Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

החבר'ה מתג מחיר ודומיהם נהנים, פרט למימון, ממעקב צמוד של השב"כ, מעצרים והצקות בלתי פוסקות - כפי שאכן מגיע לאירגונים החותרים תחת השלטון. אירגוני שמאל קיצוני מקבלים לגיטימציה כשוחרי שלום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
יבגני, אני לא מבין אותך. מבחינתך כל יהודי דתי מאמין הוא קיצוני. כל אחד שמגדיר את עצמו מאמין, מאמין שיבנה בית המקדש, זה חלק בסיסי באמונה היהודית. דורות של יהודים ציפו לעלות לארץ ישראל ובמחי יד אתה מגדיר את כולם קיצוניים?

ברור שיש זכות לכל אחד , יהודי נוצרי או מוסלמי לבקר בהר הבית ואפילו לחלום שבבוא המשיח יבנה שם בית המקדש. אבל הרבה פעמים מה שצודק הוא אסון מבחינה מעשית.

בנית בית המקדש מחדש לא קשורה למחלוקת בין ימין ושמאל. גם נפתלי בנט מבין את הבעיתיות בביקור בהר הבית ובתפילה שם. (השר אריאל מתפלל בהר הבית בניגוד לאיסור המשטרה).

הרעיון הזה הזוי ומטורף. מה הצורך בל"חמם" ערבים קיצונים עוד יותר נגדינו? מי רוצה להקים עלינו יותר ממיליארד מוסלמים בעולם, בנוסף לבעיות שלנו עם הערבים? ואפילו לפני שמדברים על מלחמה איתם, האם אנשים יודעים איזה מאמץ משקיעים כדי ליצא תוצרת שלנו למדינות בעולם? אנחנו מוכרים בכמויות לאינדונזיה, מלזיה ועוד, מדינות מוסלמיות ענקיות שעוינות אותנו ואין להם יחסים דיפלומטים איתנו. היעלמות היצוא הזה תגרום לפיטורי עובדים\אבדן פרנסה בארץ , גם עובדים ישירים וגם אלה שמתפרנסים מלשרת את עובדי היצוא הישירים (סופרמרקט, סוכן ביטוח, שוק הרכב ועוד).

לאחר הפרובוקציות של ביקורי חוטובלי ואריאל בהר הבית, נתניהו נהג בחכמה ואסר על ביקורי ח"כים ושרים בהר הבית. חבל שמאוחר מדי לגבי כמה ישראלים מסכנים שנרצחו בעקבות הניצוצות האלה.

וכמו הסנאטור הרומאי קאטו, שסיים כל נאום שלו במילים "מלבד זאת אני סבור שיש להרוס את קרתגו", גם אני חוזר על הצורך לשנות את שיטת הבחירות לאישיות\ישירות\ אזוריות כך שראש הממשלה לא יחשוש כל כך מקבוצות מיעוט קטנות: ימין קיצוני, חרדים, ועדי עובדים וכו'.

יהודה

פורסם

מה לעשות שהם לא עוסקים בפלילים אלא בפן פוליטי שנמצא בתוך התחום המוגדר כחופש הביטוי?

הרי שענת קם עברה את הגבול הזה, ונכנסה לכלא - אני מניח שלא טענת שהיא מקבלת הקלות כי היא שמאלנית..

אף אחד לא עוצר את עברייני תג מחיר על קריאות 'מוות לערבים' (כמו שלא יעצרו את ש"ש על 'צהל רוצחים'), עוצרים אותם על פעילויות פליליות אלימות. אתה משום מה מתעלם מכך למרות שאתה משפטן.

על מה אתה מלין בעצם? מה לשיטתך אמור להיות הטיפול...? לעצור את כל מי שמבקר את המדינה? או כל מי שמבקר אותה בתחומים מסויימים? זה נשמע כמו שאלה מתריסה אבל זו לא הכוונה שלי, אני באמת מנסה להבין לאן אתה חותר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לעצור? חלילה. אני מתלונן על כך, שהפעולות שלהם לא זוכות להוקעה. הרי טענה שחוזרת שתי וערב בשרשור הזה היא שיש שמאל ויש שמאל קיצוני, והם לא קשורים, לא מייצגים וכו'. בפועל יש מימון צולב, יש זהות עמדות ואין הוקעה. זה מה שאני מחפש. משזה לא קורה ולא יקרה, קשה לי לקבל את טיעוני ה"לא מייצג" וכו'.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, בנט הוא לא לא פרחח, ולא נמצא בשוליים.

