Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום חברים,

אני אתן רקע כללי עלי כדי שהיה כיוון לתשובות שאני מחפס.

אני איש משפחה בגיל 40 פלוס (לא ילד מתלהב על הכביש) עם משכנתא :x.

אני מעוניין לקנות רכב אימפרזה טורבו - WRX ידני 2.0, (שהאישה יש לה רכב משלה,) ואני נוסע על רכב משופר קלות וישן,רוב הנסיעות איתו זה לעבודה במשך השבוע סה"כ 35 קילומטר ליום, בכביש מהיר. אתייחס פה לעניין הדלק אני נוסע ביום כ-55 ק''מ שרובם בכבישים בינעורניים עם נסיעה רגועה,פה ושם קצת סחיטות דוושה, הצריכה עומדת על כליטר ל-8.5 ק''מ, בנסיעה תובענית אני מצליח להגיע ל-6.5-7 ק''מ לליטר. ולכל הקשקשנים WRX לא עושה אחד ל-4/5 אלא אם מדובר ברכב משופר בכבדות או שישנה תקלה והאוטו נוסע סופר עשיר.

ברצוני לדעת חוץ מאשר הקניה של הרכב, מה אני צריך לקחת בחשבון שאני נוסע על רכב מסוג זה? הטיפול ברכב רצוי שיהיה עם חלקים מקוריים כמו פילטרים למינהם ובשמנים איכותיים, משוואה פשוטה שאם תשקיע ברכיבים איכותיים רמת האמינות של הרכב תעלה. לא לשכוח שרכבים כאלו עוברים שיפורים קלים/כבדים, מה שמאיץ בלאי על שלל מכלולי הרכב. לבדוק טוב עניין של גירים/קלאצ'ים לא חסרות כאלה שעברו התעללות ולא מדובר בסיפור זול במיוחד. מנועי ה-2.0 ליטר די אמינים לא שמעתי על מנועים "שהלכו" ככה סתם.

לדוגמה: טיפולים , אולי ביטוח יקר , החזקה יקרה יותר באחוזים נקרים, טסטים? טסט לרכב בשנתון 2003-2005 ינוע על איזור ה-1600 ש''ח, ביטוח לאדם בגילך במידה ואין עבר ביטוחי עם תביעות צפה למקיף של כ-3000-4000 ש''ח וחובה של כ-1700 ש''ח. האחזקה בסך הכל לא שונה מהותית מספורטיבית אחרת בסגמט אך תהיה יקרה יותר לאחזקה בהשוואה למאזדה 3 לדוגמא.

תודה,

*קח בחשבון שמעבר לאחזקה השותפת ישנן נקודות תורפה ב-WRX שרצוי לשים אליהם לב בנהיגה ספורטיבית, ברקסים לא ממש מתאמים לרכב, דועכים בזריזות ומאבדים מיכולת הבלימה בנסיעה תובענית. הפתרון הכי טוב הינו הסבת מערכת הבלמים ל-BREMBO מאחות הגדולה ה-STI. אך לשימוש יומיומי ללא ימי מסלול/כבישי נהיגה על בסיס קבוע, צלחות+רפידות+צינורות שזורים+נוזל בלימה טרי יעשו פלאים.

*התנהגות הרכב קצת חמאתית, והרכב די שונה מה-STI למרות שלמראית עין הן דומות, ברוב הרכבים שבשוק הותקנו קויילאוברים איכותיים יותר/פחות, קפיצים/בולמים ספורטיביים וכו', שים לב למצבם לא מדובר במרכיב זול, אך מאוד חשוב לביטחות ולהתנהגות המכונית.

*בדוק גיר, העברת הילוכים, החלקות,רעשים מיוחדים, ורציפות טיפולים במוסך מורשה או כל סדנה מוכרת ולא חסרות כאלה שמתמחות בסובארו.

סליחה על החפירה, אבל רצוי שתדע לקראת מה אתה הולך, מדובר על חוויה, אומנם קצת יקרה אבל על הנאות החיים צריך לשלם :lol:

פורסם

הוסיף עוד כמה דברים...

ביטוח 3000 שח לשנה

צמיגים יקרים 650 לצמיג פלוס תלויי לאן אתה מכוון

יישור קו של קנייה .על מנת כן לחסוך בדלק הייתי מחליף פלגים וחיישני אויר ישנים וכבלים לפלגים

שמשפיעים גם הם על צריכת הדלק ...שמן גיר ומנוע מסננים שמן אויר עלות לפחות 4200 שח פלוס

ללא טיפול בבלמים שיוסיף עוד כמה אלפים טובים.

בנסיעה מחוץ לעיר עד 9 ל קמ

האחזקה בפרוש יותר יקרה לפחות בעוד 3000 שח לשנה

פורסם

bigmik מה שחסר שהיית רושם להחליף מנוע וגיר כצעד מונע וזהו... :-D

המחירים שנקבת אינם מדוייקים:

צמיגים כ-550 שקלים לצמיגים כמו טויו R1R/פדרל RSR שאוחזים מעולה.

שמן מנוע 10W60 קסטרול עולה כ-300 ש''ח באוטוסטור.

