Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יהיה עם הבחירות האלה?

כל מה שהושג בקושי כבר בוטל וכולם רק בשיגעון של קבלת תארים כאלה ואחרים בשביל כרטיסי הביקור שלהם, האזרח מטומטם ומגיע לאזרח שישלם!

פשוט בושה שאנו האזרחים נותנים לבארדק הזה להמשיך :evil:.

גם יחידת המחקר של הכנסת הגישה חומר לפני קבלת ההחלטות, שבו נאמר כי "יש הרואים בהפלרה תהליך 'ידידותי לסביבה', מכיוון שהכימיקלים שבהם משתמשים בתהליך זה (חומצה פלואורוסיליצית) הם תוצרי לוואי של ייצור תעשייתי של דשנים זרחניים. לפיכך, בזכות ההפלרה קטנה כמות הפסולת הרעילה לטיפול". המשמעות היא שהציבור הוא "כלי קיבול" של הפסולת, האמורה להיות מנוטרלת באתר מיוחד.

http://www.israelhayom.co.il/opinion/286339

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
למי שמעניין אותו עוד פן בקשר שבין הערבים והנאצים בתקופת השלטון הנאצי, הנה מאמר של ד"ר אדי כהן

אני לא רואה שום סיבה למה הערבים לא צריכים (היו) להתעסק עם הנאצים, סה"כ יש להם מטרה מסויימת משוטפת.

רק מה תגיד על יהודים, ישראלים, פלסטינאים, שחברו עם הנאצים בכדי שהם יכבשו את ישראל ויעיפו מפה את האויב הבריטי וכל זה בזמן שהישוב היהודי ידע בדיוק מה עושה הצורר הנאצי ליהודי אירופה!!!

ואם לא הספיק העניין פעם אחת, כשפניהם הושבו ריקם, הם המשיכו לשלוח עוד שלושה שליחים!!!

אח"כ שואלים אותי למה אני מתעב ושונא שנאת אמת את המחתרות הרויזיוניסטיות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^זה בדיוק מה שאמרתי לחבר שנכנס לדיכאון בערב שפורסמו תוצאות הבחירות, שבמקרה זה יצא ביום פטריק הקדוש. אנחנו כמו ברוסיה - המון שיכורים עם מנהיג חזק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני לא רואה שום סיבה למה הערבים לא צריכים (היו) להתעסק עם הנאצים, סה"כ יש להם מטרה מסויימת משוטפת.

זה מזכיר לי "תחקירים" שהראו לאחרונה בטלויזיה הרוסית, כחלק מהמאבק עם השלטונות באוקראינה, על כך שבני המשפחה של חלק מהמנהיגים הנוכחיים היו משתפי פעולה עם הנאצים באוקראינה, כנגד ברית המועצות. ואני שואל את אותה השאלה - איזו סיבה הייתה להם לא לעשות את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מה יהיה עם הבחירות האלה?

כל מה שהושג בקושי כבר בוטל וכולם רק בשיגעון של קבלת תארים כאלה ואחרים בשביל כרטיסי הביקור שלהם, האזרח מטומטם ומגיע לאזרח שישלם!

פשוט בושה שאנו האזרחים נותנים לבארדק הזה להמשיך :evil:.

http://www.israelhayom.co.il/opinion/286339

הנה קצת חומר קריאה שמבוסס על מחקרים אמיתיים:

http://sharp-thinking.com/2014/08/25/%D7%94%D7%A4%D7%9C%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%96%D7%94-%D7%A8%D7%A2/

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אל תבלבל אותנו עם עובדות.

אם גרמן החליטה, אז זה מצויין/איום ונורא (מחק את המיותר בהתאם לדעתך הפוליטית).

דני

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מאחר ורובינו לא מדענים ורופאים ויש בנושא מחקרים לכאן ולכאן, השאלה היא מה התועלת לשרת הבריאות בעקבות ההחלטה?

פורסם (נערך)

אם הם רוצים לימנוע עששת באוכלוסיות חלשות אז שיסבסדו משחות שיניים!

אני לא רוצה ולא חייב לספוג את ההפסולת הכימית של המפעלים שאני מיתקלח, שותה תה, מבשל ארוחה!