גם לא איילת שקד. וגם לא ציבי חוטבלי.

ההתנחלויות וכל מי שקשור בהן מקבלות מימון רב מחו"ל גם כן. מי שבינתיים מצליח להתחיל להשניא את ישראל אפילו על יהודי ארה"ב אלו הם דווקא מנהיגי הקוצנזוס הימני - ראש הממשלה, שירד על השגריר האמריקאי, ושרת המשפטים הנלהבת שלו, שזוכה לביקורת די קוטלת מארגונים יהודיים בארה"ב. זה לא לטווח הרחוק ובניתוחים של "מה יקרה אם". זה כאן ועכשיו.

שאלה אחרת: מי לדעתך הוא היום מנהיג ימני בעל השפעה, שנתפס על ידי הציבור הרחב כימני, ומייצג אותך בתור מי שמגדיר עצמו ימני?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש דברים שאני לא מקבל, יש חוקים ומשטרת ישראל צריכה לאכוף אותם.

אסור ולא מקובל לאיים ברצח או לפגוע באחרים.

כמו עוד בעיות אכיפה של חוקים במדינה במגזרים נוספים.

ומנגד אפשר להחזיר בצורה חוקית בבטן הרכה של השמאל המשמיץ את המדינה בעולם.

ולספר מי נותן כסף ותמיכה לפעולות השמאל, והקשרים לתנועות ומדינות פרו-פלסטיניות.

אשר במקרים מסויימים שיתפו פעולה והשתקה עם פגיעה ורצח ביהודים בארצם, ובמוסדות מדינת ישראל.

יש מושג בתורה "אל תשים מכשול בפני עיוור"

אם השמאלנים מבעירים אש בדיבורים ושקרים בוטים, איך האנשים החכמים הללו, לכאורה.

לא צפו כי האש הנ"ל תגיע ותדליק תבערה בצד הלא חכם.

כעת צריך להוריד את התבערה , ולא לומר זה בתחום הדיון הדמוקרטי.

שקרים של השמאל צריכים להענות בדרכים חוקיות של חשיפה כללית והוקעה.

ואיומים של הימין, צריכים להענות במסגרת החוק, במאסרים ואזהרות חמורות.

וצריך להכניס למשוואה גם את אמצעי התקשורת, ובמיוחד באינטרנט וברשתות.

להדגיש כי יש להם כלים להוריד ולחסום הסתה ואיומים מכל סוג.

כנראה ש בוזי הרצוג , או יועצים מטעמו עוקבים אחרי הדיון.

היום הוא הצהיר הצהרות מעניינות, להכיר במציאות.. יבגני :wink: אתה סיפרתה לו.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מי שהכי קרוב לייצג אותי לא בממשלה כיום, וגם שם הייצוג הוא לא שלם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הפנו את תשומת לבי לכמה ביטויים שוחרי שלום של אנשי שמאל (http://www.2all.co.il/web/sites/kolhaemet/PAGE7.asp). בסופו של דבר ובניגוד לרצון של מחנה השמאל להרגיש נאור ולא אלים, זה פשוט לא נכון. קיצוני הוא קיצוני באשר הוא, הצד הוא רק בחירה אישית.

ממש לא כל הציטוטים בקישור קוראים לרצח ואלימים, אבל חלק אצטט:

אפי אושעיה (עבודה): "צריך להפשיל שרוולים, להוריד כפפות, לרדת מהממלכתיות ולקפד את ראשו של נתניהו" ( מעריב 6.8.97 )

אורנן יקותיאלי: "צריך להיכנס למאה שערים עם זחלמים ומקלעים אפס-חמש ולרסס אותם" ( "ערב חדש" 22.12.85 )

ח"כ אפרים סנה: "אם מספר המפגינים עולה על מספר השוטרים או כחות הבטחון, בעולם פותחים באש. הברירה היא דמוקרטיה

או שפיכות דמים. אין להרתע מ'אלטלנה' שניה". ( שבוע ההפגנה בכפר מימון, בתמוז תשס"ה )

ישעיהו לייבוביץ': "למרצחים מעבר לקו הירוק, שהתנחלו ביהודה ושומרון, יש נשק. לכן אני קורא לכם להחזיק בנשק נגדם"

( הארץ, 27.9.85 )

זאב שטרנהל: "אי אפשר לעצור את הפאשיזם בנימוקים רציונליים. את זה עוצרים רק בכח. וכאשר קיימת נכונות להסתכן במלחמת אזרחים.

