Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב נייד "מחודש" דרך BUY2 - משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מחפש לרכוש מחשב חדש, נתקלתי בהצעה שעל פניה נראת לא רע ורציתי להבין מה אני מפספס אם בכלל

ע"פ מיטב הבנתי המשמעות של מחשב "מחודש" היא מחשב שחזר מלקוח או מחשב פגום שטרם יצא ללקוח ותוקן.

באתר טוענים שהמחשבים לא היו בשימוש לקוחות מעולם...

לינק לאתר

אני מעוניין באחד המחשבים החזקים שבהיצע.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

הרבה פעמים המחודשים (refurbished) אלו מוצרים שתוקנו במסגרת אחריות, לאחר שהובאו פגומים ללקוח כשהוא קיבל מוצר חדש. קח זאת בחשבון, ותוודא שאתה מקבל אחריות של ממש, כי מוצרים כאלה נמכרים לפעמים בלי אחריות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כעיקרון אין בעייה עם מוצר מוחדש, כי כמו שאמר לי חבר טוב: "כבר גילו את הבעייה ותיקנו אותה".

נבדק עם מגבר לרכב מוחדש שהוא קנה ועם טאבלט מוחדש, שניהם עובדים מצויין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
כעיקרון אין בעייה עם מוצר מחודש, כי כמו שאמר לי חבר טוב: "כבר גילו את הבעייה ותיקנו אותה".

נבדק עם מגבר לרכב מחודש שהוא קנה ועם טאבלט מחודש, שניהם עובדים מצויין.

תקנתי לך.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

האם יש הבדל בין מחודש למוחדש? הטאבלט המדובר נקנה כשתואר "מוחדש", הרבה קופונים עוברים מתחת לעיניים שלי עם המילה "מוחדש" וכולי. האם זו שגיאה? גם לי זה צרם בהתחלה, אבל זה נשמע הגיוני, המילה הזו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מוחדש ומחודש זה אותו דבר

שים לב, שמעבר לעניין הטכני שתוקן ונמכר שוב, אין התחייבות לכך שהמחשב במצב חדש לחלוטין, כלומר שריטה פה ושם או סימן פה ושם ייתכנו.

פורסם

מחודש זה לא בהכרח מוצר שהיה בשימוש, התקלקל ותוקן.

בארצות הברית למשל אפשר לקנות מוצר, לעשות בו שימוש ולהחזירו, ולמעשה מדובר במוצרים שבקושי היו בשימוש והם תקינים לחלוטין, כאשר הם עוברים ביקורת נוספת, כך שיוצא שגם אם היו תקלות במוצר החדש הן מתוקנות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
האם יש הבדל בין מחודש למוחדש?

יש גם "ממוחדש"

או, כמאמר הגששים: "לא מחצצר ולא מחצרץ - מחחצרץ"

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מחודש זה לא בהכרח מוצר שהיה בשימוש, התקלקל ותוקן.

בארצות הברית למשל אפשר לקנות מוצר, לעשות בו שימוש ולהחזירו, ולמעשה מדובר במוצרים שבקושי היו בשימוש והם תקינים לחלוטין, כאשר הם עוברים ביקורת נוספת, כך שיוצא שגם אם היו תקלות במוצר החדש הן מתוקנות.

כן אבל אף אחד לא יכול להתחייב לך שזה מה שתקבל ולכן הולכים על הרע ביותר ולא על המצב הטוב ביותר

פורסם

קצת סדר... לא היה בשימוש של לקוחות = ככל הנראה שימש לתצוגה בחנות או לבדיקות במפעל, כלומר סביר להניח שהוחלפו מקלדת/עכבר, פנלים שרוטים או שחוקים ושאר קוסמטיקה. כשהתיאור כתוב באנגלית, יש הבדל בין refurbished (סתם מחודש ע"י טכנאי כלשהו) לבין factory reconditioned (מחודש במפעל עם בקרת איכות בהתאם). כאן כתוב בצורה די ברורה שהחידוש בוצע במפעל ולכן יש פחות מקום לחשש, אולם רצוי לעשות בדיקת רקע ליבואן ולראות מה כותבים עליו בגוגל.

במחיר המתאים, ולאדם שלא זקוק לתמיכה טכנית כל יומיים, ציוד מחודש יכול להיות רעיון טוב, הבעיה היא שבישראל קשה מאד לעקוב אחרי המקור של הציוד הזה. היבואנים הרשמיים בד"כ לא מתעסקים בזה והיבואנים הקטנים לא מסבירים מי עשה את החידוש ואת בקרת האיכות. במצב כזה יכול להיות שתקנה את המחשב ומחר כשהוא יתקלקל פתאום לא יהיה למי לפנות, פשוט כי היבואן סגר את הבסטה. בגלל זה אם כבר קונים ציוד משומש או מחודש, עדיף לפחות לעשות את זה מחנות בעלת מוניטין שפועלת מספר שנים בשוק.

נ.ב. השמועה מספרת שמי שרוצה לעשות עסקה טובה באמת הולך לחנות העודפים של Dell, במיוחד היום כשהמשלוח מארה"ב קל ופשוט מאי פעם.

פורסם

מאחר ואין שום תקן לענין הזה בארץ (בניגוד לארה"ב למשל)

יש מצב שתקבל מוצר "מחודש" שלמעשה לא עבר שום "חידוש".

לא הייתי מסתמך על הדבר הזה במוצרי אלקטרוניקה.

למעשה בשום מוצר.

מה גם שבד"כ אתה מקבל אחריות שמקוצצת לחצי ולא לחינם.

פורסם

לי זה מזכיר את התקופה שהיתה מגיעה עם מכשיר לתיקון באורנג', נותן את המכשיר שלך ומקבל במקום חדש (יותר נכון, מחודש)

כן זה היה פעם.

לקראת הסוף זה היה עובד כך רק עבור חיילים שלא יכלו להמתין לתיקון, כי יצאנו לסופ"ש וחזרנו לשבועיים

באזור שנת 2002.

המחכשיר המחודש היה מגיעה כמו חדש מפחינת פלסטיקה.

בכל מקרה מהניסיון שלי אז, ברגע שהיתה קונה את המכשיר חדש בפעם הראשונה הוא היה מכשיר מוצלח, היה מחזיק מעמד עד שקורה לו משהו.

אחרי שהיו מחליפים אותו לאחד אחר מחודש היו מתחילים הצרות וכל פעם משהו אחר.

פעם אחת הגעתי עם הסטר-טק להחליפו בפעם השניה-שלישית אני רק יוצא מהמרכז שרות עם המכשיר המחודש והכפתור "0" לא עובד.

נכנסתי שוב, ושוב החליפו לי אותו.

אחרי כמה זמן הבנתי שאת המכשיר הראשון אני מחליף רק אם הוא מת לגמרי, היתי מעדיף לחיות עם תקלות קטנות כמו ספיקר ולא להתחיל שוב עם המכשירים המחודשים.

אך אני בטוח שיש גם רמות שנות והגדרות שונות למוצרים מחודשים.

• תוכן חדש...