Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנצי שכנעת, אני מתארגן ובא.

שיהיה בהצלחה, אנחנו באמת נתגעגע.

רק כדרך אגב, הידעתם שבארה"ב משלמים מיסים כאשר מוכרים את האוטו? כלומר, כאשר אתה קונה רכב משומש אתה חייב בתשלום מע"מ שוב פעם? מכרת את האוטו והקונה משלם עליו שוב פעם מע"מ. מכרו את האוטו ושוב פעם הקונה החדש משלם מע"מ. תתארו לעצמכם כמה פעמים המדינה יכולה לקבל מע"מ על אותו רכב.

מדהים נכון?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הידעת שבישראל שכר מינימום הוא 23 ש"ח לשעה :?:

שבארה"ב רוב המוצרים נמכרים בחצי מחיר מישראל אם לא פחות, והמשכורות פי 2-3 :?:

מתאים לי לחיות ברמת חיים פי 4-6 מישראל

עדיף להיות עני בארה"ב מאיש מעמד בינוני בישראל.

פורסם

אוהו כמה שאתה טועה..

אין שום ספק שמעמד הביניים בארה"ב חי הרבה יותר טוב משאר בישראל, ולא רק בגלל המשכורת.

אבל העניים? עדיף להיות הומלס בישראל מאשר סתם עני בארה"ב.

שכר המינימום בארה"ב אגב הוא 27 ש"ח לשעה. ובהתחשב בזה שהם צריכים גם לעשות ביטוח בריאות, זה משאיר להם פחות או יותר כלום.

גם המשכורת הממוצעת שם לא הרבה יותר גבוהה מישראל. פשוט יש המון אנשים שמרוויחים מעט מאוד ומרידים את הממוצע.

באופן כללי:

מי שמרוויח בישראל טוב, יכול להרוויח בארה"ב הרבה יותר טוב ולחיות עוד הרבה יותר טוב מזה.

מי שמרוויח בישראל רע, ירוויח בארה"ב רע לא פחות, ויחיה רע הרבה יותר.

פורסם

האם קנדה נכללת באותה הצהרה?

כי יש לי קרוב משפחה שהיה מרוויח רע בארץ, ואמנם הוא שם גם לא חי כמו מלך, אבל לפחות יש לו רכב ודירה מבלי משכנתה בגובה של משכורת ממוצעת ל-500 שנה הקרובות.

פורסם

לפני שרצים לארוז את הדברים כדאי לזכור שמי שהיה בכיין פה בארץ (ולא קשה לראות לפי הכתיבה של חלק מהאנשים) יישאר גם בכיין בארה"ב. אם מישהו חושב שהוא יעבור לארה"ב וירוויח מיליונים בלי להתאמץ אז הוא חי בסרט, רע.

מי שעובר לארה"ב כדי לעבוד (במיוחד בצורה לא חוקית) צריך לאכול לא מעט חרא בהתחלה (ואולי גם בהמשך) כדי להצליח ולהרוויח כסף טוב (ואין ספק שאפשר להרוויח כסף טוב, אבל רק בזכות עבודה קשה).

פורסם

גדי לא נראה לי שמישהו כאן דיבר על "איזי מאני"

זה ידוע שצריך לעבוד קשה כדי להתפרנס- כאן, שם או בכל מקום אחר -אין נוסחא אחרת.

עם עובדות אי אפשר להתווכח, ואין טעם לפתוח את הנושא הטחון עד דק על עליבות המדינה ויוקר המחיה.

לגבי הבחור ששאל על קנדה- תוסיף לידע הכללי שלך:

אשה יולדת מקבלת 1500$ בחודש למשך שנה (חופשת לידה)

פורסם

אז כל עוד אני מגיע לארה"ב ולא עובד בעגלות אני יכול לחיות כמו בן אדם?

או שצריך להתפלל כל יום שלא יתפסו אותי מאחורי הפינה ויזרקו לכלא לפני גירוש?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אשמח אם מישהו יוכל להבהיר את הנקודה לגבי השקעה שם.