בשעת הצורך נצטרך להתמודד בכוח עם המתנחלים בעופרה או באלון-מורה. רק מי שיהיה מוכן לעלות על עפרה עם טנקים,

יוכל לבלום את הסף הפאשיסטי המאיים להטביע את הדמוקרטיה הישראלית". ( "דבר" 1988)

עו"ד לאה צמל: "זה לא יהיה נכון כי אני בעד פגיעה במתנחלים." ( מעריב, 30.4.93 )

יגאל תומרקין: "הציירים, המשוררים, כל האמנים יפי הנפש אינם מחנכים. המחנכים האמיתיים הם כהנא, רפול וגנדי.

תרומתי האמיתית תהיה אם אקח תת-מקלע במקום עט ועיפרון ואהרוג אותם." ( חדשות, 28.9.88 )

זה לא ממש אלים, כמו שזה מזעזע:

אלוף שלמה גזית: "הכיפות הסרוגות עבורי הן כמו צלב הקרס על השרוול של החיילים הנאציים" ( ידיעות אחרונות, 8.3.98 )

אין לי מושג מי מצוטט כאן, אבל אם טוקבקים של ערסים הם אינדיקציה, אז אני מרגיש חופשי לצטט גם את זה:

סרן ד. ר. מ"פ בגולני: "אין שום בעיה לפנות מתנחלים. בתור התחלה לוקחים אחד ודופקים לו אחד בראש. אחר כך לוקחים את

המשפחה שלו, דופקים גם להם אחד בראש, אחד לכל ראש. אחר כך מובילים מסק"רים (מסוקי קרב) לכיוון המאחז

ומורידים עליהם 20 מילימטרים וולקאן, עד שמפסיקות הצרחות. אחר כך מביאים שופל ומפנים את המתנחלים.

עשינו את זה בג'נין אין סיבה שלא נעשה את זה גם עכשיו."

סרן ד"ר ש.צ., רופא בשלישות: "הבעיה היא שלא מקשיבים לדרגים הנמוכים. אני אישית הצעתי למח"ט גזרה שנתפוש את הארבעה

הראשונים שמתקוממים, המח"ט יחזיק אותם מאחורי הגב ואני מכניס להם 20cc חומר הרדמה בעורק של הגרון.

מהפחד הם נופלים. השאר מתפנים לבד. עשיתי את זה אתמול בחאן יונס, אין סיבה שלא נעשה את זה מחר".

רס"ן מת"א: "מבחינתי, המילואים שהכי אשמח לבוא אליהם, זה כשיגידו לי לפנות את המתנחלים. אבל, יש כמה התנחלויות, כמו תפוח ויצהר,

שלא צריך רק לפנות, אלא צריך לרסס אותם ולהרוג את כולם... צריך לתפוס את האנשים האלה ולעשות להם כמו בשואה.

קרובי משפחה שלי נרצחו בשואה, ומותר לי להשתמש במושג הזה. חוץ מזה, מבחינתי להרוג אותם זה בכלל לא נחשב להרוג בני-אדם,

אלא רק חיסול עשבים שוטים". ( ידיעות ל' באב תשנט 12.8.99 )

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

איך יכולתי לשכוח את שוחרת השלום ופתרונות חסרי האלימות אלונה קמחי? שתי דוגמאות:

תשתו ציאניד ניאנדרטלים מזוינים. ניצחתם.

אכן, פתרון מהיר.

את הטננבאום הזה הגיע הזמן להעלות על מוקד. יש לי כמה ידידים בלוד שישמחו לעשות את העבודה השחורה וסאלאמאת בחולות של ראשון

בהחלט דוגמא לפתרונות נאורים. כלל לא אלימים.

בקיצור נמרץ - חלאס. אתם בדיוק כמו כולם. SSDD.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רוב הציטוטים שהבאת מוכרים (לא טרחתי לבדוק את אמינותם, אבל אני בטוח שרובם ככולם מדויקים).