ולסיכום- את הטעונות בעת ונגד אפשר לסכם בצורה פשוטה:

מצד אחד טוענים שההפלרה אולי עוזרת לך למנוע עששת, מצד שני טוענים שהיא יכולה ליגרום לסרטן, ובעיות בריאות אחרות.

מה אתה מעדיף לגלות על בשרך בעוד 20 שנה? שיש לך עששת או שחס ושלום פגיעה בתפקוד בלוטת התריס, שכיחות שברים בצוואר הירך, התקשות הגידים, פגיעה בבלוטות האיצטרובל במוח, ירידה ברמת משכל אצל ילדים, גידול ממאיר בעצמות, סיכון מוגבר למחלות הפלורוזיס, פגיעה ביכולות קוגניטיביות ועוד מחלות שעדיין לא הצליחו להוכיח את הקשר שלהן להפלרה("עדיין" זו מילת המפתח!).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם רק היית קורא את כל הדפים שקיבלת עם הסמארטפון שלך, עם המקלדת של המחשב או עם המיקרוגל.

פורסם
מצד שני טוענים שהיא יכולה ליגרום לסרטן, ובעיות בריאות אחרות.

אם תמנע מכל דבר שמישהו אומר שזה יכול לגרום לסרטן, לא תוכל לנשום אפילו.

ובודאי שלא תוכל לאכול בננות.

דני

פורסם
היא התכוונה לנשות הכותל. אבל למה לך לבדוק כשאתה יכול לעשות שייר כאחרון הטוקבקיסטים?

א. היא אמרה "לנשים אסור להתפלל בכותל" - שזה שקר וכזב, שהרי גם בעזרת הנשים הקיימת מותרת תפילת נשים.

ב. היא לא אמרה "נשות הכותל".

ג. לנשות הכותל יש עזרה שלישית, מעורבת, בה הן יכולות להתפלל כאוות נפשן.

מה אסור לנשים? לקחת ספרי תורה ולקרוא בהם בעזרת הנשים האורתודוכסית, להניח תפילין בעזרת הנשים האורתודוכסית או להתעטף בציצית בעזרת הנשים האורתודוכסית.

אני רחוק מלהיות פרו דתי, אבל מה שהיא אמרה זה פשוט שקר וכזב.

אני מציע שאתה תבדוק היטב, כי אתה טועה ומטעה.

נכון, אבל אי אפשר מצד אחד לשתף פעולה עם הנאצים בהשמדת יהודים ומצד שני להכחיש שהושמדו יהודים נכון?

וגם חשוב שאנחנו נדע ונזכור מה היא אותה מטרה משותפת, שהרבה אנשים אינם מודעים אליה בכלל.

ולא פחות אנשים אינם מודעים לשיתוף הפעולה הזה.

רק מה תגיד על יהודים, ישראלים, פלסטינאים, שחברו עם הנאצים בכדי שהם יכבשו את ישראל ויעיפו מפה את האויב הבריטי וכל זה בזמן שהישוב היהודי ידע בדיוק מה עושה הצורר הנאצי ליהודי אירופה!!!

ואם לא הספיק העניין פעם אחת, כשפניהם הושבו ריקם, הם המשיכו לשלוח עוד שלושה שליחים!!!

אח"כ שואלים אותי למה אני מתעב ושונא שנאת אמת את המחתרות הרויזיוניסטיות.

כששליחי הלח"י פנו לנאצים זה לא היה כדי שיכבשו את ישראל, וזה היה תמורת שליחת יהודי אירופה לא"י.

אגב מאותה סיבה אתה מתעב ושונא שנאת מוות גם את העבודה? שהרי חיים ארלוזורוב גם הוא ניסה לקיים מו"מ עם הנאצים.

ראה למשל כאן:

לישוב היהודי בארץ ישראל ברור היה שיהודי אירופה בסכנה ומנהיגים שונים ניסו ליצור קשר עם נציגים גרמנים על מנת להעבירם ארצה. שניים מהניסיונות הללו אפילו הצליחו.· ב-1933 מארגן חיים ארלוזרוב "הסכם העברה" בין הסוכנות היהודית לשלטונות הנאצים. ההסכם מאפשר ליהודי גרמניה להגר לארץ ישראל תוך שמירה על חלק מהונם, ומצליח להציל 50,000 יהודים שעלו לארץ בעליה חמישית.

