Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו הבנתי למה באמריקאיות המפוארות, אפשר להניע מהשלט מרחוק, וכשרוצים ליסוע צריך להכניס את המפתח.

אני כל בוקר עושה את זה בחניה הפרטית, איך שאני מסיים את הקפה, אני מניע את הרכב ואז הוא עומד דולק 5 דקות ומתחמם ומוכן לנסיעה.

(אני לא יודע אם אני ינהג אגרסיבי או עדין מאוד, תלוי בעומסים, ככה שצריך שיהיה חם).

אם היה לי את האפשרות להניע מהשלט, היה מצוין!

פורסם

אני כל בוקר עושה את זה בחניה הפרטית, איך שאני מסיים את הקפה, אני מניע את הרכב ואז הוא עומד דולק 5 דקות ומתחמם ומוכן לנסיעה.

סתם בזבוז דלק וקיצור חיי המנוע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר.

בדיוק חשבתי על זה השבוע.

בכל הרכבים שהיו לי עד היום, כולל זה שעכשיו (פראדו) לוקח לא מעט זמן עד שהחימום מתחיל לעבוד. ( כמה דקות טובות, האמת שני גם מאוד עדין עם המנוע בשלב הזה שהוא עוד קר)

אני כבר מעדיף להפעיל את החימום רק אחרי שהטמפרטורה של המנוע עולה אחרת קר יותר.

אבל ברכב השני (מיצובישי גאלאנט) החימום עובד כבר בסוף הרחוב, ממש דקה שתיים.

אין לי הסבר לזה.

לפי השעון חום האוטו עוד קר אבל החימום עובד.

אישתי מרוצה מאוד מהעניין, בבקרים הקרים\גשומים היא נוסעת רק עם הגאלאנט להפיץ את הילדה לגן.

פורסם

באופן כללי, למנוע דיזל (במיוחד בנפח גדול, כמו בלנד קרוזר) לוקח יותר זמן להגיע לטמפ' עבודה.

פורסם

בזבוז כן, אבל אולי 1 ליטר בחצי שנה.

קיצור חיי מנוע? להפך.

(לא שמעתי על מנוע שנדפק בסרק, זה פחות בריא מעבודה אידיאלית (2-3 אלף סלד ככה) אבל זה זניח!)

בבקרים בימים א-ה אני לרוב יוצא בידיוק באותה שעה, על הדקה (שעון ביולוגי), לפעמים יש פקקים ואז אני צריך להתחיל לנהוג אגרסיבי (לרוב אני נוהג רגוע).

נהיגה אגרסיבית, שניה אחרי שהנעת את המנוע, הורסת אותו הרבה יותר, וגם את הגיר.

אני פשוט מעדיף לתת לרכב לעמוד כמה דקות, ואז הנסיעה הרבה יותר חלקה, וכשצריך כוח המנוע נותן אותו באהבה, ולא מרגיש כאילו רק עכשיו הנעת אותו וישר קיק.

(ובמיוחד ברכבים עם מנוע ישן או ראש מנוע רגיש, כלל ברזל זה לתת להם כמה דקות בהתנעה קרה).

פשוט כואב לי הלב על רכבים, שהבעלים שלהם עוד לא נתן להם שניה וכבר שם D ודוחף את הגז.

פורסם

אולי, אבל הנוחות מפצה על זה, במיוחד כשחם, אתה מפעיל את המנוע מרחוק עם השלט ונכנס לרכב ממוזג ונעים, גם ביום חמסין.

פורסם
בזבוז כן, אבל אולי 1 ליטר בחצי שנה.

מדובר ב 1-2 ליטר לשעה בסרק.

את שאר החישוב ניתן להמשיך מכאן לבד.

כולנו משלמים על נוחות. כל אחד עם השריטה שלו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הנעת בוקר בשילוב תערובת עשירה זה לא מעט דלק למנוע, רחוק מאוד מליטר בחצי שנה.

אני מצטרף לדעתו של רוני: בזבוז דלק וסתם מיותר.

בקיץ, כאשר המזגן הוא מאוד חיוני - במיוחד אם מכניסים עולל קטן לרכב שעמד כמה שעות בשמש הישראלית, מומלץ להדליק מזגן ולתת לרכב להצטנן מעט. בחורף, כאשר מלכתחילה יוצאים מרופדים טוב מהבית, זה מיותר - על אחת כמה וכמה שהמנוע לא מתחמם מהר כאשר הוא בסרק אלא בנסיעה בלבד. במקום לבזבז את הדלק של התערובת העשירה על עמידה במקום, עדיף לבזבז אותו על נסיעה ברכב והתקדמות במרחק מאשר שריפה על כלום.

אצלי ב 306\קסארה אני מרגיש שהחימום מתחיל לעבוד תוך ממוצע של 2-3 דקות נסיעה, בהם ניתן לנסוע מרחק של בין קילומטר ל-3 קילומטר בתנאי עירוניים (בלי רמזורים אבל יש פסי האטה ולפעמים כל מיני זוחלים למינהם שהרגע יצאו מהחניה ועדיין לא התעוררו).

אני מניע ותוך שניות בודדות משלב הילוך ומתחיל לנסוע. עד היום הרכב לא מת מזה (והוא לא כזה צעיר כמו פעם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שכרתי פעם רכב בחו"ל עם הנעת מנוע מרחוק עם שלט.. היה פשוט פנטסטי! אתה מניע את המנוע מקצה הרחוב ואחרי דקה שתיים שאתה כבר מגיע לרכב ונכנס לקבינה, הטמפרטורה בחלל הרכב הייתה סבירה. תענוג.

פיצ'ר אדיר ובהחלט הייתי משתמש בו במז"א חם או קר אצלי ברכב.

פורסם
היי,

אני גר במקום קר. קר מאוד. ברכב החורף שלי (פורסטר 2.5T), עוברות בערך 10 דקות מתחילת הנסיעה ועד שהחימום מתחיל לעבוד, אחרי שהאוטו עמד בחוץ לפחות שעה+.

התנהגות דומה נצפתה גם בכמה רכבים אחרים, מכל קצוות הקשת (בימרים, פורשה, רנו, פיג'ו, פולקסווגן וכ"ו).

לא מזמן יצא לי לסוע על סוזוקי גרנד ויטארה.

מלבד נוחות הנסיעה המזעזעת, שמתי לב שהחימום מתחיל לעבוד, באופן יעיל, מאוד מהר.

2 דקות (אפילו אם עומדים במקום!), והוא מחמם.

לא נתקלתי ברכב אחר שמחמם בכזאת מהירות - בד"כ מדובר על לפחות 10 דקות, אם לא יותר (במיוחד בלטו לרעה מכוניות עם מנוע חזק במיוחד, שלוקח להן לנצח להתחמם כאשר קר).

האם מישהו מסוגל להסביר לי כיצד מתבצע הנס הזה?

בדרך כלל זה בעיה בטרמוסטט כי אתה מדבר על מנועי בנזין ולהם לא אמור להיות מחמם מהיר חשמלי

• תוכן חדש...