Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחדשות 10 שידרו סרטון שצולם מתוך רכב ומתאר את תאונת השרשרת בניצנה.

שמעתי את המהדורה ברדיו.

למישהו יש את הסרטון? אני לא מוצא אותו באתר שלהם.

תודה

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לפני 8 חודשים בכביש 211 שבדרום אירעה אחת התאונות הקטלניות בנגב שבה נהרגו 3 בני אדם ו-3 נוספים נפצעו. במקרה, אחד מהנהגים שהיה מעורבים בתאונה צילם את הנסיעה ואת הרגעים הקטלניים .

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=944795

צפיתי, הזדעזעתי וחשבתי לשתף.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

איזה קשקוש העו"ד אומר שם: "כל נהג סביר לא היה יכול למנוע את התאונה. זה בגלל התשתית". נו באמת. רואים בקלות בסרטון שהראות היא כמעט אפס - כמו במצב של ערפל כבד. במצב כזה נוסעים 30 קמ"ש מקסימום, ולא כמו טמבלים (המשאית שגרמה לתאונה השנייה, זו שגבתה את חייהם של שני האנשים, נסעה הרבה יותר מהר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני בערך 12 שנים הייתי מעורב בתאונת דרכים קלה,

נהג מסחרית פגע בי מאחור ברמזור, מסוג התאונות שרבות מהן מתרחשות כל רגע.

אני זוכר בבירור איך אני ממש מתחנן מנהג המסחרית שאת כל ענייני הניירת לא נעשה על הכביש אלא נוריד את כלי הרכב הצידה.

כמה שנים מאוחר יותר, אני עד לתאונה כזו, ומעיר לנהגים המעורבים שיזיזו את המכוניות שלהם כמה שיותר מהר מהכביש וכמה שיותר רחוק. התשובה של אחד המעורבים הייתה מטומטמת באופן יוצא דופן "מה להזיז? ואם יש לי נזק? זה יהרוס לי עוד יותר את המכונית" השני, בכלל לא רצה להזיז את המכונית עד שהוא יסיים לעשות "בוק" דוגמנות לטמבון הסדוק שלו.

זה קורה כל יום, תאונה קלה או אפילו תאונה קצת יותר מקלה, ואנשים נשארים בנתיב, מסכנים את החיים שלהם ושל שאר האנשים.

לגבי השטות של עורך הדין אני מסכים עם רוני. ניתן היה למנוע את התאונה הזו, הפעם התשתית לא אשמה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

sronis צודק לגמרי. תרבות נהיגה זלזלנית ומסוכנת.

שמתי לב לכמה תופעות נוספות בווידאו שמשקפות את הרמה הירודה של המציאות המוטורית/נהיגתית בכבישים.

1. שימו לב בווידאו - אף כלי רכב שנסע בתנאי ראות ירודים לא חשב להפעיל אורות ערפל אחוריים (שעוצמתם כמו אור בלם

של 21W ולא 5W של תאורת סימון לילה) .

2. הטיולית הקדמית הפונה שמאלה לדרך צדדית באמצע כביש ראשי לא טורחת לאותת על כך.

3. נקודה "קטנה" הרכב הפרטי ממול לאחר הפנייה עם פנס קדמי שרוף.

4. המשאית שכיסחה מאחור וחולפת כלל ללא אורות אחוריים.(ואולי ללא אורות כלל).

פורסם

הדבר הראשון שחשבתי עליו כאשר נאמר "כל נהג סביר לא היה יכול למנוע את התאונה..." היה שכל נהג סביר היה מאט את נסיעתו ואף עוצר עד שתחלוף ולא "טס" על הכביש.

שמח לראות שאני לא לבד בנושא!

פורסם

אני רק לא מבין משהו אחד, מילא כל עניין החוסר באורות והורדת המהירות והדברים שהוזכרו פה, אבל למה לעזאזל הם נשארו באמצע נתיב בתנאי ראיה כלכך קשים ולא זזו הצידה אחר התאונה הקלה הראשונה? הרי זה ברור שבכל רגע עלול להכנס בהם עוד רכב!

