Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלת”ק.

אני לא נכנס לכל הוויכוחים, בעיקר בגלל חוסר זמן ותוחלת..

@yd b-4 אכן מציג עמדה חרדית קלאסית, גם אני חרדי כזה.

עם חלק מדבריו אני מסכים, עם חלקים אחרים פחות, אבל לכל אחד יש את הדעה שלו..

מה שכן היה לי חשוב לכתוב לך @oryo

הכאב שלו הוא אותנטי, וכך גם שלי.

אני לא מכיר אותך, אין לי מושג מי אתה,

אבל אם ילדיך יאבדו לעם היהודי זה יכאב לי, ולרבים אחרים.

אני מניח שאתה שואל את עצמך, למה?

מה השטויות האלו של לכאוב על בחירה של אדם שאני אפילו לא מכיר?

אני לא רוצה להיכנס לעוד שבלול של דיונים, אז אני אכתוב רק את המסגרת, אולי זה ישכנע אותך שאנחנו לא דואגים לארנק פוטנציאלי שאבד, אלא למשהו יותר מכך, הרבה יותר.

כיהודי שמסתכל על בריאת העולם מנקודת מבט מטרתית, עולם שנברא עבור מטרה ותכלית מסויימת, ובו יש לכל יהודי כפרט ולעם היהודי בכלל תפקיד, (וכך גם לגויים,) כואב לי על כל מי שעוזב מאיזו סיבה שתהיה את המשחק, להשקפתי הוא הנפגע העיקרי מזה ויש גם פגיעה שולית יותר לחברה כולה.

וזה כואב לי.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 2

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

המשנה ליועמ"ש לשעבר: "צריך תיקונים - אבל לא בצורה כזו קיצונית" (ynet.co.il)

שוב ושוב, "צריך תיקונים אבל לא ככה". "למה לא עשיתם?" (ועוד חבר כנסת מהאופוזיציה שואל אותו), אז הוא עונה "המערכת חייבת תיקון אבל לא ככה".

אפס יכולת להפתח לשינויים, רצון לשמור את הכוח בצד של מערכת המשפט, מינוי מקורבים (איפה יו"ר לשכת עורכי הדין? סיים עם שיחות הזום?), ופס אחד גדול על האזרחים.

הרפורמה לא מושלמת, רחוקה מכך, אבל לפחות מישהו שם איום אמיתי על מערכת המשפט. הקואליציה דורשת 100, האופוזיציה 0, ייפגשו איפשהו באמצע.

וכולם מניאקים.

פורסם

@- XM -אתה ושכמותך מובילים את אובדן הילדים מעם ישראל.

@יובל .מ.בנושא מינוי השופטים קיים כחום איזון, כי לאף אחת מקבוצות הבוחרים (קואליציה, אופוזיציה, עורכי דין ושופטים) אען רוב אוטומטי, אלא חייבת להיות קואליציה בוועדה כדימלבחור שופטים. ההצעה החדשה למעשה מייתרת את הוועדה, כי ההרכב כופה שליטה של הממשלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, - XM - כתב:

כיהודי שמסתכל על בריאת העולם מנקודת מבט מטרתית, עולם שנברא עבור מטרה ותכלית מסויימת, ובו יש לכל יהודי כפרט ולעם היהודי בכלל תפקיד, (וכך גם לגויים,)

ומה התפקיד שלי בתור יהודי בעולם? או של כל אחד אחר?

זה נגזר מקצועית? אלוהים רוצה שאני אפתח אלגוריתמים ושיבגני יהיה קצב ואור יהיה נהג בוס?

אתה מדבר במושגים תלושים,או שתבסס או שאל תזרוק מושגים לאוויר.

לפני 7 דקות, - XM - כתב:

כואב לי על כל מי שעוזב מאיזו סיבה שתהיה את המשחק, להשקפתי הוא הנפגע העיקרי מזה ויש גם פגיעה שולית יותר לחברה כולה.

וזה כואב לי.

מה הבעיה עם לעזוב? הוא עוזב את ישראל לא את היהדות.

יש יהודים בארהב ובקנדה ובאוסטרליה,הם פחות יהודים ממנו או ממך?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

אתה ושכמותך מובילים את אובדן הילדים מעם ישראל.

