Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קניתי פיג'ו 98 ידנית אחרי 10 חודשים שלא נהגתי על ידני (מאז השיעורי נהיגה)

כמו שאני בטוח שהרבה הבינו פה כבר השינוי מידני של שיעורי נהיגה (קיה ריו 2012 במקרה שלי) לרכבים מהמודלים היותר ישנים בעייתי קצת.

נראה שיש לי בעיה כשאני מתחיל נסיעה ומעביר להילוך ראשון האוטו הרבה פעמים מתכבה לי, אני יודע שצריך לתת בדגמים האלה קצת גז לפני שמשחררים את הקלאץ אבל נראה שאני לא מצליח לקלוט עד כמה לתת גז, כי גם אני לא יכול פשוט לשבת ולעלות לאט לאט את הטורים ולעקוב אחריהם בזמן שכל העולם ואחותו צופרים לי מאחורה.

בקשר לרוורס אני באותה בעיה, היום רק בשביל לצאת מהחנייה התכבה לי האוטו פעמיים ויאמר לזכותי שאיזה זבל עם אקורד 2012 חנה באלכסון מה שהצריך ממני לעשות אקרובטיקה עם הרכב בשביל לצאת מהחניה בלי לפגוע בפוליש המצוחצח שלו.

טיפים בקשר לדברים האלה? מהרגע שאני עובר להילוך שני אין לי בעיה לעלות ולהוריד הילוכים עובר לי חלק.

פורסם

אל תדאג. אתה תתרגל :)

ואחרי שנת נהיגה ברכב ידני ישן, אחרי שאתה מכיר כל שטיק שלו, ויודע בדיוק באיזה זווית ההילוך השני משתלב וקוריוזים דומים שיש רק ברכבים ישנים, אתה תהיה נהג יותר טוב. כך לפחות היה במקרה שלי.

פורסם

קח את הרכב למקום "סגור", איפה שאין לך לחץ מנהגים ואנשים ותנאי דרך, ותתאמן על זה, אתה חייב להתרגל לנקודה הזו איפה שהקלאטץ' בעצם "קולט" ומתחיל להפנות כח לגלגלים. הדבר אכן צריך קצת רגש.

אל תתרגש, גם נהגים מנוסים שעולים על רכב ידני לפעם ראשונה לוקח להם איזה שתיים שלושה זינוקים עד שהם קולטים את זה.

אייל

פורסם

לא מבין למה פתחת השירשור בפורום טכני, אני מעביר אותו לכללי.

פורום טכני עוסק בתקלות ותחזוקה של מכוניות.

בכל מקרה, קשה להסביר את הדברים האלו בהתכתבות.

תהיה רגוע, נסה לא להתייחס לצפירות של אישים חסרי סבלנות, אם יש מד סל"ד - תתעזר בו.

בעת שיחרור קלאץ' תנסה לשמור על סל"ד באיזור 1300-1500.

יקח עוד כמה ימים עד שבועות, עד שתתפוס את העיקרון. זה לא סיפור גדול, רק עניין של זמן.

פורסם

זה לא קשור להיותו של הרכב ישן, אלא לעובדה שהוא מונע בבנזין. גם אצלי זה ככה, ויש לי רכב מודל 2012. גם ברכבי בנזין ידניים אחרים שנסעתי בהם הייתי צריך להוסיף מעט גז עם הגעת הקלאץ' לנקודת החיכוך שלו שבה הרכב מתחיל לנסוע.

אז כן, בהתחלה גם לי היה מוזר, כי עד אז נהגתי בדיזל ידני מדי פעם וכל הזמן באוטומט, אבל די מהר הפנמתי והתרגלתי.

מציע לך כמו שאמרו כאן - קח את הרכב למגרש פתוח כלשהו, בלי ליצור הפרעה לתנועה, ותבין איפה הנקודה בדיוק נמצאת וכמה גז צריך להוסיף כדי שהאוטו יסע כמו שצריך ולא יכבה לך בזינוק או ביציאה לדרכך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מתרגלים לעניין הזה. אתה לא הראשון ובהחלט לא האחרון שיש לו "בעיה" כזו. עם קצת ניסיון אתה כבר תעשה את הפעולה הזאת בלי שבריר שניה של מחשבה. וזה ממש לא קשור להיותו של הרכב ישן :wink:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...