Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה זה שראית דברים כפשוטם, כשחשבת שאם הוא כותב "אם אתה חושב" הוא מתכוון להגיד שזה מה שאתה חושב.

וכן, אני מסכים איתך שזה היה דבר דבילי להגיד פוליטית. אבל יותר דבילי להגיד "בואנה, הבוז'י הזה הולך לשים את אחמד טיבי בוועדת חוץ ובטחון. אני חייב לרוץ להצביע לביבי כי הרבה יותר עדיף מישהו שלא סופר אותי ממטר, לא עזר לי בשום צורה כלכלית, בטחונית או חברתית, ונשוי לשרה נתניהו".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

יבגניפ, אינני בטוח שכן ואינני בטוח שלא. אבל יוזמת שלום בממשלת שמאל לא תחזיק מים מכיוון שהימין לא יתמוך. ההיפך כן יכול לקרות.

רוני, אינני נכנס לויכוח אם ביבי טוב או רע. אני רק אומר שכשאיש שמאל אומר דבר כזה, זה אוטומטית מרים להנחתה לימין. בתור מחנה שרוצה לנצח בבחירות, אי אפשר להגיד דברים כאלה. אתה לא יכול להצהיר ככה.

פורסם
תלוי.

אם הם לא אוהבים את התרבות הערבית זה משהו אחד.

אם הם לא רוצים גנים של ערבים כי הם חושבים שהגנטיקה שלהם גורמת לסוג מסוים של אישיות, כן, הם גזענים.

כלומר, אם נתניהו קרא למצביעי הימין להגיע לקלפיות בגלל שערביי ישראל מגיעים בהמוניהם לקלפי, אבל עשה זאת לא בגלל הגנטיקה שלהם אלא בגלל שהוא חשש שההצבעה שלהם עשויה להביא לתוצאה פוליטית שלשיטתו תביא אסון על היהודים, אז הכל סבבה?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רוני, אינני נכנס לויכוח אם ביבי טוב או רע. אני רק אומר שכשאיש שמאל אומר דבר כזה, זה אוטומטית מרים להנחתה לימין. בתור מחנה שרוצה לנצח בבחירות, אי אפשר להגיד דברים כאלה. אתה לא יכול להצהיר ככה.

אין ספק שמחנה השמאל עשה המון טעויות במירוץ האחרון לבחירות. עובדה, למרות שחלק מאוד גדול מהעם הבין עד כמה ביבי מסוכן למדינה, הוא עדיין נבחר...

סתם כי מצחיק לראות איך אתם מזדעקים על קמפיין ההפחדה של ביבי,

מישהו מכם זוכר את הקמפיין הזה של מפלגת העבודה?

האמת שלא זכרתי. ממש עלוב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
כלומר, אם נתניהו קרא למצביעי הימין להגיע לקלפיות בגלל שערביי ישראל מגיעים בהמוניהם לקלפי, אבל עשה זאת לא בגלל הגנטיקה שלהם אלא בגלל שהוא חשש שההצבעה שלהם עשויה להביא לתוצאה פוליטית שלשיטתו תביא אסון על היהודים, אז הכל סבבה?

לפסול חתן/כלה בגלל הבדלי תרבויות זה אותו הדבר כמו להסית את הציבור נגד חלק ממנו בטענה שהוא רוצה בהשמדתם?

לאמירה הזאת אין פרשנות אחרת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש הבדל עצום בין להכניס למשפחה אנשים שאתה לא מסכים עם צורת החיים שלהם ושמבחינה ערכית אתה מתנגש איתם,

לבין לאפשר לכל אזרח במדינה דמוקרטית להצביע ולהחשב לאזרח שווה.

ברמה האישית אני לא אוהב את התרבות של חלק גדול מהערבים.

אני לא אוהב את צורת הנהיגה במגזר (זו בעיה שמוכרת על ידי הרשויות שלהם).

אני לא אוהב את תרבות ה"סמוך עלי" והתרבות של לעשות הכל בצורה עקיפה בלי להגיד דברים באופן ישיר.

ואני לא אוהב את תרבות השופוני וה"בואו נעשה רעש בשביל להראות נוכחות".

זה היה ברמה האישית.

אלו לא ערכים שאני רוצה במשפחה שלי.

ברמה הממסדית יותר:

אני לא אוהב את חוסר הכבוד לחוקים שיש במגזר.

אני לא אוהב את העובדה שיש להם זהות שמתנגשת עם ערכי הדמוקרטיה.