זה לא בדיוק הוא, זה הפוליטיקאים החרדים בכנסת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Potato כתב:

מבחינת החרדים - בהחלט. הרי רוב אלה שאינם מנותקים מקושרים לקהילות קונסרבטיביות ורפורמיות. מבחינת החרדים אלה אינם יהודים, או שהם פגומים.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

זה לא בדיוק הוא, זה הפוליטיקאים החרדים בכנסת.

זה הרבה יותר מהנציגים בכנסת. אלה משליכי האבנים, תוקפי הנשים, שורפי הפחים וסרבני מגבלות הקורונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, - XM - כתב:

אני לא מכיר אותך, אין לי מושג מי אתה,

אבל אם ילדיך יאבדו לעם היהודי זה יכאב לי, ולרבים אחרים.

אז פשוט אל תבריחו אותנו.

לפני 31 דקות, יובל .מ. כתב:

המשנה ליועמ"ש לשעבר: "צריך תיקונים - אבל לא בצורה כזו קיצונית" (ynet.co.il)

שוב ושוב, "צריך תיקונים אבל לא ככה". "למה לא עשיתם?" (ועוד חבר כנסת מהאופוזיציה שואל אותו), אז הוא עונה "המערכת חייבת תיקון אבל לא ככה".

לא סמכותו ולא תפקידו. הוא לא המחוקק אלא רק נותן חוות דעת משפטיות בהתאם למה שכתוב בחוקי המדינה.

אפס יכולת להפתח לשינויים, רצון לשמור את הכוח בצד של מערכת המשפט, מינוי מקורבים (איפה יו"ר לשכת עורכי הדין? סיים עם שיחות הזום?), ופס אחד גדול על האזרחים.

יור לשכת עורכי הדין נבחר בבחירות דמוקרטיות. מי אתה שתחליט מה הוא יעשה?

הרפורמה לא מושלמת, רחוקה מכך, אבל לפחות מישהו שם איום אמיתי על מערכת המשפט. הקואליציה דורשת 100, האופוזיציה 0, ייפגשו איפשהו באמצע.

וכולם מניאקים.

אתה קורא את מה שאתה כותב?

אתה מוכן לשבור ליד ימין שלך אצבע כדי לשבור לעצמך 2 ביד שמאל?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 26 דקות, - XM - כתב:

אני מניח שאתה שואל את עצמך, למה?

ואתה? אתה שואל את עצמך למה?

למה בן אדם כמו אור לקח החלטה לא פשוטה בכלל, אמר שלום למשפחה ולכל מה שהוא מכיר ונסע לחיות במקום רחוק?

למה יבגני ואני ועוד אנשים פה, כותבים פה בכזה זעם ויאוש?

אני אנסה להסביר לך בשפה שאתה ו @yd b-4 מכירים:

כמו שאני לא יודע מה זה לחיות כבן אדם דתי חרדי, לך אין מושג מה זה חילוני.

אתה יכול לכתוב פה מושגים כמו חופש ודמוקרטיה, אבל אתה חווה אותם, כמו שאני חווה את יום כיפור. בכאילו. ליד.

בן אדם שכל סדר היום שלו מוכתב מהוראות שנכתבו לפני אלפי שנה, שבכל התלבטות פונה לשאול רב, לא יכול להעריך את החשיבות שאנחנו מקנים לחופש הבחירה, חופש הביטוי, דמוקרטיה וכו׳.

תחשוב שמבחינתי פגיעה בערכים של ליברליות וחופש היא בדיוק כמו שיכפו עליך עבודה זרה, או לאכול חזיר. לא פחות.

והבעיה היא שהליברליות והחופש יכולים להכיל דת ואמונה, אבל הדת והאמונה, בצורה הנוקשה שאתם חיים בה, לא יכולים להכיל חופש ודמוקרטיה אמיתית. זו המציאות.

לפני 37 דקות, - XM - כתב:

גם הכאב שלנו. זה מה שאתם מסרבים להבין.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

מבחינת החרדים - בהחלט. הרי רוב אלה שאינם מנותקים מקושרים לקהילות קונסרבטיביות ורפורמיות. מבחינת החרדים אלה אינם יהודים, או שהם פגומים.

