Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות בסובארו שנת 86'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים !

ברשותי סובארו שנת 86' 1300 אוטומטית 126,000 ק"מ...

יש 2 בעיות שמדאיגות אותי כרגע...

1) צריכת דלק גבוהה : האוטו עושה 1:8.3 מקסימום 8.7 בד"כ....

יכול להיות אומנם שזה תקין לסוג הרכב למצבו אך קשה לי להאמין...

2) חום מנוע : תחושה שהרכב לא מתקרר כמו שצריך . בד"כ הרכב שומר על טמפ' נורמאלית

אבל בקיץ בנסיעה ארוכה או אם אני עומס נגיד בפקק יש מצב שהיא מטפסת ולפעמים צריך לסגור את המזגן כדי שלא תמשיך לטפס...

בנסיעה על כביש מהיר זה בד"כ לא מגיע למצב הזה כלומר יכול להיות שלא מספיק אוויר נמשך ע"י המאווררים מבחוץ...

הערות, הארות, רעיונות וכו' ?

פורסם

1. תצרוכת דלק בהחלט מוגזמת.

2.יש מספר פתרונות אפשריים ששילוב בניהם יהיה הכי טוב:

א.תוציא את הטרמוסטט ותחליף לטרמוסטט שנפתח יותר מוקדם או שתוציא את שלך וע"י חירור ניתן להוריד את הטמ"פ שלו אבל זה מצריך מ"ס בדיקות לפני שאתה מחזיר אותו לוודא שבאמת הגעת לטמ"פ הרצויה

ב.תחליף יוניט חום ליוניט שנפתח בטמ"פ יותר נמוכה, בסובארו רק יוניט של סובארו מתאים ולכן אם אתה רוצה להחליף ליוניט שנפתח יותר מהר אתה צריך לבטל את היוניט המקורי ולבנות מין טי עם הברזה ולחבר אותו בצינור עצמו ואז תוכל להתאים איזה יוניט שתרצה.

ג.אתה יכול להוסיף עוד וונטה נוספת על הגריל מבחוץ, ואת הוונטה הזאת תחבר במקביל לקיים ובנוסף עם מפסק פנימי שכשתרצה להפעיל אותה בלי שום קשר למשל עם פעולת המזגן או בעליות - ייתן לך קירור יותר טוב וגם יועיל לך למזגן בקירור יותר טוב.

ד.אם קיים אצלך וונטה מכאנית שיושבת על הפולי,תפרק אותה ובמקום תחבר וונטה חשמלית חזקה (תוודא שמחוברת בכיוון המתאים)- ייתן לך גם תוספת כוח למנוע עצמו.

שבת שלום.

פורסם

לא לרוץ כ"כ מהר....

קודם לבדוק את הרדיאטור עושה רושם שניקוי/שיפוץ/החלפה של הרדיאטור - תספיק.

לעניין צריכת הדלק:

שיפוץ/ניקוי קרבורטור ישפר את צריכת הדלק, אבל קח בחשבון שצריכת דלק של הרכב לא תרד מתחת ל 9-10 ק"מ לליטר בכל מקרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
צהריים טובים !

ברשותי סובארו שנת 86' 1300 אוטומטית 126,000 ק"מ...

יש 2 בעיות שמדאיגות אותי כרגע...

1) צריכת דלק גבוהה : האוטו עושה 1:8.3 מקסימום 8.7 בד"כ....

יכול להיות אומנם שזה תקין לסוג הרכב למצבו אך קשה לי להאמין...

2) חום מנוע : תחושה שהרכב לא מתקרר כמו שצריך . בד"כ הרכב שומר על טמפ' נורמאלית

אבל בקיץ בנסיעה ארוכה או אם אני עומס נגיד בפקק יש מצב שהיא מטפסת ולפעמים צריך לסגור את המזגן כדי שלא תמשיך לטפס...

בנסיעה על כביש מהיר זה בד"כ לא מגיע למצב הזה כלומר יכול להיות שלא מספיק אוויר נמשך ע"י המאווררים מבחוץ...

הערות, הארות, רעיונות וכו' ?

כמו שציין מעליי zvit, ובנוסף, אם לרכב יש מאוורר שמחובר לפולי של המנוע אזי מדובר במאוורר עם קלאץ' צינטריפוגלי - חובה לוודא שהוא עובד כמו שצריך.

ניקוי הרידאטור במכון ייעודי ושימוש בנוזל קירור מתאים יחסכו הרבה כאבי ראש.

טרמוסטט לסובארו DL הוא טרמוסטט של 82 מעלות, אין צורך "לשחק" עם יוניט מאוורר או טרמוסטט נמוך יותר כל עוד הם תקינים.

אם הכל תקין לגמרי, השלב הבא הוא משאבת מים (נמצאת מתחת לאלטרנטור ומחוברת ע"י 5 ברגים למנוע. ההחלפה קלה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לבעל הסובארו שלום רב!

ירשה ליM/T לחלוק עליו,וכמו שאמר צביקה לא לרוץ כל כך מהר

ואני מצטרף לצביקה ולדעתי ניקוי /החלפת רדיאטור יספיק בהחלט!

וגם לגבי תצרוכת הדלק אני מצטרף לצביקהZVIT ומסכים איתו אל תצפה

לתצרוכת יותר נמוכה מ-9-10 ק"מ לליטר.

לגבי הערתו של איציק לגבי המאוורר הצנטרפוגלי נדיר שהוא מתקלקל

אך לא יזיק לבדוק זאת.

בברכה

צביקה קרבורטורים

נתניה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת , תצרוכת דלק בין 9 ל10 ק"מ לליטר

בנסיעה משולבת עירוני ובין עירוני ,במנוע 1300 שנחשב חלש

בשנתון הנ"ל ובגיר אוטמטי. ולא ציינת נסיעה עם מזגן ובלעדיו

תיחשב סבירה, לאחר ניקוי ושיפוץ קרבורטור.

בברכה

צביקה קרבורטורים

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
תודה רבה על ההענות !

למה שאני לא אצפה לצריכת דלק נמוכה יותר ?

אני אמור לצפות ל-1:10/9 ממנוע 1300 ?

צריכת הדלק של מנוע ה-1.3 גבוהה יותר מזו של ה-1.6 משום שהמנוע "קטן" על הרכב ובשביל להשיג אותם ביצועים נוסעים בסל"ד גבוה יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כקודמיי אציין שצריכת הדלק היא סבירה ביותר, בייחוד שזה רכב אוטו' והנסיעות שלך הן

עם מזגן.

לגבי החום, אני הייתי שם טרמוסטט מקורי של סובארו, ולא משחק עם היוניטים. כמו כן, ניקוי רדיאטור

אמור לפתור את הבעיה. אני לא יודע למה, אבל בסובארו מספיק שהוא טיפה מלוכלך וישר יש בעיית חום.

מה גם שהאטם ראש מנוע מאוד רגיש לחום יתר, לכן אל תשחק עם זה, ועוד ילך ראש מנוע ברכב.

פתרון נוסף, הוא לשים רדיאטור של מנוע 1600 שהוא גדול יותר מזה של ה 1300 וכך לפתור גם

בעיות עתידיות.

• תוכן חדש...