Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום לא הייתה לי שום בעייה של שמן במים ופעם אחרונה שבדקתי הייתה שלשום.

אתמול החלפתי שמן לסוג חדש שעד היום לא השתמשתי (ליקוי מולי) וגם את הפילטר.

היום גיליתי סימנים של שמן בפקק הרדיאטור וגם במיכל העודפים

מישהו יכול לעזור למצא הסבר הגיוני ?

פורסם

האם השמן בצבע רגיל או טחינה (לבן) ? חסר נוזל קירור ? הרכב התחמם ?

יתכן,שהשמן הזה או הצמיגות שלו אינם מתאימים לרכב והורכב פילטר מסוג האות השביעית בא"ב העברי:oops:

רק לידיעה כללית-אחת הרעות החולות ברכב הזה היא פריצת אטם ראש מנוע ללא התראה מיוחדת (כך היה אצלנו ברכב חדיש מהחברה שנקנה ב-97 והיה שנתיים על הכביש).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
האם השמן בצבע רגיל או טחינה (לבן) ? חסר נוזל קירור ? הרכב התחמם ?

יתכן,שהשמן הזה או הצמיגות שלו אינם מתאימים לרכב והורכב פילטר מסוג האות השביעית בא"ב העברי:oops:

רק לידיעה כללית-אחת הרעות החולות ברכב הזה היא פריצת אטם ראש מנוע ללא התראה מיוחדת (כך היה אצלנו ברכב חדיש מהחברה שנקנה ב-97 והיה שנתיים על הכביש).

לאחרונה לא קרה שהרכב התחמם, הפעם האחרונה הייתה לפני כשנה כשהרדיאטור הפנימי דלף.

השמן הוא ליקוי מולי 10W40 וגם קודם היה שמן 10W40 מפירמה איכותית אחרת (לא זוכר את השם כרגע)

הפילטר שהורכב היה מקורי של סוזוקי שאני במו ידי קניתי בחברה.

הכתמים של השמן שצפים במיכל העודפים נראים חומים עד כמה שהצלחתי לראות.

יש רעיונות מה עוד אפשר לבדוק על מנת להבין מה קורה שם ?

פורסם
עד היום לא הייתה לי שום בעייה של שמן במים ופעם אחרונה שבדקתי הייתה שלשום.

אתמול החלפתי שמן לסוג חדש שעד היום לא השתמשתי (ליקוי מולי) וגם את הפילטר.

היום גיליתי סימנים של שמן בפקק הרדיאטור וגם במיכל העודפים

מישהו יכול לעזור למצא הסבר הגיוני ?

האם חסר שמן מנוע או נוזל קירור? האם יש תופעות אחרות שנתקלת בהם עם הרכב לאחרונה?

פורסם
האם חסר שמן מנוע או נוזל קירור? האם יש תופעות אחרות שנתקלת בהם עם הרכב לאחרונה?

לפינ כשבועיים קרה שהמים ירדו טיפה מתחת לפקק, בכמות מזערית של משהו כמו 2 כפות מים שמלאתי מייד. בנסיעות הבאות לא היה חסר. אז אני לא בטוח שאפשר לקרא לזה חוסר במים. בנסיעות האחרונות שעשיתי עם הרכב לא היו חסרים מים כלל.

לפני כחודש היה נדמה לי שחסר טיפה שמן, השמן על המדיד היה טיפה נמוך ממה שהיה נדמה לי שאני זוכר, שזה קצת מתחת לקו העליון. מלאתי כמות של כוס ליתר ביטחון.

וזהו, מאז זה לא חזר.

עוד תופעה ששמתי לב לאחרונה, שכאשר מניעים את הרכב מידי פעם הוא מתחיל מטורים גבוהים של כ 1500 ורק אחרי 15 שניות ארוכות יורד למתחת ל 1000, וזה במזג אויר חם יחסית כהמנוע מניע מטמפרטורה של כ 28 מעלות.

צירפתי תמונות של פקק הרדיאטור היום ושל מיכל העודפים.

IMG_20121012_171230.jpg

IMG_20121012_170829.jpg

פורסם

תעשה את הבדיקה הבאה: תשאיר את פקק הרדיאטור פתוח, ושמישהו יניע את האוטו , אם המים קופצים מהרדיאטור-הלך האטם ראש.

אם המים לא קופצים, אז יכול להיות שזה שאריות או שצריך לעשות ניקוי למערכת.

מה בנוגע לשמן מנוע? עליו יש סימנים של טחינה?

פורסם
תעשה את הבדיקה הבאה: תשאיר את פקק הרדיאטור פתוח, ושמישהו יניע את האוטו , אם המים קופצים מהרדיאטור-הלך האטם ראש.

אם המים לא קופצים, אז יכול להיות שזה שאריות או שצריך לעשות ניקוי למערכת.

מה בנוגע לשמן מנוע? עליו יש סימנים של טחינה?

שמן מנוע נראה רגיל ותקין על המדיד, הצצתי לתוך פתח השמן במנוע וגם שם הכל נראה תקין.

ניקיתי את מיכל העודפים, עברה נסיעה אחת בסדר ואתמול שוב הופיעו הכתמים החומים האלה.

לגבי הבדיקה אני אעשה אותה היום

החלפתי את הפילטר וגם את בורג הריקון עם השייבה שעליו יום לפני שראיתי את התופעה הזו ...

יש איזה קשר בין פילטר השמן לנוזל הקירור ברכב הזה ?

פורסם

עדכון :

לקחתי את הרכב לבעל מקצוע טוב, הוא מייד איבחן שהשמן מגיע מהגיר ולא מהמנוע, ז"א שהקולר גיר נפרץ. הוחלף רדיאטור וכרגע נראה שהבעייה נפתרה. אני עדיין אמשיך לעקוב בימים הקרובים .

• תוכן חדש...