הקהילה החרדית בברוקלין שמזרימה ים של תרומות וכספים לצורך הדוגמה?

לפני 40 דקות, sperial כתב:

זה הרבה יותר מהנציגים בכנסת. אלה משליכי האבנים, תוקפי הנשים, שורפי הפחים וסרבני מגבלות הקורונה.

וכל זה בסוף בסוף בסוף מתנקז להנחת יסוד אחת.

המדינה היא לא הריבון ולא זו שקובעת את החוקים מבחינתם.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 38 דקות, Potato כתב:

ומה התפקיד שלי בתור יהודי בעולם? או של כל אחד אחר?

זה נגזר מקצועית? אלוהים רוצה שאני אפתח אלגוריתמים ושיבגני יהיה קצב ואור יהיה נהג בוס?

אתה מדבר במושגים תלושים,או שתבסס או שאל תזרוק מושגים לאוויר.

מה הבעיה עם לעזוב? הוא עוזב את ישראל לא את היהדות.

אני לא דיברתי על עזיבת המדינה, התייחסתי לתגובתו של אור על עזיבת היהדות.

אני מדבר בקודים כי אין לי זמן לכתוב ולכם רצון לקרוא כמויות של חומר, והיהדות מה לעשות קצת יותר מורכבת מתגובה וחצי בפורום.

אם אתה מעוניין אני יכול לקשר חומר בפרטי.

לפני 34 דקות, sperial כתב:

אתה מוכיח שוב ושוב שאתה מתייחס ל 100% מהחרדים ע”פ ההתנהגות של 1% מהם.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

ואתה? אתה שואל את עצמך למה?

למה בן אדם כמו אור לקח החלטה לא פשוטה בכלל, אמר שלום למשפחה ולכל מה שהוא מכיר ונסע לחיות במקום רחוק?

למה יבגני ואני ועוד אנשים פה, כותבים פה בכזה זעם ויאוש?

אני אנסה להסביר לך בשפה שאתה ו @yd b-4 מכירים:

כמו שאני לא יודע מה זה לחיות כבן אדם דתי חרדי, לך אין מושג מה זה חילוני.

אתה יכול לכתוב פה מושגים כמו חופש ודמוקרטיה, אבל אתה חווה אותם, כמו שאני חווה את יום כיפור. בכאילו. ליד.

בן אדם שכל סדר היום שלו מוכתב מהוראות שנכתבו לפני אלפי שנה, שבכל התלבטות פונה לשאול רב, לא יכול להעריך את החשיבות שאנחנו מקנים לחופש הבחירה, חופש הביטוי, דמוקרטיה וכו׳.

תחשוב שמבחינתי פגיעה בערכים של ליברליות וחופש היא בדיוק כמו שיכפו עליך עבודה זרה, או לאכול חזיר. לא פחות.

והבעיה היא שהליברליות והחופש יכולים להכיל דת ואמונה, אבל הדת והאמונה, בצורה הנוקשה שאתם חיים בה, לא יכולים להכיל חופש ודמוקרטיה אמיתית. זו המציאות.

גם הכאב שלנו. זה מה שאתם מסרבים להבין.

אני לא מסרב להבין.

אני בהחלט מבין שאדם בעל השקפת עולם פרוגרסיבית, שמבחינתו אין אמת מוחלטת אלא רק נרטיבים, הערכים המקודשים ביותר הם חופש ושוויון, תעשה מה שאתה רוצה כל עוד אתה לא פוגע באחר שזה בערך המגבלה היחידה וכו’ לא יכול לתפוס בכלל דרך חיים שונה ב 180 מעלות.

זו השקפת עולמכם, אני מבין אותה.

היא קיימת בעולם שנוצר במקרה, ואין לו שום משמעות.

אני חי בעולם שיש לו משמעות ותכלית, אין בו שוויון וחופש מוחלטים בדיוק כמו שבמקום העבודה שלך אין שוויון וחופש.. יש לו מטרות.

