Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכוחות הפועלים בסיבוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה כאשר אני נכנס לעיקול בכביש יותר "נוח" לי לעבור מהנתיב הימני לנתיב השמאלי, להשלים את העיקול ורק אז לחזור לימני?

הרי כשאני עובר לנתיב השמאלי אני בעצם מגביר את העיקול.

מה ההסבר לתופעה הנ"ל?

ובאיזה מהירות וזווית עיקול היא נכונה?

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

הכח הצנטריפוגלי שהרכב ואתה מרגישים תלוי ביחס הפוך לרדיוס הסיבוב r (וביחס ריבועי למהירות v).

כשאתה מתרחק לנתיב החיצוני אתה מגדיל את רדיוס הסיבוב, ואם שמרת על אותה מהירות כמו בנתיב הפנימי, הכח יקטן.

94d2f5e7d7b9062590f770341357d550.png

פורסם

הסבר נוסף הוא שפשוט בימני אתה מרגיש את אי הנוחות של הקירבה לקצה הכביש.

לגבי מהו "הקו הנכון" אתה יכול לחפש בגוגל. זה מדע די מדוייק.

לגבי מהי המהירות, זו כבר שאלה מורכבת יותר, שקשורה גם לאופן בו הרכב נכנס לסיבוב, מבחינת חלוקת המשקל בין הסרנים, איך בלמת לפני, מתי האצת בפנייה... תורה שלמה.

אבל אם נישאר במציאות, יש שיקולי בטיחות הם יותר משמעותיים מלקחת את הקו הנכון, שהוא לרב שגוי בתנאי כביש רגילים. למה שגוי?!

כי, לדוגמא, הוא לא מאפשר מבט רחוק לתוך הפנייה, לפני שנכנסים. במסלול זו לא בעיה, כי לא אמורות להיות הפתעות ביציאה מהסיבוב.

במציאו, לעומת זאת....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמובן שהכונה לעיקול ימינה. בעיקרול לשמאל יותר "נוח" להצמד לימין.

זו גם הסיבה שנהגים "חותכים" סיבובים - בתמרון כזה רדיוס הסיבוב גדל עוד יותר כך שהכוח הצנרטיפטלי יותר קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מאחר והכוח הצנטריפוגלי עולה כתלות בריבוע המהירות, בניגוד לתלות הלינארית של כוח המשיכה במשקל,

הרי שבמהירות מספיק גבוהה הכוח הצנטריפוגלי יהיה חזק יותר ממשקל הרכב mg,

המשמעות המשעשעת של ההשוואה הזו היא נהיגה כשהמכונית הפוכה כלפי מטה.

aXdqxOcy_b8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

פרוקסימה - אתה מדבר על סיבוב אנכי, לא אופקי - כמו ברכבת הרים.

במהירויות נהיגה מקובלות זו הסיבה לבנית עיקולים משופעים בכבישים מהירים.

והערה קטנה - כח המשיכה אינו תלוי במשקל. המשקל הוא מכפלת המסה בתאוצת הכבידה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הכח הצנטריפוגלי שהרכב ואתה מרגישים תלוי ביחס הפוך לרדיוס הסיבוב r (וביחס ריבועי למהירות v).

כשאתה מתרחק לנתיב החיצוני אתה מגדיל את רדיוס הסיבוב, ואם שמרת על אותה מהירות כמו בנתיב הפנימי, הכח יקטן.

94d2f5e7d7b9062590f770341357d550.png

הבנתי מה אתה אומר, אבל לא הבנתי את היישום במציאות - הרי אם למשל אני נוסע בכביש ת"א-ירושלים בנתיב החיצוני, ויש עיקול בכביש - מתמיד יש תחושה שהרכב מעדיף לקחת את הסיבוב תוך זליגה אל הנתיב הפנימי והמשך העיקול בפנימי.

להבנתי, מעבר מנתיב חיצוני לפנימי מקטין את הרדיוס (האם אני צודק בהנחה הזו?), כלומר לפי המשוואה שצירפת אמור להגדיל את הכוח הצנטריפוגלי שפועל על הרכב, כלומר זה אמור להיות פחות "נוח".