אני לא אוהב את החשיבות שנותנים לדת בתוך המגזר.

ואני לא אוהב את זה שהזהות הערבית של רוב הערבים היא יותר חשובה להם מאשר הזהות שלהם כבני אדם.

מה שכן, אני לא פוסל אותם כבני אדם שווים לי.

אני לא אוהב את ההתנהגות אבל הערך שלהם כבני אדם הוא שווה.

לצערי כל אחד מהדברים האלה יכול גם להאמר על מגזרים וגם אנשים פרטיים בתוך החברה היהודית, והם מפריעים לי באותה מידה, לא משנה מי עושה אותם.

לי מותר להגיד את זה כי אני אזרח עם דעות משלי.

אני יכול לדבר אחד על אחד עם אנשים ולהסביר את הכוונות שלי ואת הסיבות שלי, ולא צריך לדאוג ל"להישמע פוליטיקלי קורקט".

לראש הממשלה אסור להגיד כאלה דברים כי הוא אמור להיות זה שמייצג את המדינה ואת הדמוקרטיה.

ברגע שהוא מפלג את המדינה שהוא אמור לייצג, על ידי מדיניות ציבורית שמפלה אנשים וגורמת לפחד מ20% מהאוכלוסיה, יש לנו בעיה.

פורסם
לפסול חתן/כלה בגלל הבדלי תרבויות זה אותו הדבר כמו להסית את הציבור נגד חלק ממנו בטענה שהוא רוצה בהשמדתם?

לאמירה הזאת אין פרשנות אחרת.

"הסתה" היא ניסיון לשכנע אדם או קבוצת בני אדם לבצע מעשה שלילי, בדרך כלל פשע. איך לפנות לקהל הבוחרים ולהגיד שהריב הפוליטי שלך מצביע בהמוניו ולכן כדאי שיצאו מהבית ויצביעו זה הסתה? הסתה למה?

כתבה שהתפרסמה אתמול במעריב - הערכה בצה"ל שכ-15% מערביי ישראל תומכים בדע"ש.

כאן לא שבדיה. הבחירות בישראל בהחלט סובבות גם סביב נושאי בטחון ולבוחרים רבים מאוד אכפת מה הערבים עושים.

גם ההנפצה שלראש הממשלה אסור לדבר על קבוצות מיעוט כי הוא "מייצג את המדינה ואת הדמוקרטיה" זה לא משהו שכתוב באיזשהו מקום. לראש הממשלה יש את כל הזכויות שיש לאזרח רגיל. אני דווקא חושב שחובתו של ראש הממשלה להתייחס לנושאים שעל הפרק.

אגב, גם ראשי ממשלה קודמים התבטאו לפעמים באופן שלילי בנוגע לקבוצות מיעוט - גולדה עם ה"לא נחמדים" (הפנתרים השחורים שלכאורה יצגו את עדות המזרח), התבטאות של יצחק רבין בישיבת סיעת העבודה ב-1993 על מפגינים ממתיישבי רמת הגולן - רבין אמר כי המוחים "יכולים להסתובב כמו פרופלורים". אני לא רואה בעיה עם זה. מי שזה לא מצא חן בעיניו, הצביע נגד.

פורסם

בינתיים כחלון עושה דבר אחד נורמלי - מעלה את הריבית במשק.

אם היה מעלה בחזרה את המיסים על אלכוהול, בכלל היה טוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה שנתניהו עשה בזה שהוא אמר "הם נוהרים לקלפי" זה בעצם לתת תחושה של איום מהכיוון של אותם אנשים.

בתוך ההקשר של המצב הפוליטי ושל איום אמיתי של אלימות מכל הכיוונים, הוא לא אמור להגיד דברים כאלה.

מספיק אידיוט אחד שפשוט ייקח את מה שנתניהו אמר בצורה מילולית וייצא לרסס עם הנשק שלו אוטובוס של ערבים.

ובמציאות שלנו זה יכול לקרות.

פוליטיקאים צריכים לקחת אחריות על מה שהם אומרים.

אם הפוליטיקאים של שני הצדדים היו מדברים בצורה פחות לוחמנית, העמים עצמם היו פחות לוחמניים.

ברגע שהמנהיגים נותנים לגיטימציה לאלימות, היא מגיעה.

אם נתניהו היה יוצא מההתחלה בהצהרות שאלימות היא לא הפתרון, רוב הבעיות כבר היו נפתרות.