במידה ואני משקיע בנדל"ן, אין אני זכאי להישאר שם חוקית? כך הבנתי. אני צודק?

במידה ואני משקיע שם בעסק, אני כן זכאי להישאר שם חוקית? כמה צריך להשקיע בעסק? עמה אנשים אני צריך להעסיק ולכמה זמן?

כמו כן, האם אני יכול להתחיל עסק מאפס או שאני צריך לקנות משהו קיים? הרי מהרגע שמגיעים עד שיש עסק עובד עם מספר עובדים, יכול לקחת במינימום חצי שנה לארגן הכל.

פורסם

יש הרבה תנאים, לדוגמא אתה צריך להעסיק עובדים אמריקאים (2 ומעלה), להשקיע X כסף (לעניות דעתי במקרה שלך עם אזרחות אירופאית - בסביבות 100 אלף דולר ומעלה), אתה לא חייב לקנות משהו קיים - יכול לפתוח עסק ולהשקיע בו, נדל"ן זה לא עסק.

אם אתה עושה את זה אתה חוקי אבל אם העסק פושט רגל - מגרשים אותך משם + זו ויזה שלא מובילה בשום מקרה לגרין קארד (תושבות קבע).

פורסם
גדי לא נראה לי שמישהו כאן דיבר על "איזי מאני"

זה ידוע שצריך לעבוד קשה כדי להתפרנס- כאן, שם או בכל מקום אחר -אין נוסחא אחרת.

עם עובדות אי אפשר להתווכח, ואין טעם לפתוח את הנושא הטחון עד דק על עליבות המדינה ויוקר המחיה.

אתה אולי לא דיברת על זה (וגם הכוונה לא הייתה אליך), אבל לא חסרים אנשים שמצטיינים בעיקר בבכיינות ותו לא, ואם תקשיב להם אז עוד תבין שכל מה שצריך זה לארוז מזוודה ולעלות על המטוס הקרוב לארה"ב וזהו, משם הכל מסתדר.

ואני לא אומר את זה סתם, לא חסרים סיפורים (כולל כאלה שאני מכיר אישית) על אנשים שטסו לעבוד בארה"ב בדיוק באותה גישה, ואחרי כמה זמן חזרו לארץ כי להפתעתם גם שם צריך להשקיע וגם שם לא הכל ורוד. לך זה נראה משהו מובן מאליו, אבל יש אנשים שלא מבינים את זה, ולכן חשוב להבהיר את הנקודה הזאת.

אז כל עוד אני מגיע לארה"ב ולא עובד בעגלות אני יכול לחיות כמו בן אדם?

או שצריך להתפלל כל יום שלא יתפסו אותי מאחורי הפינה ויזרקו לכלא לפני גירוש?

גם בעגלות תתפלא לשמוע שלא מתפללים כל היום שלא יתפסו אותם, וחיים כמו בני אדם (אומנם עובדים הרבה ובלי "זכויות" שונות, אבל הם ממש לא עסוקים בלברוח או להסתתר).

דווקא בחלק מהתחומים האחרים יש יותר סיכוי להיתפס ולהיזרק לכלא, למשל במנעולנות - לדוגמא מקרה בו אתה פורץ דלת של בית, ואז מסתבר שיש סביב הבית הזה איזשהו סכסוך בין 2 אנשים (כשאחד מהם הוא זה שהזמין אותך), מזמינים משטרה, ומשם הדרך לקבלת בעיטה בתחת קצרה ביותר.

פורסם

תסלח לי, האם חיית שם אי פעם? איפה ולכמה זמן? האם שילמת מיסים כחוק או קיבלת משכורת בשושו מתחת לשולחן? אם לא חיית שם ואין לך ניסיון אז ההצהרה שלך גובלת בטיפשות. אם לא היו כל מיני מוסדות צדקה כאלה ואחרים אנשים היו פשוט זרוקים ברחובות, חיים כמו כלבים ואוכלים מהפחים. בטח שיש הומלסים אבל עוד לפחות יש להם לפעמים איפה לאכול פה ושם.