אין שום צורך להחליף כבלים ופלאגים ובטח שלא חיישני מאפ, הוצאה מיותרת במידה ואין תקלה נקודתית.

פלאגים עולים 170 ש''ח מאיביי לפלאגים אירדיום דרגת קור 7-למשופרים קלות.

מפרט טכני של חלקים מוחלפים בטיפולים ומחירים:

שמן מנוע: 300 ש''ח-קסטרול אדג' 10W60

פילטר שמן מקורי: כ-90 ש''ח

פילטר אוויר: אני בחרתי בפילטר INBOX תוצרת GREDDY שאין צורך בהחלפתו רק בניקוי, עלות חד פעמית של כ-400 ש''ח

פילטר מזגן: כ-35 ש''ח לתחליפי

פלאגים: 170 ש''ח NGK מאיביי, בארץ נמכרים בכ-400 ש''ח

נוזל בלמים: מוטול 5.1 כ-90 ש''ח לבקבוק, אם אני זוכר נכון יש צורך ב-2 להחלפה של השמן קומפלט המערכת

פילטר דלק: יש צורך בשימוש במקורי, חדש בחברה יעלה כ-800 שקלים, מאיביי ניתן להשיג בכחצי מחיר.

ברקסים מקוריים ל-WRX איני מכיר את המחירים, אני רכשתי רפידות של HAWK מקדימה חדשות ב-400 שקלים, אחוריות של REMSA בכ-150 שקלים. לגבי צלחות אין לי מושג לגבי מקורי, תחליפי משופר ככמו EBC וכו' יעלו כ-1500-2000 לזוג צלחות.

פורסם

oron

המחירים הם בארץ(הרכב היה באחריות וטופל 3 שנים ראשונות במרכזי) פלוס מינוס לא מדע מדוייק.

ומנסיון ,רכב שחיישני האויר שלו "קצת ישנים" עדיף שיחליף חיישנים(גם מאיי ביי, גרושים ולא נעצר במכס) הקריאה

תהיה הרבה יותר נכונה לרציניים שביננו,זה הנסיון שלי והדעה שלי בלבד!

רפידות HAWK מאי ביי היו לי גם על STI 2004 וגם על SRT 2008 (ירושה מהבעלים הקודם עדיין אצלי במחסן)שלא לדבר שבמכס "נעצרים לרוב" יעלה עוד 1600 ש"ח מיסים(לי זה עלה)ואישור מוסך מורשה

ובפירוש רפידות זולות וגם מרגישות זולות מאוד.אותי הם לא סיפקו והרגישו פחות טוב מהמקוריות.

צלחות קדמיות 2500 שח מקורי.

ברור שאפשר לחסוך כמה מאות

ובקיצור SHARHAV

אם תרצה מס טלפון למקצוען אמיתי שלח להפ

פורסם

אם שמת לב ציינתי במפורש שאיני יודע מה עלויות של הברקסים בארץ.

כל החלקים שפירטתי מחירים למעט הפלאגים הינם מחירים בארץ, ולא דרך איביי.

לגבי זה שה-HAWK יותר טוב או פחות, זה תלוי שימוש לצרכים שלי הרפידות לא היו מתאימות. בגלל זה חשוב לדעת מה בעל הרכב מתכנן מבחינת אופי הנהיגה.

פורסם

מאחר ואני מתעד את כל הנסיעות שלי בקובץ אקסל ומודד צריכת דלק הנה התוצאות שלי.

בנסיעה בינעירונית סופר רגועה (100 קמ"ש) הצריכה עומדה על כ- 10.5 ק"מ לליטר.

בטיול נהיגה כולל נסיעות מנהלתיות הלוך חזור הצריכה ירדה לכ- 6.5 ק"מ לליטר.

בנסיעה עירונית רגועה ולא פקוקה הצריכה עומדת על כ- 7.5-8 ק"מ לליטר.

מדובר ב- WRX סטנדרטית שנת 2001.

מעבר לזה במצב סטוק הרכב רך מידי, הבלמים חלשים והמנוע בינוני.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
אני מנסה להבין למה אנשים ממציאים אגדות?!?!

1:9 זו לא צריכה שערורייתית כלל!

90,000 ק"מ של תדלוקים יעידו על כך שאני צודק.

בבקשה, מי שלא החזיק מעולם ברכב הנ"ל או שמע סיפורי סבתא מכל מיני אנשים - נא לא להגיב!

7 שאני מתדלק WRX סטנדרטית והממוצע שלי של נסיעה רגועה רוב הזמן עם לחיצה פה ושם זה 1:7

מחוץ לעיר הצלחתי להגיע ל1:12

אבל בתכלס גם 1:7 זה יפה מי שקצת יותר כבד על הדוושה לא יעבור 1:5

פורסם

אופן נהיגה הוא מאוד אישי.

נהיגה רגוע של אחד יכולה להחשב לחוצה אצל אחר.

לי היתה WRX 2.5 מודל 06 שהיתה עושה בעיר 1:5 קבוע ומחוץ לעיר כ1:8.5

חוץ מזה לרכב לא היתה שום בעית אמינות.

כמו בכל רכב מורכב ומועד לפורענות, בדיקה מקיפה ולא מתפשרת היא לב העניין.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...