Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שסתום פריקט טורבו ל TDI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין...אני פשוט חולה על הציליל הזה.....ניראה לי אני יקליט ויצרוב לדיסק וישמע באוטו.....חחחחח

ולעניינינו: מה העלות המשוערת?

והאם אפשר להתאים אותו למנוע TDI של VW

האם ההתקנה קשה? דרוש מתקין מקצועי?

תודה

ADVANT

פורסם
אין...אני פשוט חולה על הציליל הזה.....ניראה לי אני יקליט ויצרוב לדיסק וישמע באוטו.....חחחחח

ולעניינינו: מה העלות המשוערת?

והאם אפשר להתאים אותו למנוע TDI של VW

האם ההתקנה קשה? דרוש מתקין מקצועי?

תודה

ADVANT

למיטב הבנתי לא ניתן עקב חוסר במצערת (במנועי TDI).

מה גם שמנסיון - זה נחמד בהתחלה אבל מציק באישזהו שלב.

אולי באמת מישהו יגיד (נראה לי שכבר שאלתי את זה כאן אבל לא קיבלתי תשובה) למה אי אפשר באמת להתקין פורק חיצוני על טורבו דיזל?

הרי זה ברור שלטורבו יש איזשהו פורק ע"מ לפרוק עודפי גדישה, מה הבעיה להחליף אותו באחד חיצוני?

פורסם

כן שמעתי שיש עם זה בעיה

וגם שמעתי שאפשר לכן פתחתי את התרד הזה

למישהוא יש נסיון, יודע אפשרות

משהוא?

וגם לשאלות האחרות כמה עולה, האם צריך התקנה מקצועית?

פורסם

מה הקישור הזה עוזר לי בכלל?

אין שמה שום דבר שקשור לנושא חוץ מהכותרת .

והשאלה שנשאלה היתה למנוע ללא טורבו

ב TDI יש טורבו - שאגב אפשר להגדיל אותו לבאר 1

אז לכול אלו שחושבים שזה לא טורבו לא חזק מספיק וכו...אז זהו שהוא כן מספיק חזק

ו TDI זה אומנם דיזל אבל דיזל עם טורבו כמעט לכול דבר!

בנוסף...הטורבו אצלי עובד מסל"ד מסוים ולא כמו רגיל שפועל תמיד

יש אפשרות לשנות את זה?

זה משפיע של פריקט הטורבו?

פורסם

אחי,למה לא לחפש בגוגל?

תראה מה חיפוש של 2 דקות בגוגל הניב לי:

יש פה אתר של חנות (או סדנה) מאנגליה (אני לא יודע אם הוא אותנטי,לא על אחריותי),בכל מקרה החנות (או הסדנה) מתמחה בשיפור מנועי דיזל במיוחד,הם נגעו בעניין של השסתום פריקה ונטען שם בפירוש שהשסתום פריקה שהם מוכרים שמיועד במיוחד למנועי דיזל אכן "שורק" .

מבדיקה קטנה באתר ,מצאתי את התמונה של הפורק פלוס שתי סרטים להורדה ,בסרטונים נראה רכב בעל מנוע טורבו דיזל עם ה"שריקה" שאתה מחפש (בעל האתר טוען בכל מקרה שזה רכב דיזל אתה רוצה תאמין).

יש באתר טלפון ,פקס ואימייל ,צור איתו קשר אם בא לך,או שפשוט חפש בגוגל יש המון המון חומר קריאה בנושא.

השתמש בשתי הצירופים בגוגל:"Dump Valves" "turbo diesel" העתק והדבק בדיוק ככה ויצא לך המון חומר קריאה.

בסופו של דבר לפי החומר שקראתי תיאורטית זה אפשרי,אבל אל תתפוס אותי במילה אני לא מומחה למגדשי טורבו,תבדוק עוד בעצמך.

ד"א מחיר הפורק הוא 275 ליש"ט לא כולל משלוח ומיסים.

הנה לינק לשתי הסרטים (מבט מפנים הרכב ומחוצה לו):

http://www.zen19051.zen.co.uk/inside2.mpg

http://www.zen19051.zen.co.uk/run1.mpg

והלינק לאתר:

http://www.zen19051.zen.co.uk

הנה התמונה של הפורק:

prod011.jpg

בהצלחה.

איציק.

prod011.jpg

פורסם

פשששש

אחי שיחקתה אותה:wink:

תודה רבה!

אז זה אפשרי דבר ראשון.:-)

ההתקנה לא ניראה לי קשה בכלל:?

השאלה אם יש כזה בארץ?:?

או איך אני מביא מחול(אני ממש לא בקטע של יבוא ובלאגאן אין סוף):evil:

פורסם

זה לוונטו שלך?

אם כן, אז מה אתה מסתבך בשיפורים למכונית עם 400,000 ק"מ על השעון, שאתה במילא העמדת למכירה??? :shock:

פורסם

אומנם זה לא קשור למכירה

אבל

1) אני מרוצה מהאוטו מאוד, אני לא ממהר למכור אותו ושמתי רק כאן(!) מודעה של מכירה.

