Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה יפה שאתה אומר שהחישוב הוא שנתי, אבל כשאתה בדיון שכר עם המעסיק שלך, שניכם מדברים על מספרים חודשיים.

בישראל. אבל באנגליה או ארה"ב, מקובל לנקוב במשכורת שנתית ולא חודשית. מעניין שבאנגליה מקובל לשלם ל"צווארון כחול" משכורת שבועית, ול"צווארון לבן" חודשית.

דני

פורסם

הגיוני ביותר - ככל שאתה קרוב יותר ללחיות מן היד אל הפה אתה צריך כסף, בד"כ מזומן, בד"כ כמה שיותר זמין והרבה יעדיפו אותו במנות קטנות שכן אינם נוהגים, או אינם יכולים, לתכנן תקציב כראוי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מקבל משכורת ב-10 לחודש.

הכי נוח בשבילי וטוב זה ה-1 לחודש, כל ההוצאות יורדות בתחילת החודש, 2, 5 לחודש וכבר בתחילת החודש אתה יודע כמה כסף נשאר לך לבזבז וכמה לחסוך למשך כל החודש.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

עוד נקודה אחת -

כשהשכר הוא שעתי, בין ה1-6 עושים את כל חישובי השכר.

אני עובד בגוף עם 400 עובדים שעתיים במשרות חלקיות, וה-6 ימים בין הגעת דיווחי השעות להפקת השכר הם העמוסים ביותר בהנה"ח.

כמובן שבמשכורת חודשית זה יותר פשוט.

עבדי מדינה מקבלים ב-1.

פורסם

מגניב, רק אתמול דיברתי על זה עם אבא.

בגלל שלוקח זמן לחשב את הכל ולמלא את כל המסמכים. בחברות גדולות זה לוקח זמן, אך יש חברות שנותנים צ'קים כבר ל 5 בחודש.

החוק מחייב להעביר שכר עד ה 10. בפועל עושים את זה בדיוק בעשירי.

פורסם

בעידן היום, טכנולוגית אפשרי להעביר את המשכורת ב-1 לחודש ולחלק את התלושים בצהריי היום, גם לעובדים קובעים, גם לזמניים, גם למשכורות גלובליות וגם למשכורת שעתית.

מעשית - החוק בארץ לא מעודד שום חברה להשקיע באפשרות הזאת, צה"ל הוא דוגמא לגוף שעובד כך.

----

פורסם

כנראה שזה יותר מסובך. בארגון שבו אני עובד משלמים ב-5 בחודש - אבל רק הרכיבים הקבועים של השכר הם לחודש האחרון. הכיבים המשתנים הם לחודש קודם (כלומר - ב-5 בנובמבר קיבלתי את הרכיבים הקבועים תמורת אוקטובר, אבל המשתנים של ספטמבר). זה כולל הכנסות (עבודה נוספת) וגם הפחתות (ימי חופש, מחלה וכו').

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משלמים עד העשירי אבל ברוב המקומות ניתן לקבל מפרעה ב 25 של כחצי משכורת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מעבידים רבים משלמים כמה שיותר מאוחר כדי להרוויח ימי אשראי או שיש בעיות תזרים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ואם העשירי יוצא על שבת כמו עכשיו אמורים לקבל לפני השבת או בראשון?

אמורים לקבל ב 1 לחודש.

עד 10 ימים המעביד יכול להלין שכר מבלי לשלם קנס על ההלנה. אם ה 10 לחודש יוצא בשבת אז המעביד חייב לשלם לפני.

כל יום אחרי עשירי לחודש נחשב הלנה שגוררת קנס ע"פ הקבוע בחוק. הקנס מחושב מה-1 לחודש ולא מהעשירי.

לדוגמה אם המעסיק שילם ב 12 לחודש אז יש 11ימי הלנה ולא יומיים.

פורסם

והתשובה לשאלה: "למה", היא פשוטה.

זה מאד משתלם למעביד להחזיק את הכספים הללו כמה שיותר.

מזל שהחוק אומר 9 יום, אחרת היו גם מקרים של כמה חודשים...

יש מקומות שמשלמים ב-1, לי אישית זה ממש לא שינה ב-1 או ב-10. כל עוד הכסף נכנס, גמרנו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עדיין אין תשובה הגיונית...

לפי הבנתי פשוט כי החוק אומר אז ככה רוב החברות במשק החליטו לעבוד.

אם אתה מחתים כרטיס בכניסה לעבודה וביציאה והמחשב מחשב לך את הכל, כל מה שנשאר לרואה חשבון זה לוודא זאת פיזית ולהוציא את התלוש. עדיין לא מסביר 10 ימי איחור.

אם יש אפליקציה באייפון שמחשבת לי את השכר, לא מבין למה רואה חשבון לא יכול לחשב זאת.

זה ממש עצלנות.

פורסם

זו לא עצלות.

אלו 10 ימי אשראי שהמעסיק מקבל ב"חינם".

חלק מנצלים כי הם יכולים, וחלק באמת צריכים להמתין לתהליכים ממושכים במחלקת שכר.

אתם עושים מזה יותר מידי טרגדיה, רובם המכריע של כרטיסי האשראי מאפשרים להזיז את מועד החיוב ל-10 או אפילו ל-15 לחודש... אז what's the fucking big deal?

מה שחשוב שהמשכורת דופקת כל חודש כמו שעון.

1/2/5/10 לחודש - who cares?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...