Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מצ"ב צילום מסך המייצג את כל מחשבתי על הנושא, כשהטקסט מעל התמונה הוא הרלוונטי ביותר:

9ead486c09285a9a64a9714e8eac89cb.jpg

עניינית, מעצבן אותי מה שקרה, איך ביבי שוב ניסה לדחוק חבר ליכוד לפינה עבור שלמות הקואליציה, אבל העניין המצחיק הוא שאילו ישראל כ"ץ היה ממלא פיו מים, שום דבר לא היה קורה. ביבי אוכל את כולם בלי מלח. אבל הוא אינו הבעיה, הבעיה היא השיטה.

פורסם

אבל אי אפשר לשנות את השיטה.

הבעיה היא שהשיטה היא לא תופעה שעומדת בפני עצמה. היא מייצגת את ישראל, שמחולקת קודם כל בין ערבים ויהודים, ואחר כך בין יהודים ליהודים אחרים, שלרוב הדבר היחיד שמאחד אותם זו המלחמה עם הערבים ואנטישמיות בחוץ.

החרדים הם אזרחים. אתה לא יכול להמציא שיטה פוליטית שבה כוחם יקטן מבלי לגרום לאחרים לבחור במישהו שיהיה מספיק חזק גם בלי התמיכה שלהם, או מבלי לקחת להם את זכות הבחירה. ומאיפה יבוא מישהו מספיק חזק כזה? דור המקימים כבר לא כאן, וגם הם, בשנים האחרונות לא ממש הצליחו בזה, מרבין ועד שרון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא דיברתי על חרדים או חילונים.

מה שמפריע לחילונים, מלבד משבר הרכבת והשבת, זה שמחלקים את הכסף שלהם לחרדים. בגדול.

אז יבוא חילוני אחר, לפיד, ויחלק כספים לחילונים ואז יגידו שזה צודק.

הטענה שלי היא אחרת - התערבות מינימלית של הממשלה בעשיית עסקים ואז לא נצטרך להתעסק בדברים כאלה.

למשל - לא עניינה של הממשלה מי עובד בשבת.

פורסם
חרדים וחילונים זה רק דוגמא.

אתה מצפה לרמת משילות שהיא בלתי אפשרית בישראל.

אינני יודע אם היא ניתנת לביצוע. ייתכן שהיא אפשרית בצורה מסוימת בשיטת הבחירות שיהודה הציע כאן פעמים רבות בעבר.

פורסם

חוק שחבר מהעבודה הציע: קול דיפרנציאלי בהינתן כמות המיסים שאתה משלם (כמובן עם חסימה מלמעלה/למטה והגבלה לפקטור לא גבוה במיוחד)

דוגמא להמחשה: מי שמשלם עד X אש"ח יקבל קול אחד, מי שמשלם עד Y שני קולות, מי שמשלם עד Z שלוש קולות (כאשר X

כן כן, ברור לי שיש כאן טעם לפגם כי ניתן לטעון שהעשירים יתעשרו וכו', אבל גם השיטה הנוכחית פגומה, ובכ"א זה ניסוי מחשבתי מעניין.

כמובן שזה בחיים לא יקרה, אבל עדיין אהבתי את הרעיון.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זה התנהל כך בעבר ברוב המדינות, עם ייצוג פרלמנטרי כלשהו, שאני יכול לחשוב עליהן.

נמחק לטובת דמוקרטיה כללית יותר. כמובן, במקביל להפיכת הגיוס לצבא לכללי יותר גם כן.

עד כאן פלצנות להיום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
חוק שחבר מהעבודה הציע: קול דיפרנציאלי בהינתן כמות המיסים שאתה משלם (כמובן עם חסימה מלמעלה/למטה והגבלה לפקטור לא גבוה במיוחד)

דוגמא להמחשה: מי שמשלם עד X אש"ח יקבל קול אחד, מי שמשלם עד Y שני קולות, מי שמשלם עד Z שלוש קולות (כאשר X

כן כן, ברור לי שיש כאן טעם לפגם כי ניתן לטעון שהעשירים יתעשרו וכו', אבל גם השיטה הנוכחית פגומה, ובכ"א זה ניסוי מחשבתי מעניין.

