Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה הוחלף מנוע (מנוע מייבוא) ומאז,ההתנעה בבוקר אורכת זמן ארוך,חבר אמר שיכול להיות שיש בעיה "במצתי מנוע"

האם דעה זו סבירה?והאם את תלונותיי אני צריך להפנות למוכר המנוע?

פורסם

יכול להיות שמצתי הלהט לא תקינים ולכן הם לא מחממים כמו שצריך וההתנעה אורכת זמן.

האם לאחר ההתנעה/ בזמן ניסיון ההתנעה נפלט עשן לבן מהאגזוז?

פורסם
יכול להיות שמצתי הלהט לא תקינים ולכן הם לא מחממים כמו שצריך וההתנעה אורכת זמן.

האם לאחר ההתנעה/ בזמן ניסיון ההתנעה נפלט עשן לבן מהאגזוז?

אבדוק(האם הבדיקה של עשן לבן יעילה גם בשאר היום? או רק בהתנעה ראשונית?)

• ספונסר פורום
פורסם

צריך להתחיל מבדיקת תקלות באמצעות סורק .

ברכב הזה עם מנוע מטיפוס "מזרק משאבה" תקלות במצתי החימום

יופיעו בסריקת תקלות פשוטה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

למה לא לענות תשובה פשוטה יותר שיכולה לענות על השאלה ?

והיא שאם ההתנעה הקשה קיימת רק כשהרכב "קר" וכשהרכב "חם" אז ההתנעה רגילה אזי זה מעיד שהבעיה היא במצתים שאמורים לחמם את המנוע וכשהמנוע חם ולא צריך את "עזרת" המצתים אז הוא מניע יפה .

למה צריך לפנות לעניין של עשן בצבע כזה או אחר או להפנות לבדיקת סריקת מערכות ?

אני שואל שאלה אמיתית ולא בקינטור .

תודה .

פורסם

היום לאחר שהרכב עמד כמה שעות,ונתתי סווי׳ץ להתנעה הופיע לי סימן כתום של סליל,לאחר ההתנעה הסליל נעלם

ד״א כל הניסיונות התנעה הכושלים האלו,יכולים לגרום נזק כלשהוא??

• ספונסר פורום
פורסם
למה לא לענות תשובה פשוטה יותר שיכולה לענות על השאלה ?

והיא שאם ההתנעה הקשה קיימת רק כשהרכב "קר" וכשהרכב "חם" אז ההתנעה רגילה אזי זה מעיד שהבעיה היא במצתים שאמורים לחמם את המנוע וכשהמנוע חם ולא צריך את "עזרת" המצתים אז הוא מניע יפה .

למה צריך לפנות לעניין של עשן בצבע כזה או אחר או להפנות לבדיקת סריקת מערכות ?

אני שואל שאלה אמיתית ולא בקינטור .

תודה .

איך אתה יודע בוודאות שהבעיה הינה במצתי החימום מר עקיבא ?

יכולות להיות הרבה סיבות שרכב דיזל לא יניע טוב רק על קר על אף שהמחממים תקינים .

השאלה לגבי העשן גם היא במקומה ,היא נותנת כיוון האם מתבצעת הזרקה של סולר שלא

ניצת ,עשן אחרי ניסיון הנעה ממושך מצביע שסולר הוזרק אך לא ניצת ,אם אין עשן אז יתכן

שסולר לא הוזרק ,וזה יכול להגרם מהרבה סיבות כגון חדירת אויר או כשלים בהזרמת הסולר .

ידעת למשל שברכבי VAG עם מנוע PD כמו שמדובר בו כאן ,אין הזרקת סולר עד שהמנוע

לא מגיע ל 250 סלד .

יכול להיות למשל שהתנעה לכאורה תישמע טוב אך עדיין לא תגיע לסלד מתאים והזרקה לא תתבצע

והמנוע כמובן לא יונע .חיישן חום מנוע מזייף גם יגרום לבעיה דומה וכו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אם איני טועה המצתי חימום ברכב הזה נכנסים לפעולה רק כאשר טמפ' המנוע היא מתחת למינוס 5 מעלות, מעל לטמפ' הזו המתצים כלל לא עובדים כמו באוקטביה דיזל הישנות.

הייתי מתחיל בסריקת תקלות ובקריאת פרמטרים לפני ההתנעה הראשונה בדגש על קריאת טמפ' נוזל קירור.

תוך כדי ניסיון ההתנעה לבדוק בסורק מהיא הקריאת של סל"ד המנוע בהמשך לדבריו של רון.

