Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי מספר שאלות בקשר להתקנת מערכת. הרכב הנתון רנו קליאו 98', מהסתכלות קצרה אני מניח שמידת הרמקולים היא 6.5.

בבית יושבים אצלי סאב של קיקר CVR12 ומונובלוק של JBL שאמור להגביר אותו עם 360RMS ועוד מגבר kicker zx150.2 שמיועד להגביר את הקומפוננט עם 60RMS לערוץ(אולי קצת יותר, בתעודת הלידה מוצהר 206 ולא 150RMS)

שמתי עין על alpine 9855 משומש, מכשיר ישן עם ביקורות טובות שקיים גם אצל חבר שלי ברכב. החיסרון העיקרי של המכשיר הוא שהוא יחסית עתיק ואין לו יציאת USB. הבנתי שאפשר לחבר מתאם AUX איכשהו, אבל זה פחות עדיף בעיני.

רציתי לדעת אם בהגברה פסיבית של קומפוננט פשוט חיוני שתהיה ליחידת הראש אפשרות חיתוכים לכיוון הרקמול, או שזה תפקיד שהקרוס-אובר יעשה בצורה מספקת? והאם אולי עדיף לקנות רדיו דיסק חדש באותו מחיר (700 ש"ח).

קומפוננט, עד 600 ש"ח- עדיפות לחדש כי רמקולים לדעתי עדיף לא לקנות מיד שניה. אני שומע מוזיקה אלקטרונית ואולי גם קצת לועזית, אבל בראש הפלייליסט אינפקטד מאשרום, כך שחשוב לי קומפוננט שיהיו לו טווטרים חדים ולא צורמים, אבל שלא יבלעו את המיד-באסים(כמו במספר סטים של JBL וKICKER ששמעתי).

המערכת תותקן עם ערכת חיווט של KnuKonceptz 4G.

אני יודע שזה תקציב נמוך, אבל זה כל מה שאני יכול להרשות לעצמי כרגע. תודה:-)

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

9855 הוא מכשיר ישן וטוב ,אם אתה עובד פסיבית אין שימוש בקרוס האקטיבי שלו וגם HU

פשוט יכול להיות מתאים מה שיותר חשוב ברדיודיסק הזה הוא איכות הסיגנל הגבוהה שלו וטיים קורקשן

שניהם מהווים יתרון גדול על רדיודסיק "רגיל" ,אתה צריך לקחת בחשבון שמכשיר ישן גם עלול לעשות לך בעיות.

ועל אף היתרונות האלו לא בטוח ששווה ללכת על מכשיר ישן כזה ,מעבר לכך הוא מחסל לך את התקציב

לקומפוננט איכותי שהוא לדעתי השקעה טובה יותר בנסיבות העניין.

מה שאני הייתי עושה זה לחסוך מעט יותר

ולהשקיע במוצרים חדשים

אני הייתי הולך על Pioneer MVH1450UB מכשיר בסיסי זול עם כניסת USB ו-2 יציאות למגבר

עם קומפוננט P6560C JBL איכותי ועוצמתי מסידרת ה-POWER של JBL מגיע בהתנגדות של 2 אום

כך שהמגבר שלך יספק לו עוצמה גבוהה יותר ,מאוד מתאים לסוג המוזיקה שאתה שומע.

פורסם

תודה רבה על התגובה! פעם ראשונה שאני רואה קומפוננט ב2 אוהם. האם זה משנה את ההתנהגות של הרמקול?

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

פורסם

הרמקול הנ"ל לא רק בהתנגדות 2 אום הוא גם בנצילות של 94 DB.!

שני הנתונים האלו מאוד משנים את האופן שבו הרמקול עובד תחת הגברה כול שהיא

העובדה שהרמקול הוא בהתנגדות 2 אום אומרת שהמגבר שלך יספק לו עוצמה גבוהה יותר

בנוסף היות הרמקול בנצילות גבוהה אומרת שתחת הגברה כול שהיא הוא יעבוד חזק יותר מרמקולים נצילים פחות.

הסידרה הנ"ל לא סתם ניקראת סידרת ה-POWER הרמקולים הנ"ל בנויים לתת עוצמה מקסימאלית

בנוסף באופן דיי מפתיע מדובר גם ברמקולים מאוד איכותיים ביחס למחירם

אני אישית מאוד התרשמתי מהם.

