Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

על מה אני צריך להתנצל, אם הכל יחסי...?

לא קראתי לך גזען ואני מתנצל אם זה מה שנשמע מדברי.

אתה טענת שהססמאות של הימין ואלו של השמאל, הן שקולות, כי "הכל יחסי".

כתבת: "

מה ההבדל באמת? ההבדל אצלך, בערכים שאתה מייחס לססמאות."

אז אני טענתי שיש הבדל, כי יש ערכים מוחלטים וססמת בחירות שמבוססת על גזענות, היא רעה.

פה אמרת שאני ליברל כל עוד מסכימים איתי.

והסברתי שוב, למה אני מתנגד ל"פוסט מודרניזם" הזה שבו הכל יחסי.

עכשיו מובן?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לא ניתן לקיים דיון אם מבחינתך יש טוב מוחלט (הדעה שלך) ורע מוחלט (הדעה של אחרים).

אתה בכל טורח לקרוא את מה שאני כותב?

בלית ברירה, מצטט את עצמי:

ממש לא חייב שיסכימו איתי.

אם אתה חושב שאין סיכוי לשלום והדרך של מחנה השמאל היא אובדנית, זו זכותך.

אם אתה חושב שלא צריך שלום, ועדיף התחנלויות בלי שלום מאשר שלום בלי התנחלויות, גם זכותך.

אם אתה חושב שגזענות יכולה להיות טובה, תלוי בנקודת המבט שלך, אז כן, אני חושב שזו לא זכות בסיסית של בן אדם להיות גזען.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
רע מוחלט זה כשכולם סובלים.

זה כבר גולש לדיון בפילוסופיה של המוסר, אבל שים לב למה שכתבת.

באונס לא כולם סובלים, גם לא בשוד או רצח. יש צד אחד ש"נהנה".

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני מכיר אנשים שהם שמאלנים לכל דבר ועניין אבל יתנגדו נחרצות לנישואין של ילדיהם עם ערבים. האם הם גזענים?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אתם באמת מאשימים את החבר'ה שהצביעו לליכוד, אחרי שהם שמעו את בוז'י "לא שולל" הכנסה של אחמד טיבי לוועדת חוץ וביטחון?

ד"א, אם מדברים על שלום, קשה לי לראות כיצד השמאל משיג פינוי התנחלויות. הרי אם הוא ייבחר זה בממשלה צרה, והימין לעולם לא יצביע בעד כשהוא באופוזיציה. ז"א, הסיכוי היחיד לפינוי, הוא ממשלת ימין יחד עם המערך בממשלה, כשהבית היהודי באופוזיציה.

פורסם
על מה אני צריך להתנצל, אם הכל יחסי...?

לא קראתי לך גזען ואני מתנצל אם זה מה שנשמע מדברי.

הבעיה הייתה בכך שטענת בשמי דברים שאפילו לאט התקרבתי לטעון.

רע מוחלט זה כשכולם סובלים.

טוב מוחלט זה כשאנשים (משני הצדדים) לא סובלים ואין אלימות.

ואם זו לא ההגדרה של טוב ורע, אני כבר לא יודע איך אפשר להגדיר מה טוב ומה רע.

שים לב שלא כתבת "יש אלימות" ברוע וכתבת "אין אלימות" בטוב מוחלט. לרוב דרושה אלימות כדי להגיע לטוב, גם אם לא מוחלט.

כמאמר הבדיחה הידועה, סטטיסטית 9 מתוך 10 נהנים מאונס קבוצתי.

אני מכיר אנשים שהם שמאלנים לכל דבר ועניין אבל יתנגדו נחרצות לנישואין של ילדיהם עם ערבים. האם הם גזענים?

כן. כולנו גזענים, במידה זאת או אחרת. פשוט כשהם שמאלנים אסור לקרוא להם ככה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כן. כולנו גזענים, במידה זאת או אחרת. פשוט כשהם שמאלנים אסור לקרוא להם ככה.

לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר!

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מותר, למה לא?

במקרה של השמאל של העבודה מרצ, זה גם נעשה בהצלחה רבה על ידי הן יהודים והן ערבים.

בכלל, גזענות זה מושג שחוק למדי, בטח בשיח הישראלי כאן.

יש דוגמאות לרע מוחלט שאני מניח שכולנו נסכים לגביו. אולי טענה יותר טובה היא שלא בכל סיטואציה בחיים יש רע מוחלט וטוב מוחלט. ג

בהקשר של הסכסוך כאן, ואני אומר את זה בתור סמולני הפורום פחות או יותר, זה אולי מאוד קל לקטלג את הימניים כגזעניים, וזה גם נכון לגבי חלק מהם (בטח לגבי מי שחי באמונה שאנחנו זה "העם הנבחר" וזכויותנו בהתאם). אבל אפשר גם לזכור שאנשים בסביבה מפחדים משלטון ערבי, או השתלטות ערבית לא כי הם גזענים, אלא כי רובנו גדלנו בתוך מלחמות ואינטיפדות בלתי פוסקות.

