Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם יש לי עוד זמן, אך תחביב מוזר פיתחתי כבר מהארץ הוא לנבור ולהתעניין בדברים שלא בהכרח אוכל לרכוש בזמן הקרוב.

בטווח השנים הקרובות (שנתיים מקס׳) אני מתכנן מעבר לגרמניה לצורך לימודים ויוצא לי להתעניין בכל תחומי החיים במדינה (כולל קריאת עיתונים ברשת :-P )

לאחרונה יצא לי לעבור על מחירי הרכב בגרמניה והסוגים ונתקלתי עד כה ב2 דברים שהייתי חייב לשאול לגביהם:

האחד, הכוח שם נמדד עפי kW וPS, מי יוכל לשפוך אור על הנושא ולהרחיב בעצם מה זה אומר מבחינת המידות המקבילות הישראליות?

השני, ראיתי שם בטווח מחירים נמוך רכב שמעולם לא יובא לארץ, פיאט סטילו.

יש לזה סיבה? הרכב נראה מאובזר ומודרני ועומד בקנה מידה אחד עם הרכבים מאותו שנתון, מה גרם לסמלת למנוע מאיתנו את האפשרות הזאת?

עריכה: עוד שאלה. למרות ה״שמועות״ פה בארץ, היצע הדיזל בגרמניה למשל די מאכזב (נאמר תמיד שיש שם משמעותית יותר שימוש בדיזל מאשר בבנזין, בפועל יש בערך 75 אחוז מהרכבים בלוחות עם מנועי בנזין. יש סיבה לכך?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אמנם יש לי עוד זמן, אך תחביב מוזר פיתחתי כבר מהארץ הוא לנבור ולהתעניין בדברים שלא בהכרח אוכל לרכוש בזמן הקרוב.

בטווח השנים הקרובות (שנתיים מקס׳) אני מתכנן מעבר לגרמניה לצורך לימודים ויוצא לי להתעניין בכל תחומי החיים במדינה (כולל קריאת עיתונים ברשת :-P )

לאחרונה יצא לי לעבור על מחירי הרכב בגרמניה והסוגים ונתקלתי עד כה ב2 דברים שהייתי חייב לשאול לגביהם:

האחד, הכוח שם נמדד עפי kW וPS, מי יוכל לשפוך אור על הנושא ולהרחיב בעצם מה זה אומר מבחינת המידות המקבילות הישראליות?

יש לזה סיבה? הרכב נראה מאובזר ומודרני ועומד בקנה מידה אחד עם הרכבים מאותו שנתון, מה גרם לסמלת למנוע מאיתנו את האפשרות הזאת?

עריכה: עוד שאלה. למרות ה״שמועות״ פה בארץ, היצע הדיזל בגרמניה למשל די מאכזב (נאמר תמיד שיש שם משמעותית יותר שימוש בדיזל מאשר בבנזין, בפועל יש בערך 75 אחוז מהרכבים בלוחות עם מנועי בנזין. יש סיבה לכך?

לגבי כ"ס כפי שנכתב. מעליי.

לגבי דיזל לעומת בנזין, לא יודע מה הולך בלוחות. אולי רכבי בנזין מחליפים ידיים מהר יותר, אך תצורה נפוצה ביותר היא סטיישן/האצ'בק ט"ד. כ50 אחוז.

לגבי רכבים שקיימים שם ולא קיימים כאן, אולי כי אנחנו חיים במדבר מוטורי והם לא.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

יכול ליהיות שבמכוניות הישנות, הבנזין נפוץ יותר, כי הוא עתיק יותר.

כיום, אם תלך ברחוב, יותר מ50% דיזלים, ואני מדבר אך ורק על פרייבטים (לא רכבי עבודה).

אני הייתי פעמיים בגרמניה, פעמיים באירופה, שלוש פעמים בצרפת, ועוד הרבה.

מה שכן, יחסתי לעניין המנועים תשומת לב רק בשנים האחרונות.

כל רכב ששכרתי באירופה, היה אך ורק דיזל, זה הסטנדרט שם.

עכשיו גם ברכבי ספורט נכנס המנוע דיזל, מכמה פרקים שראיתי בטופ-גיר.

אם אתה הולך ללמוד שם, כנראה שכמו כל סטודנט ממוצע, אין לך תקציב גבוהה לרכב.

מהרבה מאוד תוכניות שראיתי, רובם היו בבריטניה, אבל אני מעריך שההבדלים לא גדולים, תוכל למצוא מכונית משומשת במצב מצויין ב5K שח, שתשרת אותך בנאמנות.

מה שכן, גם שם תשים לב לצריכת דלק, כי זה עוד לא אמריקה, הדלק ברוב המדינות האירופאיות עולה כמו\יקר יותר מאשר בישראל.

(בחופש הייתי ביוון, 2 יורו לליטר, מזל שהיה לי טרקטורון, שלושה טרקטורונים אכלו לנו 50 יורו דלק במשך שבעה ימים, אבל חרשנו אותם כמה שרק אפשר.)

פורסם

PS הוא כוח סוס מטרי - ערכו מעט פחות מה-HP האימפריאלי המקובל בארה"ב (ובארץ).

הסטילו נחשב לרכב די טוב, אבל לא היה הצלחה גדולה באירופה. אבל זאת לא הסיבה שהוא לא הגיע לארץ - אלא חסר בתיבה אוטומטית ובתצורת סדאן שגרמו לסמל"ת להסיק שלא יהיה לרכב ביקוש בארץ.

ולמה סמל"ת בקושי שיווקו את היורשת של הסטילו (הבראבו החדשה) בארץ? ולמה סמל"ת לא מביאים מכוניות פיאט עם מנועי הדיזל המעולים שלהם? ועוד הרבה "למה" שהם חלק מההתנהלות המשונה של סמל"ת (ובמידה מסוימת גם של פיאט העולמית).

• תוכן חדש...