Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חווית נהיגה בשלג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף איך עברה עליי חווית הנהיגה הראשונה בשלג.

חלק יקראו לי משוגע, מטורף, אבל לא ממש מחדשים לי משהו, אני אוהב את חווית הנהיגה בכל תנאי מזג האוויר.

אני בן 18, ברשותי גולף מודל 2001 מנוע 2.0 אוטמוט דגם קומפורטליין עם ABS אך ללא ESP עם צמיגים סינים של חברת ALLIANCE.

אתמול בשעה 11 בלילה בשיא השלג בירושלים רציתי לנסוע לחברים בהר אדר, ההורים ניסו לשכנע אותי לא לנסוע אך ללא הצלחה, עליתי לרכב ולמען האמת הופתעתי שהמד טמפרטורה עומד על 0 מעלות והרכב הניע בנגיעה.

מפעיל את המגבים שמפלסים כמויות של שלג מהשמשה הקדמית, מכניס לD ויאללה לדרך.

הדבר הראשון שעשיתי - בדיקת מרחקי בלימה עם הרכב, והגעתי למסקנה דיי ברורה - ברגע שהABS מופעל, הרכב פשוט מסרב לעצור וממשיך להתקדם, לעומת זאת - נגיעה עדינה עד כמה שאפשר בלי להפעיל את הABS תגרום לעצירה הרבה יותר מהירה.

נהיגה על מהירות ממוצעת של 15 - 20 קמ"ש, אם עוברים את ה35 קמ"ש הרכב מקבל חיים משלו - בורח לימין ושמאל.

טיפוס בעילות - בעליות ממש קשות הבנתי שצריך לשמור על מהירות נמוכה וקבועה, צריך להמנע מעצירה בעליה קיצונית כי ברגע שעוצרים, האוטו מתחיל להחליק לאחורה.

ראיתי גם שמשום מה אנשים חושבים שבשביל לעבור עליה קשה צריך לשים "פול גז" בשביל לעבור את הקטע המחליק, לדוגמה - עמדתי מאחורי פורד פוקוס מודל 2011 בערך שנתקע בערך 20 דקות בעליה בעוד הוא לוחץ על דוושת הגז כאילו אין מחר ופשוט מחליק לאחורה, לאחר שהוא עבר את העליה הגיע תורי, הבנתי שצריך נגיעה ממש ממש עדינה על הגז על מנת שהגלגל יסתובב כמה שיותר לאט בלי לאבד את האחיזה, ובאמת על הנסיון הראשון הצלחתי לעבור את העליה המושלגת הזאת.

ללא ספק ראיתי המון תאונות והייתי ברגעים מלחיצים מאוד, מישהו עלה את העליה לפניי, ופתאום אני רואה אותו מחליק אחורה לכיוון שלי, רגע מלחיץ מאוד.

בדרך חזור למרות הסופה הנסיעה הייתה הרבה יותר טובה, יישמתי את מה שלמדתי בהלוך והכל עבר בשלום.

הכל מצולם בDVR שלי ואם יהיה ביקוש אוכל לעלות את הנסיעה ליוטיוב, או לפחות את רגעי השיא.

סעו בזהירות!

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא הייתי נוסע בשלג אם אין צורך דחוף ביותר, נקודה.

גם בגלל חוסר נסיון אישי שלי בנהיגה בשלג וגם בגלל התנהגות אידיוטית של שאר הנהגים כפי שתיארת היטב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בגלל זה דאגתי לשמור על שטח אישי נטול רכבים אחרים, לדוגמה הפורד פוקוס שרשמתי למעלה שהסתבכה בעליה, לא התקרבתי בכלל לאותה העליה עד שהוא סיים אותה, למקרה שהוא יתחיל להחליק לאחורה ואני אהיה מאחוריו.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם
אני לא הייתי נוסע בשלג אם אין צורך דחוף ביותר, נקודה.

גם בגלל חוסר נסיון אישי שלי בנהיגה בשלג וגם בגלל התנהגות אידיוטית של שאר הנהגים כפי שתיארת היטב.

מסכים איתך.

זה מתכון לחפש צרות.

alfa 156 2.5.

פורסם

אתה מדבר כאילו הייתם אתה והפורד לבד בכביש. הייתי גם בכביש והיו פקקים מטורפים לשני הכיוונים והייתה אפילו משאית אחת שנעצרה באמצע העליה {לא יודע למה ואני לא מאמין שהיא פרפרה} ועקפו אותה מהימין ואני נתקעתי לידה וזה יצר פקק יותר רציני ובעצת אח שלי בטלפון שמתי הילוך שני והאוטו זרם יותר טוב. עם כל זה שאני אוהב לנהוג באמת מסוכן לעשות ניסוים של abs או כל מערכת אחרת במצב של שלג.

פורסם

תגיד תודה שהכל הסתיים בשלום.

נשמע כמו נסיעה מיותרת.

למי שקשה לקבל את העובדה שגם הוא מוגבל, לפחות כדאי לשנן שיש מוגבלים אחרים על הכביש - והם תמיד יפתיעו!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
תגיד תודה שהכל הסתיים בשלום.

נשמע כמו נסיעה מיותרת.

למי שקשה לקבל את העובדה שגם הוא מוגבל, לפחות כדאי לשנן שיש מוגבלים אחרים על הכביש - והם תמיד יפתיעו!

נשמע כאילו לך קשה לקבל את העובדה שאני אוהב לחוות נהיגה בכל זמן כולל בשלג.

הסרטון בדרך, הוא ארוך אז כנראה אני יעלה את זה בחלקים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

בהחלט נהיגה במזג האוויר מושלג זה חוויה רצינית ומהנאה!

ABS לא ABS

בכל מקרה אפשר לשלוט על הרכב ולהנאות!

מי שלא רוצה שלא ייסע.

יהיה נחמד לראות תיעוד :)

פורסם
אני לא הייתי נוסע בשלג על צמיגים סיניים

אני לא הייתי נוסע בשלג עם צמיגי קיץ (הסוג היחיד שנמכר בארץ, מאחר ואין פה כל כך שלג) לא משנה מאיזו תוצרת. במדינות בהן השלג יורד פעם בשנה, ושוכב כמה חודשים טובים, מחליפים בחורף לצמיגי שלג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רק לדייק - אליאנס הינו צמיג ישראלי ולא סיני . ואם ההיתי אבא שלך ההיתי לוקח לך את המפתחות . אבל העיקר שנהנת והגעת בשלום.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

אני מקווה לפחות שלא נסעת להר אדר דרך קרית ענבים...

אני יצאתי היום בבוקר לקנות כמה ירקות מאבו גוש, אבל זו לא פעם ראשונה שאני נוהג שיש שלג.

שמור על עצמך!

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תוכן חדש...