אלו שני תפיסות של המציאות, אני לגמרי מבין אתכם. ומצפה שתבינו אותי.

לכן כתבתי לאור שלא יחשוד את yd b-4 בכאב לא אותנטי. זה הכל.

פורסם

@- XM -

אז איך מסתדר הכאב שלכם על אובדן יהודים, עם המעשים של נציגיכם בכנסת שגורמים להרבה מאיתנו לקפל את הפקלאות ולעזוב?

הרי ברור שאם נשאר כאן, הסיכוי גדול מאוד שנשמור אל הזהות היהודית שלנו ושל ילדינו (שבעיניכם היא מינימלית, אבל לפחות משהו), בעוד שאצל הגויים סיכוי גבוה להתבוללות ואובדן כל זהות יהודית?

פורסם
לפני 1 דקה, - XM - כתב:

אני מדבר בקודים כי אין לי זמן לכתוב ולכם רצון לקרוא כמויות של חומר, והיהדות מה לעשות קצת יותר מורכבת מתגובה וחצי בפורום.

זהו שאתה לא מפנים שגם החיים שלנו מבוססים על כמויות של חומר שאי אפשר לסכם בתגובה וחצי.

זו בדיוק הבעיה, שמבחינתכם אתם המלומדים ואנחנו הבורים. תינוק שנשבה.

אם היית מתחיל להבין את העולם שלנו לא היית כותב את השטות הזו:

לפני 3 דקות, - XM - כתב:

ני בהחלט מבין שאדם בעל השקפת עולם פרוגרסיבית, שמבחינתו אין אמת מוחלטת אלא רק נרטיבים, הערכים המקודשים ביותר הם חופש ושוויון,

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

^

למה ככה?

אני לא זלזלתי בכם באף תגובה שלי, משהו שלהרגשתי אני לא יכול לומר עליך..

לפני 3 דקות, Nemesis כתב:

@- XM -

אז איך מסתדר הכאב שלכם על אובדן יהודים, עם המעשים של נציגיכם בכנסת שגורמים להרבה מאיתנו לקפל את הפקלאות ולעזוב?

הרי ברור שאם נשאר כאן, הסיכוי גדול מאוד שנשמור אל הזהות היהודית שלנו ושל ילדינו (שבעיניכם היא מינימלית, אבל לפחות משהו), בעוד שאצל הגויים סיכוי גבוה להתבוללות ואובדן כל זהות יהודית?

זו שאלה טובה.

אני לא מצדיק את כל המעשים של החכי”ם החרדים, ואני לא יודע על איזה מהם אתה מדבר בדיוק.

כמובן שחשוב לנו הזהות היהודי של כל העם ובדיוק לכן יש לנו דרישות כאלו ואחרות, אפשר להתפשר כדי ליצור ”קרוב לבבות” אבל יתכן שהפשרות יגרמו למחיקת הזהות היהודית של המדינה אז לא עשינו כלום..

שוב זה ממש בגדול אבל אתה מבין את הנקודה, אין פה כמובן הצדקה לאף מעשה לא חוקי/מוסרי וכו’

פורסם
Just now, - XM - כתב:

אני לא זלזלתי בכם באף תגובה שלי, משהו שלהרגשתי אני לא יכול לומר עליך

אתה לא קולט את זה כי זה כ״כ מוטמע בך, אבל אתה מזלזל בנו מאוד.

זה זלזול:

לפני 7 דקות, - XM - כתב:

השקפת עולם פרוגרסיבית, שמבחינתו אין אמת מוחלטת אלא רק נרטיבים

וזה זלזול:

לפני 8 דקות, - XM - כתב:

היא קיימת בעולם שנוצר במקרה, ואין לו שום משמעות.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 דקות, - XM - כתב:

אתה מוכיח שוב ושוב שאתה מתייחס ל 100% מהחרדים ע”פ ההתנהגות של 1% מהם.

אני מצטער שאני עושה את זה, אבל:

מה יקרה אם בתור חרדי תבוא להיות שכן שלי בעיר חילונית?

מה יקרה אם בתור חילוני אבוא לגור בבני ברק או בית שמש?

אנחנו יודעים, נכון? 

אז לא, זה לא 1%.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...