Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ארץ יצור/הרכבה טויוטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסתכלתי ברישיון הרכב של הטויוטה 2007 ראנקס החדשה שברשותי ולהפתעתי ראיתי כי רשום מקום היצור /הרכבה אנגליה. היתכן?

פורסם

מזל טוב, יש לך רובר. שזה לא רע, כן. 8)

וכן חלק מהניסן אלמרה (לא אלה שיובאו לארץ באופן סדיר אלא כמה חתיכות ייבוא אישי) חלק מהניסן קשקאי, הונדה סיוויק הצ'בק ועוד.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

תשמח שזה מאנגליה ולא מטורקיה, איך שהקורולות הגיעו מטורקיה מלא בעיות במנועים ועוד כמה.

בכלל, אותי אישית יותר "משמח" לראות את ארץ הייצור המקורי של הרכב ברשיון ולא ארץ חלופה, שריטה שלי.

פורסם

רוב היצרנים היפנים הקימו מפעלי הרכבה בבריטניה עוד בתחילת שנות ה 80' מתוך מטרה לעקוף את הגבלות היבוא שהטיל בשעתו השוק האירופאי המשותף.

באותם שנים חששו ראשי תעשיית הרכב האירופאית שמה שקרה לתעשיית הרכב האמריקאית יקרה גם להם, ולכן הטילו מכסות יבוא על היצרנים היפנים.

היצרנים היפנים עקפו את מגבלת היבוא ע"י הקמת מפעלי הרכבה בבריטניה, וקיבלו עידוד מראש ממשלת בריטנה בשעתו, מרגרט תאצ'ר.

התנאי היחיד של היפנים היה מניעת התאגדות העובדים, כלקח מקירסת התעשייה המקומית.

הונדה היתה הראשונה, ולמעשה הטריומף אקליים היתה הונדה באלד שיוצרה ברישיון.

מאוחר יותר הקימו גם ניסאן וטויוטה מפעלי הרכבה, ומשם הם משווקים את תוצרתם לאירופה בעיקר.

מפעל נוסף הוקם בעיר לוטון, ובו מרכיבים את המחריות של אופל (ויוארו), רנו (טראפיק) וניסאן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גם היום האוריס ההיברידית מגיעה מאנגליה בעוד האוריס האצ'בק מגיעה מטורקיה.

גם הרבה דגמים של רובר בשנות ה-90 היו הונדות תוצרת בריטניה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

וכן חלק מהניסן אלמרה (לא אלה שיובאו לארץ באופן סדיר אלא כמה חתיכות ייבוא אישי) חלק מהניסן קשקאי, הונדה סיוויק הצ'בק ועוד.

איזו ניסאן אלמרה הגיעה לארץ ביבוא אישי? בכל מקרה, שלי אנגלייה ואני מאמין שהיא לא היחידה שכך, בייבוא הסדיר.

פורסם

גם הרבה דגמים של רובר בשנות ה-90 היו הונדות תוצרת בריטניה.

הונדה היתה ראשונת היצרנים היפניים שהקימו מפעלי הרכבה בבריטניה, ובנוסף החלו בשת"פ עם רובר.

הונדה מכרה לבריטים מנועים ותיבות הילוכים, ובתמורה איפשרו להם להקים מפעלי הרכבה על מנת לעקוף את מגבלת היבוא של השוק האירופאי המשותף.

מתחילת שנות ה 90' כל מכוניות רובר היו למעשה הונדות לכל דבר, שמה שהבדיל אותן מהמקור היפני היו העיצוב החיצוני וקישוטי העץ..

רק הרובר 75 היתה פיתוח בריטי מלא, כמו גם מנוע K ששימש את הרובר 216 1.4.

לימים, כשנעלה תעשיית הרכב הבריטית, נותרו רק מפעלי ההרכבה היפניים ומפעל ווקסהול, ולמעשה רק הלנד רובר נותרה שריד אחרון לתעשיית רכב מפוארת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...