Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

סליחה אבל מה זה מסתדרים בלי זה?

אני מסתדר בלי ביטוח לאומי אז לא אשלם ביטוח לאומי, אני מסתדר בלי החינוך העירונו אז אשלם פחות ארנונה ואני מסתדר יופי על 120 אז חוק מהירות מירבית לא יחול עליי?

החוק הזהנ נועד לא בשביל ההורים אלא בשביל הילדים כדי לאפשר להם נקודת פתיחה סבירה בחיים. זו לא החלטה של ההורה אם לוותר על זה או לא

לא הבנת. כרגע יש להם אפשרות לא ללמוד, עובדה שהם מצליחים להתקיים. אמנם בעוני ובמחסור, אבל עדיין.

עזוב מה חובה, מדברים על מצב קיים. הרבה מהם לא לומדים, זה מה שיש עכשיו.

תבטל להם את האופציה לחיות בלי לעבוד ותראה איך הם מנסים להשתלב בשוק.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

חוק חינוך חובה לא חל שם מהסיבה הפשוטה שהם מסתדרים בלי זה

נראה לי שלימוד בישיבה תיכונית כן נכנס תחת חוק חינוך חובה.

האם באמת מגיע קצין ביקור סדיר לילדים שלא הולכים לבית ספר זה סיפור אחר, אבל גם לחילונים הוא לא מגיע יותר מדי.

קרה מקרה לפני כמה שנים שנמצא ילד בן 14 בחדרה, שההורים היו אגרנים כפייתיים ונתנו לו לצאת מהבית רק לעזור להם לאגור עוד זבל. איפה היה קצין ביקור סדיר בסיפור הזה, לא יודע.

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

היו איזה אחד או שניים.

אבל הם עדיין יוצאי דופן ולא הנורמה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

לא הבנת. כרגע יש להם אפשרות לא ללמוד, עובדה שהם מצליחים להתקיים. אמנם בעוני ובמחסור, אבל עדיין.

עזוב מה חובה, מדברים על מצב קיים. הרבה מהם לא לומדים, זה מה שיש עכשיו.

תבטל להם את האופציה לחיות בלי לעבוד ותראה איך הם מנסים להשתלב בשוק.

זה לא משנה למה.

יש חוק שנועד לשמור על הילדים ולאף אחד אין זכות לעקוף אותו גם אם הוא מולטי מיליונר והילד שלו לא יצטרך לעבוד יום אחד בחייו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

זה לא משנה למה.

יש חוק שנועד לשמור על הילדים ולאף אחד אין זכות לעקוף אותו גם אם הוא מולטי מיליונר והילד שלו לא יצטרך לעבוד יום אחד בחייו.

דווקא הילדים האלה זוכים להשכלה מאוד טובה (לא לחינוך טוב, אבל זאת בעיה אחרת...)

פורסם (נערך)
לפני שעה, SlowRide כתב:

אני באמת לא מבין איך אתם לא רואים את זה, אנחנו רוצים חופש מהדת שהם מנסים לכפות עלינו, אבל במקביל אנחנו מנסים לכפות עליהם דברים שמפריעים להם לקיים את הדת שלהם. ברור שבמצב כזה הם ינסו לכפות עלינו כמה שיותר חזק את השיט שלהם. 

אנקדוטלי, אבל בארה"ב בית משפט קבע לאחרונה שבית ספר חרדי לא באמת העניק לילדים שלמדו בו משהו שאפשר לקרוא לו "חינוך" (אפשר לחפש באינטרנט).

אתה מערבב בין כמה בעיות שונות. אנחנו לא יכולים לחתוך להם את הקצבאות כי הם שולטים במדינה הזו. זו בעיה מעשית. בעיה עקרונית יותר היא מה הופך את ישראל ל"מדינה" אם כל קבוצה עושה מה שבראש שלה והחוקים לא באמת מחייבים. אתה יכול להשוות אותנו ללבנון בשביל תשובה אפשרית אחת.

החזון הסופר ליברלי או ליברטריאני, לא יודע מה המינוח הנכון, בו המדינה לא מתערבת בכלום בערך וכל קבוצה מתנהלת לפי סט החוקים שלה לא סתם לא מוגשם באף מקום במציאות. אם לאנשים אין שום דבר מינימלי במשותף הם פשוט לא נופלים תחת קטוגריה של עם. זו אפשרות אחת. אפשרות אחרת היא פשוט מדינה לא דמוקרטית בה אין שוויון בפני החוק ויש קסטות שלכל אחת זכויות וחובות אחרות. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

תבטל להם את האופציה לחיות בלי לעבוד ותראה איך הם מנסים להשתלב בשוק

גם עכשיו בגלל יוקר המחיה הם מתחילים לעבוד... זה לא כי הם נחמדים, זה כי חייבים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הנה סמוטריץ מצא את האיום האמיתי על ישראל.

נראה שהמודל שלו אלו מדינות כמו רוסיה, סין ואפגניסטן.

image.thumb.png.b081c48f02d8af0787d5b8ea1b658c30.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

השטיק שלך לשים (רק) תמונה של (רק) הכותרת, בזמן שהכתבה אפילו לא קרובה לקליק בייט בשקל הזה מצחיק כל פעם מחדש

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

שים מרכאות על המילים זכויות האדם

https://www.inn.co.il/news/583589

עריכה אחרונה על ידי עדי-אל
פורסם (נערך)

יהדות התורה ביקשו לבטל את הרפורמה בתחבצ שהובילה מיכאלי. אני מבין את שינוי המחירים, וקראתי לא מעט ביקורות על זה. אבל למה את אגרת הגודש בכניסה לת"א? הרי מימלא איש מהם בערך לא מגיע לתל אביב ברכב. דווקא על מלא?