· לפני פרוץ המלחמה יוזם המנהיג הרוויזיוניסטי הרמן סגל קשר עם הגרמנים וחותם איתם על הסכם שמביא להצלת חייהם של יהודי דנצינג ואף להעברת רכושם לארץ ישראל.

...

יאיר רוצה לשכנע את הגרמנים לרכז את היהודים בארץ ישראל. הוא אינו בטוח שישתכנעו אבל חושב שחובה לנסות, לכן הוא מנסה לבוא במגע עם הגרמנים ולהציע להם את תכניתו.

...

חשוב לציין כי בשעה שיאיר הגה את רעיון הקשר עם גרמניה לא היה לו, כמו לאף אחד אחר, שמץ של מושג מהו גודל האסון העומד להתחולל באירופה. הוא גם לא ידע מאומה על "הפיתרון הסופי". ועידת ונזה נערכה רק ב-20 בינואר 1942, שמונה ימים לאחר שנרצח ע"י הבריטים.

וכאן (בתגובה):

הניסיון להגיע להסדר עם הנאצים לא היה הזוי לחלוטין. ארלוזורוב הגיע עמם להסכם על חילוץ הרכוש היהודי. יואל ברנד ניסה להציע עיסקה של משאיות תמורת יהודים.

מה באמת נגיד על יהודים שניהלו מו"מ עם הנאצים וחתמו איתם על הסכמים בנסיון להציל יהודים מהשמדה?

וגם כאן:

לדעתו[יאיר], היה ניתן לשכנע את הרייך השלישי לפתור את הבעייה היהודית ע"י העברה המונית של יהודים לא"י ובכך תימנע השמדתם באירופה. לעומת זאת, הארגונים אצ"ל וה"הגנה" האמינו שתמיכתם בבריטים במלחמה בנאצים תקפיא את גזירות הספר הלבן מ-1939 שעמד להעניק ליישוב היהודי מעמד של מיעוט נצחי. בסופו של דבר, לונדון חידשה את מדיניותה האנטי-יהודית בא"י כבר בראשית 1940.

...

מנהיג הלח"י ראה את הנולד והבין שהבריטים מתכוונים לנצל את נכונות היהודים להילחם בצורר הנאצי, אך עם זאת ימנעו עצמאות יהודית במולדתם ההסטורית. אף על פי שנראה כי אברהם שטרן פעל בתמימות כאשר חשב ששיתוף פעולה עם הנאצים יניב תוצאות, נראה שהבין את המציאות יותר מאלה שחלקו על דעותיו בנוגע ליחסים בין היישוב היהודי לבריטניה. הבריטים זקוקים לבחורים יהודים כבשר תותחים. הבריטים לא יגייסו את הערבים, חסידי חאג' אמין אל חוסייני שכפי שראינו במאמר "התנועה הלאומית הפלסטינית 1920 - ממשלת כל פלסטין 1948, השפעת הנאציזם בקרב ערביי א"י" הצליח מנהיגם לשכנע את העולם הערבי והמוסלמי לשתף פעולה עם היטלר ולערוק מהצבא הבריטי לצבא גרמניה. שטרן אמר:

"אל לנו לשלוח את בחורינו לצבא הבריטי בלי לקבל תחילה הבטחות שתוגשמנה שאיפתינו אחרי המלחמה. אני משוכנע שעם נצחונה של אלביון במלחמה זאת, יקיץ הקץ על תקוותינו לעצמאות. הלהיטות אחר שביתת-נשק עם הבריטים היא צעד נחפז, ומוטב לנו לחשוב כיצד לנצל על הצד הטוב ביותר את המצוקה אליה נקלעה עכשיו בריטניה ולהתנות את עזרתנו בהישגים במדיניים. עד שלא נקבל הבטחות כאלה, מוטב שאצ"ל לא יזדהה עם שום צד מהצדדים הלוחמים".

...