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
הבנתי מה אתה אומר, אבל לא הבנתי את היישום במציאות - הרי אם למשל אני נוסע בכביש ת"א-ירושלים בנתיב החיצוני, ויש עיקול בכביש - מתמיד יש תחושה שהרכב מעדיף לקחת את הסיבוב תוך זליגה אל הנתיב הפנימי והמשך העיקול בפנימי.

להבנתי, מעבר מנתיב חיצוני לפנימי מקטין את הרדיוס (האם אני צודק בהנחה הזו?), כלומר לפי המשוואה שצירפת אמור להגדיל את הכוח הצנטריפוגלי שפועל על הרכב, כלומר זה אמור להיות פחות "נוח".

אם אתה יכול לשחק בין הנתיבים, זה משהו אחר.

"הקו הנכון" הוא הקו עם הקשת הגדולה ביותר, כלומר הרדיוס הגדול ביותר, זה עם הכי פחות כוח צנטריפוגלי, המאפשר את המהירות המקסימלית הקבועה בפניה והוא מתפרש על 2 הנתיבים, לא ממש משמעותי בכביש ציבורי.

picture-2.png

ספירלה, הכוח שהמכונית נמשכת אל כדור הארץ זה mg, טוב אתה צודק אבל גמני.

פקטור של 1 עדיין נחשב כתלות לינארית.

פורסם

ספירלה, הכוח שהמכונית נמשכת אל כדור הארץ זה mg, טוב אתה צודק אבל גמני.

פקטור של 1 עדיין נחשב כתלות לינארית.

אתה טועה כיון שאתה מבלבל בין המסה m (שהיא תכונה של הגוף, נמדד בק"ג)) לבין המשקל שהוא הכוח המופעל על המסה m על ידי הכבידה, וגודלו mg (נמדד בניוטון). מדובר בעניין של הגדרה וברור לי שאתה מבין את הכוונה, אבל צריך להיות יותר מדוייק.

פורסם

אני אוסיף על דבריהם הנכונים של קודמי: את הקו הנכון קובעים על בסיס המיקום של נקודת ההשקה לשיא הסיבוב, הקרוי "איפקס" בלשון המקצועית. בניגוד למה שחושבים, לכל סיבוב, בכל קו, יש איפקס. האיפקס או שיא הסיבוב הוא הנקודה שאחריה מתחילה היציאה מהסיבוב ופתיחת ההגה. בקו ה"נכון" האיפקס ימוקם תמיד בחלקו הפנימי של הסיבוב בעוד שהכניסה והיציאה יהיו מצדו החיצוני, זאת למען הגדלת רדיוס הסיבוב כפי שנאמר לעיל.

מיקום האיפקס לאורך הסיבוב אינו קבוע. המהירות הגבוהה ביותר בסיבוב מושגת על ידי איפקס "גאומטרי" שניצב בקו ה-45 מעלות בסיבוב כלומר באמצעו. אבל, הקו הבטוח יותר שהוא גם בדרך כלל המהיר יותר, הוא כזה שבו האיפקס מאוחר קצת יותר. ככה, הכניסה לסיבוב חדה יותר ואטית יותר, אבל ההאצה אל מחוצה לו מוקדמת וחזקה יותר משמעותית.

תוספת קלה של מהירות ותאוצה לאורך ישורת של כמה מאות מטרים, משמעותיות הרבה יותר מהבדל של מספר מטרים בסיבוב עצמו או בכניסה אליו. כמו כן, בשיטה זו משיגים שדה ראיה טוב יותר. בכביש הציבורי, יש צורך לעתים לקחת איפקס מאוד מאוחר על מנת להשיג את שדה הראיה הדרוש.

עם זאת, הטעות של כל המתחילים היא ההיפך הגמור: כניסה מוקדמת (ומהירה) לסיבוב ואז פתאום מגלים שהאיפקס לא טוב וגוררים את הבלימה לתוך הישורת במקום להאיץ, אם בכלל מצליחים להישאר בסיבוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...