זאת לדעתי הבעיה הכי גדולה בתאונה הזאת, ועל זה מגיע להם להענש על פי החוק.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

גם אני תחילה תהיתי מדוע הנהג המצלם נשאר בנתיב לאחר הפגיעה, אך אם מתחשבים באינטרוול בין שתי התאונות, שעמד על חצי דקה~ לדברי הכתב, סביר מאוד להניח שחלק מהאנשים ככל הנראה היו קופאים במקום למשך פרק זמן זה, עד שהיו מחליטים לצאת מהרכב ולראות מה קרה, או פשוט להזיז אותו מהכביש ורק אז לצאת ולבדוק את מימדי האסון.

דוגמא אישית - מלפני מס' שנים הייתי מעורב בתאונת-שרשרת כנוסע ברכב של חבר חזרה מהעבודה - עמדנו בפקק בפניה שמאלה במחלף מסובים מכביש 461 (כיוון מזרח) לכביש 4, ממש מול תחנת הדלק. בעודנו גולשים לעיתנו, הרגשנו לפתע חבטה מאחור המלווה ב"צליפת השוט" הידועה לשימצה (הכל בסדר איתנו, גם עם הרכב), תוך כדי שאנחנו נזרקים אל אחורי הברלינגו שהיתה מלפנינו, בה גם היה תינוק - גם איתם הכל בסדר, תודה למתקלט.

אני התאוששתי תוך פחות מ 3 שניות מהפגיעה וישר הסתכלתי לראות מה נסגר עם החבר. איתו המצב היה די שונה, הוא פשוט קפא במקום ולא הגיב לי כלל, במשך כמה דקות. ברגע שהצלחתי להוציא אותו מהרכב והושבתי אותו ביחד עם שאר הסקרנים, הזזתי את הרכב לתחנת הדלק בכדי שלא נמשיך ונחסום את הנתיב. הנזק שנגרם לרכב שנכנס בנו היה הזוי, כל הפרונט נדחס פנימה. לרכב של החבר - מאומה, למעט אולי עקמת ממש ממש קלה בטמבון. ככל הנראה בגלל שכתוצאה מההלם, הוא לא המשיך להחזיק את הברקס לחוץ בעת הפגיעה וכך נמנע נזק שילדתי לרכב שלנו. הנהגת שפגעה בנו, היתה יחד עם החבר שלה והתגובה שלה היתה היסטריה מתמשכת. בכתה וצרחה במשך דקות ארוכות, גם לאחר שהם הזיזו את הרכב שלהם לתחנת הדלק והסברנו להם שהכל בסדר. לאחר ההתאוששות, שאלתי את החבר לפשר ה"הלם" - הוא כתגובה ציין שהוא ראה את זה "הולך לקרות" במראה המרכזית.

בשורה התחתונה - נהגים שונים, ריאקציות שונות. מאחל לאף אחד/ת לא להיות מעורב/ת בתאונה, גם הקלה ביותר.

אם לרכבים היו את היכולות לפנות את עצמם אוטומאטית לשולי הכביש בעת תאונה (בהנחה ונותרו במצב נסיעה), סביר להניח שהיו נמנעות הרבה תאונות נגררות, אך הם עדיין נשלטים על-ידינו, לטוב ולרע.

פורסם

אתמול זה פורסם??

הייתי שם, מחזות קשים שמזכירים כמה חשוב לנהוג בזהירות, לשמור מרחק והכי חשוב: אם לא רואים כלום לעצור במקום בטוח ולא לנסוע.

הייתה שם סופת חול קשה מאוד, לא ראינו אחד את השני ממטר, נשמנו וספגנו חול בכמויות אדירות.

עצוב, ואני מקווה שמי שרואה את זה יפנים את החשיבות בזהירות על הכביש.

פורסם

בתנאים כאלה - חובה להדליק אורות ערפל ולהאט למהירות נמוכה בהרבה מהמותרת. פשוט לקחת בחשבון את שדה הראייה המוגבל ולנסוע לפי מרחק הבלימה מהנקודה הרחוקה ביותר הנראית לעין.

ד"א, התאונה הייתה נמנעת קליל אם שני הנהגים שהיו בתאונה הראשונית היו מזיזים את הרכבים, כפי שמצוין בחוק האומר כי יש להזיז כלי רכב מהדרך בתאונה ללא נפגעים.

מצידו השני של המטבע, יכול להיות שהרכב הגיע מיד לאחר התאונה, ולכן לא היה להם זמן לרדת לשביל האפר.

.Your average Notepad

• תוכן חדש...