדינת ישראל? אין טיפה מצפון? המשפחות שלכם לא גרות כאן?

אני מצרף את הדיווח ניר דבורי ואת תרגום דבריו כעבור דקות ספורות לערבית בערוץ חזבאללה. ויש עוד דוגמאות למכביר (עשרות רק מהיום). ניר דבורי לא לבד.

כדי להגיב לכתבה לחצו כאן

תקשורת חופשית זה חשוב, להעלות בעיות זה חשוב, אבל ראבק אין להם מחשבה. ניר דבורי וחברים שלו הפכו למקורות מספר 1 של אלגזירה.

פורסם

האמת שבהתחלה חשבתי שמחזיק את הערוץ מישהו מבין, אבל אחרי שהתחלתי לעקוב נוצר לי הרושם שהוא סתם בלוגר שמחפש דברים בטלגרם ושות… רוב הזמן הוא מקשקש ללא בסיס, ה״פרשנויות״ שלו ברמה מאוד חובבנית.

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

סוכני האויב בתקשורת הישראלית:

האויב הוא התקשורת...

גם יש שמות של עיתונאים "אויבים"..

הסתה לפי הספר: המדריך לדיקטטור המתחיל.

• אהבתי 2
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

פוסט של אבו עלי על סוכני האויב בתקשורת הישראלית:

שוב מתקפת ספינים בנושא סרבנות

בשעות האחרונות, ערב שבת, מציפים אותנו כלי התקשורת הישראלים בדיווחים רבים על סרבנות בקרב חיילי סיירת מטכ"ל, טייסים ועוד.
שוב יחידות אפופות סוד.
שוב ללא שמות.
וגם מקומם של המספר העגולים לא נעדר.

בפרס חביב חזבאללה זוכה שוב ניר דבורי שהדיווח שלו על סרבנות של 250 חיילי סיירת מטכ"ל תורגם לערבית לערוץ של חזבאללה בתוך 18 דקות. גם הדיווחים של כלי התקשורת האחרים בהם וואלה, כאן, ערוץ 13 וכו' זוכים לפופולריות רבה בקרב כלי התקשורת הפלסטינים והערביים.

הצורך האובססיבי להחצין את הדיווחים האלה מחליש את דמותה של ישראל בעיני אויביה ששוב חושבים שייתכן ולפניהם ניצבת הזדמנות לתקוף את ישראל בשעת חולשה.

מבחינתם, אוסף הספינים האינסופי בנושא הסרבנות הוא אמת לאמיתה שעל בסיסה הם מקיימים הערכות מצב.

בנימה אישית: בסבב הראשון של דיווחי הסרבנות, לפני כמה חודשים, הבטן היתה מתהפכת מכל דיווח כזה. כעת, משנודע שכבר "עשו עלינו סיבוב תקשורתי בנושא", התחושות קהו. במקום "בטן מתהפכת" יש תחושה של כעס על ניצול ציני של הצבא.
הרי בשעת מלחמה לא יימצא אדם אחד שיכול לתרום להגנת מדינתו וביתו מפני האויב ויימנע מכך. ואם יש כזה אדם, אולי עדיף מראש שלא יימצא בשורות הצבא. הוא יגרום יותר נזק מתועלת.

ולכם כתבים צבאיים ועיתונאים למיניהם, אתם חלק מרכזי בהפצת הדיווחים האלה. איך אתם ישנים בלילה? איך תרגישו כשהספינים שלכם יביאו מלחמה על מדינת ישראל? אין טיפה מצפון? המשפחות שלכם לא גרות כאן?

אני מצרף את הדיווח ניר דבורי ואת תרגום דבריו כעבור דקות ספורות לערבית בערוץ חזבאללה. ויש עוד דוגמאות למכביר (עשרות רק מהיום). ניר דבורי לא לבד.

כדי להגיב לכתבה לחצו כאן

תקשורת חופשית זה חשוב, להעלות בעיות זה חשוב, אבל ראבק אין להם מחשבה. ניר דבורי וחברים שלו הפכו למקורות מספר 1 של אלגזירה.

