Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרירת נגרר עם רכב פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

אני מעוניין לגרור את האופנוע ים עם הרכב הפרטי.

ברישיון של הנגרר רשום שרשאי לגרור את העגלה כל רכב בעל משקל של 1360 ק"ג.

מאחר שאני לפני קניית/קבלת רכב, אני מעוניין לבחור ברכב שיכול לגרור את האופנוע ורכב הרכבים המוצעים לי הם במשקל נמוך מ1360 ק"ג.

בדקתי עם מס' מתקינים, משרד התחבורה ועוד מס' גופים שלא ידעו לתת לי את התשובה.

מוסך של אופנועי ים אמר לי שמדובר במשקל כולל ולא משקל עצמי של הרכב, הרי יש לא מעט אנשים שגוררים עם מכוניות כמו קורולה, פוקוס ודומותיהם.

שאלתי היא האם מדובר במשקל עצמי או במשקל כולל?

האם ניתן לגרור את הנגרר עם רכבים מסוג פוקוס, I35 וכו' שמשקלם באיזור ה1200 ק"ג?

תודה מראש, חן.

פורסם

מה משקל הנגרר + האופנוע ביחד ? אם זה לא עולה על 500 ק"ג אין לך שום בעיה לגרור גם עם פיאט פונטו.

תעשה חיפוש היו כמה דיונים בנושא בחודשים האחרונים.

לי יש נגרר לטרקטורון, האמת שאני לא זוכר מה רשום ברישיון של הנגרר, אבל לפי רישיון הרכב מותר לגרור 500 ק"ג.

בעיקרון המגבלה לרכב פרטי זה 750 ק"ג, או מחצית ממשקל הרכב + 75 ק"ג, או מגבלה שקבע היצרן, הנמוך מביניהם.

ברכבים משנת 2008 רשום ברישיון הרכב משקל מירבי לגרירה והוא הקובע, גם אם הוא סותר את מה שרשום ברישיון של הנגרר.

http://www.israelcampingclub.com/image/users/132257/ftp/my_files/%D7%9B%D7%95%D7%A9%D7%A8%20%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%94%20osherGriraN1M1.pdf?id=8109086

"נרשם " ע י 'רשות הרישוי ' כושר גרירה לרכב גורר ברישיון הרכב, הוא זה שקובע גם אם

ברישיון הגרור נרשמו תנאי גרירה סותרים."

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הנגרר שוקל 110 קילו והאופנוע 330 בערך, אז זה לא מגיע ל-500.

השאלה לגבי מה שכתוב ברישיון ולגבי האכיפה של המשטרה בנושא הזה, מה הם בודקים ואיך.

מחיפושים קודמים לא באמת קיבלתי תשובה לגבי זה.

פורסם

אבל כתבתי לך בדיוק מה התקנות אומרות, וגם קיבלת לינק לנוסח המלא, מה עוד חסר לך?

אם זה פחות מ500 קג אין לך שום בעיה עם שום רכב ואף שוטר לא ידבר איתך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בדקתי היום את העניין לעומק ועדיין נשארתי חסר תשובות.

המשקל הכולל של הנגרר(בירשיון) הינו 680 ק"ג.

משקל העגלה כ-110 ק"ג, האופנוע בערך כ350 ק"ג.

האם מותר לי לגרור אותו עם רכב במשקל 1250 ק"ג?

• תוכן חדש...