בישראל אף בן אדם לא יזרק מבית חולים כי אין לו כסף לשלם, בישראל אף בית חולים לא יפסיק טיפול בחולה בגלל שנגמר לבן אדם הכסף. בסופו של דבר מה שהכי חשוב זוהי הבריאות. בישראל כל בן אדם יכול להיות שקט לגבי טיפול במחלות כאלה ואחרות. נראה את השכבות החלשות משלמות 30 שקל לקילו עגבניות, 6 שקלים לאבוקדו בודד, משלמים 10 שקלים לשני מלפפונים, 40 שקל לק"ג פלפל אדום ועוד ועודץ אז אדוני, אנא ממך, לפני שאתה משחרר כאלה הצהרות בחוסר אחריות וסתם מדליק את ההמון האידיוט והמשולהב נא לחשוב טיפה.

אשמח אם מישהו יוכל להבהיר את הנקודה לגבי השקעה שם.

במידה ואני משקיע בנדל"ן, אין אני זכאי להישאר שם חוקית? כך הבנתי. אני צודק?

במידה ואני משקיע שם בעסק, אני כן זכאי להישאר שם חוקית? כמה צריך להשקיע בעסק? עמה אנשים אני צריך להעסיק ולכמה זמן?

כמו כן, האם אני יכול להתחיל עסק מאפס או שאני צריך לקנות משהו קיים? הרי מהרגע שמגיעים עד שיש עסק עובד עם מספר עובדים, יכול לקחת במינימום חצי שנה לארגן הכל.

לגבי נדל"ן, אתה יכול לקנות כמה בתים שהכסף בכיס מאפשר לך. מותר לך. אבל זה לא מקנה לך בשום פנים ואופן זכות לחיות שם.

לגבי פתיחת עסק. רק לא מזמן מדינת ישראל התווספה לרשימת המדינות שאזרחים שלה יכולים להשקיע בעסקים בארה"ב. אתה מדבר לגבי ויזת עסקים E1. הוויזה מקנה לך אישור מחייה שם למשך שנתיים. אחרי זה צריך לחדש את הוויזה שוב פעם והיא תהיה תקפה לעוד שנתיים. אין הגבלה לגבי מספר הפעמים שאתה יכול לבקש הארכה. אתה יכול לחיות שם 20 שנים וכל פעם להאריך. כל עוד העסק קיים ובבעלותך אתה יכול לחיות שם. סגרת את העסק, יאללה, תארוז מזוודות ועוף הביתה. האישה רשאית לעבוד בכל עבודה שהיא חפצה. הילדים רשאים ללמוד בבית ספר (לא שאין תלמידים להורים לא חוקיים). כאמור, ברגע שאתה סוגר את העסק, כולם עפים איתך הביתה. אין אפשרות להפוך לאזרח לעולם. תהיה שם 50 שנים, לפי החוק היבש, סגרת העסק כולם מתקפלים, כולל הילדים במידה והם לא נשואים לאזרחים אמריקאים. לא אתה, לא האישה ולא הילדים יכולים לדרוש אזרחות על סמך ויזת עסקים. אתה יכול להיכנס לעסק קיים או לפתוח עסק חדש. מינימום השקעה $100,000

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לגבי פתיחת עסק. רק לא מזמן מדינת ישראל התווספה לרשימת המדינות שאזרחים שלה יכולים להשקיע בעסקים בארה"ב.

ישראל לא אישרה את החוק הזה (שאמור לעבוד לשני הכיוונים, משמע כל אמריקאי שירצה יכול לפתוח פה עסק) - לכן כרגע זה בלתי אפשרי

ובנימה אישית, אני בספק עם יאשרו

פורסם

אני לא סובל בכיינים, בשביל תוצאות צריך לעבוד קשה, בחודש האחרון עבדתי ממוצע של 75 שעות בשבוע, לא בדיוק כסף על העצים.

אני עובד קשה מבחירה כי אני מאמין שרק כך אגיע לאן שאני רוצה.

לגביי מחירים של אוכל...