כדי לבדוק את סלילי החימום יש צורך במכשיר ייעודי למדידת צריכת הזרם של סלילי החימום לפיה ניתן להסיק אם הסלילים תקינים, ובנוסף אם הם תקינים לבדוק אם הם מקבלים מתח(רק לפני הכל יש לברר אם הסלילים פועלים תמיד לפני התנעה או רק מתחת לטמפ' מסויימת כמו שאמרתי קודם).

פורסם
יקיר בדיקת המצתים נבדקת על ידי בדיקת ההתנגדות שלהם אני לא טועה?

גם אפשר, הבעיה היא שלא בכל רכב יש גישה טובה למצתים, ובשביל לבדוק להם התנגדות יש צורך תחילה לנתק את כל המצתים מהגשר שמעביר להם + ומחבר בניהם.

ישנו מכשיר מיועד לבדיקת סלילי להט, מחברים אותו ל + במצבר וצד שני לגשר של הסלילים ומודדים את הזרם שצריך להיות כ60אמפר כאשר כל 4 הסלילים תקינים.

וישנה עוד בדיקה פשוטה ופרמיטיבית בתנאי שיש גישה טובה לכל הסלילים, ע"י ניתוק הגשר חיווט של הסלילים, לוקחים חוט חשמל צד אחד מחברים ל + במצבר וצד שני נותנים נגיעה קטנה על המצת להט בחיבור + שלו ואם יש ניצוץ קטן אז המצת תקין, בודקים ככה אחד אחד, אם יש מצת שברגע שנוגעים עם החוט עליו אין ניצוץ חשמלי קטן אז המצת שרוף.

לאחר בדיקת המצתים, בודקים אם הם מקבלים מתח בזמן פתיחת סוויץ אבל כאן יש להתייחס ספציפית לכל רכב ורכב ע"פ התיכנון שלו משום שיש רכבים שכמעט וסלילי הלהט אינם מתפקדים(מיועדים אך ורק מתחת לטמפ' נמוכה מאוד מתחת ל0 מעלות)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מצטרף לשאלה.

התנעה קשה בבקרים קרים, גולף SDI. בבקרים עם שמש אין בעיה (עכשיו עם כל הכפור של הסערה ההתנעה שוב קשה).

כשפותחים סוויץ' נורית סליל בלוח השעונים נדלקת ואחרי כמה שניות נכבית (תקין).

במהלך ההתנעה הקשה אכן נפלט עשן לבן מהאגזוז.

אם אסע עם הרכב אפילו 2-3 דקות (עד לגן של הילד לדוגמא, מרחק של 1000 מטר), הרכב יניע ללא בעיה.

הרכב נבדק עם סורק תקלות שלא מצא דבר (אבל הרכב נבדק במוסך לאחר נסיעה, בבדיקה הרכב התניע ללא בעיה).

סה"כ האם ההמלצה לבדוק עם סורק תקלות כשהרכב קר (לאחר לילה במוסך) היא הנכונה?

בינתיים הוחלף RELAY ברכב ונראה שעצמת הבעיה פחתה אך לא נעלמה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז ככה לאחר בירור ״מעקיף״

נכנסתי לבחור שמכר לי את המנוע,והוא הפנה אותי למקום הותקן אצלו המנוע..כאשר מוסך ההתקנה אומר לי שכל הבעיה זה ״מזרקים״ (אינג׳קטורים)והבעיה תסתדר

נכנסתי לעוד מקום,שאמר לי שיכול להיות שהעשן הלבן ובעיית ההתנעה היא בגלל ש״הטיימינג״ לא מכוון

נכנסתי לרון היקר שקיבל אותי למרות הלחץ במקום(ממליץ בחום הוא היחידי שמדבר שפה פשוטה וברורה) ורון חיבר למחשב,ואמר שינסה לאתר את התקלה,כאשר במחשב הופיע גם עיניין ה״טיימינג״ בנוסף גם הוא אמר שיכול להיות המזרקים..שכל מזרק בערך 3000 ש״ח אמרתי תודה ויצאתי למקום נוסף

במקום השלישי או כבר הרביעי פתחו מכסה מנוע,ומשכו את המדיד שמן,וכאשר יצא ממנו קצת עשן הסביר לי המוסכניק שהמנוע לא תקין וגם אם יכוונו טיימינג ויסדרו מזרקים,הרכב יעשן עדיין

נכנסתי למנועי יסמין בתל אביב אמר לי שהטורבו לא עובד וצריך מזרקים תקינים

אובד עצות.. אמרתי לעצמי שישתף אותכם בסיפור

ורציתי לדעת כיצד אתם הייתם עושים במקרה כזה

*** חשוב לציין לאלו מבנכם שישאלו היכן המזרקים התיקניים שלי?או למה לא שמו את המזרקים שלי מהמנוע הקודם?

העניין מוטל בספק כי אני לא יודע אם שמו בחזרה את שלי.

• תוכן חדש...