זה לא איזה עונש מלמעלה. זו מדיניות.

פורסם

שוגיפלקס,

הבעיה עם האמירה של נתניהו היא לא בזה שהוא מפציר במצביעים שלו ללכת לקלפי, כדי להבטיח את נצחונו.

גם אני לא מתלהב מהקונספט שיהיה כאן ראש ממשלה ערבי, ואני חושב שהימין הדתי בעיקר מוביל בדיוק למקום הזה.

הבעיה היא שהוא לא עושה כבר הרבה שנים שום דבר כדי או להוביל שינוי כלשהו במגזר, כדי שפחות מ-15% יתמכו בדאעש (בהנחה שהמספר נכון), וגם לא כדי להפרד מהאחים שלהם בשטחים.

בינתיים בימין כבר הודו שיש הזנחה ופערים מטורפים בשקעת המדינה במגזר הזה.

גם אהובי יאיר לא ממש מתייחס אליהם כאזרחים שווי ערך, כי הם "זועביז", אבל מה הלאה?

אז בליכוד ניסו לקדם תוכנית להשקעה במגזר הערבי, שהיא מאוד מבורכת, אבל בינתיים נראה שגם היא נתקעה.

חבל, בעייני זה היה הדבר הכי טוב שהליכוד עשה בערך ב30 שנים האחרונות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מספיק אידיוט אחד שפשוט ייקח את מה שנתניהו אמר בצורה מילולית וייצא לרסס עם הנשק שלו אוטובוס של ערבים.

"בצורה מילולית" זה אומר להבין את הדבר פשוטו כמשמעו. נתניהו פנה למצביעי הימין ביום הבחירות וביקש באופן ברור שיצאו להצביע (

) יחד עם בני משפחותיהם, כדי שתקום ממשלה לאומית בראשותו. בדיקה זריזה של נתוני הבחירות במגזר הערבי מראה שנתניהו לא פופולרי שם, וזו לחלוטין זכותו לפנות לפוטנציאל האלקטורלי שלו וללחוץ עליהם להצביע.

איך מפה הגעת למישהו שירסס אנשים באוטובוס? לפי הגישה הזאת אסור לדבר על כלום אף פעם בשם התקינות הפוליטית.

אני מבין שהתיחסות ליריב הפוליטי בשמו זה לא משהו שמכבסת המילים של השמאל מסוגלת לשאת, אבל ההתחסדות הזאת כבר שוברת שיאים חדשים של ציניות.

פורסם

רק תדמיינו מצב בו בבחירות בארה"ב הנשיא המכהן היה מתמודד מול אדם אשר השחורים בארה"ב מתעדפים על גביו, ויוצא בהצהרה "השחורים נוהרים לקלפיות, השלטון שלנו בסכנה, רוצו להצביע".

אין צורך להצביע על כך שהשחורים בארה"ב והערבים בארץ הם אוכלוסיות שונות, הרי שוגי כאן מסביר שמה שחשוב זה אלקטורט וכו' ולא "מכבסות מילים של השמאל". אם הסקרים מראים שהשחורים ברובם מצביעים למועמד שחור, זה לגיטימי לומר אמרה שכזו לא?

אפשר גם להקביל למשהו בארץ, נניח בוז'י רה"מ (LOL) וביום הבחירות יוצא בהצהרה "המזרחים מהמעברות נוהרים לקלפיות, שלטון השמאל בסכנה רוצו להצביע".

שוגי האם אתה חושב שבמצב הזה, אותם האנשים שמקטרגים כאן את ביבי היו מגוננים על האמרה הזו?

אם כן אז אוקיי, אני מבין את הביקורת של "השמאל מתחסד", או במילים אחרות צבוע

אם לא, אז כנראה שזה בכלל לא קשור לצד פוליטי מסויים, אלא לתפיסה כללית

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
זה איזשהו מוטיב חוזר לא לנסות להבין מה עומד מאחורי הדברים אלא לראותם כפשוטם. נדירים המקרים בהם הדברים אכן נאמרים כפשוטם. אלה לא אותם מקרים.

אני חשבתי שהייתי ברור, ומסתבר שגם רוני הבין בדיוק למה התכוונתי.

אבל זה בסדר, כי עצם העובדה שכל כך נפגעת מכך שחשבת שאני מאשים אותך בגזענות, רק מחזק את טענתי כי יש ערכים שהם רעים בהגדרה, ואינם יחסיים לנקודת המבט שלך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...