כותבים שהם גם רוצים לוודא שלא תהייה רכבת קלה בשבתות (לא שבאמת חשבנו שכן תהייה). סלואורייד, הנה לך עוד דוגמא למה אי אפשר לנהל את המדיניות שאתה מציע.

עריכה: מה האובססיה לביטול חוק השבות לנכדים של יהודים? הם עד כדי כך מטומטמים ואנטי ציוניים שהם רוצים בכח לפרק את צהל?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

עריכה: מה האובססיה לביטול חוק השבות לנכדים של יהודים? הם עד כדי כך מטומטמים ואנטי ציוניים שהם רוצים בכח לפרק את צהל?

אנחנו עורכים דיון על עם שבו פלגים יריבים הבעירו מחסני מזון האחד של השני במהלך המצור הרומאי... אז על מה אתה מתפלא?

עוד מאפיין אופייני של שליטה וכוח.

לפני 5 שעות, פינדר כתב:

תלוי בארגון, יש כאלה שבאמת אין לנו שום סיבה לאפשר את פעילותם פה. לא זוכר מתי איזה ארגון זכויות אדם הגן על זכותי להסתובב בשכונה בזמן שפורעים מעיסווייה החליטו להכות/לדקור מכל הבא ליד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

הגדלת סיכוי זכיה בבחירות לעצמם, כי נחש למי הולכים להצביע אותם עולים חדשים. יותר נכון למי הם לא הולכים להצביע.

בדיוק אותו מניע כמו הגבלת הגירה ע"י טראמפ.

כל עולה חדש חילוני זה עוד קול למפלגות חילוניות.

וגם אותם עולים נכדים ליהודים הם אלה שנותנים קונטרה לילודה במגזרים וחרדיים.

בקיצור, פחות קשור ליהדות פרופר ויותר קשור למי הולך להצביע למי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

מה זה קשור ללאפשר להם את אורח החיים שהם רוצים?

א. חרדים בכל העולם איכשהו מצליחים לחיות בלי שמוסדות הממשלה מממנים הדרה מגדרית, במילים אחרות: אין כאן שאלה האם מאפשרים את זה, אלא האם מממנים את זה.

ב. חוק חינוך חובה, לדוגמא, מתקיים בגלל שההשפעה של חוסר חינוך היא לא רק על המונע מהחינוך - אלא גם על הנמנע ממנו. בה הרגולטור והחליט שילדים צריכים לקבל שוויון הזדמנויות, וגם אם אבא/אמא מאמינים שעדיף להם לעבוד בשדה, בתור חברה דורשים מהם לתת לילדים חינוך עד שמגיעים לגיל בו הם יכולים להפעיל שיקול דעת סביר יותר ולהחליט מה לעשות.

המתנגדים להדרה מגדרית מגיעים מאותה פוזיציה: להדיר נשים מהמרחב מגיע עם השלכות, והממשלה לאו דווקא מעוניינת לעודד את זה.

ג. כמובן שאפשר למתוח את זה לעוד כל מיני דברים, מצד אחד הממשלה לא מרשה לעסקים להמנע ממתן שירות לפי צבע עור, מצד שני אנחנו היא לא מכריחה את כולם לאכול בריא כי בחירה חופשית. אז השאלה איפה עובר הגבול היא שאלה פתוחה ולא ״מתמטית״, החרדים טוענים שהדרה נשית היא בתוך גבולות ההגיון, החילונים טוענים שלא. העולם המערבי די מחזיק בתפיסה דומה לזו החילונית - אבל מי אמר שהעולם המערבי זו דוגמא טובה? הם גויים...

בכל אופן, יש מדינות אחרות בהן הפרדה מגדרית מקובעת בחוק, באופן מבדר למחצה אלו לא מדינות שאף אחד כאן מעוניין בהשוואה אליהן, בטח לא אלו שמכנים את החרדים ״שותפים טבעיים״.

עם כל הפטרנליזם המובנה, יש משהו די מזעזע שלוקחים נשים ומדירים אותן מהמרחב, ועוד יותר מזעזע שמי שמקבל את ההחלטה הם בהגדרה לא-נשים כי אסור להן לקבל ייצוג. מנגד, מדובר באנשים בוגרים, ואם נשים בוגרות מעוניינות לחיות ככה אז זכותן. השאלה המרכזית היא האם הממשלה צריכה לתמוך בהתנהלות הזו, והתשובה של ממשלת ישראל הנכנסת היא קרוב לוודאי ״כמובן״.

**

דרעי כנראה לא יקבל את האוצר (וואו שוקינג זה היה ספין מי היה מאמין) - אבל כנראה יקבל את התחבורה.

מקורות בישראל העבירו לי תמונה בלעדית של @יבגניפ

image.png.2ea7a8356279c41cf9bd17e3d01b8b06.png

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

באסוש. כבר התחלתי לדמיין: דרעי באוצר, סמוט בביטחון ובנגביר בביטחון פנים, גולד-משהו בחינוך, פסקת התגברות בכל חוקי היסוד, ביטול ליב"ה, השוואה תקציבים בין חינוך חרדי לממלכתי, השוואה מלאה (על מלא-מלא) בין אברכים לסטודנטים ובכלל, לתת להם כל מה שהם רוצים.

image.png.7964db97c1a52f1e43ee502dadbd7c2b.png

image.png.8359d4aab51e8c34b00fc215b3f39693.png

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...