אז אתה בעצם חישב שמצביאים ומנהיגים מבצעים החלטות בטחונית על סמך כתבות בעיתונות?

מעניין, ספר לי עוד על המודיעין הנהדר הזה.

מזכיר לי את הדעות הנפלאות שנשמעות על כך שהמפגינים גורמים להורדת הדירוג בגלל ההד התקשורתי שהם יוצרים.

ולא, חס וחלילה, שהאנליסטים של בתי ההשקעות האלו אשכרה מנתחים את המהלכים של האוויל וחבורתו, ומזהים קווי דמיון ברורים למהלכים דומים שהתרחשו רק לא מזמן במדינות שהביאו להיחלשות כלכלתן.

מצטער, זו צרות מחשבה שקשה לי לתפוס.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@PinkDolphin לא יודע, אני לא איש ניהול ולא מבין במדיניות רפואית, אבל נשמע כמו בהייטק - הכנסות המדינה יירדו -> תקצוב הרפואה יירד, וזה ייפגע באיכותה. וגם יגרום עזיבה של אנשים. ועם סדרי העדיפות של הממשלה גם נושא הכשרת צוות רפואי ייפגע, הרי בלי בסיס ב-STEM אי אפשר להכשיר רופאים.

הסיפור של דרישת החרדים להרשות עבודת אנשים חסרי הכשרה במקצועות רפואיים הזוי, אבל זה בדיוק כמו בחור הישיבה המבריק שייקח לו יומיים להכיר כל כפתור ב-F15. רק שהפעם הם כנראה מתכוונים למה שהם אומרים.

@יובל .מ. בשבוע האחרון קופצים לי בפייסבוק כל מיני פוסטים עם מכתבים של קצינים שמודיעים עם השעיית השירות שלהם. אז פייסבוק או פייקבוק ואלגוריתם וזה, אבל זה כיוון הרוח שאני רואה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, פינדר כתב:

אז אתה מסכים שהוא גזען ודוחה?

אני לא מסכים. על הספקטרום בין מי-שבא-ברוך-הבא לבין השמדה המונית, יש רצף. יש פרופורציה. יש העדפה למי שהם כמוך. יש אתנו צנטריות. יש עוד כמה שלבים לפני ״גזענות״.

וסיפור (שכבר ספרתי).

אחיה של גרושתי, שהם בריטים ממוצא נורווגי, סקוטי, איטלקי, הודי וגם קצת אנגלי, התחתן עם אהובתו, האיטלקיה, קתולית מדרום איטליה.

זה קרה רק אחרי שהכו

מר שלה אישר שתיתחתן עם פרוטסטנטי.

אורחת באירוע הייתה איזי, פליטה מוסלמית מהמלחמה בבלקן. 

השושבין באירוע (שהתרחש בכפר קטן בדרום איטליה, חוויה) היה סטוארט, סקוטי שהחברה שלו (לא זוכר את שמה) הייתה סינית מ...גלזגו (במקור, הונג קונג). להורים שלה היא לא סיפרה שיש לה חבר סקוטי, לבן, כי הם התנגדו לכל מערכת יחסים עם מישהו שהוא לא סיני. כמובן.

(כמובן שלשמוע סינית מדברת במבטא סקוטי כבד, זו חוויה).

אז מה, בסולם אחד עד מנגלה, כמה ״גזענים״ היו ההורים שלה?

מה היא הייתה אמורה לעשות, לנתק איתם קשר?

אם מאן דהוא תורם כלייה או כל אחד, הוא זכאי לבחור למי הוא תורם. אתה יכול לבחור לתרום לאדם ספיציפי או לקבוצה ספיציפית. העדפה אישית של מי ומה שקרוב אליך יותר (או נתפס בעיניך ככזה) לא הופכת אדם לגזען. לא יותר מאשר מישהו שבוחר לאמץ ילד/ה מאותה עדה או דת.

זה סתם אחד מאותם ניסיונות לעלות גבוה על עץ הצדקנות והמוסרניות.

רוצה לתרום רק ליהודים?!

סבבה, איבר שלו, חותכים לו את הגוף, שיעשה מה שטוב לו. בחירה אישית.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...