Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה פגיעה בשילדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:wave2:שלום לכולם אני צריך עזרה בנושא של פגיעה בשילדה: האם כדיי ליקנות אופנוע שעבר החלקה וניפגע בשילדה מיתחת למיכל הדלק,האופנוע עבר שיפוץ/תיקון של השילדה ולפי דבריי המוכר אין רעידות באופנוע גם במהירות גבוהה. מדובר באופנוע סוזוקי 600R מישהו יכול לעזור?
פורסם

אינני מתמצה באופנועים, אך אני סמוך ובטוח שהאינטרנט לא תבוא הישועה במקרה זה.

נראה לי, שכדאי לך לגשת למוסך המתמחה בשיקום אופנועים, והם בודאי ידעו להגיד לך מהן האשלכות של הפגיעה הספציפית, והאם הרכיבה באופנוע המתוקן היא בטוחה ואיכותית.

אם הפרוטה מצויה בכיסך, הייתי מתרחק בכל מקרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
:wave2:שלום לכולם אני צריך עזרה בנושא של פגיעה בשילדה: האם כדיי ליקנות אופנוע שעבר החלקה וניפגע בשילדה מיתחת למיכל הדלק,האופנוע עבר שיפוץ/תיקון של השילדה ולפי דבריי המוכר אין רעידות באופנוע גם במהירות גבוהה. מדובר באופנוע סוזוקי 600R מישהו יכול לעזור?

לפי דברי המוכר??? רכבת עליו? ראית את התיקון? היה נזק לעוד חלקים (מיכל דלק, פיירינג וכו')

אם זכרוני אינו מטעני, שלדת הR היא שלדת אלומיניום. איזה מין תיקון היא עברה? איזה מין נזק היה מלכתחילה? האם זה באחת הזרועות או בשתיהן? איזה מין החלקה זאת היתה (כי בין החלקה ב90 קמ"ש לתוך גדר לתאונה אין שום הבדל)

תסתכל טוב ותקרא את הקבלה על התיקון. (אם אין לו, שכח מהאופנוע)

איך שלא יהיה, נשמע לי חמקמק משהו.

2 המלצות:

1. אם אתה לא מקבל תשובות מספיק קונקרטיות, אל תבזבז את הזמן.

2. תבקש סיבוב (בתור מורכב) על האופנוע. תראה אם אתה מרגיש רעידות. רעידות במהירות גבוהה בקו ישר אולי אין, אבל לאבד פרונט בגלל באמפ באמצע פנייה ב120 נשמע לי הרבה יותר מפחיד.

נו באמת!

פורסם

שילדות אלומיניום שעברו תאונה וננזקו לא מתקנים בניגוד לשלדות פלדה שכן ניתן לתקן וליישר במקרים מסויימים.

לR600 של סוזוקי שלדת אלומיניום לכן אם האופנוע עבר נזק ממשי בשלדה שדרש ריתוך או יישור המלצתי היא רד מזה.

פורסם
שילדות אלומיניום שעברו תאונה וננזקו לא מתקנים בניגוד לשלדות פלדה שכן ניתן לתקן וליישר במקרים מסויימים.

לR600 של סוזוקי שלדת אלומיניום לכן אם האופנוע עבר נזק ממשי בשלדה שדרש ריתוך או יישור המלצתי היא רד מזה.

מסכים ב100% עם רענן.

לא מתקנים שלדות אלומיניום!

אל תיגע בכלי.

פורסם

האופנוע מיקנעם?

סתם שאלה של סקרנות כי זה מתאים לי לפרטים של משהו...

בכל אופן, אני אישית לא ממש בעד לגעת באופנוע עם מכה בשילדה. שילדות אלומיניום אינם ניתנות לתיקון, למרות שטוענים כי אפשר לתקן וזה בסדר בכל מיני מקומות.

אני לא בעד.

התאונה הזאת היתה צריכה להוריד הרבה דברים בשביל לדפוק את השילדה ולכן אולי כדי שתחשוב על זה שוב.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

אני נמצא בסיטואציה דומה (רק שאצלי מדובר באופנוע שלי אחרי תאונה).

הדרך הבטוחה ביותר לבדוק שלדה היא להשיג את נתוני השלדה מסוזוקי (או מאחד המוסכים המורשים שלה) ולהריץ בדיקה עם "עוקץ".

בסופו של דבר יש להשוות את הממצאים של השלדה שלך לנתוני היצרן.

כעיקרון, בעבר היה איסור (לא היה נהוג) ליישר שלדות מאלומיניום אך כעיקרון בעל מקצוע טוב (עדיף מהנדס), יוכל לאבחן אם האלומיניום עבר את נקודת השבירה שלו ואז השלדה הולכת לפח, או שניתן להחזירה למצבה המקורי.