פאונד עגבניות תמר (99 סנט), 4 מלפפונים כמו בישראל (99 סנט), כרוב אחד (99 סנט).

המחירים שתוארו מעלה הם מוגזמים, יש היגיון אם מדובר בירקות אורגניים.

כיכר לחם פרוס לבן (יש גם ב79 סנט).

דאורדורנט ספיד סטיק מקורי , לבן או הג'ל הכחול (99 סנט)

לקחת את הילד למקדונלדס ? כמה תשלם בארץ על ארוחת ילדים?

כמה עולה צ'יקן נאגטס בארץ?

אני מצרף תמונה שצילמתי תוך כדי שיחה עם חבר מישראל שסיפר לי איך כל נסיעה עם שלושת הילדים למקדונלדס נגמרת קרוב ל200 שקל...

נכנסתי למקדונלדס בעודי משוחח עם החבר והזמנתי המון אוכל בפחות מ20 דולר.

מה היה לנו???

40 צ'יקן נאגאס.

ליטר קולה.

2 צ'יפס גדול.

6 עוגיות שוקולד צ'יפס.

3 ראפס של המבורגר איכותי (ANGUS BEEF)

3 דאבל המבורגרס.

20 דולר, שווה ערך לשעתיים עבודה של פועל מקסיקני לא חוקי.

כמה זה 27 ש"ח בדולרים נכון להרגע?

בקליפורניה משלמים 9 דולר לשעה מינימום אבל כולם משלמים 10 לשעה על העבודות הכי סליזיות שיש ותמיד מעלים.

כן עבדתי בעבודות שחורות והרווחתי 10 לשעה, חייתי טוב, היה לי אוטו משלי ושכרתי דירה, יצאתי, ביליתי ונשמתי.

כמה אנשים יכולים להגיד שהם חיים עם שכר מינימום בישראל?

כמה אנשים מחזיקים אוטו ושוכרים דירה עם שכר מינימום? האם הם יכולים לאכול בחוץ? לפנק את עצמם עם קניות?

לחסוך???? לא!

עכשיו, לגביי המיסים על מכוניות משומשות....

לא מפריע לי לשלם 10% מס כשאני רוכש מכונית משומשת, כשהמחיר שלה הגיוני מאוד אז בכייף, ב$25K אני קונה פה חתיכת מכונית שגם אם תוסיף על זה 30 אחוז מס זה יהיה יותר טוב מבארץ.

בשביל להגיע לארה"ב צריך לדעת שלא הולכים לשבת וללקק דבש, עובדים קשה והרבה (זה מצויין כי זה משאיר אותך עסוק), חוסכים ומתקדמים.

בחור צעיר יכול להתחיל פה עם 1000 דולר ופחות אם יש לו אצל מי להזרק לחודש.

2000 דולר כשיש אצל מי להזרק יקנו לכם גם אוטו נחמד בחצי מהסכום (ג'יפ צ'ירוקי או משהו בסגנון)

4000 דולר זה כבר להתפנק, מתחילים מדירת סטודיו נחמדה (750-800 דולר לחודש כולל הכל), רכב קצת יותר נחמד (אפשר לקנות אחלה קאמרו ב1500-2000 דולר) ונשאר עוד כסף בכיס.

לישראלים יש תמיד מקומות עבודה, יש בלוס אנג'לס 4 עיתונים בעברית ומדור הדרושים הוא די גדול.

מתגלגלים.

לא עוברים על החוק, לא משחקים משחקים והכל בסדר.

וגם אם באים עם כסף אני תמיד ממליץ לכולם להתחיל מעבודה פשוטה ובסיסית כמו מלצר או משהו, ככה יותר קל להתרגל לשפה, למקום, לאווירה.

עובדים כמה חודשים ולומדים מהסביבה, חוסכים קצת וממשיכים הלאה.

מרוויחים 2000- 2500 בחודש, הדירה עולה 800, ביטוח לאוטו 60, טלפון 50 ודלק אולי 60 דולר בשבוע , אפשר לחסוך ולהנות.

dscsdx.jpg

haters will hate

• תוכן חדש...