זה שהאוטו עם 400K הוא נוסע מצוין! זה מה שטוב ב TDI מחזיקים המון המון המון זמן וק"מ.

אם יהיה מישהוא מעוניין(והיו כמה) במחיר שאני מבקש סבבה צריך לדבר על המחיר בדיקה וסיפור שלרוב נגמר באי-קנייה(לא בגלל שהאוטו לא טוב) בגלל שככה זה!.

שוב אני לא ממהר. אני רוצה למכור ולהשתדרג, אבל זה אוטו מצוין ולכן שוב אני לא ממהר למכור.

בכול מקרה שמעתי שפורק רגיל עולה בסביבות ה 350 ש"ח

אם ככה יעלה לי...וזה עושה לי טוב על הנשמה ועל הנהיגה

למה לא?

פורסם
אולי באמת מישהו יגיד (נראה לי שכבר שאלתי את זה כאן אבל לא קיבלתי תשובה) למה אי אפשר באמת להתקין פורק חיצוני על טורבו דיזל?

הרי זה ברור שלטורבו יש איזשהו פורק ע"מ לפרוק עודפי גדישה, מה הבעיה להחליף אותו באחד חיצוני?

להבנתי המוגבלת במנועי דיזל, זה לא שאי אפשר, פשוט לא צריך, ולכן אין תשתית לזה. בוודאות גמורה הפורק מהאתר ההוא לא מביא שום תועלת חוץ מרעש ... בעצם יש סיכוי שהוא עושה נזק (לביצועים) כי הוא זורק boost לזבל.

במנוע בנזין אסור שייכנס יותר מדי אויר למנוע, ולכן יש מצערת. כשהמצערת סגורה והטורבו גודש, יש עודף לחץ שצריך לשחרר, ובשביל זה יש פורק.

בדיזל לא משנה אם נכנס עודף אויר, לכן אין מצערת ולא סוגרים שום דבר. לכן גם אין עודף לחץ שצריך לשחרר לשום מקום, ה-boost העודף פשוט זורם החוצה דרך המנוע, והטורבו מפסיק לגדוש מכיוון שאין אספקת גזי פליטה חמים כי אין הזרקת דלק, ו/או פשוט פותחים לו את ה-wastegate.

הפורק שבאתר ההוא לדעתי בנוי כך שברגע שהבקרה שלו מחליטה שהלחץ הזה לא הכרחי לפעולת המנוע (עזיבת מצערת), הוא פורק החוצה לחץ שהיה באופן רגיל זורם דרך המנוע, ועושה ממנו רעש. אם תחזור מייד ללחיצת מצערת (למשל ביציאה מסיבוב), רוב הסיכויים שתצטרך לבזבז זמן על בנייה מחדש של הלחץ שנפרק = נזק לביצועים.

* עריכה * ועוד לשלם על התענוג הזה £265 (2165 שקל !) ? :screwy:

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

בררתי היום בקשר לשסתום פריקה

נאמר לי שזה עולה בסביבות ה 700 ש"ח

ושאפשר להתאים אותו לאוטו שלי בלי בעיה

זה נכון?

גם המחיר?

פורסם

תסלח לי שאני אתבטא כאן כמו שאני לא נוהג כמעט אף פעם:

אתה עושה שטויות

ויותר מזה, בטח ובטח שאף אחד פה לא יודע כמה עולה שסתום פריקה לדיזל שלך, פשוט כי אף אחד עדיין לא היה מספיק פרד (שזה לא מאד חכם + עקשן) ללכת לעשות את זה.

הסברתי כאן למה זה בטח לא יועיל ואולי גם יזיק. מעבר לזה, האתר הבריטי השקיע הרבה מאמץ כדי לבנות את הבקרה של השסתום (שבאה בקופסה מיוחדת).

תנסה לשאול את מי שרוצה להתקין לך את זה, איך הוא מתכוון לעשות את הבקרה של הפריקה (כלומר, מה ואיך יגרום לשסתום להיפתח). אם יש לו תשובה טובה, אנא חלוק עימנו בפורום.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

היתי רק רוצה להדגיש, שהמנוע בתמונה הוא מנוע של קסארה TD 1.9 :)

או 306 טורבו דיזל , שכידוע לא יובאה לארץ.

מנוע ידוע בשמו DHY , ואפשר להגדיל את ההספק עד 1.5 באר.(מאוד לא מומלץ) יש לי אתר עם פרויקט כזה, זה מאוד פשוט לעשות את זה. זה כולל תמונות והסברים (אני לא עושה דברים כאלה באוטו שלי, מי שרוצה שיגיד לי אני יתן לו את האתר.)

ושוב אני אומר המיידע הזה תקף רק לקסארה ועד כמה שידוע לי גם ל 306, אבל זו לא יובאה ארצה.

• תוכן חדש...