בכל מקרה לצורך הבדיקה השלדה צריכה להיות מפורקת מהאופנוע (הזדמנות טובה לבדוק את שאר רכיבי האופנוע).

נ.ב.

בשאר העולם יש בתי עסק שפשוט יחליפו את הקורות של השלדה בלי לעשות עניין ובלי לגבות מחיר של 22000 ש"ח (שלדה חדשה אצל עופר-אבניר ל R750 שנת 96).

בכל מקרה אל תחפף בקטע ואל תסמוך על אף מילה של המוכר (אולי יש לו אינטרס למכור???).

פורסם

הדרך הבטוחה ביותר לבדוק שלדה היא להשיג את נתוני השלדה מסוזוקי (או מאחד המוסכים המורשים שלה) ולהריץ בדיקה עם "עוקץ".

כעיקרון, בעבר היה איסור (לא היה נהוג) ליישר שלדות מאלומיניום אך כעיקרון בעל מקצוע טוב (עדיף מהנדס), יוכל לאבחן אם האלומיניום עבר את נקודת השבירה שלו ואז השלדה הולכת לפח, או שניתן להחזירה למצבה המקורי.

בכל מקרה לצורך הבדיקה השלדה צריכה להיות מפורקת מהאופנוע (הזדמנות טובה לבדוק את שאר רכיבי האופנוע).

נ.ב.

בשאר העולם יש בתי עסק שפשוט יחליפו את הקורות של השלדה בלי לעשות עניין ובלי לגבות מחיר של 22000 ש"ח (שלדה חדשה אצל עופר-אבניר ל R750 שנת 96).

בכל מקרה אל תחפף בקטע ואל תסמוך על אף מילה של המוכר (אולי יש לו אינטרס למכור???).

אף מהנדס לא יכול לבדוק סתם את השלדה שלך. כדי לבדוק באמת האם השלדה ניזוקה הנ"ל צריכה מלבד בדיקה האם השילדה עברה כיפוף, גם בדיקת X-RAY לגילוי סדקים אשר לא ניתן לראות סתם כך בעין. צחוק צחוק אבל הדבר הוא נכון לא רק לשלדות אופנועים אלא גם לקורות וחלקי שלדה בכלי טיס וגם לטבעות D של טיפוס העשויות אלומיניום.

פורסם

נ.ב.

אולי באמת יש לו אינטרס למכור...

למוכר?

באמת?!?

כלי עם מכת שילדה יש למוכר אינטרס למכור???

:D

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

RaananC היקר:

השוואת הנתונים לנתוני היצרן (לאחר הבדיקה עם ה"עוקץ") מטרתה לבדוק כיפופים / עיוותים בשלדה.

בדיקה משלימה (כמו שציינת - חלקית), צריכה להתבצע עם אולטראסאונד (ולא X-RAY), ולבדיקה זו יש שימושים רבים כמו בדיקת חלקי המנוע השונים (במיוחד בוכנות וראש המנוע).

לגבי טיב המהנדס שבודק: איש איש ומקורותיו (רצוי שיהיה לו ידע במתכות).

Tygger:

התייחסותי לאינטרס של המוכר למכור היתה בדרך האירוניה (כנראה ש ??? לא מספיק ברור) !!!

פורסם
RaananC היקר:

השוואת הנתונים לנתוני היצרן (לאחר הבדיקה עם ה"עוקץ") מטרתה לבדוק כיפופים / עיוותים בשלדה.

בדיקה משלימה (כמו שציינת - חלקית), צריכה להתבצע עם אולטראסאונד (ולא X-RAY), ולבדיקה זו יש שימושים רבים כמו בדיקת חלקי המנוע השונים (במיוחד בוכנות וראש המנוע).

Tygger:

התייחסותי לאינטרס של המוכר למכור היתה בדרך האירוניה (כנראה ש ??? לא מספיק ברור) !!!

מניסיון עם רכיבי אלומיניום הבדיקה היא רנטגן (שזה בעצם קרני X).

פורסם
אולי באמת יש לו אינטרס למכור...

למוכר?

באמת?!?

כלי עם מכת שילדה יש למוכר אינטרס למכור???

:-D :-D :-D אופנוע למכירה..מרופא..לא ראה אינטרס..:-D

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם
RaananC היקר:

Tygger:

באמת?

אגב המילה היא ציניות, לא אירוניה.

שתי מושגים שונים.

בכל אופן, אצלי גם המילה היא ציניות.

:p

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

• תוכן חדש...