אחת הסיבות לכך שהשיטה הנוכחית יציבה ואין מהפכות כל יומיים היא השיוויניות בהצבעה. ברגע שלמישהו יהיו יותר קולות ולא משנה על בסיס איזה קריטריון, תתחיל תסיסה שבסופה יעמידו אנשים אל הקיר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
ראיתי כבר את הסיפור עם צ'כיה,

עצוב, ממש ממש ממש עצוב.

כאמור, תומאס קרקטי הישראלי, in flesh.

ועדיין אם מחר יהיו בחירות אני לא רואה למי אוכל להצביע חוץ מלו, אלא אם אני שוקל ברצינות פתק לבן / מפלגה שמתחת לחסימה. דכאון.

אם אצביע ליש עתיד זה בזכות עופר שלח, הלוואי שהוא היה ראש ממשלה. יותר טוב בטוח יהיה כאן.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

זה אחד הרעיונות הכי מסוכנים ששמעתי.

זה בעצם מוציא מהמשוואה אוכלוסיות חלשות, שדווקא הן צריכות ממשלה שתגן עליהן.

אולי צריך לוותר לגמרי על מפלגות.

אולי לעשות בחירות אזוריות וככה כל 66000 איש בערך יחליטו על נציג אחד, שאצלו האינטרס יהיה לדאוג לתושבים שלו.

הוא יוכל להיות מהשמאל או מהימין וזה לא ישנה כי יבחרו אותו על בסיס האינטרסים של אנשים משטח השיפוט שלו.

ככה יהיה כוח יותר מפוזר בכנסת ויהיה יותר קשה לעשות "משמעת קואליציונית".

זה יאפשר לכל חבר כנסת להצביע על פי מה שהוא מאמין ולא על פי מה שראש הקואליציה או האופוזיציה מחליט.

זה גם יאפשר ייצוג אמיתי יותר של האוכלוסיה בכנסת כי הבחירה תהיה ישירה.

פורסם

זה לא מוציא מהמשחק אוכלוסיות חלשות, זה נותן להן פחות כוח פוליטי על הנייר, בפועל אם תסתכל על מגמה בשכבות סוציואקונומיות גבוהות אתה תגלה שהיא ממש לא "אנטי חלשים".

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
ראיתי כבר את הסיפור עם צ'כיה,

עצוב, ממש ממש ממש עצוב.

כאמור, תומאס קרקטי הישראלי, in flesh.

ועדיין אם מחר יהיו בחירות אני לא רואה למי אוכל להצביע חוץ מלו, אלא אם אני שוקל ברצינות פתק לבן / מפלגה שמתחת לחסימה. דכאון.

רוב הישראלים, לדעתי, הרבה יותר מוטרדים מהעובדה שגוף ממשלתי אירופאי מגדיר את תל אביב כבירת ישראל במקום ירושלים מאשר באילו מילים יאיר לפיד השתמש כאשר הוא התקומם נגד זה. יאיר לפיד מבין את זה היטב וזאת בדיוק הסיבה מדוע בסקרים המפלגה שלו מקבלת יותר מנדטים ממפלגות השמאל והשמאל הקיצוני יחדיו, שתומכיהן מתבוססים כרגע בעליונות שלהם בעיני עצמם ובטוחים שהם הרבה יותר מתוחכמים מלפיד כי יש להם איזה תואר חסר ערך במדעי החסה בעד שללפיד אין אפילו תעודת בגרות. אז זהו, שיש לו שכל.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
מבחנים שבוחנים באופן אובייקטיבי שהאדם יודע מה ההשלכות של ההצבעה שלו.

יום חופש? חרדים בממשלה?

סליחה, את זה אקבל בין אם אצביע או לי.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...