בשילוב עם הרדיודיסק שהמלצתי לך עליו אתה תקבל תמורה גבוהה לכסף

גם אם בעוד חצי שנה תרצה לשדרג את הרדיודיסק {שעולה היום עלפי "זאפ" 387 שח} תוכל למכור אותו

באזור 200 שח תוך הפסד מינימאלי ,כמו כן עלות עבודה על החלפת רדיודיסק היא שולית לעומת החלפת קומפוננט.

פורסם

צודק, זאת חשיבה נכונה ומעניינת. רציתי לשאול שני דברים נוספים. בהתחשב בעובדה שאני משתמש ב2 מגברים על רדיו דיסק פשוט יחסית, האם יש צורך להשתמש בזוג כבלי RCA או שמא אפשר להסתפק במפצל RCA?

שאלה שניה, בכדי להעביר כוח לשני המגברים אני צריך לגשר בין הפלוסים שלהם או להביא מפצל גם לטובת העניין הזה?

שוב תודה רבה!

פורסם

המשמעות ברדיודיסק עם שני יציאות למגבר הוא שאתה יכול לשלוט מהרדיודיסק

על הסט הקידמי וגם על הסאב ,וכן כדי שתוכל לבצע זאת תצתרך להעביר 2 זוגות כבלי RCA.

את כבל הפלוס אתה מפצל בעזרת "מפצל מתח"

את שני המינוסים אתה מחבר ישירות לבורג בשילדה.

פורסם

אוקיי. האם יש חשיבות לאיכות המפצל? וכמה משמעות יש לRCA שיחובר למונובלוק? יש צורך להשקיע בRCA איכותי או שבגלל שמדובר בסאב החשיבות יורדת?

ועוד שאלונת, האם התקנת הרמקול על טבעת MDF היא בגדר חובה או שכל עוד הרמקול מקובע טוב על הדלת אין צורך בכך?

פורסם

אין ממש חשיבות לאיכות המפצל (לפי מה שאני יודע) זה רק חתיכה מוליכה שנותנת מראה טוב יותר מליפופי איזולירבנד מכוערים.

הנושא של הRCA דובר רבות ונטחן עד דק, בגדול לRCA ב30 שקל יש יותר סיכויים להיקרע, מן הסתם שהוא פחות איכותי והבידוד על הפנים, כך שהגיוני מאוד שיהיו רעשים סטאטים ברקע, ואילו כאבל RCA באיזור ה100 ש"ח ל5 מטר זה מצויין, כמובן שאפשר להתפשר על משהו באמצע אבל זוהי כבר בחירה שלך, רוקפורד מציעים RCA טוב במחיר של כ- 90 ש"ח ל5 מטר (קישור)

טבעות הגבהה הם כלל וכלל לא חובה (למעט מקרים אחדים, שאין מקום לוופר וכו').

JL Audio

פורסם

90 שקל לrca נשמע מצחיק כשכל שאר החיווט עלה לי 170, אבל הבנתי את הנקודה. על כל מקרה מטרת השאלה הייתה לא בשביל ליצור הגבהה בעזרת הטבעת אלא לדאוג שלא יהיה מגע ישיר בין הוופר להבין פח הדלת בכדי למנוע רעשים מיותרים.

פורסם

אתה יכול להגיד ש90 ש"ח זה גבוהה אבל אם אתה מעדיף לקנות משהו זול שיהרס ואז להבין שאתה צריך את ה90 שקל כבר בזבזת מעל 100 שקל לחינם.

וכמובן שאם תשים טבעות הגבהה יהיה שיפור, זה מומלץ.

JL Audio

פורסם

איפה הרמקולים בקליאו שלך?

עד כמה שני זוכר בקליאו הרמקולים הם בדש בורד והם 4".

טבעת הגבהה היא לדעתי דווקא מאוד חשובה,

היא מבטלת העברת ויברציות של האלמנט אל פח / פלסטיק תלוי על מה האלמנט יושב,

והיא גם מקריבה פיזית את האלמנט.

פורסם

אולי הם היו בדש-בורד, אצלי כנראה הבעלים הקודם דאג לכך כבר והמידה היא 6.5(לפי עין בלתי מזוינת) ונמצאת בדלת לאחר חיתוך של הפלסטיק.

כל נגר פשוט מתעסק היום עם MDF ויוכל להכין לי טבעת?

• תוכן חדש...