זה מלמד אותך כל מיני דברים. קודם כל שהאחדות בישראל היא עוד יותר פיקטיבית ממה שניתן לדמיין. וכמובן שהשיח הוא בהחלט אלים משני הצדדים.

אבל שיח אלים הוא בעייתי מסיבה אחת: לפעמים אנשים מתרגמים אותו למעשים.

ולא משנה כמה עוד עמודים נכתוב כאן, בינתיים, בעשרות השנים האחרונות, האלימות המעשית מגיעה אחד ורק מצד אחד.

אגב, למי שכאן כועס על פעילותם של שוברי שתיקה בחול - כשהם ניסו לארגן מפגש בבאר שבע, המשטרה אסרה על קיומו בטענה שיש סיכוי שידפקו להם מכות.

זה די מסכם את זה, לא?

מי שהכי קרוב לייצג אותי לא בממשלה כיום, וגם שם הייצוג הוא לא שלם.

עזוב אם הוא בממשלה או לא. מעניין אותי מההן דעותיו. אני מבין שאתה לא רוצה לחשוף למי הצבעת, וזה בסדר גמור.

אני רק רוצה שתשים לב שהמטרות של מפלגות הימין השולטות בארץ (הליכוד והאחים) הן הרבה יותר משיחיות ורדיקליות מהמטרות שלך, עד כמה שאני מכיר ומבין את דעותך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כבר חשפתי למי הצבעתי למיטב זכרוני וזה היה לישראל ביתנו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אנקדוטה: אם ליברמן היה מתרגם את הדעות שלו לאשכרה מעשים, יש מצב שהייתי מצביע לו למרות שאני 'שמאלני'.

הבעיה היא שלי אישית נראה שהוא בעיקר מדבר, ושהמוטיבציה שלו להיות פוליטיקאי מונחית כסף ולא אידיאולוגיה.

הדעות המדיניות שלו לא כאלו רחוקות מהשמאל, בכלליות לפי ההגדרה של הימין היום אני חושב שהוא שמאלני, טיהי!

שים לב רומן שאת הציטוטים שלך הבאת משנות ה80/90, את הציטוטים שלי אני מביא לך מ2015-16.

אתה ממשיך בקו הזה של 'יש גם בשמאל דפוקים אלימים', כאילו שמישהו אמר שלא. השאלה היא המינון, מהמינון גם נגזר אלו שאשכרה לוקחים את זה לרמה הבאה (אקזקיושן).

הטיעון שלך, תחת רדוקציה, הוא 'יש כאן מים ולכן זה ים'. בשימוש בו על בתחום הגאוגרפיה למשל אפשר לטעון שהכנרת היא אוקיינוס כי הרי גם שם וגם באטלנטי יש מים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אבל שיח אלים הוא בעייתי מסיבה אחת: לפעמים אנשים מתרגמים אותו למעשים.

ואתה מוכן לערוב לי שאף איש שמאל רדיקאלי לא יתרגם את זה למעשים? להזכירך, בעולם הקיצוניים האלימים משמאל לא נדירים כלל ועיקר.

מעבר לכך, אם יש כזה פער בין מלים למעשים במחנה השמאל, איזו סיבה שבעולם יש לי להצביע למי ששוגל במוח ולא מוכן לעמוד מאחורי המלים שלו? :wink:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אנקדוטה: אם ליברמן היה מתרגם את הדעות שלו לאשכרה מעשים, יש מצב שהייתי מצביע לו למרות שאני 'שמאלני'.

תגיד מה שתגיד, ליברמן לפחות רוצה לפתור בעיות.

הוא מאמין ברעיון של מדינת חוק ורוצה להעיף כל מי שלא מאמין בחוק.

למרות שהוא קצת אלים מדי לטעמי, הוא לפחות מדבר לא מתוך גזענות אלא מתוך כללים ברורים שבלעדיהם חברה לא יכולה להתקיים.

את הקיצוניים מהימין הישראלי וגם הימין הפלסטיני צריך להעיף או לפחות לאכוף חוקים של פעולות שיכולות להביא לאלימות בפועל.

פורסם

הוא גם בין הבודדים שאיכשהו קרובים לחשיבה עקרונית (במגבלות הפוליטיקה) והוא הוכיח את זה באי-כניסתו לקואליציה בכל מחיר.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...