נזכור שליצירת קשרים עם גרמניה הנאצית הייתה תקדים. שטרן ראה תקדים רציני בהסכם בין הרייך השלישי ולבין הסוכנות היהודית שבוצע בשנות ה-30 בנוגע להעברת רכוש יהודי מגרמניה לא"י, "הסדר הטראנספר". נתונים אלו בהחלט השפיעו על החלטותיו של שטרן והוא דבק באמונתו שנתחזקה במרוצת הזמן לפיה אם ישכנעו היהודים את הנאצים שבריטניה מהווה איום על זכויותיהם בארץ והם ורואים בה כאויבתם העיקרית, תימנע השמדת היהודים בארצות שנכבשו ע"י גרמניה. לכאורה, היה אפשר לשכנע את "מעצמות הציר" באמצעות שליחה של מאות אלפי בני נוער יהודים חמושים מאירופה לא"י להילחם בבריטים.

...

[מההסכם המוצע עם איטליה הפשיסטית:]צד א'[איטליה] מכיר בזכות המקודשת של האומה העברית לכונן מחדש מדינה עברית עצמאית ללא תלות במעצמה אחרת, בגבולותיה ההסטוריים של הארץ. בהתחייבות צד א' כלפי צד ב'[היישוב היהודי] עליו לסייע במלוא המאמצים להסיר את הגולה היהודית ע"י העברתם של היהודים ורכושם מן הארצות הנמצאות בתחום ההשפעתה של איטליה ועוזריה - אל המולדת העברית. צד א' יסייע לצד ב' לארגן יחידות צבא עברי עבור המדינה העברית, והצדדים הנ"ל יעשו כביכולתם על מנת שצבא יהודי זה יקח חלק פעיל בהשתלטות על א"י. מיד עם גירוש האויב הבריטי א"י תהיה תחת שלטון צד ב' (יהודים).

...

לאחר 3 חודשים מסוף המגעים עם האיטלקים אמר לו שטרן: "רצוני לגלות לך פרשה מסוימת כי פרטיה יהיו חיוניים בפעולה העתידה למען הארגון. אני רוצה שתדע את האמת ותשמור עליה גם כשאני כבר לא אהיה בחיים". ילין-מור שאל: "מניין היה לך ולחבריך הביטחון כי המתווך אינו משרת את ה-Inteligence Service?" שטרן: "כמעט כל הזמן הייתי בטוח שהוא משרת את הבריטים".[3] במחקרים מאוחרים יותר נתגלה כי לא רק שהמתווך שירת את הבריטים, אלא פעל גם עם ישראל פריצקר, ראש המנהלה של מש"י לאורך כל המגעים עם איטליה. מטרת המזימה הייתה להכתים את שמו של שטרן וארגונו ולהוכיח לבריטים כי נוצרו קשרים בין ארגון הלח"י למדינות "הציר". באמצעות המחשת הסכנה הגלומה בדמותו וארגונו של שטרן הייתה עילה להחלטת הבריטים לחסל את מפקד הלח"י.[3] בסופו של דבר, נהרג ישראל פריצקר ב-1943 בידי לח"י בחשד שהסגיר את אנשיהם לידי הבריטים. טענת ילין-מור, שירש את מקומו של שטרן כמפקד הלח"י לפיה גורם בכיר באצ"ל עמד מאחורי המתווך היהודי אושרה ע"י עו"ד יצחק ברמן. הוא מספר שרזיאל אמר לו ששמע שהמתווך טוען שמתנהל משא ומתן בין שטרן לאיטליה וביקש לברר את אמינותה של הידיעה והוסיף שקיבל מישראל פריצקר טיוטה של ההסכם. המתווך העביר לפריצקר את הטיוטה שלפיה חלקים מסוימים מא"י לא ייכללו בגבולותיה של המדינה העברית. בריאיון עם ברמן אמר:

"למעשה, לא היה מגע ממשי - באמצעות המתווך - בין שטרן לאיטלקים. אחד או אחדים מפעילי מש"י ניסו פשוט ליצור את הרושם אצל מפקד אצ"ל, כי התנהל משא ומתן בין יאיר לאיטלקים בעוד שלא היה מגע בין המתווך לאיטלקים, אף כי שטרן היה סבור כי קיים מגע כזה. המטרה הייתה כנראה לשכנע את מפקדי אצ"ל כי שטרן הינו אופורטוניסט המוכן לוותר על שטחים חיוניים של המולדת, תמורת קבלת השלטון על חלק ממנה, בסיוע איטליה הפאשיסטית. גבר בי החשד כי אין כל משא ומתן עם האיטלקים אלא שהמתווך מנסה לשכנע את שטרן כי הוא מייצג אמנם את האיטלקים. כל הענין לא נראה לי ממשי: ראשית, לא נראה לי כי האיטלקים ייכנסו לפרטי-הפרטים של משא ומתן מדיני באמצעות מתווך שאינו אישיות בעלת מעמד מדיני או לפחות כלכלי. כמו-כן לא נתקבל על דעתי כי הסכם בעל חשיבות מדינית ממדרגה ראשונה, שבו כל מילה וכל גון-ביטוי הם בעלי משמעות והשלכות, ייכתב דווקא בשפה העברית, שראשי מיניסטריון-החוץ האיטלקי ודאי שאינם שולטים בה."

...

הצעתו הייתה שהרייך יעזור לארגון שממנו נשלח להקים מדינה יהודית בא"י, ויאפשר ליהודים מהארצות הכבושות להתיישב בא"י.

...

דעותיו של פונ-הנטיג על המדינה היהודית היו שונות משל צמרת הרייך השלישי. הוא אף אמר להיטלר עד כמה חשוב לעזור ליהודים להקים מדינה. מהלך זה ישחרר את גרמניה מהסתבכויות עם היהדות הבינלאומית.

מזכרונו של פון-הנטיג ערך זה האחרון שיחה ממשית עם מנהיגיהם של הבחורים שבאו מירושלים. הוא לא זכר את מספר היהודים שניגשו אליו אך לדבריו הם לא היו רבים. מנהיג הצעירים הביע נכונות לשיתוף פעולה בין הצדדים בתנאי שגרמניה תכיר בתביעותיהם של היהודים על א"י. פון-הנטיג הסביר למנהיג היהודי שגרמניה לא תוכל לקבל תנאי זה מכיוון שהדבר יפגע בזכויות ידידיה הערבים של הרייך. עם זאת, הבהיר פון-הנטיג למנהיג היהודי, כי זה יהיה אינטרס הדדי גם של גרמניה וגם של היהודים להקים מדינה יהודית על אדמת העם היהודי ההסטורית כשייווצרו התנאים הנוחים לכך.

...

בחירתו של שטרן לתמוך בגרמניה הנאצית לא נבעה מתוך אהדה לנאציזם ובטח לא מתוך נקמה למתנגדיו. באותן שנים הבחירה באיזה צד יש לצדד לא הייתה בשביל למצוא שותף לעתיד טוב יותר אלא בשביל עתיד פחות גרוע. גם הבריטים וגם הנאצים עמדו להמיט אסון על היהודים ולכן מהסיבות שתארנו לעיל ניתן להזדהות עם החלטותיו של שטרן. כאמור לאחר ההחלטה על הפתרון בסופי ב-1942 והפגישה בין היטלר למופתי ב-1941 היה ברור כי עדיף לצדד בבריטים אך עם זאת יש לבחון את הפרטים בתקופה שקדמה לכך על מנת לטהר את שמו של שטרן.

לאט לאט ומבלי שנשים לב, ביבי הופך לפוטין וישראל הופכת לרוסיה.

פחחח אם ביבי היה פוטין דברים היו נראים אחרת, נראה לך שמישהו היה מעז לצייץ על התספורת של שרה בעיתון כלשהו?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דני, הנה עוד משהו שאולי תתחבר אליו.

האמת? מהתיאור שלה זה נשמע שיש לנו כאן שיטת ממשל מדיאבלית למדי, וכנראה שזה גם נכון. חבל.

מתאים כמובן גם לשרשור יוקר המחייה, אבל החלטתי לשים כאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני חושב שהמושג "חוסר משילות" שהוזכר בקישור הוא שטות אופנתית, סיסמה חסרת משמעות, אבל חוץ מזה - נכון: עודף תקנות מטביע את האזרחים והעסקים ומייקר ומשתק כל דבר.

כמובן שהפתרון שהוזכר שם הוא למנות עוד פקיד שיבדוק ושימליץ... אם זה לא היה על חשבוננו, זה היה יכול להיות די מצחיק.

דני

• תוכן חדש...