ברור שאפשר גם להתעמק בזה, ולחפש את הגורמים לזה, לראות איפה אנחנו עצמנו חטאנו ולאו כדאי לנו לשאוף, כדי לא לחיות במצב של מלחמה, כפי שמבקש לעשות מר נתניהו. אבל לא כל מי שלא עושה את זה הוא גזען או מייצג רע מוחלט.

קאסאנו, אני לא חושב שפינוי התנחלויות אפשרי. בהקשר הזה, המתנחלים ומי ששלח אותם השיגו את מבוקשם. עכשיו רק נשאר שיבוא המשיח.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תלוי.

אם הם לא אוהבים את התרבות הערבית זה משהו אחד.

אם הם לא רוצים גנים של ערבים כי הם חושבים שהגנטיקה שלהם גורמת לסוג מסוים של אישיות, כן, הם גזענים.

פה אף אחד לא נהנה.

גם הפלסטינים סובלים משליטה ישראלית וגם אנחנו סובלים מפיגועים.

שים לב שלא כתבת "יש אלימות" ברוע וכתבת "אין אלימות" בטוב מוחלט. לרוב דרושה אלימות כדי להגיע לטוב, גם אם לא מוחלט.

כי זה ברור שהאלימות זה מה שגורם לסבל.

Seriously???

פורסם

זה לא כזה ברור. הרי היא גורמת סבל לצד אחד בלבד, אך יכולה למנוע סבל מצד אחר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כמו כן, דווקא ההתנשאות החבויה בדבריך בהנחה שבוחרי הימין הם עדר של אידיוטים שפועלים לפי "לחיצה על כפתור" מעידה על גזענות מצידך.

ממתי להגיד שמישהו הוא אידיוט זו גזענות?

או שתראה לי איפה כתבתי את הדברים האלה, או שתתנצל. יש גבול גם למה שאפשר לכתוב בפורום.

וואו, באמת וואו. איך הצלחת לקרוא את מה שהוא כתב כאמירה אישית עליך, באמת נשגב מבינתי. שים לב למילים "אם אתה חושב" שבתחילת המשפטים שלו. בקטע של "אם...אז...", לא בקטע של "זה מה שאתה חושב".

לא ניתן לקיים דיון אם מבחינתך יש טוב מוחלט (הדעה שלך) ורע מוחלט (הדעה של אחרים).

למה, סיסמת בחירות שמתבססת על גזענות היא טובה באיזהשהוא יקום מקביל?

אתם באמת מאשימים את החבר'ה שהצביעו לליכוד, אחרי שהם שמעו את בוז'י "לא שולל" הכנסה של אחמד טיבי לוועדת חוץ וביטחון?

והרי ברור שהבגידה של ביבי בעם שלו, השחיתות שלו ושל חברי מפלגתו, העדר המצע שלהם, חוסר היכולת שלהם להתמודד עם בעיות בטחוניות, כלכליות וחברתיות, כל אלו נעלמים מעל פני האדמה ברגע שבוז'י אומר בטלוויזיה שהוא לא שולל הכנסה של ערבי לוועדת חוץ ובטחון. (תזכורת: משמעות המילים "לא שולל" איננה, ואני חוזר, איננה "בוודאות אכניס את טיבי לוועדה"). אבל על מה אני מדבר בכלל, אותם אנשים הרי משנים את דעתם לפי הודעות SMS שהם מקבלים....

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שים לב למילים "אם אתה חושב" שבתחילת המשפטים שלו. בקטע של "אם...אז...", לא בקטע של "זה מה שאתה חושב".

(תזכורת: משמעות המילים "לא שולל" איננה, ואני חוזר, איננה "בוודאות אכניס את טיבי לוועדה")

זה איזשהו מוטיב חוזר לא לנסות להבין מה עומד מאחורי הדברים אלא לראותם כפשוטם. נדירים המקרים בהם הדברים אכן נאמרים כפשוטם. אלה לא אותם מקרים.

והרי ברור שהבגידה של ביבי בעם שלו, השחיתות שלו ושל חברי מפלגתו, העדר המצע שלהם, חוסר היכולת שלהם להתמודד עם בעיות בטחוניות, כלכליות וחברתיות, כל אלו נעלמים מעל פני האדמה ברגע שבוז'י אומר בטלוויזיה שהוא לא שולל הכנסה של ערבי לוועדת חוץ ובטחון.

ממש לא. אבל היעדר המצע של בוז'י והיעדר הכריזמה שלו סייעו בכך מאד. מה שאתה לא מבין זה שברגע שמועמד להנהגת מדינה המצויה באיום בטחוני מתמיד אינו שולל הכנסת אדם המתבטא קבוע בגנות המדינה לועדת חוץ ובטחון ומהתבטאויותיו נראה בבירור שלו היה ביכולתו, הוא היה מחבל ביכולתה להגן על עצמה ועל אזרחיה, הדבר, תסכים אתי, לא מוסיף לו נקודות. אתה יודע מה? אפילו מבלי להיכנס לשיקולי בטחון - פוליטית זה היה דבר דבילי לומר.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...